Kacper Skrzypek Posted April 29, 2022 Share Posted April 29, 2022 Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu Redmi Note 10 Pro (nazwa kodowa: sweet). Link do pobierania ROMu: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv13/xiaomi.eu_multi_HMNote10Pro_V13.0.7.0.SKFMIXM_v13-12-fastboot.zip/download ROM dostępny jest wyłącznie w wersji fastboot, w związku z brakiem (póki co) w pełni działającego TWRP dla tego modelu pod Androida 12. Instalacja tej odmiany ROMu wygląda następująco: 1. Pobieramy ROM na dysk twardy komputera. 2. P-klik na plik ROM -> Właściwości. W zakładce "Ogólne" pliku odhaczamy opcję "odblokuj" ("Unlock"): Ma to zapobiec uruchomieniu blokowania rozpakowania pliku ROM przez zabezpieczenia systemu Windows 10. 3. Z pomocą programu typu WinRAR czy 7-Zip rozpakowujemy plik do folderu. Powinniśmy otrzymać taki zestaw plików: 3. Uruchamiamy telefon w trybie fastboot (tak, jak do instalacji TWRP, do logo MiBunny grzebiącego w pleckach robocika) ). 4. W zależności od systemu w komputerze (Linux, Mac OS, Windows) wybieramy stosowny plik z listy. Zakładamy zatem, że mamy komputer z systemem Windows. a) Jeśli chcemy zainstalować ROM "na czysto", z całkowitym wyczyszczeniem telefonu, uruchamiamy wersję windows_fastboot_first_install_with_data_format.bat b) Jeśli chcemy jedynie zaktualizować system, zainstalować ROM na istniejącą już, starszą wersję MIUI Polska / Xiaomi.eu, uruchamiamy wersję windows_fastboot_update_rom.bat 5. Analogicznie postępujemy w przypadku komputerów z systemami Linux i Mac OS. 6. Czekamy do zakończenia procedury, czyli do samoczynnego restartu telefonu. 7. Po uruchomieniu telefonu odłączamy go od komputera. W zależności od wyboru opcji a) lub b) (odpowiednio) konfigurujemy telefon lub po prostu go używamy. Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
noisxy Posted April 30, 2022 Share Posted April 30, 2022 Jakieś zmiany, cokolwiek? Czy tylko cyferki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted April 30, 2022 Share Posted April 30, 2022 Myślisz że w 22 godziny od udostępnienia softu jest ktoś w stanie podać Ci wiarygodne info jak soft się sprawuje?Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
noisxy Posted April 30, 2022 Share Posted April 30, 2022 6 minut temu, Netoper napisał: Myślisz że w 22 godziny od udostępnienia softu jest ktoś w stanie podać Ci wiarygodne info jak soft się sprawuje? Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Zadałem pytanie o zmianach, nie o tym jak się sprawuje soft. To dość duża różnica. Ciekawiło mnie czy zmieniło się coś więcej oprócz standardowych "poprawek" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted April 30, 2022 Share Posted April 30, 2022 Mas nadzieję, że w 22 godziny od momentu udostępnienia softu jest ktoś w stanie podać Ci wiarygodne info jakie konkretne zmiany wprowadziło Xiaomi, nie opisując tego w changelogu?A różnica o której piszesz fakt jest , większość dostaje obstrukcji nie mogąc się doczekać wyższych cyferek softu i jakiegoś wodotrysku, pomijając przy tym jak Ty, stabilności, użyteczności softu.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
noisxy Posted April 30, 2022 Share Posted April 30, 2022 4 minuty temu, Netoper napisał: Mas nadzieję, że w 22 godziny od momentu udostępnienia softu jest ktoś w stanie podać Ci wiarygodne info jakie zmiany wprowadziło Xiaomi, nie opisując tego w changelogu? Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Uwierz, są tacy ludzie. Nie wiem co dalej mi próbujesz udowodnić. Jeżeli ktoś się znajdzie to napisze. Dalej nie wiem po co ciągniesz ten temat XD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted April 30, 2022 Share Posted April 30, 2022 Tak wierzę Ci, jesteś tym przykładem dla którego liczy się numerek i wodotryski.Tematu nie ciągnę, tylko próbuję skłonić Cię do samodzielnego przeanalizowania odpowiedzi na zadane przez Ciebie pytania.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
noisxy Posted April 30, 2022 Share Posted April 30, 2022 Ale wnioskować sobie Ty możesz cokolwiek chcesz. Jesteś dla mnie losowa osobą z internetu i twoje zdanie mnie kompletnie nie interesuje. Zadałem pytanie, ja czekam. Może mi ktoś jutro odpisze, pojutrze. Ja mam czas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 30, 2022 Author Share Posted April 30, 2022 Z oficjalnego changeloga Xiaomi wiadomo tylko o poprawkach zabezpieczeń z kwietnia. Ale oni nie puszczają info o wszystkim, a my nie jesteśmy w stanie porównać tego 1:1 z poprzednią aktualizacja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzanas69 Posted May 1, 2022 Share Posted May 1, 2022 Na pewno w tej wersji, jest lepsza , bardziej rozbudowana wersja Asystenta Miui, natomiast dalej nie można pobrać i zmienić czcionki ( takie tam małe spostrzeżenia) Link to comment Share on other sites More sharing options...
blejdzik Posted May 1, 2022 Share Posted May 1, 2022 (edited) Dzisiaj zainstalowałem , instalacja poszła bez problemu, zobaczymy czy bateria się poprawiła bo u mnie na poprzednim sofcie szybciej spadała. @Kacper Skrzypek Może Ty będziesz w stanie mi pomóc po wczorajszej aktualizacji nie zniknęła mi opcja włączenia VoWIFI ( orange) sprawdziłem kodami USSD i mam ją na bank włączoną, na drugiej karcie SIM ( PLAY) jest opcja widoczna do włączenia. Co mogło pójść nie tak ? Edited May 2, 2022 by blejdzik Wifi Link to comment Share on other sites More sharing options...
KANAR Posted May 3, 2022 Share Posted May 3, 2022 Może ktoś się wypowie, czy polepszyła się płynność, jak bateria? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rumot Posted May 3, 2022 Share Posted May 3, 2022 W dniu 1.05.2022 o 07:35, dzanas69 napisał: Na pewno w tej wersji, jest lepsza , bardziej rozbudowana wersja Asystenta Miui, natomiast dalej nie można pobrać i zmienić czcionki ( takie tam małe spostrzeżenia) Można pobrać czcionki i oczywiście zmienić w systemie. http://rupieciarnia.j.pl/Screenrecorder.mp4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzanas69 Posted May 3, 2022 Share Posted May 3, 2022 Działa metoda z wyczyszczeniem danych w aplikacji Motywy, gdzieś na forum znalazłem to rozwiązanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rumot Posted May 3, 2022 Share Posted May 3, 2022 Nie trzeba czyścić danych w motywach, pobieranie i dodawanie czcionek działa normalnie bez problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzanas69 Posted May 3, 2022 Share Posted May 3, 2022 No ja niestety nie mogłem pobierać czcionek, pokazywał się jakiś błąd, czyszczenie danych pomogło Link to comment Share on other sites More sharing options...
rumot Posted May 4, 2022 Share Posted May 4, 2022 (edited) Rozumie ze ten problem wystąpił u ciebie, a nie ogólnie w sofcie bo jak napisałem u mnie po aktualizacji nie było tego problemu z czcionką.🙂 Edited May 4, 2022 by rumot Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitt_99 Posted May 10, 2022 Share Posted May 10, 2022 Pobieranie czcionek u mnie działa, ale nie działa np. top czcionek, kategorie itd. wywala komunikat, o braku połączenia z siecią.Po za tym, system jakby był bardzie responsywny. Bardziej widać, te 120 Hz Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sirdo Posted May 15, 2022 Share Posted May 15, 2022 @Kacper Skrzypek Orientujesz się jak wygląda kwestia wyboru wi fi automatycznie? Czy ta opcja powróci w kolejnych wydaniach lub czy da się ją jakoś przywrócić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 15, 2022 Author Share Posted May 15, 2022 O której opcji konkretnie mówisz, bo nie wiem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sirdo Posted May 15, 2022 Share Posted May 15, 2022 Ogólnie global/xiaomi.eu , mam problem z wifi strasznie długo zajmuje wyszukanie sieci nie mówiąc o jej zmianie. W miu 12 asystent wifi miał opcje wybrania najlepszej dostępnej sieci a na kompilacji miui 13(android 12) takowej brak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzanas69 Posted May 28, 2022 Share Posted May 28, 2022 Jakby kto pytał, to jest wydana wersja 13.0.8.0 na RN 10 Pro. Zmian i nowości na razie nie zauważono. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitt_99 Posted May 28, 2022 Share Posted May 28, 2022 Jakby kto pytał, to jest wydana wersja 13.0.8.0 na RN 10 Pro. Zmian i nowości na razie nie zauważono.Zauważono. Też podejrzewam, że zmiany nikomeWysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts