Sh1verrr Opublikowano 7 Lutego 2022 Opublikowano 7 Lutego 2022 Cześć. Od dłuższego czasu mam problem z treścią wysyłanych smsów. Z jednym numerem dużo piszę. Ostatnio co kilkanaście smsów odbiorca dostaje wiadomość o zmienionej treści. Początek wiadomości jest prawidłowy, jednak dalsza część jest wczytywana z naszych starszych konwersacji. Ktoś miał podobny problem ? Wersja MIUI Global 12.0.4 Wersja Android 10 QKQ1 Pozdrawiam
MilyMis Opublikowano 10 Maja 2022 Opublikowano 10 Maja 2022 Słyszałem o tym niejednokrotnie... Prawdopodobnie problemem jest aplikacja wiadomości Xiaomi. Nie słyszałem o tym problemie z aplikacja Wiadomości od Google.
pbgalaxy Opublikowano 22 Lipca 2022 Opublikowano 22 Lipca 2022 U mnie było to samo na aplikacji od Xiaomi, prawdopodobnie to przez dużą ilość wiadomości i automatyczne przenoszenie ich do archiwum. Przy paru tyś. SMS także zaczęło mi mieszać SMSy i losowo w nowym ucinało część i dorzucało fragment ze starej konwersacji, nawet sprzed kilku miesięcy . Pomogło wykasowanie korespondencji.
sly Opublikowano 22 Lipca 2022 Opublikowano 22 Lipca 2022 A nie jest tak, że na Globalu masz domyślnie wgrane wiadomość Google??
pbgalaxy Opublikowano 22 Lipca 2022 Opublikowano 22 Lipca 2022 Godzinę temu, sly napisał: A nie jest tak, że na Globalu masz domyślnie wgrane wiadomość Google?? Ja mam jeszcze Mi6 - w czasach tego telefonu nikomu się nawet nie śniło o takich problemach. Domyślna apka do połączeń i SMS była od Xiaomi. Teraz akurat zmieniam go na nowy. I to było między innymi powodem że leci do mnie 12x w wersji 12/256 z chińskim roomem. Jak dojdzie to będę miał zabawę z wgrywaniem MiuiPolska.
kilo41 Opublikowano 27 Października 2023 Opublikowano 27 Października 2023 Mam dokładnie ten sam problem, żona dostaje ode mnie 2 zdania, jedno które rzeczywiście napisałem, drugie skopiowane z wcześniejszej korespondencji sprzed pół roku. W archiwum siedzi już z 10.000 wiadomości, aplikacja Xiaomi, ROM miui.eu, model poco x3 pro. Jeśli kiedyś będę wymieniał telefon, poprostu nie przeniosę do niego wiadomości. Innego pomysłu nie mam, bo tych nie chcę kasować .
Master Opublikowano 27 Października 2023 Opublikowano 27 Października 2023 też miałem tą przypadłość ale już od dłuższego czasu nie było z tym problemu ... najlepiej wyczyścić cache apki SMS ... to powinno pomóc ...
Dante Ulic Opublikowano 26 Września 2024 Opublikowano 26 Września 2024 Usunięcie cahe wiadomości sms nie pomogło, usunięcie wszystkich wiadomości po kolei również co zrobić jeśli xaomi redmi 12 w dalszym ciągu zmienia treści wiadomości przychodzących??
pawelt Opublikowano 26 Września 2024 Opublikowano 26 Września 2024 Wgraj innego klienta sms np nieśmiertelną textrę.
djrzz Opublikowano 27 Września 2024 Opublikowano 27 Września 2024 16 godzin temu, pawelt napisał(a): Wgraj innego klienta sms np nieśmiertelną textrę. No nie wiem czy to wina aplikacji, ja na poco x6pro 5g i apka next sms też raz tak miałem, czytałem kiedyś gdzieś że to wina sieci komórkowej.
Netoper Opublikowano 27 Września 2024 Opublikowano 27 Września 2024 Sieć komórkowa nie ingeruje w zapisane w telefonie SMSy i tym bardziej nie miesza ich treści.To jest jakiś zakrzak systemowy, (jakiś specyficzny zbieg okoliczności/konfiguracji/obciążenia, przepełnienia zasobów ) 2? 3? lata temu też było kilka zgłoszeń/tematów o tym problemie ale też pojedynczo. Jakby to był problem sieciowy to by zdecydowanie więcej użytkowników miało problem.Swego czasu u mojej foki też takie jaja były na apce Yaata, ale poleciałem z gruber rury - backup smsów i historii połączeń za pomocą SMS backup&restore, skasowanie smsów w fonie, wyczyszczenie danych w Yaata i systemowej, odinstalowanie Yaaty, odinstalowanie aktualizacji w systemowej, restart fona, no i po tym instalacja yaaty i przywrócenie smsów i historii połączeń.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
pawelt Opublikowano 27 Września 2024 Opublikowano 27 Września 2024 (edytowane) 7 godzin temu, djrzz napisał(a): No nie wiem czy to wina aplikacji, ja na poco x6pro 5g i apka next sms też raz tak miałem, czytałem kiedyś gdzieś że to wina sieci komórkowej. Skoro tak twierdzisz to dlaczego tutaj zadajesz to pytanie. Jak uważasz, że to wina sieci komórkowej zwróć się do swojego operatora, za takie właśnie rzeczy on odpowiada i jego psim obowiązkiem jest sprawić że wszystko dobrze działało. Wiesz co spróbuj po prostu nic nie tracisz, zamiast snuć teorie które nie rozwiązują problemu. Inny klient poczty jak textra nie kasuje Ci sms nie zmieni a wyeliminujesz być może błąd. Zawsze jak miałem jakiejkolwiek kłopoty w tym temacie używałem textry chyba jednego najstarszego klienta sms. Ma bardzo rozbudowane funkcje które mogą sprawić cuda. Edytowane 27 Września 2024 przez pawelt
brawo Opublikowano 28 Września 2024 Opublikowano 28 Września 2024 8 godzin temu, pawelt napisał(a): Skoro tak twierdzisz to dlaczego tutaj zadajesz to pytanie Gdzie tu jest pytanie? 16 godzin temu, djrzz napisał(a): czytałem kiedyś gdzieś że to wina sieci komórkowej
djrzz Opublikowano 28 Września 2024 Opublikowano 28 Września 2024 9 godzin temu, pawelt napisał(a): Skoro tak twierdzisz to dlaczego tutaj zadajesz to pytanie. Jak uważasz, że to wina sieci komórkowej zwróć się do swojego operatora, za takie właśnie rzeczy on odpowiada i jego psim obowiązkiem jest sprawić że wszystko dobrze działało. Wiesz co spróbuj po prostu nic nie tracisz, zamiast snuć teorie które nie rozwiązują problemu. Inny klient poczty jak textra nie kasuje Ci sms nie zmieni a wyeliminujesz być może błąd. Zawsze jak miałem jakiejkolwiek kłopoty w tym temacie używałem textry chyba jednego najstarszego klienta sms. Ma bardzo rozbudowane funkcje które mogą sprawić cuda. Jakie pytanie zadałem?😄 13 godzin temu, Netoper napisał(a): Sieć komórkowa nie ingeruje w zapisane w telefonie SMSy i tym bardziej nie miesza ich treści. To jest jakiś zakrzak systemowy, (jakiś specyficzny zbieg okoliczności/konfiguracji/obciążenia, przepełnienia zasobów ) 2? 3? lata temu też było kilka zgłoszeń/tematów o tym problemie ale też pojedynczo. Jakby to był problem sieciowy to by zdecydowanie więcej użytkowników miało problem. Swego czasu u mojej foki też takie jaja były na apce Yaata, ale poleciałem z gruber rury - backup smsów i historii połączeń za pomocą SMS backup&restore, skasowanie smsów w fonie, wyczyszczenie danych w Yaata i systemowej, odinstalowanie Yaaty, odinstalowanie aktualizacji w systemowej, restart fona, no i po tym instalacja yaaty i przywrócenie smsów i historii połączeń. Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka No tak, bo w sieci nie ma systemu który się psuje.. Miałem raz takie zdarzenie, jeden sms i natychmiast zgłosiłem do swojego operatora. W skrócie ostro w zgłoszeniu pojechałem po sieci że ingerują w treść smsów i takie tam i dziwnym trafem problem już się nie powtórzył.
Rekomendowane odpowiedzi