Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam
Po aktualizacji do MIUI 12.5.7 (wersja stabilna) pojawił się problem z czcionkami. Mianowicie, po zmianie grubości czcionki w ustawieniach, zmiany nie są aktywne w MIUI.
Któraś z wcześniejszych wersji MIUI Polska posiadała już taki błąd i został wyeliminowany.

Posted
10 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał:

Czy wyłączyłeś zmienną grubość czcionki w ustawieniach?

Po wyłączeniu tej funkcji nie ma możliwości regulacji grubości. Czcionka oczywiście systemowa.

Znajomy z Mi Note 10 Lite po aktualizacji ma ten sam problem. Co więcej... Znajomy instalował system na nowo po pełnym formacie.

Posted (edited)

Niestety z loga nic nie udało się wyciągnąć. Porównałem w międzyczasie poprzedni i ten ROM, prawdopodobnie brakuje dwóch plików, które są potrzebne do tej zmiennej czcionki. Sprawę zgłosiłem, czekam na informację.

EDIT: Te pliki nie były potrzebne, ale znaleźliśmy źródło problemu. Fragment kodu odpowiedzialnego za to w tej wersji jest stary i nie widzi pliku czcionki, dlatego grubość się nie zmienia. Nie wiem jeszcze, czy będzie reupload, czy będzie trzeba czekać na kolejną wersję.

Edited by Kacper Skrzypek
Posted
4 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał:

Niestety z loga nic nie udało się wyciągnąć. Porównałem w międzyczasie poprzedni i ten ROM, prawdopodobnie brakuje dwóch plików, które są potrzebne do tej zmiennej czcionki. Sprawę zgłosiłem, czekam na informację.

EDIT: Te pliki nie były potrzebne, ale znaleźliśmy źródło problemu. Fragment kodu odpowiedzialnego za to w tej wersji jest stary i nie widzi pliku czcionki, dlatego grubość się nie zmienia. Nie wiem jeszcze, czy będzie reupload, czy będzie trzeba czekać na kolejną wersję.

Ok, dziękuję za informację.

Posted
W dniu 12.02.2022 o 18:09, Kacper Skrzypek napisał:

Reupload już jest. Napisz, czy działa.

Działa. Dziękuję 😄

• Like 1
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...