meriox Posted February 7, 2022 Posted February 7, 2022 Witam Po aktualizacji do MIUI 12.5.7 (wersja stabilna) pojawił się problem z czcionkami. Mianowicie, po zmianie grubości czcionki w ustawieniach, zmiany nie są aktywne w MIUI. Któraś z wcześniejszych wersji MIUI Polska posiadała już taki błąd i został wyeliminowany.
Kacper Skrzypek Posted February 7, 2022 Posted February 7, 2022 Możesz zrobić log z próby zmiany grubości? https://xiaomi.eu/community/threads/guide-logging-with-adb-logcat.63684/
meriox Posted February 8, 2022 Author Posted February 8, 2022 14 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał: Możesz zrobić log z próby zmiany grubości? https://xiaomi.eu/community/threads/guide-logging-with-adb-logcat.63684/ Link do loga poniżej: http://ul.to/vb1sbqgg
Kacper Skrzypek Posted February 11, 2022 Posted February 11, 2022 Czy wyłączyłeś zmienną grubość czcionki w ustawieniach?
ZduneX25 Posted February 11, 2022 Posted February 11, 2022 Daj też znać czy używasz na pewno systemowej czcionki, a nie jakiejś z motywu?
meriox Posted February 12, 2022 Author Posted February 12, 2022 10 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał: Czy wyłączyłeś zmienną grubość czcionki w ustawieniach? Po wyłączeniu tej funkcji nie ma możliwości regulacji grubości. Czcionka oczywiście systemowa. Znajomy z Mi Note 10 Lite po aktualizacji ma ten sam problem. Co więcej... Znajomy instalował system na nowo po pełnym formacie.
Kacper Skrzypek Posted February 12, 2022 Posted February 12, 2022 (edited) Niestety z loga nic nie udało się wyciągnąć. Porównałem w międzyczasie poprzedni i ten ROM, prawdopodobnie brakuje dwóch plików, które są potrzebne do tej zmiennej czcionki. Sprawę zgłosiłem, czekam na informację. EDIT: Te pliki nie były potrzebne, ale znaleźliśmy źródło problemu. Fragment kodu odpowiedzialnego za to w tej wersji jest stary i nie widzi pliku czcionki, dlatego grubość się nie zmienia. Nie wiem jeszcze, czy będzie reupload, czy będzie trzeba czekać na kolejną wersję. Edited February 12, 2022 by Kacper Skrzypek
meriox Posted February 12, 2022 Author Posted February 12, 2022 4 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał: Niestety z loga nic nie udało się wyciągnąć. Porównałem w międzyczasie poprzedni i ten ROM, prawdopodobnie brakuje dwóch plików, które są potrzebne do tej zmiennej czcionki. Sprawę zgłosiłem, czekam na informację. EDIT: Te pliki nie były potrzebne, ale znaleźliśmy źródło problemu. Fragment kodu odpowiedzialnego za to w tej wersji jest stary i nie widzi pliku czcionki, dlatego grubość się nie zmienia. Nie wiem jeszcze, czy będzie reupload, czy będzie trzeba czekać na kolejną wersję. Ok, dziękuję za informację.
Kacper Skrzypek Posted February 12, 2022 Posted February 12, 2022 (edited) Reupload już jest. Napisz, czy działa. Edited February 12, 2022 by Kacper Skrzypek
meriox Posted February 13, 2022 Author Posted February 13, 2022 W dniu 12.02.2022 o 18:09, Kacper Skrzypek napisał: Reupload już jest. Napisz, czy działa. Działa. Dziękuję 😄 1
Kacper Skrzypek Posted February 13, 2022 Posted February 13, 2022 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Recommended Posts