argentina10 Posted November 16, 2021 Posted November 16, 2021 OK Ostatecznie po wstępnych testach i pełnym zachowaniu funkcjonalności wywaliłem 69 apek !!Jest to ostateczna wersja i mnie zadowala. Oto co poszło won: 1.OPINIE bugreport 2.ZDROWIE health 3.WEATHER 4.SCREEN RECORDER 5.PARTNER BOOKMARKS 6. MAIL 8. CLOUD BACKUP 9.CLOUD SERVICE 10.CLOUD SERVICE SYSBASE 11.CLOUD SYNC 12.MI CLOUD SDK 13.MARKET FEEDBACK AGENT 14. MIUI DAEMON 15. JOYOSE 16.FM RADIO 17.FM SERVICE 18. KOMPAS 19.USŁUGI I OPINIE 20.ASYSTENT MIUI 21.MI PLAY CLIENT 22.UNI PLAY MILINK 23.XIAIOMI SERVICE FRAMEWORK 24.MI RECYCLE 25.SEARCH BOX QUICK 26.COM.GOOGLE ANDROID.STACK 27.MIUI BLUETOOTH 28.FIND DEVICE 29.GOOGLE PARTNER SETUP 30.HISTORIA LOKALIZACJI GOOGLE 31.PĘK KLUCZY 32.WPS OFFICE 33.SYNCHRONIZACJA KONTAKTÓW GOOGLE 34.ANDROID EGG 35.BIOMETRIC com.miui.face 36.MIUI CONNECT 37.SYNCHRONIZACJA KALENDARZA 38.PROVIDERS CALENDAR 39.KALENDARZ 40.ALERTY O ZAGROŻENIU 41.CELLBROADCASTRECEIVER 42.CELLBROADCASTRECEIVER.OVERLOCK 43.CELLBROADCASTRECEIVERSERVICE 44.CELLBROADCASTRECEIVER.OVERLAY.MIUI 45.CELLBROADCASTRECEIVERSERVICE.OVERLAY.MIUI 46.CARRIER SERVICE IMS 47.ORG.CODEAURORA.IMS 48.BUFOR WYDRUKU 49.SYSTEMOWA USŁUGA DRUKU Bips 50.BOOKMARK PROVIDER 51-57.WALPAPPER x6 (Earth,Ocean itp) 58. ANDROID AUTO 59.HUANJI 60.ANDROID STK SIM 61.TAPETY BLOKADY 62.SIM AKTIVATE 63.CCOM.XIAIOMI.PAYMENT 64.XIAIOMI SCANNER 65.TTS ZAMIANA TEKSTU NA MOWĘ 66.KONTO XIAIOMI 67.XDIVERT 68.SOTER SERVICE 69.M CONN SERVICE vsimcore *Czas uruchamiania do okna odblokowania to 36 sek (porównajcie sami jak macie u siebie bo nie mierzyłem wcześniej ale pewnie ponad minutę było) *Średnio wolna pamięć RAM to 3,4 - 3,7 gb *Miui Wideo i Muzyka zostały bo nie nękają a są w miarę ok. Gdyby mnie jednak drażniły to zainstalowałbym AIMP PLAYER do muzy i MX PLAYER PRO do wideo *Kalendarz miui miał zostać ale ze względu że wywalił błąd to zamieniłem na o niebo lepszy (np widget 1x1 ) Kalendarz SimpleMobileTools Pro. Wg najlepszy prosty kalendarz i bez reklam *Fecebook Lite i Messenger Lite , You Tube GO (możliwość wyboru jakośći rendowania) *Zainstalowany moduł GMS Doze ograniczający ruch usług google w magisku oraz My Android Tools którym zamrażam odbiorniki i usługi aplikacji które niepotrzebnie zbierają dane itp np Allegro , Olx, , Sklep play ( oczywiście w żaden sposób nie ogranicza to ich funkcjonlnościvno chyba że na GMAILU którego ja nie używam) *Zainstalowany tooggle Network który ma super widżet zmiany sieci 2G,LTE wg własnych ustawień. Np w domu kiedy mam wifi to siedzę tylko na 2G. UWAGA: Jest to zrobione na POCO X3 NFC Wersja miui 12.5.1 i nie u każdego będzie wszystko ok po takich modach. Może komuś się przyda ta wiedza bo myślę że w zamian za tak płynne działenie tela warto. 2
Guest Posted September 18, 2023 Posted September 18, 2023 W większości poradników oczyszczania MIUI piszą by nie wywalać MIUI Daemon, bo grozi to utratą stabilności systemu. Łatwy debloating można wykonać gotową aplikacją w JAVA o nazwie „XiaomiADBFastbootTools.jar”. Xiaomi ADB / Fastboot Simple Tool – Xiaomi Tools Osobiście zastanawiam się jeszcze nad usunięciem aplikacji „Panel sterowania”.
Netoper Posted September 18, 2023 Posted September 18, 2023 Daemon (wysyłanie statystyk używania telefonu) obok MSA (reklamiaczek) są to jedne z pierwszych apek które regularnie wywalam po zmianie telefonu/romu, odpukać nic się przez to nie wykłada. I nie trafiłem na opinie, że samo usunięcie daemona powoduje niestabilność systemu. Jak się przy okazji usunie coś czego faktycznie nie powinno się ruszać no to później są kwiatki.Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka
Guest Posted September 18, 2023 Posted September 18, 2023 (edited) 12 minut temu, Netoper napisał(a): Daemon (wysyłanie statystyk używania telefonu) obok MSA (reklamiaczek) są to jedne z pierwszych apek które regularnie wywalam po zmianie telefonu/romu, odpukać nic się przez to nie wykłada. I nie trafiłem na opinie, że samo usunięcie daemona powoduje niestabilność systemu. Jak się przy okazji usunie coś czego faktycznie nie powinno się ruszać no to później są kwiatki. Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka Choćby na stronce: MIUIes | ADB Co ciekawe dla MSA są tam dwie aplikacje. Edited September 18, 2023 by WD40
Netoper Posted September 18, 2023 Posted September 18, 2023 To jest jedynie opinia, odczucie jednego autora wpisu jeśli chodzi o tego daemona. Kwestia jeszcze kiedy tworzył te zestawienie, bo i do tej pory sporo się potrafi przewijać opinii popartych jakimiś starymi wątkami kiedy jeszcze wtedy nie do końca było jasne co w ogóle dana apka robi.Dla mnie bardziej wiarygodne jest np XDA, gdzie userzy na własnych sprzętach drążą do cna jakiś problem i objaśniają na bieżąco. Ja sam jestem z tych że część rozwiązań testuje na własnej skórze i jeśli chodzi konkretnie o daemona to jak pisałem, leci jako jeden z pierwszych i nic się nie dzieje, oprócz tego że Xiaomi nie otrzymuje danych np dotyczących ile czasu mam załączony ekran, ile korzystam z bluetooth, jakich aplikacji używam i ile czasu w nich siedzę itd.Podobna sytuacją do partnersetup, niby Xiaomi samo wyjaśniało że to jest do konsolidacji/synchronizacji dzialań aplikacji różnych producentów, tylko pominęło ważną kwestię że ta synchronizacja dotyczy celowanych reklam. A opinia też swego czasu była że wpływa na stabilność fona .Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka
Guest Posted September 18, 2023 Posted September 18, 2023 Po wywaleniu daemona nie widzę różnicy w działaniu. Po restarcie i kliknięciu na ustawienia dostałem monit o braku plików konfiguracyjnych funkcji „gdzie jest telefon” (której nigdy nie używałem) a po chwili drugi monit, że po przywróceniu ustawień fabrycznych trzeba przywrócić brakujące aplikacje systemowe MIUI (kliknąłem, że nie chcę).
Netoper Posted September 18, 2023 Posted September 18, 2023 Z tym komunikatem o telefonie to dziwna sytuacja, osobiście nie miałem nigdy tego komunikatu, a zdarzało się kilka razy użyć funkcji znajdowania.Natomiast info o ewentualnej konieczności przywrócenia apki jest na miejscu no bo system informuje że jej nie ma.Usuwałeś na sztywno czy dałeś do uspania?Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka
Guest Posted September 18, 2023 Posted September 18, 2023 Odinstalowywałem po ADB za pomocą aplikacji w JAVA do której dałem linka w drugim poście tego wątku.
arek810316 Posted September 28, 2023 Posted September 28, 2023 (edited) Wogóle nie widzi telefonu ten program,, https://github.com/0x192/universal-android-debloater/releases/download/0.5.1/uad_gui-windows-opengl.exe Edited September 28, 2023 by arek810316
Master Posted September 28, 2023 Posted September 28, 2023 (edited) 15 minut temu, arek810316 napisał(a): Wogóle nie widzi telefonu ten program,, a sprawdzałeś w menadżerze urządzeń windowsa czy jest poprawnie sterownik zainstalowany? sterowniki pobierzesz np stąd https://www.getdroidtips.com/download-latest-xiaomi-usb-drivers/ nie może tam być żadnych wykrzykników czy znaków zapytania ... jeśli debugowanie masz włączone i te pozostałe opcje do USB i sterownik jest właściwy a programik uruchomiłem jako administrator to powinno być wszystko oki - a i taka uwaga - programik wrzuć najlepiej bezpośrednio na dysk C - nawet nie w żadnym katalogu - to tak dla pewności - czasami takie apki źle działają jeśli są w dodatkowych katalogach ... wiesz to może być związane z tym że wcześniej miałeś podłączony telefon w trybie fastboot - a to są inne sterowniki wtedy - niż tak normalnie - te co wysłałem tam powinny być ok - jak je wrzucisz to potem już same się załadują właściwe - zależnie od tego czy tryb fastboot będzie aktywny czy nie (w fastboocie podłączysz wtedy jak będziesz robić update systemu) a tak poza tym te standardowe będą się odpalać ... tu jakby co inny link do pobrania tego debloatera - też ta sama wersja https://www.allmobitools.com/universal-android-debloater/download/ też jest tutaj w razie czego - oczywiście pobierasz wersję dla windowsa i 0.5.1 https://androidmtk.com/universal-android-debloater-gui a i zwróć uwagę na dyskusję w tym temacie - pierwszy post masz listę co może zostać usunięte ... to co wysłałem to to co zostało ... 🙃 czyli odwrotnie ... ogólnie jak coś nie jesteś pewny to lepiej zostawić - potem doczytać co to i zrobić ewentualnie drugie podejście ... no i zawsze jeszcze w razie co opcja restore zostaje - ja z tego dwa razy korzystałem - raz żeby usługę Googla przywrócić i drugi raz jak mi te smsy systemowe wywaliło 🙃 Edited September 28, 2023 by Master
arek810316 Posted September 28, 2023 Posted September 28, 2023 Pobrałem te sterowniki i jak je zainstalowac? Wypakowałem do jednego folderu i nie ma w nim pliku instalacyjnego
Master Posted September 28, 2023 Posted September 28, 2023 (edited) 10 minut temu, arek810316 napisał(a): Pobrałem te sterowniki i jak je zainstalowac? Wypakowałem do jednego folderu i nie ma w nim pliku instalacyjnego no bo może nie być - wchodzisz w manager urządzeń - ten systemowy - i tam będzie lista urządzeń - jeśli masz podłączony telefon i nie ma sterowników w systemie to tam będzie to rozwinięte - może pisać np unknown device czy coś takiego (android device też może być) będzie też znak zapytania obok - i tam wtedy jak to klikniesz to będzie opcja dodania sterownika - potem dajesz wybierz ręcznie i wskazujesz katalog który pobrałeś gdzie są te sterowniki - tam trzeba będzie kliknąć jakiś plik który się pojawi do wyboru (oczywiście wcześniej musi być rozpakowany) no i powinna pojawić się lista urządzeń albo od razu wskoczy to co trzeba - nie pamiętam już w szczegółach 🙃 tu jakiś typ to pokazuje - no cholery go nie zrozumiesz ale będzie z grubsza to co pisałem 🙃 https://youtu.be/VvzCo3EGcEc?si=ZEyZxwO488_J2O3P tu gość pokazuje to na włączonym fastboocie ale Ty podłączysz normalnie bez tego trybu - sama procedura jest taka sama ... tak jak pisałem - sterowniki są inne dla fastboota i inne dla normalnego podłączenia uruchomionego telefonu z działającym systemem - w telefonie oczywiście kliknij transmisję danych jak tam opcje wyboru się pojawia po podłączeniu 🙃 Edited September 28, 2023 by Master
arek810316 Posted September 28, 2023 Posted September 28, 2023 tylko pobrałem sterownik pod moj telefon czyli wybralem z listy poco x5 Pro. Jak próbuje zrobić aktualizacje sterownika to pokazuje ze juz mam a telefon widzi Android Phone/Android Composite ADB Interface
Master Posted September 28, 2023 Posted September 28, 2023 (edited) 7 minut temu, arek810316 napisał(a): tylko pobrałem sterownik pod moj telefon czyli wybralem z listy poco x5 Pro. Jak próbuje zrobić aktualizacje sterownika to pokazuje ze juz mam a telefon widzi Android Phone/Android Composite ADB Interface i nie wykrywa ten programik? może sterowniki masz dobre - czyli zakładam że debugowanie wszędzie włączyłeś - i te pozostałe opcje USB też - programik nasz na dysku c bez żadnego katalogu i uruchamiasz go jako administrator? i dalej nie widzi w nim telefonu? - tam model powinien być pokazany w lewym górnym rogu jak pamiętam - a obok powinien być taki przycisk odświeżania podłączonego urządzenia - w razie czego możesz podpiąć jeszcze raz telefon jak masz już uruchomiony ten program i wtedy zrobić odświeżenie - to może zaskoczy ... ps. to że pokazuje że już masz sterownik nie oznacza że inne nie będą dostępne na liście do wyboru - u mnie chyba 3 różne były jak pamiętam ... adb interface to chyba sterownik fastboota - android bootloader zaraz włączę kompa zobaczę co tam u mnie pokazuje ... to wyśle print screena ... nie chce mi się z przed tv ruszać ... ale się poświęcę 🙃 Edited September 28, 2023 by Master
Master Posted September 28, 2023 Posted September 28, 2023 (edited) 16 minut temu, arek810316 napisał(a): Dzieki zobacz - u mnie tak to wyglada - tam jak uruchamiam ten programik to w telefonie wyskakuje jeszcze pytanie o zgode na dostep ... sterownik jest widziany jako mi 11 - adb interface jest za to w urzadzenia uniwersalnej magistrali szeregowej ps. sterki jakby co jeszcze tutaj https://xiaomidriver.com/poco-x5-pro te qualcoma maja instalator - te drugie ADB nie ... u mnie co ciekawe wyglada to tak jakby sterownik byl systemowy windowsa ... producenta pokazuje poprawnie XIAOMI ale same sterki sa datowane na 2006 i podpisane jako Microsoft no ale wszystko dziala jak nalezy ... 🙃 Edited September 28, 2023 by Master
arek810316 Posted September 28, 2023 Posted September 28, 2023 Kombinuje ze sterownikami i cos nie idzie
Master Posted September 28, 2023 Posted September 28, 2023 3 minuty temu, arek810316 napisał(a): Kombinuje ze sterownikami i cos nie idzie no tu juz ciezko cos doradzic - jeszcze takie cos znalazlem https://gsmusbdrivers.com/download/google-android-usb-drivers/ google android usb drivers
Master Posted September 28, 2023 Posted September 28, 2023 (edited) 2 godziny temu, arek810316 napisał(a): Nic z tego,jutro sie pobawie. Dzieki spoko - dawaj znać jakby co ... coś pomyślimy ... 🙃 ps. te ustawienia w opcjach programisty to u mnie tak wyglądają jak w zalaczeniu i tak jak pisałem - uruchomienie tego debloatera powoduje też wyświetlenie powiadomienia na telefonie które trzeba zaakceptować ... jak uporasz się z tymi sterownikami to już myślę będziesz górki 🙃 Edited September 28, 2023 by Master
arek810316 Posted September 29, 2023 Posted September 29, 2023 (edited) Opcje programisty właśnie mam tak ustawione. Trochę nie rozumiem,mam ściągnięty plik z tej strony https://forum.xda-developers.com/t/2022-07-03-v0-5-1-universal-android-debloater.4069209/ przenoszę go do dysku C tak jak mówiłeś ,otwieram prawym przyciskiem myszy jako administrator,okno się otwiera ale nie widzi telefonu. I tylko z tej stry ten plik mi się otwiera ,pozostałe dwa co mi wysłałeś jak chce otworzyć jako administrator tylko na ułamek sekundy mi mignie jakby chciały się załączy ale niestety nie. Aktualizowane już sterowniki co podawałem i nic z tego .. Jak podłączam kabel USB do telefonu to to muszę zaznaczyć przesyłanie plików czy samo ładowanie potwierdzić? Edited September 29, 2023 by arek810316
Master Posted September 29, 2023 Posted September 29, 2023 18 minut temu, arek810316 napisał(a): Opcje programisty właśnie mam tak ustawione. Trochę nie rozumiem,mam ściągnięty plik z tej strony https://forum.xda-developers.com/t/2022-07-03-v0-5-1-universal-android-debloater.4069209/ przenoszę go do dysku C tak jak mówiłeś ,otwieram prawym przyciskiem myszy jako administrator,okno się otwiera ale nie widzi telefonu. I tylko z tej stry ten plik mi się otwiera ,pozostałe dwa co mi wysłałeś jak chce otworzyć jako administrator tylko na ułamek sekundy mi mignie jakby chciały się załączy ale niestety nie. Aktualizowane już sterowniki co podawałem i nic z tego .. Jak podłączam kabel USB do telefonu to to muszę zaznaczyć przesyłanie plików czy samo ładowanie potwierdzić? przesyłanie plików - samo ładowanie to bez transmisji danych - no ja ten plik co pobrałem to jak jego nazwa wygląda ta widać na print screenie wczorajszym z prawej strony - on waży jakieś 7 mb ... spróbuj jeszcze ewentualnie podpiąć kabelek do innego USB - jak np teraz podpinasz do 3ki USB to podepnij do dwójki + trójka to to niebieskie gniazdo a dwójka to czarne - czasami też może to pomoc przy problemach ze sterownikiem ...
arek810316 Posted September 29, 2023 Posted September 29, 2023 (edited) Ok ,będę próbował ale to dopiero wieczorem..,nie rozumiem,samo ładowanie wybrać ? jest jakaś różnica Edited September 29, 2023 by arek810316
Master Posted September 29, 2023 Posted September 29, 2023 10 minut temu, arek810316 napisał(a): Ok ,będę próbował ale to dopiero wieczorem..,nie rozumiem,samo ładowanie wybrać ? jest jakaś różnica no tam powinne trzy opcje się wyświetlić jak podłączysz telefon do kompa - to dajesz przesyłanie danych - zawsze jak chcesz coś robić z plikami to wybierasz ta opcje - to chyba taki żółty katalog będzie - środkowa opcja
arek810316 Posted September 29, 2023 Posted September 29, 2023 Tak patrzę z tej strony co pobrałem ten plik Debloating są tam też sterowniki i wybiera się pod dokładny laptop i system...hmmm może ta droga?
Master Posted September 29, 2023 Posted September 29, 2023 14 minut temu, arek810316 napisał(a): Tak patrzę z tej strony co pobrałem ten plik Debloating są tam też sterowniki i wybiera się pod dokładny laptop i system...hmmm może ta droga? a próbuj - czemu nie ... w końcu coś musi zaskoczyć 🙃 ja to u siebie chyba tylko pod fastboota instalowałem dodatkowe - a te co są u mnie w systemie - co pisałem poprzednio - to wyglądają na systemowe windowsa ...
arek810316 Posted September 29, 2023 Posted September 29, 2023 10 godzin temu, Master napisał(a): przesyłanie plików - samo ładowanie to bez transmisji danych - no ja ten plik co pobrałem to jak jego nazwa wygląda ta widać na print screenie wczorajszym z prawej strony - on waży jakieś 7 mb ... spróbuj jeszcze ewentualnie podpiąć kabelek do innego USB - jak np teraz podpinasz do 3ki USB to podepnij do dwójki + trójka to to niebieskie gniazdo a dwójka to czarne - czasami też może to pomoc przy problemach ze sterownikiem ... Nic z tego ,ten plik co podales na screenie wazy ok 7mb ,ja z tej strony pobieram ten chyba i mi sie wogóle nie chce otworzyc a jest jeszcze jeden ale mniejszy ktory wazy ok 4mb ten sie otwiera na dysku C ale nie widzi telefonu. Nie wiem czy dobrze pobieram z tej strony..
Master Posted September 29, 2023 Posted September 29, 2023 (edited) 42 minuty temu, arek810316 napisał(a): Nic z tego ,ten plik co podales na screenie wazy ok 7mb ,ja z tej strony pobieram ten chyba i mi sie wogóle nie chce otworzyc a jest jeszcze jeden ale mniejszy ktory wazy ok 4mb ten sie otwiera na dysku C ale nie widzi telefonu. Nie wiem czy dobrze pobieram z tej strony.. prosze link z tym co ja mam https://easyupload.io/jcdwas na pewno dobry pamietaj o umieszczeniu go w glownym katalogu partycji C i odpalamy jako administrator jak ten nie zobaczy fona to nadal masz problem ze sterkami ... jak masz wlaczone debugowanie usb i przy podlaczeniu dales rodzaj polaczenia jako transmisja danych no i wyskoczylo to powiadomienie zeby dac zgode na dostep to powinno byc wszystko oki ... tu juz za bardzo nie mam jak pomoc ... wiesz tak przypomnial mi sie jeden temat - moze to kwestia takiego ustawienia jeszcze w biosie plyty glownej - nie wiem na pewno - ale w razie co mozesz to odszukac i przelaczyc - to sie nazywa jakos tak dziwnie XHCI HAND OFF - mozna to opisac najkrocej tak ze zamienia porty standardru 3.0 na 2.0 - o portach juz pisalem - zebys w razie co przelozyl kabelka z 3 na 2 albo odwrotnie nie wiem co tam masz u siebie w kompie ... Edited September 29, 2023 by Master
arek810316 Posted September 29, 2023 Posted September 29, 2023 17 minut temu, Master napisał(a): prosze link z tym co ja mam https://easyupload.io/jcdwas na pewno dobry pamietaj o umieszczeniu go w glownym katalogu partycji C i odpalamy jako administrator jak ten nie zobaczy fona to nadal masz problem ze sterkami ... jak masz wlaczone debugowanie usb i przy podlaczeniu dales rodzaj polaczenia jako transmisja danych no i wyskoczylo to powiadomienie zeby dac zgode na dostep to powinno byc wszystko oki ... tu juz za bardzo nie mam jak pomoc ... wiesz tak przypomnial mi sie jeden temat - moze to kwestia takiego ustawienia jeszcze w biosie plyty glownej - nie wiem na pewno - ale w razie co mozesz to odszukac i przelaczyc - to sie nazywa jakos tak dziwnie XHCI HAND OFF - mozna to opisac najkrocej tak ze zamienia porty standardru 3.0 na 2.0 - o portach juz pisalem - zebys w razie co przelozyl kabelka z 3 na 2 albo odwrotnie nie wiem co tam masz u siebie w kompie ... Niestety link nie dziala FILE NOT FOUND Chyba poszlo sciaglem platform tools i do tego folderu dalem ten plik debloating i w nim otworzylem jako administrator tylko moj telefon poco x5 pro a widzi go jako poco 22101320G...dziwne
Master Posted September 29, 2023 Posted September 29, 2023 (edited) 19 minut temu, arek810316 napisał(a): Niestety link nie dziala FILE NOT FOUND Chyba poszlo sciaglem platform tools i do tego folderu dalem ten plik debloating i w nim otworzylem jako administrator tylko moj telefon poco x5 pro a widzi go jako poco 22101320G...dziwne nie szkodzi - to oznaczenie kodowe producenta - POCO X5 to nazwa handlowa jak zerkniesz sobie na printa ktorego wczoraj wyslalem to moj tez widzi podobnie ... teraz na spokojnie sobie obadaj co tam jest i pamietaj - korzystasz tylko z listy recommended - nie polecam grzebac sie w innych pozycjach Edited September 29, 2023 by Master
arek810316 Posted September 29, 2023 Posted September 29, 2023 1 minutę temu, Master napisał(a): nie szkodzi - to oznaczenie kodowe producenta - POCO X5 to nazwa handlowa z czego dokladnie usuwales ,z rekomended,all ,advancet itd...
Master Posted September 29, 2023 Posted September 29, 2023 2 minuty temu, arek810316 napisał(a): z czego dokladnie usuwales ,z rekomended,all ,advancet itd... juz pisalem o tym - tylko recommended - reszty lepiej nie ruszac ... czytaj tez te opisy co sa na dole - tam czasami od razu widac ze to smiec albo usluga tylko na chiny - rom miui polska bazuje na wersji chinskiej a nie globalu - stad te nalecialosci naszych majfriendow
arek810316 Posted September 29, 2023 Posted September 29, 2023 Widze,ze 10 pozycji zostawiles u siebie w recommended ,u siebie moge zrobic to samo?
Master Posted September 29, 2023 Posted September 29, 2023 (edited) 8 minut temu, arek810316 napisał(a): Widze,ze 10 pozycji zostawiles u siebie w recommended ,u siebie moge zrobic to samo? mozesz - tylko czytaj te opisy co sa na dole zanim cos usuniesz tez pisalem o tym wczesniej - ja wywalilem np usluge android auto - bo nie korzystam - tez uslugi wspomagajace np osoby niedowidzace - to te ulatwienia dostepu dla nich - zobacz tez co wywalal zalogant argentina10 - poczatek tego watku - on chyba znacznie wiecej niz ja usunal i to nie tylko z listy recommended ... ja nie ruszalem innych pozycji w ogole - to co widzisz na screenie to tez lista reccomended - u mnie z ta lista jest bezproblemowo na telefonie - zadnych negatywnych zjawisk nie uswiadczylem i z niczym nie mialem problemu - choc i z tej listy mozesz na upartego cos wywalic jeszcze np kompas czy skaner kodow QR - o ile to Ci sie do czegos nie przyda ... no i pamietaj w razie czego ze mozesz zawsze te uslugi przywrocic ... zobacz tez co napisal zalogant WD40 i Netoper - jeden pisze ze usluge MIUI Daemon lepiej zostawic bo system moze byc niestabilny a drugi pisze ze to wywala w pierwszej kolejnosci 🙃sam widzisz ... tu u kazdego inaczej ... na razie zastosuj sie do mojej rady i korzystaj tylko z recommended - a potem jak bedziesz chcial wejsc na wyzszy level to zajmiesz sie pozostalymi ... Edited September 29, 2023 by Master
arek810316 Posted September 29, 2023 Posted September 29, 2023 Klikam unistall i robi mi sie odinstalowany na zielono...a jak bede chciał wrócic to odrotnie..?😄
Recommended Posts