Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam Redmi Note 8 Pro oraz jedną kartę SIM od Plusha (sieć PLUS). Chciałem aktywować VoLTE - uruchomiłem usługę VoLTE w Plusie (wysyłając SMSa na numer 2601 w treści wpisując WlaczVoLTE) i  niestety telefon nie wykonuje połączeń przez VoLTE, oraz pojawił się inny problem - w momencie gdy rozmawiam przez telefon i ktoś inny do mnie zadzwoni to moje połączenie jest rozłączane (tak jak bym odłożył słuchawkę).

Problem ten wystąpił od razu po aktywacji VoLTE i za każdym razem gdy w trakcie rozmowy zadzwoni do mnie ktoś inny to rozłącza mi wykonywane połączenie.

Na drugim slocie SIM ma kartę Play i tutaj VoLTE działa bez problemu, bez żadnej konfiguracji.

Ktoś wie jak ugryźć temat, żeby karta Plusha działała z VoLTE?

Opublikowano

Wpisz taki kod *#*#86583#*#* w ustawieniach pojawi się opcja VoLTE . W plusie jest jakiś problem u mnie kolega ma Mi Note 10 5G i po włączeniu Volte jak ktoś dzwoni ma numer nieznany i nawet nie może oddzwonić bo nie pokazuje numeru na fonie.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

U mnie w plusie obie usługi działają na rn8pro, pocoX3 ( wystarczyło kodami uruchomić) oraz realme 8 pro, tutaj od razu volte działało bez kodów.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
14 godzin temu, Netoper napisał:

U mnie w plusie obie usługi działają na rn8pro, pocoX3 ( wystarczyło kodami uruchomić) 

Jakimi kodami?

Opublikowano

Aaa widzisz, na obydwu android 10, z tym że w jednym ROM Indonezja, a na drugim europejski, na realme android 11.

Opublikowano

Jakiś czas temu Plus tylko w abonamentach udostępniał te usługi, w ofertach na kartę były niedostępne.

Opublikowano

U mnie wszystkie fony na abo, z tym że przy przedłużce ponoć zostały zapięte do puli plusha bo tam oferta niby lepsza niż w czystym plusie.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Z kronikarskiego obowiązku.

W listopadzie 2021 były problemy z działaniem VoLTE w Plus na Redmi Note 8 Pro.

Teraz spróbowałem ponownie i wszystko śmiga. 

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 21.09.2022 o 10:51, pusiaczek napisał(a):

Jaka wersja oprogramowania?

Lepiej odpowiedzieć późno niż wcale :mrgreen:

Global 12.5.8, Andek 11