Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry

Pamięć Redmi 7A puchnie w nieskończoność. Zwartość "inne" i "system" w sumie 13 GB a telefon prawie pusty. Wszytko co możliwe tj cache, kosze, miniaturki etc pousuwane ręcznie i aplikacjami. Czy jest jakiś sposób na to?

Opublikowano

Niedawno pytałem jak usunąć dane użytkownika przeglądarki Mi Browser. Niestety nie uzyskałem porady. Ostatecznie wyczyściłem wszystkie dane, ale to utrata ulubionych, zapisanych haseł itp. Może ktoś jednak zna sposób?

Niby te kilka GB nie przeszkadza, ale nie za bardzo lubię gdy jest w pamięci coś co nie jest mi potrzebne. 

Opublikowano
Godzinę temu, docent_Furman napisał:

Hmm...mój 7A ma bardzo mało pamięci w ogóle tj 16 GB. Sugerujesz więc że podana przeze mnie wartość jest zupełnie normalna i tak ma być dla Xiaomi?

Sugeruję żebyś poda zrzut z pamięci.

10 minut temu, jankoo napisał:

Niedawno pytałem jak usunąć dane użytkownika przeglądarki Mi Browser. Niestety nie uzyskałem porady. Ostatecznie wyczyściłem wszystkie dane, ale to utrata ulubionych, zapisanych haseł itp. Może ktoś jednak zna sposób?

Najpierw pytasz jak usunąc DANE UŻYTKOWNIKA a potem narzekasz, że straciłeś DANE UŻYTKOWNIKA?

Opublikowano
22 minuty temu, Antyhaker napisał:

Najpierw pytasz jak usunąc DANE UŻYTKOWNIKA a potem narzekasz, że straciłeś DANE UŻYTKOWNIKA?

Ale czy dane typu ulubione i hasła zajmują kilka giga? Jak usuwałem, to było tego przeszło 6 GB. Zakładam, że te dane to raczej cache, no ale czyszczenie cachu tego nie rusza...

Nie sprawdzałem - czy inne przeglądarki zachowują się podobnie?

Opublikowano (edytowane)

W Firefoxie można wybrać co się chce usunąć. Jest 6 opcji do zaptaszkowania. Do tego mam ustawione "czyść przy zamykaniu". Całość zajmuje jakieś 350MB.

Edytowane przez brawo
Opublikowano
6 godzin temu, docent_Furman napisał:

Czy jest jakiś sposób na to?

Tak, kupić telefon z większą pamięcią. 16GB to obecnie nieporozumienie, same aktualizacje tego co masz zapchają pamięć. Jakiś lepiej działający od fabrycznego program do obsługi pamieci moze pomoże w czyszczeniu. Np Disk usage ze sklepu.

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, docent_Furman napisał:

Dzień dobry

Pamięć Redmi 7A puchnie w nieskończoność. Zwartość "inne" i "system" w sumie 13 GB a telefon prawie pusty. Wszytko co możliwe tj cache, kosze, miniaturki etc pousuwane ręcznie i aplikacjami. Czy jest jakiś sposób na to?

Witam w świecie Xiaomi. Kup sobie normalny telefon z większą pamięcią, tym bardziej w obecnym czasie. Ja mając Mi 11 uważam że Miui to bardzo nie udane oprogramowanie. Co koleją aktualizacja to wtopa. Szukaj telefonu z producenta BBK Electronics. 😉 

Edytowane przez Misiuu21