Skocz do zawartości

POCO X3 NFC - MIUI 12 Polska / Xiaomi.eu stabilne - 12.0.1.0.RJGMIXM - Android 11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu POCO X3 NFC (nazwa kodowa: surya).

Link do pobierania ROMu:

https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv12/xiaomi.eu_multi_POCOX3NFC_V12.0.1.0.RJGMIXM_v12-11.zip/download

Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku

Opublikowano (edytowane)

Nie działają gesty.

I reklamy w grach nie obracają się.

I uruchamianie dłuższe.

I uruchamianie odkurzacza w Xiaomi Home też jakoś z d..y.

Ale mam Android 11.

I ucieszony tym faktem idę spać.

A jutro dalej szukamy....

Edytowane przez raftter
zauważone błędy
Opublikowano (edytowane)

U mnie po wgraniu tylko romu i magiska nie można zainstalować netflixa, mógłby ktoś sprawdzić? (po wgraniu universal safetynet fix jako magisk module problem ustąpił)

No i jak wyżej, gesty nie działają

Edytowane przez pocomaster
Opublikowano
Przed chwilą, Kacper Skrzypek napisał:

Co działa bez problemów? Sam launcher czy gesty w tymże launcherze?

Źle przeczytałem, mój błąd. Czyli gesty w innych launcherach nie działają

Opublikowano

Do niedawna Poco Launcher chyba był domyślny, teraz Miui tak? Nie widzę dużej różnicy, raczej nie zamierzam doinstalowywać innego launchera. Daje radę no i gesty działają.

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Baczeekk napisał:

Do niedawna Poco Launcher chyba był domyślny, teraz Miui tak? Nie widzę dużej różnicy, raczej nie zamierzam doinstalowywać innego launchera. Daje radę no i gesty działają.

Faktycznie, nieduża różnica - używać szuflady czy mieć wszystko na kolejnych ekranach. Sam się sobie dziwię że zgłaszam jakiś problem....

Opublikowano

A ja znalazłem opcję szuflady w Domyślnym Launcherze. 

I w nim już gesty działają tak jak napisał @Kacper Skrzypek.

@adiSOn Faktycznie czasami jest tak że system przytnie się, z tym iż nie jest to jakieś tragiczne.

Za to przy uruchamianiu widać dużą różnicę - mieli, mieli i mieli - przy próbie zmiany motywu słuchawka się wykrzaczyła i uruchomiła na nowo, to chyba z 3 minuty to trwało.

Przy normalnym rozruchu  trochę krócej, ale szału nie ma - około dwóch minut.

Zaraz pewnie jakaś aktualizacja będzie i tyle.

Opublikowano

Ja mam problem z aplikacją systemowa SMS. Po tapnieciu w utwórz nową wiadomość zamyka aplikacje i wychodzi do pulpitu. Jak w kontaktach przy nr telefonu wybieram ikonę wiadomość SMS zamiast otwierać konwersacje SMS z danym kontaktem przechodzi tylko do głównego okna aplikacji SMS. 

Opublikowano

Potwierdzam, nie ma możliwości napisania sms, przy próbie utworzenia nowej wiadomości aplikacja zachowuje się jak u kolegi wyżej.

Opublikowano

U mnie z SMS jest dokładnie to samo co u kolegów wyżej. Dodatkowo kiedy instaluję z zipa magiska to już system się nie uruchomi i cały czas przechodzi do twrp

Opublikowano (edytowane)
Dnia 13.06.2021 o 10:57, OpticS napisał:

Potwierdzam, nie ma możliwości napisania sms, przy próbie utworzenia nowej wiadomości aplikacja zachowuje się jak u kolegi wyżej.

Nowego SMSa nie napiszesz, ale jest możliwość odpowiedzieć na wcześniejszą wiadomość.

Marne pocieszenie, ale zawsze coś.

Edytowane przez raftter
Opublikowano (edytowane)

Cześć wszystkim,

Mógłbym prosić o pomoc.

Zainstalowałem twrp włączył. postępowałem według instrukcji.

Pierw zainstalowalem twrp. a potem przegralem na karte sd obraz

xiaomi.eu_multi_POCOX3NFC_V12.0.1.0.RJGMIXM_v12-11(1).zip
W instrukcji było aby przed instalacja wyczyścić pamięć urządzenia tj. Wipe - > format data.

Po tym zrobilem reset i pokazał sie jakis komunikat just wait i cos "your device is locked od xioami." Aby aktywowac mam sie zalogować na konto xioami.

Trochę olałem to i ponownie weszłam do twrp i zrobiłem install i ten plik. Instalacja przebiegła bez problemu ale po włączeniu. Restartuje się do xioami recovery 5.0.

Może mi ktoś pomóc.

Coś było z tym plikiem nie tak?

Teraz telefon na okrągło sie restartuje.

Na przyszłość proszę o pisanie w istniejących wątkach... Przeniesiono /Kacper Skrzypek

Edytowane przez Kacper Skrzypek
Opublikowano
4 minuty temu, placeb114 napisał:

Coś było z tym plikiem nie tak?

Nic nie było "nie tak". Informacja o blokadzie telefonu i konieczności zalogowania się na konto Xiaomi, aby przejść dalej, jest standardowa, to nie jest błąd. Jeśli zakładałeś konto i się na nie logowałeś, to powinieneś móc wpisać poprawne hasło i lecieć dalej z konfiguracją.

Opublikowano (edytowane)

Ten komunikat o aktywacji miałem przez instalacją tego pliku systemu.

Potem wszedlem do twrp, zainstalowalem  i teraz nie mam tego komunikatu tylko caly czas restartuje się telefon. Robi 2 razy wibruje i potem włącza recovery 5 mui recorery.

Jak by próbował odpalic system potem ponawia i potem recorery. (domyślam się)

I tak w kółko. Nawet nie mogę go wyłączyć.

Edytowane przez placeb114
Opublikowano (edytowane)

Zrobiłem ponownie. tka jak wspomniałes . Jednak teraz dałem "verifing zip signature"

verification failed :(

Czy na sourceforce jest moze md5. Moze przed instalacją bym sobie sprawdził.

edit:

Kacper - dziękuje.

Zrobiłem jeszcze raz tak jak mówiłeś i poszło.

Dzięki serdeczne.

Edytujemy post, nie piszemy jeden pod drugim /Kacper Skrzypek

Edytowane przez placeb114
Opublikowano
Dnia 14.06.2021 o 14:12, raftter napisał:

Nowego SMSa nie napiszesz, ale jest możliwość odpowiedzieć na wcześniejszą wiadomość.

Marne pocieszenie, ale zawsze coś.

Wróciłem z powrotem do 12.0.9.0.QJGMIXM - Android 10 

Opublikowano
Dnia 24.06.2021 o 12:01, OpticS napisał:

Wróciłem z powrotem do 12.0.9.0.QJGMIXM - Android 10 

It's a good choice. Mocno to rozważam, ale liczę że pojawi się coś co to naprawi. Zawsze 11 to 11.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Już rozumiem skąd narzekanie ludzi na oprogramowanie Xiaomi. W Samsungu zdarzało się długo czekać na aktualizację do nowego Androida, ale żeby ją wprowadzili z mnóstwem błędów i ponad miesiąc mieli to głęboko gdzieś to nigdy się nie spotkałem. Fenomen. Aktualizacja, która więcej popsuła niż naprawiła czy dodała i zamiast poprawki po kilku dniach - cisza. Spróbowałem tańszych urządzeń i chyba trzeba je sobie jednak odpuścić.

Opublikowano

Kiedyś nie było takich problemów z błędami w aktualizacjach. Owszem, zdarzało się, że przy pierwszych wydaniach nowej wersji Androida lub nakładki MIUI były babole, ale w kolejnych wersjach były poprawiane i w miesiąc były już jak powinny, czasem i szybciej. Tyle, że jak ktoś korzystał z miuipolska/xiaomi.eu, to bazowały na ROMach wydawanych na bieżąco, a teraz zostały wersje "stabilne". Szkoda, że Xiaomi tak się zmieniło w tej kwestii (i wielu innych). Jestem ciekaw jak będzie z zapowiadaną aktualizacją do Androida 12, czy w ogóle się pojawi i czy będzie używalna. Czy to wina półki budżetowej? Raczej nie, droższe modele też nie ustrzegły się problemów. Może w flagowym modelu Mi jest lepiej, ale 4-5 tysięcy to jednak sporo jak za telefon.

Opublikowano

Również jestem mocno zawiedziony. Ostatni raz kupiłem coś pokroju POCO. Gdybym wiedział że te aktualizacje będą wydawane tak rzadko i z takimi błędami to wziąłbym po prostu inny model Xiaomi i miałbym je co tydzień.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 11.06.2021 o 22:43, mszlukasik napisał:

Ja mam problem z aplikacją systemowa SMS. Po tapnieciu w utwórz nową wiadomość zamyka aplikacje i wychodzi do pulpitu. Jak w kontaktach przy nr telefonu wybieram ikonę wiadomość SMS zamiast otwierać konwersacje SMS z danym kontaktem przechodzi tylko do głównego okna aplikacji SMS. 

Problemy z SMS-ami znika po zainstalowaniu najnowszej wersji MIUI Messaging. Jedyny problem to, że nie jest spolszczona. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...