Skocz do zawartości

Xiaomi Mi 10 - MIUI 12 Polska / Xiaomi.eu stabilne - 12.2.7.0.RJBCNXM - Android 11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu Xiaomi Mi 10 (nazwa kodowa: umi).

Link do pobierania ROMu:

https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv12/xiaomi.eu_multi_MI10_V12.2.7.0.RJBCNXM_v12-11.zip/download

Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.

Opublikowano

Zapewne ktoś zaraz będzie pytał.

OK google działa. Klonowanie aplikacji nie działa. Wina z klonowaniem leży gdzieś po stronie samej przeróbki, bo na chińskiej wersji klonowanie działa. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Bartos napisał:

Zapewne ktoś zaraz będzie pytał.

OK google działa. Klonowanie aplikacji nie działa. Wina z klonowaniem leży gdzieś po stronie samej przeróbki, bo na chińskiej wersji klonowanie działa. 

Znowu nie działa klonowanie? Chryste ;x

Opublikowano

Klonowania nie testowałem bo nie korzystam, ale wszystko inne wydaje się działać poprawnie, nie stwierdziłem póki co żadnych błędów dot. tego wydania.

Mam jednak problem który w poprzedniej wersji12.2.2.0 był i tutaj jest tak samo, chodzi o aplikację Yanosik.

Wszystkie uprawnienia nadane jak trzeba, oszczędzanie baterii wyłączone, aplikacja na sztywno zablokowana w managerze, a jednak bo zablokowaniu ekranu po chwili system ją ubija i wyskakuje komunikat "wykryto problem z działaniem w tle." i aplikacja nie działa. Za drugim razem po włączeniu aplikacji już jest ok i system jej nie wywala podczas pracy w tle. Ktoś ma jakiś pomysł? Strasznie to jest irytujące..

Opublikowano

oczywiście, te jak i inne wszystkie możliwe uprawnienia ponadawane. Dodam że na poprzednim telefonie tj. Mi8 na stockowym romie global tak samo skonfigurowany Yanosik działał bez żadnego problemu. 

Tutaj jeszcze dopowiem, że jak Yanosik po raz pierwszy zostaje odpalony i go zminimalizuje, to ponowne kliknięcie w jego ikonę zamiast przywrócić go do pełnego okna to go zabija, potem ze dwa trzy razy klikam w ikonę i aplikacja nie startuje, tak jakby chciała się uruchomić ale się nie udaje i zaraz się wyłącza. Dopiero za którymś kolejnym razem uruchamia się normalnie i wtedy poprawnie działa w tle.

Opublikowano
Dnia 8.01.2021 o 19:05, pkonrad napisał:

Kolega robił update przez aktualizator systemowy i wyszła buba   :(

Bo kolega pewnie nie doczytał ze:

"Podobna aktualizacja pojawiła się także na Mi 10, lecz niestety z przeprowadzonych przez nas testów wynika, że nie działa ona z nową wersją xiaomi.eu. Pozostaje więc czekać. Aktualizacje trzeba instalować na tym modelu nadal z USB-OTG." 

To jest fragment zacytowany z postów odnośnie aktualizacji tygodniowych. 

• Like 1
Opublikowano
Dnia 8.01.2021 o 10:53, orzeszpole napisał:

oczywiście, te jak i inne wszystkie możliwe uprawnienia ponadawane. Dodam że na poprzednim telefonie tj. Mi8 na stockowym romie global tak samo skonfigurowany Yanosik działał bez żadnego problemu. 

Tutaj jeszcze dopowiem, że jak Yanosik po raz pierwszy zostaje odpalony i go zminimalizuje, to ponowne kliknięcie w jego ikonę zamiast przywrócić go do pełnego okna to go zabija, potem ze dwa trzy razy klikam w ikonę i aplikacja nie startuje, tak jakby chciała się uruchomić ale się nie udaje i zaraz się wyłącza. Dopiero za którymś kolejnym razem uruchamia się normalnie i wtedy poprawnie działa w tle.

Potwierdzam mam to samo na 12.2.2.0. 

12.2.7.0 nie testowałem.

Opublikowano

u mnie na obu tych wersjach jest dokładnie tak samo. Trochę szkoda, bo boje się uszkodzenia wyświetlacza, czytałem ze ten w Mi10 jest wyjątkowo podatny na powidoki...

Ciekawe czy na A10 i na wersji beta ten problem też występuje?

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...