Tidnes Opublikowano 20 Maja 2021 Opublikowano 20 Maja 2021 14 godzin temu, piterek napisał: Ale wcześniej zablokuję im updaty, żeby znów się nie narobiło. Proste… wyp… odinstaluj MiHome. Jak chcesz oglądać co w hulajnodze piszczy użyj M365tools
piterek Opublikowano 21 Maja 2021 Opublikowano 21 Maja 2021 @Tides tak właśnie zrobię Nie wiem czy to miało jakikolwiek wpływ na proces odblokowywania, ale wcześniej, łapiąc się różnych opisów z Internetu, zmieniłem lokalizację hulajnogi na DE 5/20/25, bo ktoś na jakimś hiszpańskim forum pisał, że BMS bez lokalizacji potrafi po oficjalnej aktualizacji sypnąć błędem 22. Oczywiście, samo z siebie nic to nie dało. Te plik od Ciebie zrobił robotę!!!
Pioszef Opublikowano 8 Czerwca 2021 Opublikowano 8 Czerwca 2021 Witam, Mam podobny problem do kolegi wcześniej z kodem 39. Hulajnoga 365 pro 2 , tydzień po uwolnieniu i wymianie opony na pełną ( czego nie polecam) po przejechaniu ok 3-4km codziennie aktywuje się błąd 39. Niekiedy przestaje wystarczy tylko puścić gaz ,niekiedy piszczy non stop. Podłączyłem apke jak pojawiał się błąd i temp. Baterii skakała pomiędzy 7-15st. Narazie tak jeżdżę nie wiem czy trzeba coś z tym zrobić gwarancję mam ale wtedy musila bym wgrać oryginalny Soft co nie wiem jak zrobić w apce pokazuje ze jest aktualna mimo ze jest podkręcona.
Battery_Saver Opublikowano 8 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2021 tak się bardzo często dzieje przy pełnych oponach. Dodam, że stracisz gwarancję gdy odeślesz ją z pełnymi oponami
Tidnes Opublikowano 8 Czerwca 2021 Opublikowano 8 Czerwca 2021 @Pioszef Zrobiłeś sobie problem na własne życzenie. Pełne opony powodują wibracje i często coś szlag trafia (luty, zgrzewy) nie wspominając o dyskusyjnym komforcie jazdy. Krzyczy błąd 39 bo jeden z czujników pokazuje 7 stopni celsjusza... no chyba że, trzymasz hulajnogę w lodówce Czy można z tym żyć... można ale jak bateria rzeczywiście będzie miała problem to się o tym nie dowiesz bo zapewne zignorujesz kolejny błąd. Masz 3 rozwiązania: 1. zakładasz z powrotem pompowane opony, przywracasz oryginalne oprogramowanie na przykład to DRV223.zip, tniesz niemca i oddajesz na gwarancji do serwisu. MiHome nie przywróci wersji do oryginalnej bo masz oszukaną wersję zmodyfikowanego oprogramowania (Version spoofing). 2. szukasz serwisu poza gwarancyjnego (lista dostępna na forum). Nie oddawaj do serwisu fabrycznego bez odkręcenia zmian bo policzą Ci jak za nową baterię oraz oczywiście robociznę. 3. rozbierasz hulajnogę, wyjmujesz baterię, wydłubujesz ją z obudowy, sprawdzasz czujniki temp (ntc), wymieniasz lub poprawiasz luty.
Franek22 Opublikowano 6 Lutego 2022 Opublikowano 6 Lutego 2022 Mam pytanie bo mam Xiaomi mi 1s i zablokowałem silnik bo poszedłem do sklepu po wyjściu hulajnogę rozłączyło z bluetooth jak zawsze chce się z nią połączyć a się nie da na mi home pisze że nie została połączona i jest zablokowana już ja rozladowalem wyłączyła się i podłączyłem do ładowarki i dalej zablokowana co zrobić nie mogę jej odblokować ani połączy
Battery_Saver Opublikowano 6 Lutego 2022 Autor Opublikowano 6 Lutego 2022 zresetuj albo odblokuj z innej aplikacji, np SHU albo XF
qumi Opublikowano 19 Lutego 2022 Opublikowano 19 Lutego 2022 Ja mam problem z błędem którego rozwiązania nie znalazłem w Internecie następującą: ERROR-16 Nie mam pojęcia co z tym robić planuję wysłać moją m365 (bez pro, kupiłem do niej wyświetlacz mam aplikację i jest to błąd 16, nie ma go na liście ) do serwisu i sprawdzić co się dzieję, ale lepiej byłoby gdyby ktoś napisał co robić.
Battery_Saver Opublikowano 19 Lutego 2022 Autor Opublikowano 19 Lutego 2022 na pewno 16? skąd masz ten błąd? w sensie jak go odczytałeś?
Netoper Opublikowano 19 Lutego 2022 Opublikowano 19 Lutego 2022 Ja mam problem z błędem którego rozwiązania nie znalazłem w Internecie następującą: ERROR-16 Jeśli google nie znalazło takiego błędu to znaczy że on nie istnieje Może źle policzyłeś.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
Kubaula Opublikowano 25 Lutego 2022 Opublikowano 25 Lutego 2022 (edytowane) Dzien dobry ! Czytam dużo na temat mojego problemu, ale nigdzie nie widzę jednoznacznej odpowiedzi- może tu mi się uda.. M365pro (wyświetlacz od pro2) modowana. Może po kolei. Wczoraj po przejechaniu może z 6km, zatrzymałem się a przy ponownym starcie słyszę jakby w kole coś tarło... Jakby coś je blokowało. Vmax spadł z 30-32kmh (przed zatrzymaniem się) do max 20kmh, czuć wyraźne tarcie, wibruje aż cała kierownica. Po podniesieniu koła Vmax 34kmh, obciążona znów 20.. Hulajnoga wyłączona-kolo kręci się jak nowe, zero oporów przy prowadzeniu. Po włączeniu znów opory. Przy kręceniu koła ręką jakby rytmiczne tarcie, czy impulsywne przerywanie. Podczas prowadzenia dotknięcie hamulca powoduje od razu duże opory. Ze dwa razy wyskoczył błąd "1" (dwa pojedyncze piknięcia, a na wyświetlaczu klucz i "1") po wyłączeniu i ponownym włączeniu błąd znika, ale zostają powyżej opisane objawy. Sterownik i wyświetlacz założone przedwczoraj, na sterowniki wzmocnoone ścieżki, kondensator wymieniony na większy, mosfety nie pamietam-chyba też. Brak mi sił już, od zakupu nowego sterownika i wyświetlacza ujechalem max 15km.... Pomocy Edytowane 25 Lutego 2022 przez Kubaula
Battery_Saver Opublikowano 25 Lutego 2022 Autor Opublikowano 25 Lutego 2022 Opcji takiego stanu rzeczy może być wiele: - uszkodzony/e mosfet/y - sztuk jeden lub i więcej - źle dobrane mosfety - sprawdź czy są takie same - źle dobrane mosfety - jeśli są takie same, to mogą się różnić parametrami. Czasem tak bywa. Nie powinno to mieć wielkiego znaczenia bo to nie sprzęt audio, no ale jest to możliwe zwłaszcza, że one działają parami - niepoprawnie przylutowane mosfety - zimne luty, zbyt małe pole styku - problem z połączeniem między kontrolerem ESC a samym silnikiem (uszkodzone przewody, słabo zaciśnięte konektory na przewodzie -najlepiej je przylutować, fabrycznie jest zacisk i tyle, ewnetualnie problem ze slotami na konektory na ESC) - problem z czujnikami haala w silniku - przegrzany/przepalony silnik - zużyty krótko mówiąc. Jeśli był katowany. Objawia się to praktycznie zawsze pod obciążeniem. Na podniesionym kole jest ok - oprogramowanie niekompatybilne - brak kompatybilności fw BLE z ESC i może nawet z BMS ciężko cokolwiek na pewno powiedzieć. Testowo powinieneś sprawdzić jak się zachowuje na wyświetlaczu z zestawu. Możliwe, że problemem jest ten dashboard od pro2
Slawulo Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Opublikowano 8 Kwietnia 2022 CześćChciałem dziś jechać do pracy, ale niestety - 2 długie i 8 krótkich. Wczoraj normalnie dojechałem, ale gdy pchałem szło ciężej i wyświetliło czerwony znaczek, nie spojrzałem dokładnie i wyłączyłem, myślałem, że się przegrzała. Najechane mam 2400 km, z czego 2300 po modyfikacji. Moje pytanie, czy te mosfety będą dobre do lekko zmodyfikowanego softu (26 A, max 34 km/h jedzie 32 Kers wyłączony )?Czy powinienem kupić lepsze? Hulajnoga 365 Pro
Battery_Saver Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2022 (edytowane) powinieneś znaleźć notę katalogową od producenta i stamtąd brać parametry a nie z opisu który automatycznie wypełnia allegro łącząc produkt z katalogiem, dość często błędnie. W tym wypadku akurat się zgadza. Taką notę masz tu: Infineon-IRFB4110G-DataSheet-v01_01-EN.pdf Zobacz jakie obecnie masz i porównaj parametry. Nie mogą być gorsze, ale z tego co widzę, to ten ma praktycznie takie same jak w stocku, ale tam są 3xpo2 ta druga trójka to STP15810, ale musisz zobaczyć, bo w różnych wersjach pakują różne mosfety. STP15810-STMicroelectronics.pdf Edytowane 8 Kwietnia 2022 przez Battery_Saver
Slawulo Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Dzięki Saver za odpowiedź, wyjąłem płytkę, nie było żadnych przypaleń, zamontowałem z powrotem i działa ok. Nie wiem ile to potrwa. Zobaczymy, ale myślę, że trzeba się rozejrzeć za nowymi mosfnetami
patryk1980 Opublikowano 2 Maja 2022 Opublikowano 2 Maja 2022 cześć, odkopię trochę wątek: wymieniłem mojemu młodemu dętkę w M365 i po tej wymianie silnik nie pracuje. Bateria naładowana, światło stopu działa. Przy restarcie (hamulec i gaz plus włączenie) mam błąd 14. Jakieś rady?
Battery_Saver Opublikowano 3 Maja 2022 Autor Opublikowano 3 Maja 2022 przy wykonywaniu resetu pojazdy metodą gaz+hamulec+power wyskakujący błąd 14 to normalna sprawa. Błąd znika po puszczeniu ww
zuro01 Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Witam mam problem z hulajnoga mi essential scooter pro1> Problem polega na tym że hulajnoga się załącza się i na panelu cały czas jest zero nie reaguje zmiana trybów prędkości jak i włączenie lampy tylnej. bateria non stop miga na niebiesko bez włączonej hulajnogi jak i po włączeniu jej. nie wiem o co chodzi i stało się tak dopiero wtedy jak chciałem w grać z tej strony wgrałem soft by szybciej jechac jak dobrze pamietam nazywał sie touring i podczas ładowania softu było ok ale jak doszlo do 100% to hulajnoga powinna się wyłaczyc a ona wyłaczyłą i włączyłą ale bardzo szybko i raz pikła i teraz mogą ją tylko właczyc nie mam już pojęcia o co może chodzić.
Netoper Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Zapewne chodzi o wersję płyty.Dużo napisałeś ale konkretów brak, przede wszystkim rok produkcji, soft. wersja sprzętu.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
zuro01 Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Witam naprawiłem już błąd lecz teraz mam problem, gdyż nie umiem zmiejszyć ddrv i esc i nie umiem zwiekszyć ble. jak wchodzę na aplikacje to pokazuje mi że mam: bms 5.6.1 / drv stm 32f 1.6.1 i ble 9.1.0 nie mam pojęcia teraz o co może chodzić.
Battery_Saver Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2023 masz nieoficjalne fw. Prawdopodobnie przy tak wysokim ble nie obejdzie się bez kabla
zuro01 Opublikowano 9 Maja 2023 Opublikowano 9 Maja 2023 WItam może mi ktoś powiedzieć jak mam to zrobić przez stm 32 lub stlink v2 bo kupione i nie ogarniam tego robie wszystko jak ludzie piszą i nic nie działa a chciałbym naprawić swoja hulajke. bo ja już nie wiem czy to w sterownikach czy ja coś źle robię a męczę się z tym od miesiąca
Paulina Mila Opublikowano 25 Lipca 2023 Opublikowano 25 Lipca 2023 (edytowane) Witam mam hulajnoge Frugal już rok dzisiaj włączając hulajnoge i jadąc szarpneła mną i zaczął migać komunikat e i pikanie . Wyłączyłam ją i poczekałam chwilę i po chwili włączając ją przyciskiem tym co zawsze migają mi tylnie światła kierunków i normalnego jaka może być przyczyną i jak to szybko naprawić. Może trzeba poluzować hamulec tylni ? Edytowane 25 Lipca 2023 przez Paulina Mila
Battery_Saver Opublikowano 25 Lipca 2023 Autor Opublikowano 25 Lipca 2023 proponuję zgłosić się na forum lub support firmy Frugal
Rekomendowane odpowiedzi