Jump to content

Prawdopodobny wyciek Mi5 i Mi5 Plus - specyfikacja i data

DanielDTK

Recommended Posts

Dokładniej m8, on ma dwa

Takie coś wyciekło na weibo:

xiaomi_dual_camrea.jpg

Nie znam się, ale wygląda na flagowca.

Wydaje mi się że tył jest z plastiku a porównując ze szklanym Mi Note myślę że to może być redmi note 2 Edited by maaaciekmaaaniek

Albo jestem ślepy, albo po prostu nie widzę nigdzie otworów na głośnik. Myślałem, że plastik typu "Piano Black" wyszedł już z mody, podobnie jak aparaty 3D, które pojawiły się w smartphonach HTC i LG wiele lat temu. Wygląda jak jakaś podróba. Większość Xiaomi ma aparat po drugiej stronie lub w serii Redmi na środku.

Albo jestem ślepy, albo po prostu nie widzę nigdzie otworów na głośnik. Myślałem, że plastik typu "Piano Black" wyszedł już z mody, podobnie jak aparaty 3D, które pojawiły się w smartphonach HTC i LG wiele lat temu. Wygląda jak jakaś podróba. Większość Xiaomi ma aparat po drugiej stronie lub w serii Redmi na środku.

Duży + za spostrzegawczość, oznacza to frontowe głośniki, podejrzewam że stereo. O ile to w ogóle xiaomi a nie jakaś podróba

To nie może być aparat 3D... kto poważny robi zdjęcia (w 3D do tego) w pozycji pionowej? Przytoczony HTC ma te aparaty normalnie w pozycji poziomej.

Po drugie fejk bo... jest brzydki ;) brakuje mu tu pewnej spójności no i ten fakt że kamery są w dolnym rogu a nie górnym (w przypadku pozycji poziomej)

Większość Xiaomi ma aparat po drugiej stronie lub w serii Redmi na środku.

yy? MI5 z założenia będzie flagowcem, z tej serii tylko MI3 nie miał aparatu po środku ;P pozostałe MI1S, MI2, MI2S, MI2A i MI4 mają po środku... ew żeby MI3 nie było smutno to można MiNote'y i MiPada dokleić bo też po środku nie maja ;)

Ale ustawianie ostrości na 1/2/3 planie, to ma już Mi4, gdzie nie było potrzeba podwójnego obiektywu. To zależy od procesora.

Wcale nie zależy to od procesora. Albo inaczej, mając dwa obiektywy, możesz po zrobieniu zdjęcia zmieniać bezstratnie ostrość 1/2/3 planu itp itd, natomiast softem zrobisz to w marnej jakości.

Aaaa co do jakości takich zdjęć, to się zgodzę...Dwa obiektywy siłą rzeczy, poradzą sobie zdecydowanie lepiej, niż opcja w sofcie.
Ale bardziej w poście wyżej, odniosłem się do tego, że podwójny obiektyw nie jest wymogiem tego "ficzera" ;-)

Jakość jest chyba taka sama. Procesor obrabia więcej i łapie więcej poziomów ostrości. Jak ma się do tego jakość?

Ewentualnie to w jakim formacie i jak zapisuje to galeria to inna sprawa.

Kolejny wyciek z Weibo, to konto podobno podawało już przecieki, które okazał się prawdziwe.

15q55df.jpg

http://www.weibo.com/2554757470/CpYNOComI?from=page_1005052554757470_profile&wvr=6&mod=weibotime&sudaref=www.gforgames.com&reason=&retcode=#_rnd1436287285127

W skrócie:

Mi5

5,2 cala, QHD, szkło 2,5D

Snapdragon 810, 3GB RAMu

bateria 3000mAh, szybkie ładowanie (30% w 5 minut, ale nie trzymajcie mnie za słowo)

kamerki 16 + 13 MPix (tył/przód)

Lollipop 5.1 + MIUI 7

2399 juanów czyli niecałe 400$

Mi5 Plus

5,7 cala, QHD

Snapdragon 820

bateria 3500mAh, szybkie ładowanie

kamerki 23 + 12 MPix, OIS i laserowy autofocus

ultradźwiękowy czytnik odcisków

W skrócie ... szkoda. Myślałem, że mniejsza wersja będzie bardziej konkurencyjna, a nie oskubana.

Edited by penguino

No nie wiem. To samo pisali na gizchina.

Wątpię w to. Czytnik palców? MIUI 7? Niby skąd skoro v6 nie ma roku jeszcze. W romie nie ma śladu o v7 a już by było gdyby MI5 miałby być np. w październiku. Moim zdaniem bzdura.

Podzespoły jak CPU to może i racja ale nie trudno sobie taką specyfikację samemu wymyślić biorąc pod uwagę trendy i zapowiedzi Qualcomma.

• Like 1

właśnie patrząc na zdj bardzo mi przypomina mojego mi note pro...ale stwierdziłem że nic nie szkodzi tu tego wrzucić (może będą podobne :P)

W każdym razie procek na pewno nie z note pro.

Edited by Fidjashpl

Hm, moze, tekst z obrazka google mowi jako "wynik na pierwszy rzut oka", co w sumie moze bedzie oznaczalo pelny 4k z hdmi2?

Dobrze dla znajomego akurat bedzie mitv2 sprzedawal (ktos chetny? Numb dla Ciebie blisko, tv bedzie w Gdansku :P)

ps. sa zalaczniki, w ten sposob wrzucalem fotki z tv2 :}

HM3 = Hongmi 3. Na tym etapie to może być Redmi albo Redmi Note.

Stawiałbym na Redmi Note 2 lub coś w ten deseń. 1080p i 5,5 cala.

Natomiast na obrazku... cóż nie wiadomo do końca. 

Ramka nowego urządzenia miałaby 5 mm więc albo to nowy MiPad albo MiTV 3. Ale 5 mm w telewizorze? 

Byly w sumie przecieki nowego mipada. Tylko mipad jest niewypalem dla xiaomi bo bardzo slabo sie sprzedaje. Ogolnie rynek tabletow sie kurczy, wiele osob majac telefon powyzej 5 cali nie widzi sensu kupowac tableta 7.9 cala.

Nie sądzę, jakiś użytkownik ze 120 postami napisze plotę, a wy zaraz "wygląda na to". Z nieoficjalnych źródeł prawdopodobnie Acid będzie wiedzieć mniej więcej kiedy i jaki będzie Mi5.

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...