Fidjashpl Posted July 5, 2015 Share Posted July 5, 2015 nie zdarzyło mi się akurat zauważyć tych dwóch obiektywów choć htc one widziałem (bo sledze poczynania tej firmy) natomiast firma huawei mnie nie interesuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted July 5, 2015 Share Posted July 5, 2015 (edited) Dokładniej m8, on ma dwa Takie coś wyciekło na weibo: Nie znam się, ale wygląda na flagowca.Wydaje mi się że tył jest z plastiku a porównując ze szklanym Mi Note myślę że to może być redmi note 2 Edited July 5, 2015 by maaaciekmaaaniek Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgcompany Posted July 5, 2015 Share Posted July 5, 2015 Albo jestem ślepy, albo po prostu nie widzę nigdzie otworów na głośnik. Myślałem, że plastik typu "Piano Black" wyszedł już z mody, podobnie jak aparaty 3D, które pojawiły się w smartphonach HTC i LG wiele lat temu. Wygląda jak jakaś podróba. Większość Xiaomi ma aparat po drugiej stronie lub w serii Redmi na środku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted July 5, 2015 Share Posted July 5, 2015 Albo jestem ślepy, albo po prostu nie widzę nigdzie otworów na głośnik. Myślałem, że plastik typu "Piano Black" wyszedł już z mody, podobnie jak aparaty 3D, które pojawiły się w smartphonach HTC i LG wiele lat temu. Wygląda jak jakaś podróba. Większość Xiaomi ma aparat po drugiej stronie lub w serii Redmi na środku. Duży + za spostrzegawczość, oznacza to frontowe głośniki, podejrzewam że stereo. O ile to w ogóle xiaomi a nie jakaś podróba Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ari93 Posted July 5, 2015 Share Posted July 5, 2015 To nie może być aparat 3D... kto poważny robi zdjęcia (w 3D do tego) w pozycji pionowej? Przytoczony HTC ma te aparaty normalnie w pozycji poziomej. Po drugie fejk bo... jest brzydki brakuje mu tu pewnej spójności no i ten fakt że kamery są w dolnym rogu a nie górnym (w przypadku pozycji poziomej) Większość Xiaomi ma aparat po drugiej stronie lub w serii Redmi na środku. yy? MI5 z założenia będzie flagowcem, z tej serii tylko MI3 nie miał aparatu po środku ;P pozostałe MI1S, MI2, MI2S, MI2A i MI4 mają po środku... ew żeby MI3 nie było smutno to można MiNote'y i MiPada dokleić bo też po środku nie maja Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted July 5, 2015 Share Posted July 5, 2015 To nie aparat 3d, pewnie będzie działać tak jak w m8 i honor6+ czyli do ustawienia ostrości po wykonaniu zdjęcia Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted July 5, 2015 Share Posted July 5, 2015 (edited) Ale ustawianie ostrości na 1/2/3 planie, to ma już Mi4, gdzie nie było potrzeba podwójnego obiektywu. To zależy od procesora. Edited July 5, 2015 by kulig007 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pirzu Posted July 5, 2015 Share Posted July 5, 2015 Ale ustawianie ostrości na 1/2/3 planie, to ma już Mi4, gdzie nie było potrzeba podwójnego obiektywu. To zależy od procesora. Wcale nie zależy to od procesora. Albo inaczej, mając dwa obiektywy, możesz po zrobieniu zdjęcia zmieniać bezstratnie ostrość 1/2/3 planu itp itd, natomiast softem zrobisz to w marnej jakości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted July 5, 2015 Share Posted July 5, 2015 Aaaa co do jakości takich zdjęć, to się zgodzę...Dwa obiektywy siłą rzeczy, poradzą sobie zdecydowanie lepiej, niż opcja w sofcie. Ale bardziej w poście wyżej, odniosłem się do tego, że podwójny obiektyw nie jest wymogiem tego "ficzera" Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted July 6, 2015 Share Posted July 6, 2015 Z aparatem google to i na redmi note miałem taką funkcję, ale chodzi o jakość właśnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted July 6, 2015 Share Posted July 6, 2015 Jakość jest chyba taka sama. Procesor obrabia więcej i łapie więcej poziomów ostrości. Jak ma się do tego jakość? Ewentualnie to w jakim formacie i jak zapisuje to galeria to inna sprawa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
penguino Posted July 7, 2015 Share Posted July 7, 2015 (edited) Kolejny wyciek z Weibo, to konto podobno podawało już przecieki, które okazał się prawdziwe. http://www.weibo.com/2554757470/CpYNOComI?from=page_1005052554757470_profile&wvr=6&mod=weibotime&sudaref=www.gforgames.com&reason=&retcode=#_rnd1436287285127 W skrócie: Mi5 5,2 cala, QHD, szkło 2,5D Snapdragon 810, 3GB RAMu bateria 3000mAh, szybkie ładowanie (30% w 5 minut, ale nie trzymajcie mnie za słowo) kamerki 16 + 13 MPix (tył/przód) Lollipop 5.1 + MIUI 7 2399 juanów czyli niecałe 400$ Mi5 Plus 5,7 cala, QHD Snapdragon 820 bateria 3500mAh, szybkie ładowanie kamerki 23 + 12 MPix, OIS i laserowy autofocus ultradźwiękowy czytnik odcisków W skrócie ... szkoda. Myślałem, że mniejsza wersja będzie bardziej konkurencyjna, a nie oskubana. Edited July 7, 2015 by penguino Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted July 7, 2015 Share Posted July 7, 2015 No nie wiem. To samo pisali na gizchina. Wątpię w to. Czytnik palców? MIUI 7? Niby skąd skoro v6 nie ma roku jeszcze. W romie nie ma śladu o v7 a już by było gdyby MI5 miałby być np. w październiku. Moim zdaniem bzdura. Podzespoły jak CPU to może i racja ale nie trudno sobie taką specyfikację samemu wymyślić biorąc pod uwagę trendy i zapowiedzi Qualcomma. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fidjashpl Posted July 12, 2015 Share Posted July 12, 2015 klik tu kilka info o mi5 plus Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted July 12, 2015 Share Posted July 12, 2015 klik tu kilka info o mi5 plus Przecież ci idioci nie wiedzą co piszą, wyżej ktoś wrzucał linki do tego urządzenia w tenaa i to mi note pro właśnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fidjashpl Posted July 12, 2015 Share Posted July 12, 2015 (edited) właśnie patrząc na zdj bardzo mi przypomina mojego mi note pro...ale stwierdziłem że nic nie szkodzi tu tego wrzucić (może będą podobne ) W każdym razie procek na pewno nie z note pro. Edited July 12, 2015 by Fidjashpl Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted July 12, 2015 Share Posted July 12, 2015 Bo procek sobie wymyślili sami, on ma taktowanie 2ghz więc to snap 810 w note pro. Sprawdzałem całą specyfikację i to na 100% note pro, nawet wymiary zgadzają się co do setnej części milimetra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eldorado Posted July 12, 2015 Share Posted July 12, 2015 Dopiero dowiedziałem się o tych telefonach Miui. Wydają sie całkiem ciekawe i w dobrej cenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
penguino Posted July 13, 2015 Share Posted July 13, 2015 MIUI to nakładka na Androida, a telefony to Xiaomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mymi Posted July 14, 2015 Share Posted July 14, 2015 (edited) Na weibo xiaomi pojawil sie post ze za dwa dni bedzie even gdzie pokaza jakies nowe rzeczy. Do tego ponizsza fotka: http://ww4.sinaimg.cn/bmiddle/699d71c9jw1eu22kw93vvj20u01hc1kx.jpg Moze tam cos powiedza, ale watpie Ps. W aktualnosciach nie mozna dodawac zalacznikow? o0 Edited July 14, 2015 by Mymi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted July 14, 2015 Share Posted July 14, 2015 Nigdzie nie ma załączników Wygląda to na kolejny TV, te kratki jako piksele. Na poprzednim obrazku było P i długie K, czyli jak dla mnie 3D (może bez okularów?). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mymi Posted July 14, 2015 Share Posted July 14, 2015 Hm, moze, tekst z obrazka google mowi jako "wynik na pierwszy rzut oka", co w sumie moze bedzie oznaczalo pelny 4k z hdmi2? Dobrze dla znajomego akurat bedzie mitv2 sprzedawal (ktos chetny? Numb dla Ciebie blisko, tv bedzie w Gdansku ) ps. sa zalaczniki, w ten sposob wrzucalem fotki z tv2 :} Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted July 14, 2015 Share Posted July 14, 2015 Studenta nie stać Możliwe, w każdym razie nie sądzę, aby pokazali smartfona high-end. Co najwyżej TV, Redmi 3 i inne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted July 14, 2015 Share Posted July 14, 2015 Redmi 3 to male prawdopodobienstwo. Raczej Redmi Note 2. Nawet juz wyciek z tenaa jest. Pewnie jeszcze mi tv, mi box, miband i zapowiedz mi5 na jesien. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted July 14, 2015 Share Posted July 14, 2015 To znaczy nazwałem go Redmi 3 ze względu na ostatnie dodawanie HM3 do różnych apek (Acid poznajdował). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted July 14, 2015 Share Posted July 14, 2015 HM3 = Hongmi 3. Na tym etapie to może być Redmi albo Redmi Note. Stawiałbym na Redmi Note 2 lub coś w ten deseń. 1080p i 5,5 cala. Natomiast na obrazku... cóż nie wiadomo do końca. Ramka nowego urządzenia miałaby 5 mm więc albo to nowy MiPad albo MiTV 3. Ale 5 mm w telewizorze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted July 14, 2015 Share Posted July 14, 2015 Byly w sumie przecieki nowego mipada. Tylko mipad jest niewypalem dla xiaomi bo bardzo slabo sie sprzedaje. Ogolnie rynek tabletow sie kurczy, wiele osob majac telefon powyzej 5 cali nie widzi sensu kupowac tableta 7.9 cala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted July 14, 2015 Share Posted July 14, 2015 Będzie TV. PK to inaczej 5K. Czyżby retina? Wysłane z MI Note Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mymi Posted July 15, 2015 Share Posted July 15, 2015 Fota z twittera tym razem. Sugestie? https://pbs.twimg.com/media/CJ67FN7UwAAsmJq.png Ps. moze nowy temat na plotki? to raczej na pewno nie fon Ok, chyba tv, tak wyglada z tego: http://ww4.sinaimg.cn/bmiddle/699d71c9jw1etzsy1ohxjj20u01hcwhb.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomekw100 Posted July 15, 2015 Share Posted July 15, 2015 Może pokażą drugą generację mi banda Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted July 15, 2015 Share Posted July 15, 2015 (edited) Dla mnie przychodzi do glowy tylko nowy mini box ale wypuszczaliby nowego po pol roku. Drugie zdjecie to wiadomo tv. Edited July 15, 2015 by tosshi2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Addamas Posted July 15, 2015 Share Posted July 15, 2015 Wygląda na to, że to Mi5 : http://en.miui.com/thread-133587-1-1.html Grubość 5.1 , brak slotu na kartę SD , Android 5.1.1 (?!), czytnik lini papilarnych, 5.3 '' 1440 x 2560 554 ppi . Czyli kolejna paletka / deska do krojenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mymi Posted July 15, 2015 Share Posted July 15, 2015 Eee a skad takie informacje w tym poscie? Sorry sie nie znam na miui forach, ale wyglada na troche fake Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted July 15, 2015 Share Posted July 15, 2015 Nie sądzę, jakiś użytkownik ze 120 postami napisze plotę, a wy zaraz "wygląda na to". Z nieoficjalnych źródeł prawdopodobnie Acid będzie wiedzieć mniej więcej kiedy i jaki będzie Mi5. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ari93 Posted July 15, 2015 Share Posted July 15, 2015 Ale on te informacje wyciąga z romów także chyba bliżej im do oficjalnych niż nieoficjalnych źródeł Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts