DanielDTK Posted May 3, 2015 Share Posted May 3, 2015 Źródło to chińskie Weibo. Według informacji telefon będzie miał 5.2-calowy ekran, Snapdragona 810 z 3 lub 4 GB pamięci ram, 16-megapikselowy tylni aparat i baterię o pojemności 3,000mAh. Możliwe, że zostanie wyposażony w czytnik odcisku palca. Oprócz tego pojawi się Mi5 Plus z 6-calowym ekranem, rozdzielczością 2k, 4 GB ramu, 32 GB pamięci wew. i aparatem 16-megapikselowym. Przewidywana data premiery to lipiec. Źródło: http://www.gizmochina.com/2015/04/30/xiaomi-mi5mi5-plus-specs-leaked-release-in-july/ PS. Trzeba mieć na uwadze, że to tylko ploty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted May 3, 2015 Share Posted May 3, 2015 Co do czytnika odcisków palców to raczej bzdura, tak samo jak Mi5 Plus, który byłby niczym innym, jak odrobinę większym Mi Note Pro. Za to ten render krąży już tyyyle czasu po sieci... Link to comment Share on other sites More sharing options...
technik Posted May 4, 2015 Share Posted May 4, 2015 Ten render juz widzialem z 3-4 mies temu... Nie dadza wiecej jak 5,2 bo to bylby strzal w kolano, duzo osob jako kryterium stawia sobie 5 - 5,2 max Co do wersji plus... watpie jest przeciez mi note Link to comment Share on other sites More sharing options...
avish Posted May 5, 2015 Share Posted May 5, 2015 Mi5 myślę że zostanie przy 5" Mi5 plus to nie ma wgl racji bytu..Dlaczego? Odsyłam do przedmówców. @Numb czemu czytnik odcinku palców to bzdura? Pytam z ciekawości bo i tak nie kręci mnie latający w chińskich serwerach mój odcisk palców xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted May 6, 2015 Share Posted May 6, 2015 @Numb czemu czytnik odcinku palców to bzdura? Pytam z ciekawości bo i tak nie kręci mnie latający w chińskich serwerach mój odcisk palców xD Tu już nie chodzi tyle o patenty, co o technologię. Apple wykupiło przodującą firmę i ma technologię tylko dla siebie. Jest jeszcze samsung i inni, ale nie jest tak doskonała. Nie sądzę, aby dla jednej "funkcjonalności" Musieli coś przerabiać, dorabiać, wymyślać technologię i dodatkowo podwyższać cenę urządzeń. Nawet z NFC zrezygnowano. Dodatkowo Xiaomi powoli myśli o globalizacji, a łamiąc patenty nie uda im się to. O ile w starszych modelach mogły być one złamane, o tyle wydaje mi się, że nowsze są już zgodne z różnymi prawami patentowymi na świecie. Nawet źródła kernela są wydawane szybciej, niż dawniej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vonski Posted May 6, 2015 Share Posted May 6, 2015 Ale jakoś równie chiński Huawei potrafił zrobić świetnie działający czytnik palca. W Mate 7. Tapatalk @ OnePlus One Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted May 6, 2015 Share Posted May 6, 2015 Ale po co wam czytnik palca? Ostatnio byla informacja ze w samsungu zlamano zabezpieczenie do tego czytnika i mozna wykrasc te dane z telefonu a kiedys ktos madrze powiedzial ze linie papilarne ma sie jedne i nie mozna ich zmienic. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vonski Posted May 6, 2015 Share Posted May 6, 2015 Jak miałem Mate7 to czytnikiem odblokowywałem telefon. Super wygodne! Tapatalk @ Xperia Z3 Tablet Compact Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted May 6, 2015 Share Posted May 6, 2015 Xiaomi raczej stawia na odblokowywanie MiBandem albo w przyszłości double tap to wake. Link to comment Share on other sites More sharing options...
squirrelkuss Posted May 7, 2015 Share Posted May 7, 2015 (edited) Śledzę od ostatniego miesiąca wszystkie info jakie google potrafi znaleźć o mi5 i niestety powiem że wśród tych wszystkich plotek na pewno jest ziarnko prawdy. Ale niestety nikt nie jest w stanie na 100% powiedzieć co to będzie Przynajmniej na razie Poza tym widząc nowe htc one i lg g4 aż strach się bać co to będzie z tym Snapdragonem 810... Edited May 7, 2015 by squirrelkuss Link to comment Share on other sites More sharing options...
vonski Posted May 7, 2015 Share Posted May 7, 2015 Widzieliście dzisiejszego niusa? http://www.gsmarena.com/leaked_xiaomi_product_roadmap_hints_four_new_mi_phones-news-12183.php Wynika z tego, że w czerwcu będzie Mi4S (Snap 810, 5" FHD, 13mpix z OIS), a w listopadzie Mi5, ze Snapdragonem 820, 5,2" QHD i kamerą 20mpix. Ten Mi4S wygląda bardzo obiecująco... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 7, 2015 Share Posted May 7, 2015 Już miałem pisać na forum ale byłeś szybszy. Mi5 wygląda ciekawie i ten Mi4S. Tylko dziwne że nie dodali jeszcze tych telefonów do MIUI. Ostatnim był Ferrari. Wysłane z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted May 7, 2015 Share Posted May 7, 2015 (edited) Już pomijam szczegółową specyfikację....ale bardzo, bardzo, bardzo ,byłbym zadowolony gdyby tylko te przekątne ekranu, w tych modelach Xiaomi - były prawdą. Cudowne rozmiary 5' 5,2' ( maks. dla mnie) Miałem odkładać na Mi4i , ale jednak poczekam na rozwój wydarzeń ;-D Edited May 7, 2015 by kulig007 Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted May 7, 2015 Share Posted May 7, 2015 Czemu Redmi Note 2 ma to samo co Note 1s? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 7, 2015 Share Posted May 7, 2015 Czekaj, gdzieś tu mam pod ręką telefon do Xiaomi to byś zadzwonił Wysłane z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted May 7, 2015 Share Posted May 7, 2015 Czekaj, gdzieś tu mam pod ręką telefon do Xiaomi to byś zadzwonił Wysłane z MI Note Mam na myśli to że ta plotka jest mało prawdopodobna(Note 2, nie mam pojęcia jak z resztą) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pirzu Posted May 7, 2015 Share Posted May 7, 2015 Jak Xiaomi pojdzie w taki tok, że ulepszy jakby Mi4 przez snapa 810 to bedzie dobry ruch, bo 810 zawodzi i nie jest chwalona, to na nowego flagowca sie nie nadaje. Ale jesli w listopadzie ma byc mi5, to kiedy minote nowy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 7, 2015 Share Posted May 7, 2015 Mam na myśli to że ta plotka jest mało prawdopodobna(Note 2, nie mam pojęcia jak z resztą) Coś wam pokażę: aries.xml armani.xml cancro_MI3.xml cancro_MI4.xml dior.xml ferrari.xml gucci.xml H2X_I18N.xml hammerhead.xml HM2013022.xml HM2013023.xml HM2014011.xml HM2014112.xml HM2014501.xml HM2014811.xml HM2014812.xml HM2014813.xml HM2014817.xml HM2014818.xml HM2014819.xml HM2014821.xml lcsh92_wet_jb9.xml lcsh92_wet_tdd.xml leo.xml lte26007.xml mocha.xml pisces.xml taurus.xml virgo.xml To lista wszystkich i planowanych urządzeń z MIUI 6 na dzień dzisiejszy czyli wersja 5.5.7. Tam są tak jakby opisy podstawowych funkcji w danym urządzeniu. Dzięki temu można się tu dowiedzieć jakie jeszcze są planowane telefony na ten rok. I tak...znamy wszystkie telefony MI. Ferrari już poznaliśmy i to jest Mi4i Leo to jest Mi Note PRO (najprawdopodobniej bo ma page layout, nową kalibrację kompasu i hifi) hammerhead to wiadomo Nexus 5 Także nie ma tu jeszcze wpisanego MI4s a tym bardziej MI5. Choć sam Mi5 jest jakby zarezerwowany w innej części romu w kodzie java ale nie ma nazwy kodowej jak tu. Za to zobaczcie ile jeszcze Redmi będzie. Wszystkie HM2014xxx to Redmi (choć są wyjątki jak armani, gucci i dior). Jak wiecie znamy 022, 023, 811 i 813 i jakieś tam jeszcze typu Redmi 1s 4G który był tylko w Chinach. Tych modeli jeszcze nie ma: HM2014817.xml HM2014818.xml HM2014819.xml HM2014821.xml Wszystkie powyższe to Qualcommy, dual sim, sd card, radio fm.. standard. Ten spis i tak nie jest idealny bo są tu nieprawidłowości jak np. brak dual sim dla MI4i a przecież jest dual w tym modelu więc są tu pewne błędy. Ale wniosek jest taki, że na chwilę obecną wiadomo o wszystkich telefonach z serii Mi a więc na pewno nie będzie nowego telefonu nie wcześniej jak wrzesień/październik i to będzie Mi5. No chyba, że potrafią wrzucić specyfikacje nowego urządzenia na miesiąc przed premierą. Ferrari był mi znany już w lutym chyba... 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted May 7, 2015 Share Posted May 7, 2015 Z reguły następujące po sobie numery to były różne warianty tego samego telefonu (WCDMA, TD), np. 2013022 Redmi 1 TD i 2013023 Redmi 1 W, więc 817, 818 i 819 mogą być jednym telefonem. W każdym razie przynajmniej 2 nowe Redmi w niedalekiej przyszłości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted May 8, 2015 Share Posted May 8, 2015 Acid, a może Mi5 będzie miał kolejną wersję miui dlatego nie ma go w kodzie v6, ma to jakiś sens? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 8, 2015 Share Posted May 8, 2015 Nieee. Mi5 będzie miał MIUI 6. Zresztą w kodzie Frameworka jest zdefiniowany Mi5 ale bez nazwy kodowej. Wysłane z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted May 8, 2015 Share Posted May 8, 2015 (edited) Acid, a może Mi5 będzie miał kolejną wersję miui dlatego nie ma go w kodzie v6, ma to jakiś sens?Mi4i i Mi Note Pro ma miui 6 na androidzie l, wiec nie licz na to ze bedzie miui 7. To raczej przyszly rok. Edited May 8, 2015 by tosshi2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foorio Posted May 8, 2015 Share Posted May 8, 2015 Wlasnie z nowego przecieku wynika ze Mi5 bedzie mial Snapdragona 820(!!!), 5,2" 2k, czytnik na ekranie i baterie 3600 mAh! Rakieta. Biore w ciemno. Premiera w listopadzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted May 8, 2015 Share Posted May 8, 2015 Czytałeś pierwszy post i pozostałe? Większość przecieków to fake'i. Acid wie co i jak, z Mi Note wiedział itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 8, 2015 Share Posted May 8, 2015 Wlasnie z nowego przecieku wynika ze Mi5 bedzie mial Snapdragona 820(!!!), 5,2" 2k, czytnik na ekranie i baterie 3600 mAh! Rakieta. Biore w ciemno. Premiera w listopadzie. Ponoć drugi ekran 3D z tyłu. Tak jak MINote ma szkło 3D to teraz będzie tam ekran. Super sprawa. Wysłane z MI Note 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted May 8, 2015 Share Posted May 8, 2015 Acid, a będzie może schowek na okulary 3D w tym modelu Xiaomi?! Wysłane z mojego MI 2S Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foorio Posted May 8, 2015 Share Posted May 8, 2015 To znaczy wszystko co napisalem plus drugi ekran?))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted May 8, 2015 Share Posted May 8, 2015 (edited) Acid wie wszystko z pierwszej ręki, więc pewnie taaaa ...... Edited May 8, 2015 by kulig007 Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted May 8, 2015 Share Posted May 8, 2015 To znaczy wszystko co napisalem plus drugi ekran?))) Sarkazm jest dla ciebie obcym pojęciem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foorio Posted May 8, 2015 Share Posted May 8, 2015 Tak ladnie zarlo i zdechlo... Czytaj miedzy wierszami. Potrafisz? Czy moze jest to dla ciebie pojecie obce? Link to comment Share on other sites More sharing options...
penguino Posted May 9, 2015 Share Posted May 9, 2015 Ale wniosek jest taki, że na chwilę obecną wiadomo o wszystkich telefonach z serii Mi a więc na pewno nie będzie nowego telefonu nie wcześniej jak wrzesień/październik i to będzie Mi5. No chyba, że potrafią wrzucić specyfikacje nowego urządzenia na miesiąc przed premierą. Ferrari był mi znany już w lutym chyba... Tu się wszystko zgadza, Mi5 jest planowany na listopad, a pewnie i później bo SD820 może zaliczyć obsuwę. Nie zgadza się kwestia Mi4S, a szkoda bo wygląda ciekawie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
penguino Posted July 4, 2015 Share Posted July 4, 2015 Takie coś wyciekło na weibo: Nie znam się, ale wygląda na flagowca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fidjashpl Posted July 5, 2015 Share Posted July 5, 2015 hmmm, 2 obiektywy? Nigdy czegoś takiego nie widziałem xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
osekltd Posted July 5, 2015 Share Posted July 5, 2015 Porostu aparat/kamera 3d. Wysłane z mojego D6503 Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted July 5, 2015 Share Posted July 5, 2015 hmmm, 2 obiektywy? Nigdy czegoś takiego nie widziałem xD Nigdy nie widziałeś? Honor 6+, HTC one? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts