nacic Opublikowano 29 Września 2020 Opublikowano 29 Września 2020 (edytowane) Witam, posiadm od 1tyg. Xiaomi mi10.Telefon dostałem od kolegi na urodziny. Telefon sprowadzany z Chin w wersji Global. Po konfiguracji telefonu i ustawieniu odcisku palca,załoważyłem ze po jakimś czasie po probie odblokowania ekranu wyskakuje mi pin blokady ekranu, zrozumiałem ze telefon jak prosi o pin to niestety musiał sie zresetowac, załowazyłem ze jak telefon jest na wygaszonym ekranie i nie jest uzywany kilka godzin dochodzi do resetu,dziennie jakies 3razy.Telefon po otwarciu zaktualizowałem do miui 12.,próbowałem rowniez w ustawieniach pobrac pakiet aktualizacyjny i instalowac-tez nie pomogło.Na gwarancje nie mam co liczyc bo telefon z Chin,przeszukałem rożne fora i nigdzie nie napotkałem na taki problem:/Zastanawiam sie czy nie odblokowac boodloader i wgrac miui.eu.,chyba ze lepiej poczekac na oficialny android 11.Jesli ktos jest w stanie mi pomuc badz doradzic co robic dalej bede wdzieczny. Edytowane 30 Września 2020 przez nacic
brawo Opublikowano 29 Września 2020 Opublikowano 29 Września 2020 Problemu szukałbym w ustawieniach, a nie w resetach (wątpię i to bardzo) telefonu. Ustawiłeś odcisk palca. Ok. A skąd znasz pin?
nacic Opublikowano 29 Września 2020 Autor Opublikowano 29 Września 2020 Telefon na moich oczach sie zresetowal. Co do pinu ,jak ustawiasz odcisk palca musisz ustalic dodatkowe zabezpieczenie pin albo wzor,w moim przypadku ustawilem pin.
brawo Opublikowano 29 Września 2020 Opublikowano 29 Września 2020 To ok jest. Po resecie jest pin wymagany dla bezpieczeństwa. Ja bym zdjął te zabezpieczenia dla sprawdzenia co będzie się działo. Coś powoduje resety. Telefon jest tylko z fabrycznymi aplikacjami czy coś już dograłeś?
Sonic Opublikowano 29 Września 2020 Opublikowano 29 Września 2020 A nie jest tak, że co któreś odblokowanie palcem to telefon prosi o pin ? Bo nawet jak miałem oneplusa 6 to tak miałem
nacic Opublikowano 29 Września 2020 Autor Opublikowano 29 Września 2020 Co do aplikacji to wgralem kilka roznych ,ale sa to glownie jakies podstawowe aplikacjie ,kilka gier fb messenger itp.,nic szczegolnego.Co do pinu zgadza sie niektóre telefony chca drugie zabezpieczenie,natomiast w moim przypadku widziałem jak sie sam telefon zresetował leżąc na stoliku.A czy jest jakas aplikacja co rejestruje błedy czy cos podobnego?
brawo Opublikowano 29 Września 2020 Opublikowano 29 Września 2020 Testować powinieneś "suchy" telefon, bez aplikacji i wprowadzania zabezpieczeń. Stopniowo wprowadzać kolejne zmiany. Wykasuj wszystko, zdejmij hasła, blokady itp. Zacznij od zera. Ja bym tak zrobił. A nie rzucał się na zmianę systemu i będzie kolejny płacz ale z czymś innym Zacząłby też od tych tych "braku" zabezpieczeń i stopniowo kolejne. Alpikacje na końcu, ale też nie hurtowo. No ale zrobisz jak chcesz. Im jakoś działa...
nacic Opublikowano 29 Września 2020 Autor Opublikowano 29 Września 2020 Może masz rację,spróbuję na suchym telefonie i zobaczę czy co to pomoże.
Bar.Tek Opublikowano 29 Września 2020 Opublikowano 29 Września 2020 Ja bym zaczął od miflash i instalacji romu na czysto. Potem testował.
nacic Opublikowano 30 Września 2020 Autor Opublikowano 30 Września 2020 (edytowane) A czy do instalacji romu z mi flash musze odblokowywać boodloadery? Edytowane 30 Września 2020 przez nacic
Bar.Tek Opublikowano 30 Września 2020 Opublikowano 30 Września 2020 jak instalujesz tą samą wersję romu to nie. Czyli Global Mi lub EEA
FromWP Opublikowano 30 Września 2020 Opublikowano 30 Września 2020 24 minuty temu, Bartos napisał: jak instalujesz tą samą wersję romu to nie. Niestety do instalacji romu fastboot np MiFlashem musi odblokować. Jedynie romy recovery z tej samej linii można z zablokowanym instalować, ale nie MiFlashem.
nacic Opublikowano 30 Września 2020 Autor Opublikowano 30 Września 2020 Rozumiem, przetestowałem czyste oprogramowanie bez aplikacji i sie telefon zresetował,raz od samego rana.Obecnie do odblokowania boodloadera mam 168h.,wiec narazie zostaje mi czekac,dodatkowo jak dzwonie przez telefon nie zawsze mnie łaczy wyrzuca do listy połączeń ale z tego co widziałem juz ktos o tym pisał.
Bar.Tek Opublikowano 30 Września 2020 Opublikowano 30 Września 2020 6 godzin temu, FromWP napisał: Niestety do instalacji romu fastboot np MiFlashem musi odblokować. Jedynie romy recovery z tej samej linii można z zablokowanym instalować, ale nie MiFlashem. Instalowałem przez miflash bez odblokowania BL i było OK.
mrosi Opublikowano 30 Września 2020 Opublikowano 30 Września 2020 Co 72 godziny system musi poprosić o kod blokady. To wymóg Google. Więc nie wiem o co te mecyje... Poza tym nie "resetuje się", a "restartuje się". Drobna, acz znacząca różnica...
FromWP Opublikowano 30 Września 2020 Opublikowano 30 Września 2020 (edytowane) 1 godzinę temu, Bartos napisał: Instalowałem przez miflash bez odblokowania BL i było OK. To jakaś anomalia. Jakby tak było to każdy uceglony można by postawić do życia, a niestety bez odblokowania bl MiFlashem nie można. 1 godzinę temu, Bartos napisał: Edytowane 30 Września 2020 przez FromWP
nacic Opublikowano 4 Października 2020 Autor Opublikowano 4 Października 2020 Problem rozwiązany,okazuje się że po wyłączeniu asystenta google telefon przestał mieć problemy z połączeniami gdzie nikogo nie słyszałem i dopiero po którymś z rzędu połączeniu wszystko działało,ale nie spodziewałem się tego że nagle telefon jak restartował się 3 razy dziennie nagle przestał i jak na razie 3 dzień bez resetu ...:)
mrosi Opublikowano 5 Października 2020 Opublikowano 5 Października 2020 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi