Krzysztof.S Opublikowano 23 Września 2020 Opublikowano 23 Września 2020 (edytowane) Witam. Wczoraj kupiłem Poco F2 Pro. Włączyłem, zaktualizowałem wszystko, następnie pobrałem potrzebne aplikacje ze sklepu, na koniec przy wyłączonym telefonie włożyłem kartę sim. Wszystko co przetestowałem działa, telefon bardzo fajny. Mam jednak jeden problem: nie wiem dlaczego ale czasami znika funkcja AOD. Nie potrafię dokładnie określić czasu, ale gdy od chwilę telefon leży nie używany (np. pierwsza noc po zakupie) ekran całkowicie gaśnie. Wystarczy go delikatnie dotknąć, czy podnieść i włączy się AOD, ale nie o to chodzi, w końcu to ALWAYS on display. Bardzo zależy mi na tej funkcji, telefon miał być również zegarkiem na stoliku nocnym. Mam zaznaczone żeby "zawsze" pokazywał treść, wyłączyłem również "wyłączy przy oszczędzaniu baterii". Dzisiaj w pracy gdy jakiś czas nie używałem telefonu stało się to samo, więc chyba(?) nie chodzi o czujnik natężenia światła. Sprawdzałem kilka razy dostępność aktualizacji, mam wszystko aktualne. Gdzie więc leży problem? Telefon lepiej ode mnie wie czego od niego oczekuję? To jakaś opcja oszczędziania baterii? Jak to naprawić? Zależy mi na tej funkcji żeby działała jak nazwa wskazuje... Z góry bartdzo dziękuję za pomoc. Edytka: nie wiem czy to coś zmienia, ale nie mogę znaleźć aplikacji "ekran zawsze włączony" w zaibnstalowanych aplikacjach. Chciałem wyczyścić cashe, odinstalować aplikacje i pobrac od nowa, ale nie widzę tej aplikacji. Edytowane 23 Września 2020 przez Krzysztof.S
brawo Opublikowano 23 Września 2020 Opublikowano 23 Września 2020 Nie dogodzisz... To nie jest zepsute. Takie jest.
Krzysztof.S Opublikowano 23 Września 2020 Autor Opublikowano 23 Września 2020 Teraz to mnie zaskoczyłeś. Spodziewałem się raczej, że to jakiś np. bug aktualnej wersji MIUI, ew. w innym miejscu blokuje inna opcja. Skoro to "nie jest zepsute" to można gdzieś wymusić stale włączoną godzinę na telefonie? Nie jestem jeszcze pewny, bo to pierwszy dzień z telefonem, ale wydaje mi się, że gdy mam powiadomienie na ekranie blokady to aod nie gaśnie.
brawo Opublikowano 23 Września 2020 Opublikowano 23 Września 2020 (edytowane) Wyłącz AoD i pogmeraj w ustawieniach wyświetlacza, ekrany itp. Może tam coś da się utawić "na sztywno". No ja nie wiem. Tu wszyscy płaczą "że bateria nie trzyma" I raczej wyłączają coś takiego jak świecenie ekranu w nocy. No kompletny bezsens. Jak sam zauważyłeś jak się puknie, podniesie to myk jest zegarek. no ale jak kto lubi. AoD można zadać do działanie w jakichś tam godzinach, ale i tak ekran wyłączy się jak leży bezczynnie długo w jednym miejscu. Edytowane 23 Września 2020 przez brawo
FromWP Opublikowano 23 Września 2020 Opublikowano 23 Września 2020 (edytowane) 1 godzinę temu, Krzysztof.S napisał: Skoro to "nie jest zepsute" to można gdzieś wymusić stale włączoną godzinę na telefonie Nigdzie. W ustawieniach przy zaznaczeniu opcji "zawsze" jest napisane że w ciemności i tak będzie gasło. Przy normalnym oświetleniu powinien świecić cały czas. Tylko że ta "ciemność" według Xiaomi jest dosyć jasna. Sama aplikacja nazywa się Ekran zawsze włączony i jak włączysz pokazywanie wszystkich aplikacji to będzie. Edytowane 23 Września 2020 przez FromWP 1
skay77 Opublikowano 23 Września 2020 Opublikowano 23 Września 2020 FromWP@ ale na customach AOD troszkę inaczej działa Xiaomi trochę w u...waliWysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka
frrancuz Opublikowano 23 Września 2020 Opublikowano 23 Września 2020 A ja po drugiej stronie. Pasuje mi takie rozwiązanie. Po co mi to ma świecić stałe. Jak jest ciemno to się śpi. A telefon na bank macasz jak się w nocy przebudzisz - wszyscy jesteśmy uzależnieni. Mi brakuje ustawienia, żeby AoD działał tylko jak są jakieś powiadomienia. Nie od-do czy zawsze. I też nie ma takiej opcji. Wszystkim nie dogodzi nikt.
brawo Opublikowano 24 Września 2020 Opublikowano 24 Września 2020 (edytowane) Jest gdzieś opcja "rozjaśnij ekran przy powiadomieniu". Ja mam tak ustawione. Co prawda ekran rozjaśnia się jak jest AoD i jak ekran jest wygaszony. No ale jest Sprawdziłem. Jest w AoD "Gdy pojawi się powiadomienie" i tam jest do wybrania. I wiele innych możliwości do wyboru. Edytowane 24 Września 2020 przez brawo
Krzysztof.S Opublikowano 24 Września 2020 Autor Opublikowano 24 Września 2020 No cóż, przynajmniej się wyjaśniło, że to nie błąd. Dziękuję wszystkim!
skay77 Opublikowano 24 Września 2020 Opublikowano 24 Września 2020 Na miui pro inaczej tam mi się podobało ,ustawiało się czasWysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka
Adam Błażejewski Opublikowano 24 Września 2020 Opublikowano 24 Września 2020 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi