Problemy techniczne
83 topics in this forum
-
- 0 replies
- 1.6k views
Witam.Mam problem z aktualizacją na androida 12 z miui 13 lub 14.Próbowałem chyba już wszystkich romów i każdy powyżej ostatniego na miui12.5 zawiesza mi telefon restartuje się i zawiesza i tak w kółko przy tym robi się dość gorący.Ostatnia wersja romu który śmiga to 12.5.6.0 global stable.Ktoś coś?Można to jakoś zdjagnozować.
Last reply by say31, -
-
- 1 reply
- 782 views
Witam Nowy Poco F2 PRO bardzo wolno ładuje (ok. 30-50 mA napięcie 3,8 V) co to może być? Sprawdzane na różnych ładowarkach, powerbankach. Kupiony na Ali z wysyłką z Polski. Jakieś sugestie? Z góry dziękuję za rzeczową pomoc. Edit Na zwykłej ładowarce (bez QC) ładuje normalnie - ok 1800 mA.
Last reply by Rafał93, -
- 1 follower
- 6 replies
- 3.4k views
Witam. Mam problem z ładowaniem mojego Poco F2 PRO. nie chce się ładować. Nie jest to wina ładowarki, bo sprawdzałem na kilku, nic też nie instalowałem w ostatnim czasie. Po restarcie telefonu ładuje, ale gdy po ok dwóch godzinach sprawdzam to już nie ładuje. Znów muszę zrestartować telefon. Boję się w pewnym momencie nawet restarty nie pomogą. A z laptopem łączy się, za pomocą kabla, bez problemu. Ale, po podłączeniu pod laptopa, jest pytanie na telefonie, co chcę robić. Czy tylko ładowanie, czy transfer plików itd. Po wyborze np. transferu plików mam dostęp do telefonu i mogę sobie kopiować. Ale jak wybiorę tylko ładowanie to telefon się nie ładuje. Gdzie szukać proble…
Last reply by Adam Wojtaszek, -
- 0 replies
- 372 views
Witam. Mój problem z Xaomi F2 pro polega na tym, że po instalacji Tunein, chcą posłuchać radia na sprzęcie stereo i wybraniu opcji "przesyłaj na" telefon ciągle szuka nowych urządzeń i nie może znaleźć i połączyć się ze streamerem? Inne telefony w domu u mnie, które sprawdzałem nie mają z tym problemu. Może coś musze jeszcze w nim włączyć, aktywować, by znalazł te urządzenia zewnętrzne. pozdrawiam
Last reply by saturus69, -
- 0 replies
- 1k views
Dzień dobry. Mam problem z slotem na SIM 1. W telefonie posiadałem 2 katy SIM . SIM 1 do dzwonienia i SIM 2 - kartę internetowa. Problem zaczal się pojawiać podczas rozmów telefonicznych następował zerwanie połączenia potem komunikat brak siec, brak dostępu do sieci itp. Wymieniłem kartę SIM 1 na nową (wyrobiłem duplikat) lecz problem dalej nie ustal. Wtedy zamieniłem katy SIM miejscami i problem z dzwonieniem się rozwiązał ale karta od internetu wyłączała się po pewnym czasie. Aktualnie telefon w ogóle nie wykrywa karty SIM 1. Czy to wina aktualizacji? Nie jestem w stanie stwierdzić czy była jakaś robiona ponieważ wszystko ustawione automatycznie w nocy. …
Last reply by papryk12, -
- 1 reply
- 624 views
Hejka, będąc na mieście rozładował mi się telefon, Po powrocie do domu, podłączyłem o ładowarkę pojawiała się czerwona dioda ładowania i logo z bateria na ekranie po około 20 minut sprobowałem uruchomic telefon po czym telefon logo zniknelo dioda czerwona została po godzinie probówałem uruchomic tel jedyne nie udało się jedynie czerwona dioda przestałą się świecić, minelo 8h telefon ciagel byl pod ładowarką nic sie nie zmienilo tel nie wstaje,komptuer tez nie wykrywa, próbowąłem restart VOL- I POWER ale tez nei reaguje gwarancja skończyła się 3 miesiące temu :)) jakieś propozycje co dolega pacjentowi ? i jak go wybudzic bez utrat danych ? Będę w…
Last reply by renQ, -
W którejś z poprzednich edycji miuipolska dla Poco F2 Pro zainstalowała mi się wersja, która była przeznaczona dla Redmi K30 Pro i dla tego modelu google wykonał kopie zapasowe i aplikacje bankowe zrobiły autoryzacje urządzenia. Następnie robiłem upgrade kolejnych wersji miui bez czyszczenia czegokolwiek. Dziś przez nieuwagę w TRWP sformatowałem Dane i telefon wystartował już jako Poco F2 Pro i google nie chce przywrócić backupu, bo dla tego modelu go nie ma. Co zrobić, żeby Poco F2 był rozpoznawany jako Redmi K30? Z góry dzięki za pomoc.
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 0 replies
- 344 views
.. Pozdrawiam.
Last reply by irikone, -
- 1 reply
- 757 views
Witam Mam taki problem z powyższym telefonem POCO F2 Pro. Chodzi mi o 5G. Telefon z jakiegoś powodu nie przełącza się pomiędzy 5G a resztą czyli 4G+, 4G, H+, H, EDGE. Mieszkam w Wielkiej Brytanii i używam sieci Vodafone/Voxi - Voxi jest to sieć córka, która korzysta z infrastruktury Vodafone. Od nie dawna w moim miejscy pracy jest dostępny sygnał 5G a ja mieszkam w miejscowości oddalonej o ok. 20 KM i w tym miasteczku jest tylko zasięg 4G+. Operator ustawił dostęp do sieci 5G dla mojej karty sim. W telefonie w ustawieniach karty sim mam ustawione preferowane typy sieci 5G. Mój problem polega na tym, że gdy dojadę do pracy mój sygnał powinien zmienić s…
Last reply by 4damsky, -
- 1 follower
- 3 replies
- 336 views
Mam problem z ładowaniem telefonu, ładuje jak chce, czasem muszę "wykrzywić" telefon, wtedy zaczyna ładować, jak puszczę to przestaje. Prawdopodobnie coś nie styka, czy ktoś jeż miał taki przypadek? Rozbierać bez części zapasowych? Jak skomplikowana jest rozbiórka Poco F2 pro?
Last reply by kamil385_, -
- 6 replies
- 3.2k views
Witam. Jestem szczęśliwym posiadaczem Poco F2 zakupionego jako używany około miesiąca na allegro w październiku tamtego roku. Telefon przez cały czas użytkowani sprawował się rewelacyjnie i bez zarzutu do dziś późnego popołudnia, gdzie podczas rozmowy i końcówki naładowania baterii po prostu się wyłączył (objaw normalny i niejednokrotnie zdążało mi się tak kończyć rozmowy). Po powrocie do domu, podłączyłem oryginalną ładowarkę (nigdy innych naużywałem) i jak zawsze pojawiała się czerwona dioda ładowania na około 5-10 minut po czym telefon zaczynał się normalnie ładować. Po około godzinie przychodzę a tutaj sytuacja bez zmian i telefon nadal bez możliwości…
Last reply by Netoper, -
- 2 replies
- 450 views
Na wszystkich wersjach powyżej 22.6.22 mam problem z wideo. TikTok, YouTube, wideo na FB i w przeglądarce wszędzie się zacina i rozjeżdża z dźwiękiem. Może trzeba coś doinstalować? Nie wiem jak rozwiązać ten problem.
Last reply by PiterSugar, -
- 8 replies
- 496 views
Hej, do niedawna byłem użytkownikiem sieci która nie oferowała volte. Dlatego przeszedłem do Orange, ale przed przejściem sprawdziłem czy w ogóle taka funkcja u mnie się włącza. No i wpisalme kod *#*#86583#*#* i się udało, w ustawieniach pokazała się ta funkcja. Niestety po dwóch dniach ta funkcja zniknęła z telefonu. Po ponownym wpisaniu tego kodu nic się nie dzieje, nie ma komunikatu "volte was enalbled/disabled". Pomyślałem, że to jakiś bug, nawet przywróciłem telefon do ustawień fabrycznych i nic się nie nie zmieniło. Cały czas po wpisaniu kodu nie wyskakuje żaden komunikat, a w ustawieniach nie uruchamia się volte. Ktoś coś? Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy u…
Last reply by brawo, -
- 0 replies
- 281 views
Witam. Jak ugryźć ten temat bo nie mam opcji udostępnienia danych właśnie z poco. Znajomy połączył Samsunga chyba s22 i wszystko było ok. Chodzi chyba o funkcję rsap tzw SIM Access ? Czy jest możliwość uruchomienia tego z mojego telefonu i połączenia tego z moim audi ?
Last reply by Majlet, -
- 0 replies
- 659 views
Mam następujący problem. Telefon łączy się bezprzewodowo z samochodem. Jednakże po za połączeniem bluetooth, nie następuje łączenie poprzez wi-fi. W przypadku samsunga działa to bezproblemu. Efekt jest taki że w momencie otrzymania połączenia, zrywa mi połączenie z AA.
Last reply by Stuku, -
- 1 reply
- 1.8k views
Cześć wszystkim, od dłuższego czasu borykam sie z problemem z bardzo słabo działającym kompasem i sensorem magnetycznym. Telefon: POCO F2 Pro, Model M2004J11G MIUI Global 12.5.4.0 Android 11 Symptomy: - Pozycjonowanie GPS działa. Fix jest bezproblemowy i pozycja jest znajdowana po kilku sekundach. Nie działa tylko orientacja. - wbudowana apka kompasu prosi o kalibrację (obracanie kulki wokół okręgu), zdarza się to praktycznie w 30% otwarcia apki - Google maps nie jest w stanie określić kierunku w który skierowany jest telefon. Kierunek jest pokazywany jako "szeroki kąt", zamiast "wąskiego". Dodatkowo J…
Last reply by Treboerk, -
- 5 replies
- 7.8k views
Cześć, Od wczorajszego poranka (28 marca 2021) mam taki problem z POCO F2 Pro - w konsolce systemowej/powiadomieniach wyskoczyło mi Błąd logowania na konto (xiaomi) / wymagane działanie na koncie (google) (screenshot) Próba ponownego zalogowania się na konto Xiaomi nie przynosi efektu, powiadomienie znika, po jakimś czasie komunikat wraca. Google, po wpisaniu hasła i zatwierdzeniu, akceptacji na drugim urządzeniu (2fa) zaczyna się kręcić w kółko i nie przynosi efektu. Restart urządzenia nic nie zmienia, odinstalowałem kilka zainstalowanych ostatnio aktualizacji (system web view, chrome) - nie pomaga. Mam Miui Global 12.2.4 (z miesiąc cz…
Last reply by ilonnkaK, -
- 5 replies
- 1.4k views
Witam. Od wczoraj lub przedwczoraj znikło mi z telefonu ładowanie quick charge na oryginalnym kablu i ładowarce ( po prostu ładuję najwolniejsza prędkością ). Jak wymienię sam kabel od innego tel to zapala się fast charge. Ładowarka jest dobra bo u znajomego ładuje prawidłowo. Gdzieś wyczytałem, że możne to być błąd aktualizacji jakiejś systemowej aplikacji. Telefon już ostawiłem do ustawień fabrycznych ale nic to nie dało. Tel to Xiaomi POCO F2 pro. Co można z tym zrobić. Nawet sam wygląd podczas ładowania nie pokazuje prawidłowo licznika a powinien on wyglądać przykładowo ( 23.56% przy quick charge ) ( 23% przy fast charge i niżej ) gadzie w quick charge są poka…
Last reply by keiran, -
- 7 replies
- 4.2k views
Witam, posiadam wersję global i próbuję zaktualizować swój telefon do wersji " 12.5.3.0". Przy próbie aktualizacji pojawia się taki komunikat:
Last reply by bartek160885, -
- 0 replies
- 352 views
Po ostatnich aktualizacjach mam problem z jasnością. Na maksymalnej jasności jest tak ciemno, że na podwórku nic nie widzę. Na minimalnej nie widzę praktycznie nic w ciemnym pomieszczeniu. Na pewno nie jest to sprzętowy błąd, ponieważ w TWRP jasność działa poprawnie. W czym może być problem? Na podwórku używać telefonu teraz praktycznie nie daję rady.
Last reply by karnasw, -
- 2 replies
- 491 views
Witam serdecznie. Mam takie problem ze swoim Poco F2 pro. Często, gdy jeżdżę samochodem lub gram w Pokemon go (każdy ma trochę w sobie dziecka :D) GPS w telefonie świruje.. Albo stoi w miejscu, albo cofa do miejsca w którym byłem jakieś 5-6 min temu. Problem ten doskwiera mi od 3 miesięcy. Wszystko jest ok, jak zrobię format całego telefonu, ale ileż można ustawiać telefon do fabrycznych ustawień. Może ktoś miał podobny problem co ja i jakoś go rozwiązał. W załącznikach zostawiam informacje o telefonie i menu lokalizacji.
Last reply by macios92, -
- 3 replies
- 848 views
Witam, Od czasu pobrania aktualizacji do MIUI Global 12.5.1 Stabilna 12.5.1.0(RJKEUXM) co kilka godzin automatycznie przełącza się źródło płatności na Google Pay. Wiele czasu z tym walczyłem ale fakt, że za każdym razem gdy chcę za coś zapłacić zbliżeniowo muszę ręcznie przełączać źródło płatności, zmusił mnie do napisania o tym na forum. Usunąłem usługę Google Pay na wszystkich kontach, odinstalowałem wszystkie aktualizacje Google Pay, wymuszałem zatrzymanie aplikacji, czyściłem pamięć podręczną, zmieniałem portfel na HCE, ale nic to nie daje. Proszę o pomoc. Z góry dziękuję. - POCO F2 Pro - MIUI Global 1251 Stabilna 12.5.1.0(RJKEUXM) - Andro…
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 2 replies
- 404 views
Od jakiegoś czasu mam spory problem z połączeniami przychodzącymi. Podczas gdy ktoś do mnie dzwoni gra dzwonek, ale nie pokazuje się dialer, nie mogę połączenia odebrać, ani nie mam nawet w większości razy powiadomienia o połaczeniu. Połączenie da się odebrać wyłącznie np. poprzez słuchawki (jeśli mają taką opcję)... Czy jest jakiś sposób by zaradzić temu bez zabawy w zmianę romów, czy formatowanie telefonu?
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 1 follower
- 3 replies
- 1.4k views
Postanowiłem w końcu zmierzyć pojemność baterii w moim telefonie. Ładowarka i kabel oryginalne. Telefon podłączony do ładowania był zupełnie rozładowany (wyłączył się). Telefon naładował się do 100% po około 1,5h i wskazywana pojemność baterii wyniosła ok. 3000mAh. Ładowanie nie zatrzymało się, lecz telefon podładowywał się małym prądem aż do ponad 9h. Pojemność wyniosła wtedy niecałe 3500mAh. Czy ktoś wykonywał podobny test ? Czy Xiaomi robi nas w konia pisząc o pojemności baterii 4700mAh ?
Last reply by mathey, -
- 3 replies
- 704 views
Hej mam problem ze zdalnym otworzeniem skrzynki inpostu. Wyskakuje komunikat że nie może wykryć paczkomatu. Wszystkie uprawnienia włączone GPS działa normalnie bo korzystam z nawigacji. Wie ktoś może o co chodzi? Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka
Last reply by mathey,