bartus2003 Posted May 2, 2020 Share Posted May 2, 2020 Witam! W lipcu naciąłem się i zakupiłem Xiaomi MI9 w ostatnio sławnej BestCenie. Chciałbym wysłać telefon na gwarancję ale wg. nich muszę odesłać telefon do BestCeny a potem oni odsyłają gdzieś indziej. Nie chcę wysyłać telefonu do nich bo im nie ufam. Czy jest możliwość skorzystania z Polskiej gwarancji albo jakiejś darmowej naprawy z pominięciem tej firmy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted May 2, 2020 Share Posted May 2, 2020 Nie ma. Tylko płatna naprawa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted May 3, 2020 Share Posted May 3, 2020 Noped. Musisz wysłać do nich. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted May 3, 2020 Share Posted May 3, 2020 Napisz do @Acid. Link to comment Share on other sites More sharing options...
r0bertt Posted May 3, 2020 Share Posted May 3, 2020 Napisz tutaj wysyłając numer IMEI i zapytaj czy naprawią Twój telefon w ramach gwarancji? Ja kiedyś kupiłem model z Chin i podjeli się bezgotówkowej naprawy w ramach gwarancji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 3, 2020 Share Posted May 3, 2020 Napisz tutaj wysyłając numer IMEI i zapytaj czy naprawią Twój telefon w ramach gwarancji? Ja kiedyś kupiłem model z Chin i podjeli się bezgotówkowej naprawy w ramach gwarancji Mógłbyś podać dowody na że ccs przyjął taki telefon i jaki dokładnie?Wysłane z MI 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted May 3, 2020 Share Posted May 3, 2020 Mógłbyś podać dowody na że ccs przyjął taki telefon i jaki dokładnie? Nie testowałem, ale gdy kupowałem telefon z oficjalnego sklepu Xiaomi na Aliexpress to w opisie widniało takie coś. Dwuletnia gwarancja, więc może coś w tym być. W tym momencie kupowanie u oficjalnego dystrybutora staje się całkowicie nieopłacalne. Gdy kupowałem Redmi Note 9S, otrzymałem taką wiadomość:Podany link prowadzi tutaj: https://www.mi.com/pl/support/warranty/Wychodzi na to, że CSS nie ma umowy z danym dystrybutorem, a po prostu z Xiaomi, więc telefon kupiony od każdego autoryzowanego sprzedawcy można wysłać w ramach gwarancji do CSS u nas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 3, 2020 Share Posted May 3, 2020 Skoro kupiłeś tam telefon to jest idealna okazja by to zweryfikować. Podaj swój IMEI do CCS pisząc, że chcesz zweryfikować gwarancję. Odpiszą ci czy ten telefon ma gwarancję czy nie. Wysłane z MI 8 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
r0bertt Posted May 6, 2020 Share Posted May 6, 2020 (edited) Dnia 3.05.2020 o 14:22, Acid napisał: Mógłbyś podać dowody na że ccs przyjął taki telefon i jaki dokładnie? Wysłane z MI 8 Telefon był kupiony na Gearbest z wysyłką z Chin, niestety w okolicach świąt przestał działać - nie reagował, ani fastboot ani recovery. Najpierw ekran czasami się wygaszał po czym padł całkowicie. Reklamacja na PP trwała cztery miesiące i została odrzucona w całości, podobnie GB support niewiele pomógł (na końcu oferowali serwis w Hiszpanii). Napisałem do CCS i podstawili kuriera, w tydzień naprawili telefon i odstawili pod dom naprawiony telefon. Za całą naprawę nic nie płaciłem (w ramach gwarancji). Z numeru imei wychodzi że kraj dystrybucji to Kambodża (z tego co pamiętam) - CB. W załączniku protokół naprawy. Edited May 7, 2020 by r0bertt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted May 7, 2020 Share Posted May 7, 2020 Tak z ciekawości, w rzędzie "wyposażenie" jest faktura, Sprzedawca z GB wystawił Ci fakturę na firmę? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
r0bertt Posted May 7, 2020 Share Posted May 7, 2020 4 godziny temu, Netoper napisał: Tak z ciekawości, w rzędzie "wyposażenie" jest faktura, Sprzedawca z GB wystawił Ci fakturę na firmę? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Wystarczył dokument zakupu (kupiłem na osobe prywatną) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts