donkamillo90 Posted April 25, 2020 Posted April 25, 2020 Witam serdecznie. Wczoraj odblokowałem bootloader i zainstalowałem MIUI 11 z forum. Generalnie wszystko działa tak jak należy, ale zauważyłem, że nie mogę instalować aplikacji z nieznanych źródeł. Dodałem uprawnienia dla każdej możliwej aplikacji, a problem dalej się pojawia. Nie za bardzo wiem co mogę jeszcze zrobić. Czy jest na to jakiś złoty środek?
Kacper Skrzypek Posted April 25, 2020 Posted April 25, 2020 Próbujesz zaktualizować apki systemowe, a na to nie pozwalamy w naszych ROM-ach. Możesz to oczywiście odblokować, ale potem nie zgłaszaj bugów z tych apek, bo nie zawierają one naszych poprawek: https://miuipolska.pl/forum/topic/47898-miui-1011-wersje-stabilne-xiaomieumiuipolskapl/page/23/?tab=comments#comment-554953
donkamillo90 Posted April 25, 2020 Author Posted April 25, 2020 A widzisz, to wiele wyjaśnia. Chciałem zainstalować to https://www.gsmmaniak.pl/1136047/miui-12-aod-na-kazdym-xiaomi/ Nie jest mi to do życia niezbędne, chciałem po prostu sprawdzić sobie aplikację, ale Twoja odpowiedź wiele wyjaśnia!. Jeśli bym kiedyś chciał odblokować możliwość edycji apek systemowych, to jest gdzieś dostępny poradnik ? Czy raczej na zasadzie "Sam se radź" ?
Kacper Skrzypek Posted April 25, 2020 Posted April 25, 2020 15 minut temu, donkamillo90 napisał: Jeśli bym kiedyś chciał odblokować możliwość edycji apek systemowych, to jest gdzieś dostępny poradnik ? Edycji czy instalacji? Jak instalacji no to wyżej podesłałem ci link. Edycja jest bardziej skomplikowana, więc wątpię.
donkamillo90 Posted April 25, 2020 Author Posted April 25, 2020 (edited) Oczywiście instalacji, ale daruję sobie temat. Tak jak wcześniej pisałem, chciałem po prostu sprawdzić apkę, do niczego więcej mi to nie potrzebne. Dzięki wielkie za pomoc! Edited April 25, 2020 by donkamillo90
mini21 Posted April 25, 2020 Posted April 25, 2020 Wczoraj próbowałem zainstalować na swoim Mi 9t Pro. Zrobiłem to przez ADB na PC bo inaczej nie szło. Efekt był taki, że aplikacja się jakby zainstalowała, ale ciągle pokazywał się komunikat o braku połączenia z siecią (choć oczywiście był), a też żadnej opcji do zmiany AoD nie znalazłem.
Netoper Posted April 25, 2020 Posted April 25, 2020 A masz załączoną opcję? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
mini21 Posted April 25, 2020 Posted April 25, 2020 U mnie jest jakoś inaczej...W Mi Max 2 też tak miałem że zaznaczaniem nieznane źródła i działało.W Mi 9t Pro (z Miui Polska) muszę wybrać aplikację którym daję taką możliwość.Chyba że to nie to samo ale innej opcji nie znajduje.Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka
Netoper Posted April 25, 2020 Posted April 25, 2020 W tej sekcji (Twój screen2) dodajesz apkę za pomocą której chcesz instalować pobrane apki ja na Redmi note 8 pro używam (patrz screen) i ona jest jako jedyna wprowadzona.Powywalaj wszystkie te inne aplikacje i wprowadź konkretnie tę za pomocą której będziesz instalował (w sklepie Google jest multum managerów aplikacji, zainstaluj któregoś, dodaj go do tej sekcji i powinno hulać, no chyba że jest jakiś błąd w sofcie romu który powoduje że mimo dodania manager nie otrzyma uprawnień. Ps. Piszę obecnie z RN4, i zapomniało mi się że co fon/system to inaczej/ w innych miejscach daje się zezwolenie. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Radem Posted April 5, 2023 Posted April 5, 2023 Witam nie chce powielać tematu jeśli jest ten choć z 2020. Zainstalowałem miui 14 chciałem zaktualizować APK aparatu i wyskoczyła adnotacja że aplikacji systemowych z nieznanych źródeł nie można instalować, te pozwolenia znajdują się w specjalnym dostępie ale trzeba pojedynczo nadawać uprawnienia, wie ktoś które uprawnienia trzeba nadać i którym apkom systemowym.?
FromWP Posted April 5, 2023 Posted April 5, 2023 (edited) 56 minut temu, Radem napisał(a): Zainstalowałem miui 14 Jak masz oficjalny rom to wystarczy że nadasz uprawnienia na instalowanie z nieznanych źródeł aplikacji którą to uruchamiasz. Na przykład Menedżerowi plików. Jak masz rom xiaomi.eu to bez roota niczego (z systemowych) z nieznanych źródeł chyba nie zainstalujesz. Edited April 5, 2023 by FromWP 1
Radem Posted April 5, 2023 Posted April 5, 2023 Tak dokładnie mam ten ROM bez root. Już chyba rozumiem swój błąd nie szukałem danej aplikacji tylko ogólnego zastosowania, tak chciałem zaktualizować aparat i za miast jego szukać wyobraziłem sobie coś ogólnego jak system.
vipvip Posted February 8, 2024 Posted February 8, 2024 Witam Mam MI 10 lite 5g i chciałbym przenieść 1 do 1 na nowy telefon MI 13 pro 5g no i w MI 10 w programie MI MOVER wyskakuje mi że mam starszą wersje i przekierowuje mnie na stronę żeby pobrać nowszą wersję ale przy próbie instalacji wyskakuje mi napis taki jak w pierwszym poście "nie można instalować aplikacji systemowych z nieznanych źródeł" ale jednak chciałbym zaktualizować tą apkę.Nieznane źródła są włączone. Proszę o pomoc. Mój rom xiaomi.eu_multi_MI10LITE5G_V13.0.4.0.SJIMIXM_v13-12-fastboot
Recommended Posts