Kanio Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 (edytowane) Witam mam problem w redmi note 7 jestem w play i problem jest taki ze mam 2 kreski na telefonie i jak dzwonie gdzies pokazuje komunikat wybrana sieć jest niedostępna @Acid co mozna zrobic by powróciło do normalnosci? ten problem jest od od 2 kwietnia od ostatniej masowej awarii w play Edytowane 5 Kwietnia 2020 przez Kanio
kamillm Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Dnia 5.04.2020 o 10:39, Kanio napisał: od ostatniej masowej awarii w play no to raczej my nic na to nie poradzimy. Zgłaszałeś do BOK? inny użytkownicy play na innych telefonach mają to samo?
marcin19883 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Dnia 5.04.2020 o 10:39, Kanio napisał: mam 2 kreski na telefonie i jak dzwonie gdzies pokazuje komunikat wybrana sieć jest niedostępna Tryb sieci automatyczny? Nie masz czasami wymuszone LTE? Masz zasięg LTE a jak chcesz dzwonić, to telefon próbuje wskoczyć na 3G, którego nie wykrywa, skąd sieć niedostępna.
electro69 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Dnia 5.04.2020 o 10:39, Kanio napisał: Witam mam problem w redmi note 7 jestem w play i problem jest taki ze mam 2 kreski na telefonie i jak dzwonie gdzies pokazuje komunikat wybrana sieć jest niedostępna @Acid co mozna zrobic by powróciło do normalnosci? ten problem jest od od 2 kwietnia od ostatniej masowej awarii w play Korzystam z sieci Virgin (czyli Play) i u mnie często pojawia się problem, że jak chcę się z kimś połączyć, to nie mam sygnału połączenia oczekującego, jest kompletna cisza i muszę się rozłączyć i jeszcze raz próbować. Często jest tak, że za drugim, trzecim razem się udaje.
Kanio Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Dnia 20.04.2020 o 18:54, electro69 napisał: Korzystam z sieci Virgin (czyli Play) i u mnie często pojawia się problem, że jak chcę się z kimś połączyć, to nie mam sygnału połączenia oczekującego, jest kompletna cisza i muszę się rozłączyć i jeszcze raz próbować. Często jest tak, że za drugim, trzecim razem się udaje. mieszkasz na wsi czy miasto? bo ja na wsi i tylko rooming krajowy
electro69 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 3 minuty temu, Kanio napisał: mieszkasz na wsi czy miasto? bo ja na wsi i tylko rooming krajowy Mieszkam w mieście ok. 80 tys. tylko w dzielnicy na obrzeżach. I jak sprawdzałem to mam w zasięgu dwa nadajniki, które się ze sobą chyba trochę "gryzą". Ogólnie staram się ustawić zasięg na "sztywno", żeby sieć się nie przełączała np. z Play na T-mobile, bo to mocno potrafi baterię obciążać.
Kanio Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2020 na sztywno nie przerzuca cie? bo jak ustawilem na recznie to mnie przerzucilo
electro69 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 17 minut temu, Kanio napisał: na sztywno nie przerzuca cie? bo jak ustawilem na recznie to mnie przerzucilo Nie zwracam na to jakoś specjalnie uwagi, ale nie powinno tak robić, chyba, że w międzyczasie np. uruchomiłeś ponownie telefon.
Rekomendowane odpowiedzi