Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam mam problem w redmi note 7 jestem w play i problem jest taki ze mam 2 kreski na telefonie i jak dzwonie gdzies pokazuje komunikat wybrana sieć jest niedostępna @Acid co mozna zrobic by powróciło do normalnosci? ten problem jest od od 2 kwietnia od ostatniej masowej awarii w play

Edytowane przez Kanio
  • mrosi odblokował(a) ten temat
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 5.04.2020 o 10:39, Kanio napisał:

od ostatniej masowej awarii w play

no to raczej my nic na to nie poradzimy. Zgłaszałeś do BOK? inny użytkownicy play na innych telefonach mają to samo?

Opublikowano

mam 2 kreski na telefonie i jak dzwonie gdzies pokazuje komunikat wybrana sieć jest niedostępna

Tryb sieci automatyczny? Nie masz czasami wymuszone LTE? Masz zasięg LTE a jak chcesz dzwonić, to telefon próbuje wskoczyć na 3G, którego nie wykrywa, skąd sieć niedostępna.

Opublikowano

Witam mam problem w redmi note 7 jestem w play i problem jest taki ze mam 2 kreski na telefonie i jak dzwonie gdzies pokazuje komunikat wybrana sieć jest niedostępna @Acid co mozna zrobic by powróciło do normalnosci? ten problem jest od od 2 kwietnia od ostatniej masowej awarii w play

Korzystam z sieci Virgin (czyli Play) i u mnie często pojawia się problem, że jak chcę się z kimś połączyć, to nie mam sygnału połączenia oczekującego, jest kompletna cisza i muszę się rozłączyć i jeszcze raz próbować. Często jest tak, że za drugim, trzecim razem się udaje. 

Opublikowano
Dnia 20.04.2020 o 18:54, electro69 napisał:

Korzystam z sieci Virgin (czyli Play) i u mnie często pojawia się problem, że jak chcę się z kimś połączyć, to nie mam sygnału połączenia oczekującego, jest kompletna cisza i muszę się rozłączyć i jeszcze raz próbować. Często jest tak, że za drugim, trzecim razem się udaje. 

mieszkasz na wsi czy miasto? bo ja na wsi i tylko rooming krajowy

Opublikowano
3 minuty temu, Kanio napisał:

mieszkasz na wsi czy miasto? bo ja na wsi i tylko rooming krajowy

Mieszkam w mieście ok. 80 tys. tylko w dzielnicy na obrzeżach. I jak sprawdzałem to mam w zasięgu dwa nadajniki, które się ze sobą chyba trochę "gryzą". Ogólnie staram się ustawić zasięg na "sztywno", żeby sieć się nie przełączała np. z Play na T-mobile, bo to mocno potrafi baterię obciążać.

Opublikowano
17 minut temu, Kanio napisał:

na sztywno nie przerzuca cie? bo jak ustawilem na recznie to mnie przerzucilo

Nie zwracam na to jakoś specjalnie uwagi, ale nie powinno tak robić, chyba, że w międzyczasie np. uruchomiłeś ponownie telefon.

• kamillm zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...