korbielow Posted April 5, 2020 Share Posted April 5, 2020 Mnie sie skończyła subskrypcja 27 stycznia br. Problemy z nfc zaczely sie jakos na początku kwietnia. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
trumanshow Posted April 5, 2020 Share Posted April 5, 2020 U mnie NFC nie chciało działać na MIUIPro od samego początku , więc zrobiłem tym sposobem i działa cały czas. 1. Instalujemy Magisk. Google Pay i Usługi Google Play zaznaczamy w Magisk Hide. Za pomocą Magisk Manager instalujemy moduł Busybox for Android NDK i SQLite for ARM aarch64 device. 2. Pobieramy moduł GPay SQLite Fix i przenosimy na pamięć wewnętrzną naszego urządzenia (jeśli pobieraliśmy na PC). 3. Instalujemy moduł i restartujemy urządzenie. Google Pay powinien działać! Ale pytanie czy jak dalej nie zapłace to zablokują jakoś soft czy nie bo jak nie to NFC powinno działać.A jeżeli tak to wgram to co podałeś i juz Link to comment Share on other sites More sharing options...
korbielow Posted April 5, 2020 Share Posted April 5, 2020 (edited) 1 godzinę temu, trumanshow napisał: U mnie NFC nie chciało działać na MIUIPro od samego początku , więc zrobiłem tym sposobem i działa cały czas. 1. Instalujemy Magisk. Google Pay i Usługi Google Play zaznaczamy w Magisk Hide. Za pomocą Magisk Manager instalujemy moduł Busybox for Android NDK i SQLite for ARM aarch64 device. 2. Pobieramy moduł GPay SQLite Fix i przenosimy na pamięć wewnętrzną naszego urządzenia (jeśli pobieraliśmy na PC). 3. Instalujemy moduł i restartujemy urządzenie. Google Pay powinien działać! Ale pytanie czy jak dalej nie zapłace to zablokują jakoś soft czy nie bo jak nie to NFC powinno działać.A jeżeli tak to wgram to co podałeś i juz Próbowałem wszystkiego zeby uruchomić NFC. Ta instrukcja tez nie pomogła. Po wykonaniu tej instrukcji telefon zaczął się resetować po wykonanym połączeniu. Edited April 5, 2020 by korbielow Link to comment Share on other sites More sharing options...
focusik09 Posted April 5, 2020 Author Share Posted April 5, 2020 (edited) @trumanshow Na ich stronie piszą, że po skończeniu aktywacji soft będzie działał normalnie. Oczywiście ten ostatni na które miałeś pozwolenie instalacji. Jeśli zrobisz Wipe to po "ptakach" @korbielow jeśli zainstalowałeś system z lutego na nowo, bez opłacenia ich "darowizny" to raczej normalne że wykryło Ci telefon jako pirata i walnoł błędami w każdej ich modyfikacji systemu. W płatnościach możliwe że chodziło o wersję magiska, od końca lutego były chyba dwie aktualizacje magiska, a skoro na spatchowanym najnowszym Ci działa płatność to raczej tu bym szukał problemu. Edited April 5, 2020 by focusik09 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
korbielow Posted April 6, 2020 Share Posted April 6, 2020 (edited) 7 godzin temu, focusik09 napisał: @trumanshow Na ich stronie piszą, że po skończeniu aktywacji soft będzie działał normalnie. Oczywiście ten ostatni na które miałeś pozwolenie instalacji. Jeśli zrobisz Wipe to po "ptakach" @korbielow jeśli zainstalowałeś system z lutego na nowo, bez opłacenia ich "darowizny" to raczej normalne że wykryło Ci telefon jako pirata i walnoł błędami w każdej ich modyfikacji systemu. W płatnościach możliwe że chodziło o wersję magiska, od końca lutego były chyba dwie aktualizacje magiska, a skoro na spatchowanym najnowszym Ci działa płatność to raczej tu bym szukał problemu. Tylko problem polega na tym ze ja nic w tym telefonie nie grzebalem; Nie robilem upgrade Magisk. Po prostu z dnia na dzien przestało mi dzialac NFC. Pozniej reszta przestala dzialac po probie naprawy nfc instrukcja od trumanshow. Tak chyba nie powinno byc ??? Szukalem wsparcia w MIUIPro support, ale ich chec pomocy po rusku mnie zniechecial calkowicie do MIUIPro w wersji orginal. Jestem na wersji patched i chwale sobie. Nfc dziala na spatchowanym sofcie bez problemu (obojetne ktora wersja Magisk czy starsza czy nowsza ). Edited April 6, 2020 by korbielow Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasknw Posted April 10, 2020 Share Posted April 10, 2020 Jeśli mam globalną wersję redmi note 8 pro wersja android 10 to twpr potrzebuje pod "10" tylko czy muszę wgrać pod "9" i potem dziesiątkę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
focusik09 Posted April 10, 2020 Author Share Posted April 10, 2020 @lukasknw TWRP pod 10-kę. Format data uruchomić ponownie w TWRP, Wipe: data, system, Cache. Dalvik i instalacja miuipro na androidzie 10 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muzyk Posted April 10, 2020 Share Posted April 10, 2020 szyfruje wam dane w miuipro? Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted April 10, 2020 Share Posted April 10, 2020 Nie ale można przeca zaszyfrować 🅼🅸9🆃🆁 🄼🄸🅄 🄿🅁🄾 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muzyk Posted April 10, 2020 Share Posted April 10, 2020 ok, to wiele tlumaczy Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted April 10, 2020 Share Posted April 10, 2020 Niech kradną ja grazdanin Bolszewo świeckiego sajuza urodzony w Odessie 🅼🅸9🆃🆁 🄼🄸🅄 🄿🅁🄾 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muzyk Posted April 10, 2020 Share Posted April 10, 2020 ech, chyba jednak poleglem z instalacja miuipro, aktualizacja do 20.3.26 kladzie mi system Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muzyk Posted April 10, 2020 Share Posted April 10, 2020 Dobra, ogarnąłem Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
trumanshow Posted April 11, 2020 Share Posted April 11, 2020 Dnia 10.04.2020 o 16:56, Matf napisał: Nie wiem czy to pytanie już padło, ale... Czy MiuiPro jest oprogramowaniem OpenSource'owym, czy nie? Nie boicie się, że wam ruscy hakierzy ukradną dane? Jeśli mają taką moc, że na przykład blokują moduł NFC za niepłacenie, to raczej na pewno są też w stanie wykraść pliki z telefonu. Nie ma szans żeby zablokowali NFC .Raczej nie możliwe 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted April 12, 2020 Share Posted April 12, 2020 Z ciekawości zapytam, szyfrujecie swoje telefony na MiuiPro? Link to comment Share on other sites More sharing options...
trumanshow Posted April 12, 2020 Share Posted April 12, 2020 11 minut temu, zoltan78 napisał: Z ciekawości zapytam, szyfrujecie swoje telefony na MiuiPro? Ja nie szyfruję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
korbielow Posted April 16, 2020 Share Posted April 16, 2020 Dnia 12.04.2020 o 12:48, trumanshow napisał: Ja nie szyfruję. ja tez nie. Ani nie wiedziałem ze cos takiego jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacekx Posted May 8, 2020 Share Posted May 8, 2020 @korbielowA jak wygląda proces aktualizacji? I jak często wychodzą nowe wersje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted May 8, 2020 Share Posted May 8, 2020 Aktualizacje OTA co tydzień . Trzeba język na rosyjski zmienić żeby zaktualizować. Przynajmniej ja tak musiałem bo moja MI9 nie lubi tego romu.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
morti Posted May 12, 2020 Share Posted May 12, 2020 (edited) Mam szybkie pytanie na dzień dobry na forum RN8Pro jako nowy jego posiadacz: właśnie czekam 168h na możliwość odblokowania bootloadera. Czy po wgraniu softu (na początek wybiorę oficjalny Indonesia) z zablokowaniem bootloadera, na jego ewentualne ponowne odblokowanie w późniejszym terminie znowu trzeba czekać aż tydzień? Edited May 12, 2020 by morti Link to comment Share on other sites More sharing options...
focusik09 Posted May 12, 2020 Author Share Posted May 12, 2020 Tu jest loteria. Czytałem że niektórzy czekali ponownie 168 godz, a część mogła odblokować ponownie od razu. To jest Xiaomi, tego zwykły człowiek nie ogarnie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamyk70 Posted May 15, 2020 Share Posted May 15, 2020 (edited) Panowie, mam pytanie. Czy u Was tez nie dziala synchronizacja kontaktow na serwerze exchange? Do tej pory mialem system global Eu i Indonezja i wszystko chodzilo bez problemu a tutaj masakra, nie pobiera kontaktow z serwera sluzbowego. Wykasowali ta funkcjonalnosc na dobre czy trzeba jakies woodoo odprawic? Wgranie apki google exchange nic nie pomoglo. Nine email (ktory jest S-klasa wsrod apek do emaili) tez sie nie odpala, odrazu gasnie, ewidentnie brakuje jakiejs biblioteki. Ale za to w miui email juz podpowiadaja sie sluzbowe adresy e-mail. Ma ktos pomysl o co tu chodzi??? Edited May 15, 2020 by kamyk70 Link to comment Share on other sites More sharing options...
trumanshow Posted May 15, 2020 Share Posted May 15, 2020 Mam problem posiadam Miuipro i nie wiem czy to wina tego ale nie mogę odebrać mms.Nigdy nie sprawdzałem czy działa nie miałem takich potrzeb.Teraz dostałem mms ważny dla mnie i dupcia blada.Wszystkie parametry ustawione poprawnie .Sieć to virgin .Ma ktoś w tej sieci takie problemy z ty czy to wina ustawień Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted May 15, 2020 Share Posted May 15, 2020 Co prawda mam w sieci Play ale na MiuiPro mmsy działają, stawiałbym na ustawienia telefonu albo sieci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted May 15, 2020 Share Posted May 15, 2020 Panowie a na miuipro jest już 12 ?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
trumanshow Posted May 15, 2020 Share Posted May 15, 2020 (edited) 5 minut temu, michalm83 napisał: Panowie a na miuipro jest już 12 ? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Jeszcze nie Edited May 15, 2020 by trumanshow Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted May 15, 2020 Share Posted May 15, 2020 29 minut temu, michalm83 napisał: Panowie a na miuipro jest już 12 ? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Jeszcze nie, ale czytałem że prace trwają. Zobaczymy co przyniesie weekend, nie ukrywam że idzie im to jak krew z nosa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muzyk Posted May 15, 2020 Share Posted May 15, 2020 Jeszcze nie, ale czytałem że prace trwają. Zobaczymy co przyniesie weekend, nie ukrywam że idzie im to jak krew z nosa Oj idzie, jak zrobią to rozważę subskrypcje Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamyk70 Posted May 17, 2020 Share Posted May 17, 2020 (edited) Dla osób które używają dark mode 24/7 podam sprawdzony sposób jak wymusić ciemny motyw po każdym restarcie systemu. Może komuś się przyda. W większości telefonów z A10, w ustawieniach dewelopera jest opcja override dark mode która wymusza ciemny motyw w aplikacjach które takiego motywu nie posiadają. Fajna sprawa ale trzeba włączać ją po każdym restarcie co jest dość męczące na dłuższą metę. Ten tryb można włączyć na stałe dopisując w pliku build.prop linijkę: debug.hwui.force_dark=true każdym edytorem pobranym z google play, następnie save i restart telefonu. Od tej chwili jeśli wybierzesz w menu dark mode, wszystkie aplikacje które nie mają dark skina teraz będą ciemne, również po każdym restarcie. W ustawieniach dewelopera w MiuiPro z jakiegoś powodu nie widze override dark mode ale można ją włączyć używając aplikacji Darq Edited May 17, 2020 by kamyk70 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted May 18, 2020 Share Posted May 18, 2020 Dziś pojawiła się aktualizacja do MIUI 12 oznaczona 20.5. 14. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muzyk Posted May 18, 2020 Share Posted May 18, 2020 Ktoś z was już po instalacji i podzieli się informacjami jak wyglada miui12 w wykonaniu miui.pro ? jak dużo z dodatków ktore byly w 11 zostało przeniesionych do 12 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
focusik09 Posted May 18, 2020 Author Share Posted May 18, 2020 Jeszcze nie udostępnili. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted May 19, 2020 Share Posted May 19, 2020 OTA poszła, gdyby był błąd z pobieraniem, zmienić język na rosyjski. Link to comment Share on other sites More sharing options...
focusik09 Posted May 19, 2020 Author Share Posted May 19, 2020 No nawet fajna ta 12-tka. Kilka dni trzeba się przyzwyczaić do nowej nakładki. Na razie z dodatków MiuiPro zauważyłem jedynie niedziałającą zakładkę animacje systemu. Reszta działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 19, 2020 Share Posted May 19, 2020 Tradycyjnie proszę o zgłaszanie problemów z tłumaczeniem o ile takie są. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts