Rosol Opublikowano 5 Listopada 2019 Opublikowano 5 Listopada 2019 (edytowane) Witam odkąd zakupiłem telefon Redmi note 7 borykam się z problemem dużego zużycia baterii przez sygnał sieci. Ogólnie bateria trzyma mi kiepsko w tym telefonie zwykle 1 dnia nie wytrzymuje czym może być to spowodowane ? Edytowane 5 Listopada 2019 przez Rosol Wstawienie dodatkowych ss
electro69 Opublikowano 5 Listopada 2019 Opublikowano 5 Listopada 2019 Dużo korzystasz z LTE ?, jest to mocno prądożerna technologia, w dodatku na wykresie widać, że zasięg masz słaby po LTE, co dodatkowo jeszcze zwiększa zapotrzebowanie na baterie. Jeśli masz taką możliwość przez parę dni korzystaj tylko z zasięgu 2g i zobacz czy wina leży właśnie po stronie LTE czy jednak problem tkwi gdzie indziej. Jeśli byś korzystał z sieci Play, to jeszcze może zwiększyć zużycie baterii z tego powodu, że często w tej sieci telefon loguje się np. na nadajniku pkay, później T-Mobile itd. szuka najlepszego zasięgu.
Rosol Opublikowano 5 Listopada 2019 Autor Opublikowano 5 Listopada 2019 Dobra przełączyłem na 2g tylko tak nie da się korzystać z telefonu a kartę mam z FM mobile korzystająca z nadajników plusa
electro69 Opublikowano 5 Listopada 2019 Opublikowano 5 Listopada 2019 (edytowane) 6 minut temu, Rosol napisał: Dobra przełączyłem na 2g tylko tak nie da się korzystać z telefonu a kartę mam z FM mobile korzystająca z nadajników plusa Wiem, że jak ktoś dużo korzysta z internetu mobilnego, to nie ma to sensu. Niestety tak jak pisałem LTE ma apetyt na baterie, a sam też widzisz, że dodatkowo u nas z tym zasięgiem to też jest porażka. U siebie np. w domu jak włączę LTE też nam z reguły 1 - 2 kreski. Przełącz się w takim razie na "preferowane 3g", może tam zasięg będzie lepszy. Edytowane 5 Listopada 2019 przez electro69
Rosol Opublikowano 5 Listopada 2019 Autor Opublikowano 5 Listopada 2019 29 minut temu, electro69 napisał: Wiem, że jak ktoś dużo korzysta z internetu mobilnego, to nie ma to sensu. Niestety tak jak pisałem LTE ma apetyt na baterie, a sam też widzisz, że dodatkowo u nas z tym zasięgiem to też jest porażka. U siebie np. w domu jak włączę LTE też nam z reguły 1 - 2 kreski. Przełącz się w takim razie na "preferowane 3g", może tam zasięg będzie lepszy. Właśnie niezależnie czy mam 2g 3g czy LTE to nie mam max zasięgu dodatkowo gdzieś wyczytałem że miu 10.3.6 global niby ma ten problem a ja nadal nie mam aktualizacji do 11 :/
electro69 Opublikowano 5 Listopada 2019 Opublikowano 5 Listopada 2019 4 minuty temu, Rosol napisał: Właśnie niezależnie czy mam 2g 3g czy LTE to nie mam max zasięgu dodatkowo gdzieś wyczytałem że miu 10.3.6 global niby ma ten problem a ja nadal nie mam aktualizacji do 11 :/ Nie spotkałem się w internecie z tym, że ta wersja może mieć takie problemy z zasięgiem, ale dobrze wiedzieć. Ja miałem powiadomienie o aktualizacji do miui11, ale nie aktualizowalem od razu i po paru godzinach znikło i teraz już po aktualizacji od kilku dni cisza. Pewnie ta wersja miała jakieś błędy co mnie jakoś w przypadku Xiaomi wcale nie dziwi i sami ją wycofali.
kriss.kg Opublikowano 5 Listopada 2019 Opublikowano 5 Listopada 2019 Ja mam abonament w Play. Korzystam cały czas z LTE (w Polsce i UE). Mam FB, E-MAIL (4 konta IMAP), TAPATALK-A, Dzienniczek+, bluetooth cały czas (łączy mi się automatycznie z samochodem), wi-fi non stop. Nigdy mi jeszcze telefon nie trzymał krócej niż 1dobę.
Rosol Opublikowano 5 Listopada 2019 Autor Opublikowano 5 Listopada 2019 2 godziny temu, kriss.kg napisał: Ja mam abonament w Play. Korzystam cały czas z LTE (w Polsce i UE). Mam FB, E-MAIL (4 konta IMAP), TAPATALK-A, Dzienniczek+, bluetooth cały czas (łączy mi się automatycznie z samochodem), wi-fi non stop. Nigdy mi jeszcze telefon nie trzymał krócej niż 1dobę. Czemu u Ciebie jest 34 godziny przy 83 procentach a u mnie 12 przy 77 ?
frrancuz Opublikowano 5 Listopada 2019 Opublikowano 5 Listopada 2019 Bo to średnia wyliczona na podstawie cykli. Ty więcej zużywasz/częściej ładujesz. On prawdopodobnie mniej się bawi telefonem. Ja mam 20h przy 90% 1
kriss.kg Opublikowano 5 Listopada 2019 Opublikowano 5 Listopada 2019 Bo to średnia wyliczona na podstawie cykli. Ty więcej zużywasz/częściej ładujesz. On prawdopodobnie mniej się bawi telefonem. Ja mam 20h przy 90%Ja do 16 jestem w pracy więc telefon nie jest nadmiernie eksploatowany Przynajmniej do 16.30
qereidid Opublikowano 5 Listopada 2019 Opublikowano 5 Listopada 2019 A czy nie nosisz w etui telefonu karty bankomatowej?
Rosol Opublikowano 5 Listopada 2019 Autor Opublikowano 5 Listopada 2019 1 godzinę temu, qereidid napisał: A czy nie nosisz w etui telefonu karty bankomatowej? Nie noszę mam etui marki spigen szkło i nic więcej
qereidid Opublikowano 5 Listopada 2019 Opublikowano 5 Listopada 2019 Ok. Bo ostatnio spotkałem się z sytuacją że mi9 się wyładowywał bardzo szybko a było to spowodowane tym że NFC ciągle odczytywało kartę która była w etui. A na zużyciu baterii pokazywało właśnie jako sieć.
Rosol Opublikowano 6 Listopada 2019 Autor Opublikowano 6 Listopada 2019 Tak wygląda pobór przez 2 godziny na 2g od naładowania baterii też jakoś sooro. Przełączam na LTE ponieważ nie mogę korzystać z telefonu. Lokalizacje Xiaomi mam wyłączona.
kamillm Opublikowano 11 Listopada 2019 Opublikowano 11 Listopada 2019 @Rosol skąd telefon, używany czy nowy? Robiłeś factory reset? U siebie przy LTE+ fakt, że zasięg mam praktycznie cały czas maksymalny, telefon spokojnie trzyma mi 2 dni. Dnia 5.11.2019 o 10:00, Rosol napisał: Właśnie niezależnie czy mam 2g 3g czy LTE to nie mam max zasięgu dodatkowo gdzieś wyczytałem że miu 10.3.6 global niby ma ten problem a ja nadal nie mam aktualizacji do 11 :/ Nie ma tam takiego problemu
Rosol Opublikowano 13 Listopada 2019 Autor Opublikowano 13 Listopada 2019 Samo się naprawiło teraz mam od 3 do 10 procent max zużycie
Rekomendowane odpowiedzi