Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zrób screena z zakładki Pamięć i Ustawienie nośnika danych (na samym dole)

Proszę bardzo. Po wyczyszczeniu pamięci wewnętrznej (prawdziwej, aktualnie sdcard1) zdjęcia się zapisują ale nie tam gdzie oczekuje.

post-4358-1428783797,7516_thumb.pngpost-4358-1428783812,5752_thumb.pngpost-4358-1428783828,3321_thumb.png

Opublikowano

Faktycznie u mnie jest dokładnie tak samo. Zdjęcia i filmy zapisują się na "Karcie SD" czyli po fixie na pamięci wewnętrznej telefonu.

Opublikowano

Faktycznie u mnie jest dokładnie tak samo. Zdjęcia i filmy zapisują się na "Karcie SD" czyli po fixie na pamięci wewnętrznej telefonu.

Zdjęcia zapisują się na "karcie SD" czyli oryginalnie pamięci wewnętrznej bez względu na ustawienie nośnika danych w opcjach.
Opublikowano

To jest znany bug, ale jak zwykle testerów nie słuchają...

W sumie nie byłby to jakiś większy problem gdyby nie to że wcześniej zmniejszyłem sobie rozmiar pamięci wewnętrznej za pomocą meteosa do śmiesznych sześćdziesięciu paru mega . No ale to już inna sprawa.
Opublikowano

Mam ten sam problem co grzmar, tyle że ja zostawiłem sobie tylko 16 MB na pamięć wewnętrzną.

Testowałem ROM i swap memory z zeszłego tygodnia i nawet mi się podobał, ale poczekam aż ktoś rozwiąże problem z miejscem zapisu w aparacie i innych aplikacjach bo barwienie się w folder link to pół środek.

Opublikowano

Nic nie wiem i raczej odchodzę z beta teamu, mam dość. Dla devów nic nie jest bugiem, wszystko ma tak być... Siedzimy od roku, dajemy najwięcej błędów ze wszystkich teamów, a i tak nie fixują naszych bugów... 

Opublikowano (edytowane)

Doskonale Cię rozumiem, gdy starasz się i chcesz pomóc a oni mają to w czterech literach... Dziwną mają politykę. Poważne bugi mają gdzieś, zajmują się jakimiś pierdołami i jeszcze wielkie oburzenie gdy raczy się im powiedzieć że update jednak nie jest "awesome".

Edytowane przez MasaMasen
Opublikowano

Nie tyle oburzenie, co nawet wyrzucenie z beta teamu jeśli się w nim jest. Kilka osób za krytykę wyleciało, w tym chińczyk, który pomagał tłumaczyć... Teraz robimy większy protest całym teamem, ale pewnie prędzej wyrzucą wszystkich niż zaczną coś robić.

Opublikowano

Chyba trochę za bardzo się rozrosło to całe Xiaomi i olewają część produktów, dając tylko "ochłapy". Patrząc na ilość problemów z v6, wolę zostać na v5 niż się męczyć z drobnostkami, które wkurzają. A jeszcze niedawno dużo ludzi chwaliło tą firmę za solidność w aktualizacjach i pamiętam rok czy dwa temu z każdym updatem była masa fixów, a nie tylko nowe funkcje. :/

Opublikowano

Panowie może ktoś mi podpowie jak wygląda nagrywanie rozmów? Mam włączoną tą funkcje na stałe, wcześniej wchodząc w "telefon" następnie konkretną osobę wybierałem "połączenia" i miałem daty/godziny połączeń oraz "odsłuchaj połączenie" czy coś w ten deseń, aktualnie muszę szukać gdzieś przez eksplorator plików konkretnych nagrań....

a poza tym, jak wrócić do v5? Normalnie przez recovery? 

Opublikowano

Nie tyle oburzenie, co nawet wyrzucenie z beta teamu jeśli się w nim jest. Kilka osób za krytykę wyleciało, w tym chińczyk, który pomagał tłumaczyć... Teraz robimy większy protest całym teamem, ale pewnie prędzej wyrzucą wszystkich niż zaczną coś robić.

Wcale bym się nie zdziwił gdyby was wszystkich wywalili...

Opublikowano

Czyli coś jest nie tak z tą najnowszą aktualizacją . Ja próbowałem przez TWRP  waldek72 przez "Aktualizacja" i oboje mamy problem.

Acid może ty być coś podpowiedział , bo reszta nabrała wody w usta i milczy.

Opublikowano

Ale ja mam już MIUI v6 5.4.10 wgrane przez TWRP2.5  bez najmniejszych problemów. Jest problem z aktualizacją do 5.4.17 , TWRP  wywala błąd a i z tego co napisał waldek72  "Aktualizacja" też nic nie daje. Czyli trzeba wymienić recovery na stockowe ? Straszny bałągan z tymi aktualizacjami!

Opublikowano

Ludzie. Rom MIUIPolska jest zrobiony by działał tak jak fabryka dała. Fabryka nie daje twrp czy CWM i taką instalację robicie we własnym zakresie.

Wysłane z MI Note

Opublikowano (edytowane)

Witam. Ja też nie mogę zaktualizawać przez TWRP. Wgrałem 5.4.10 teraz chce wgrac 5.4.17 i wywala błąd. Pisze że mam wersje v8, a 5.4.17 to wersja v6. W czym jest problem? Wymazać całość i wgrać na nowo 5.4.17? Czy idzie jakoś zaktualizować?

Dzięki.

Edytowane przez RaWil
Opublikowano

Usuń pierwszą linijkę z pliku Updater-script w META-INF. Wtedy pójdzie instalacja.

Wysłane z MI Note

Dzięki za szybką odpowiedź ale mam usunąć z Updater-script w romie czy na telefonie?

Opublikowano

Usuń pierwszą linijkę z pliku Updater-script w META-INF. Wtedy pójdzie instalacja.

Wysłane z MI Note

Potwierdzam, po usunięcie pierwszej linijki z pliku w romie aktualizacja przez twrp udała się. Dzięki Acid.

Opublikowano

Nie mogę powiedzieć żebym był bardzo zadowolony z ostatniej aktualizacji. Nie dość że problemy z kartą SD nie zniknęły to jeszcze pojawiły się nowe. Bardzo często pojawia się błąd "proces android.proces.media został zatrzymany" oraz usługa synchronizacji kalendarza google została zatrzymana. Zaczynam poważnie się zastanawiać czy na razie nie wrócić do v5.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...