X-SKLEP Opublikowano 31 Stycznia 2015 Opublikowano 31 Stycznia 2015 (edytowane) ZAKAZ KOPIOWANIA ZDJĘĆ LUB FRAGMENTÓW MOJEJ BEZ ZGODY Oba modele telefonów dostępne u mnie na stanie od ręki, zapraszam: http://miuipolska.pl/forum/topic/2964-powerbanki-pistony-mi-band-telefony-etui-inne-xiaomi/#entry44804 (lewa strona Redmi 2, prawa Redmi 1S) (dół Redmi 2, góraRedmi 1S) (lewa strona Redmi 2, prawa Redmi 1S) Edytowane 31 Stycznia 2015 przez Accessories 4 You
tosshi2 Opublikowano 1 Lutego 2015 Opublikowano 1 Lutego 2015 Bateria wielkosciowo jest taka sama czy w redmi 2 jest wieksza?
Endriu Opublikowano 1 Lutego 2015 Opublikowano 1 Lutego 2015 Niby tak mało różnica, a jednak wielka. Kwestią gustu to oczywiście jest, ale tutaj jak i w przypadku MI3 vs MI4 zaokrąglone rogi są po prostu super. Ten kanciasty kształt jest okropny.
tosshi2 Opublikowano 1 Lutego 2015 Opublikowano 1 Lutego 2015 Mi nie chodzi o pojemnosc bo wiem ze 2200 jest tylko o fizyczna wielkosc. Mam ladowarke zewnetrzna do baterii z redmi 1s i zastanawiam sie czy bedzie do redmi 2 pasowac.
Endriu Opublikowano 1 Lutego 2015 Opublikowano 1 Lutego 2015 Nie nie, ja odniosłem się do ogólnego desingu obydwu telefonów
asffaf Opublikowano 1 Lutego 2015 Opublikowano 1 Lutego 2015 Świetnie by było gdyby pasowała, zawsze to 10 % więcej energii.
X-SKLEP Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Opublikowano 1 Lutego 2015 Bateria jest wieksza, nie bedzie pasowac do Redmi 1S
asffaf Opublikowano 1 Lutego 2015 Opublikowano 1 Lutego 2015 Ok, jak sama słuchawka się sprawuje w porównaniu do 1s? MIUI 6 sprawnie chodzi na 1gb ram?
cypek2 Opublikowano 2 Lutego 2015 Opublikowano 2 Lutego 2015 (edytowane) WItam! Mam redmi 2 od paru dni. Jesli chodzi o system, to w informacjach o telefonie widnieje wpis: MIUI 5.1.16 (wersja rozwojowa) Android 4.4.4 Interfejs telefonu dziala sprawnie. Przegladanie neta równiez. Nie gram w gry wiec nie wypowiem sie na ten remat. W tej chwili nie potrafie powiedziec nic wiecej. Np czy zdjecia robi lepsze od redmi1s. Szukam sterownikow USB pod XP. Moze jakis link? Pozdrawiam! Edytowane 2 Lutego 2015 przez cypek2
Endriu Opublikowano 2 Lutego 2015 Opublikowano 2 Lutego 2015 Zainstaluj sobie nowszą wersję MIUI PL Zdjęcia ten telefon robi na prawdę fajne, gorzej z filmami. Na filmach jest zbyt mało szczegółów, wszystko się okropnie zlewa.
cypek2 Opublikowano 2 Lutego 2015 Opublikowano 2 Lutego 2015 ...jestem kompletnie zielony jesli chodzi o wgrywanie systemu. Numer mojego modelu to: HM 2LTE-CU czy powinienem wgrac ROM dla Redmi 2 HM2014811 opisany dalej jako: Data: 23/1/2015 MD5: b5ba6f8f12c88e8ab5db1b01778c6e19 Rozmiar: 397M Pomijam fakt ze nie wiem nawet jak to ugryzc od strony praktycznej czy powinienem wykorzystać instrukcje od Redmi 1s
X-SKLEP Opublikowano 2 Lutego 2015 Autor Opublikowano 2 Lutego 2015 ...jestem kompletnie zielony jesli chodzi o wgrywanie systemu. Numer mojego modelu to: HM 2LTE-CU czy powinienem wgrac ROM dla Redmi 2 HM2014811 opisany dalej jako: Data: 23/1/2015 MD5: b5ba6f8f12c88e8ab5db1b01778c6e19 Rozmiar: 397M Pomijam fakt ze nie wiem nawet jak to ugryzc od strony praktycznej czy powinienem wykorzystać instrukcje od Redmi 1s Sciagasz plik: http://91.205.75.29/miui-V6/5.1.23/MIUIPolska_HM2014811_5.1.23_v6-4.4.zip Zmieniasz nazwe na update.zip i wrzucasz do telefonu, w recovery dajesz update from update.zip lub w aplikacji aktualizacje wybierasz ten plik Z tego co kojarze to chyba u mnie kupowales telefon? Jezeli tak to masz juz MIUI Polska wgrane
cypek2 Opublikowano 2 Lutego 2015 Opublikowano 2 Lutego 2015 tak u ciebie ...mowisz ze jest wgrane...ale z tlumaczeniem marnie...moglo byc dokladniejsze. To powinnien wgrać nowszy rom czy pozstac na razien na tym co mam?
X-SKLEP Opublikowano 2 Lutego 2015 Autor Opublikowano 2 Lutego 2015 tak u ciebie ...mowisz ze jest wgrane...ale z tlumaczeniem marnie...moglo byc dokladniejsze. To powinnien wgrać nowszy rom czy pozstac na razien na tym co mam? Co tydzien sa nowe romy na MIUI Polska, wiec co tydzien mozesz aktualizowac
Endriu Opublikowano 2 Lutego 2015 Opublikowano 2 Lutego 2015 Jeśli faktycznie kupiłeś od A4Y, to masz najbardziej PL ROM z możliwych Wgraj sobie tylko najnowszą wersję, tj: Pobierz ROM dla RedMi 2 -> http://miuipolska.pl/miui-v6/ Narzędzia -> Aktualizacje (lub po prostu "Aktualizacje", jeśli wyjąłeś je z folderu "Narzędzia". U góry po prawej wciskasz trzy kropko (...) -> "Zainstaluj rom" i wskazujesz ROM z telefonu (wrzuć pobrany ROM bez rozpakowywania w dowolne miejsce na telefonie, np. do folderu "Download". Po wskazaniu ROMu z telefonu zainstaluje się on i telefon uruchomi się ponownie już na 5.1.23
cypek2 Opublikowano 2 Lutego 2015 Opublikowano 2 Lutego 2015 (edytowane) ...dzieki. Wiec zrobie tak ja mi napisales, juz sciagam ROM. Czy musze cos dalej akceptowac jak wybiore uptade.zip? Rozumie ze tel pozniej sam wykona co ma wykonc, na koncu restart i to wszystko? Dziekuje za pomoc! moze jakas podpowiedz co do sterownikow usb pod XP Edytowane 2 Lutego 2015 przez cypek2
Endriu Opublikowano 2 Lutego 2015 Opublikowano 2 Lutego 2015 Nie żaden update.zip, tylko zainstaluj aktualizację jak to opisałem powyżej Nie musisz tutaj zmieniać nazwy pliku, nazwę pliku zmieniamy w momencie wgrywania przez Mi Recovery, Ty zainstalujesz ROM z poziomu telefonu. Po wskazaniu ROMu telefon sam wszystko wykona i powróci do stanu użyteczności
Acid Opublikowano 2 Lutego 2015 Opublikowano 2 Lutego 2015 ale z tlumaczeniem marnie...moglo byc dokladniejsze. A konkretniej? Wysłane z MI4
cypek2 Opublikowano 2 Lutego 2015 Opublikowano 2 Lutego 2015 (edytowane) Uscisle aby byla jasnosc. Moja wina uzylem slowa "marnie"! Tworzy ono obraz ze telefon ma dosc duzo nie przetlumaczonych funkcji. A tak nie jest! W tej chwili nie jestem w stanie napisac co bylo nie przetlumaczone, nie przypone sobie, ale byly chinskie "krzaczki". No bo to sie rzuca w oczy. ...przepraszam tych (tłumaczacych) co sie poczuli urażeni bardzo porsze o pomoc....szukam sposobu jak podpiąć Redmi2 pod XP jako pamiec masowa. Nie moge znalezc w tel. ustawien dot USB lub czegos co moglby ustawic tak by komp odczytal go jak pamiec masowa lub karte pamieci która sie w nim znajduje Edytowane 2 Lutego 2015 przez cypek2
kendi Opublikowano 2 Lutego 2015 Opublikowano 2 Lutego 2015 Musisz coś zainstalować na komputerze, aby wykryl jako urządzenie multimedialne.
cypek2 Opublikowano 2 Lutego 2015 Opublikowano 2 Lutego 2015 (edytowane) cos... ...drivery...tak mysle OK udało sie.... Edytowane 2 Lutego 2015 przez cypek2
Endriu Opublikowano 2 Lutego 2015 Opublikowano 2 Lutego 2015 Uscisle aby byla jasnosc. Moja wina uzylem slowa "marnie"! Tworzy ono obraz ze telefon ma dosc duzo nie przetlumaczonych funkcji. A tak nie jest! W tej chwili nie jestem w stanie napisac co bylo nie przetlumaczone, nie przypone sobie, ale byly chinskie "krzaczki". No bo to sie rzuca w oczy. ...przepraszam tych (tłumaczacych) co sie poczuli urażeni bardzo porsze o pomoc....szukam sposobu jak podpiąć Redmi2 pod XP jako pamiec masowa. Nie moge znalezc w tel. ustawien dot USB lub czegos co moglby ustawic tak by komp odczytal go jak pamiec masowa lub karte pamieci która sie w nim znajduje No tak to zabrzmiało, jakby tłumaczenie było całkiem do pupy
cypek2 Opublikowano 4 Lutego 2015 Opublikowano 4 Lutego 2015 A konkretniej? Wysłane z MI4 ...juz wiem. Jak wszedlem za pierwszym razem aby wyslać smsa, niektóre opcje klawiatury byly nie przetłumaczone. Nie moglem ich zanleźć (brakujących tłumaczń) bo właśniei z tego powodu zainstalowałem SwifKey....
Acid Opublikowano 4 Lutego 2015 Opublikowano 4 Lutego 2015 Opcje klawiatury? Tej domyślnej Xperia? To raczej niemożliwe... Ta aplikacja nie była tłumaczona bo nie jest częścią MIUI. Wysłane z MI4
cypek2 Opublikowano 4 Lutego 2015 Opublikowano 4 Lutego 2015 ...OK. Zostawmy to więc. Odszczekuje wszystko co napisalem o braku tlumaczen ! Nie znalazlem innych nie przetlumaczonych opcji!
cypek2 Opublikowano 9 Lutego 2015 Opublikowano 9 Lutego 2015 Jeśli faktycznie kupiłeś od A4Y, to masz najbardziej PL ROM z możliwych Wgraj sobie tylko najnowszą wersję, tj: Pobierz ROM dla RedMi 2 -> http://miuipolska.pl/miui-v6/ Narzędzia -> Aktualizacje (lub po prostu "Aktualizacje", jeśli wyjąłeś je z folderu "Narzędzia". U góry po prawej wciskasz trzy kropko (...) -> "Zainstaluj rom" i wskazujesz ROM z telefonu (wrzuć pobrany ROM bez rozpakowywania w dowolne miejsce na telefonie, np. do folderu "Download". Po wskazaniu ROMu z telefonu zainstaluje się on i telefon uruchomi się ponownie już na 5.1.23 Hej! Sorki ze zawracam ci glowe na priv ale napisalems mi aby sciagnal ROM do Redmi2. Ale cos mi nie lezy w kontekscie dlatego ze w twojej informacji napsales ze w po udacie bede mial wersje 5.1.23 moim zadniem 5.2.6 bo tak jest opisany ROM w linku jaki mi podales. Jednym slowem yyyy nie wiem czy sciagam dobry ROM. Nazwa pliku to: MIUIPolska_HM2014811_5.2.6_v6-4.4 czy chodzi o ten ROM? Pozdrawiam!
Endriu Opublikowano 9 Lutego 2015 Opublikowano 9 Lutego 2015 W momencie pisania postu ta wersja ROMu nie była jeszcze dostępna
wiesiek3d Opublikowano 3 Marca 2015 Opublikowano 3 Marca 2015 A ja jako były użytkownik 1S zapytam ,czy to ustrojstwo działa jak nalezy czy nadal co tydzień aktualizujemy jakieś błędy?? Bo po wpisach nadal widzę że użytkownicy sa zadowoleni z co tygodniowych aktualizacji (firma dba o swoich ), których inne firmy nie mają no bo po co ?
Rekomendowane odpowiedzi