Tartary Opublikowano 1 Lipca 2019 Opublikowano 1 Lipca 2019 (edytowane) Problem polega na tym, że przy pierwszym połączeniu zegarka z mi9 wszystko działa i przychodzą powiadomienia, natomiast jak oddale się z zegarkiem od telefonu i wrócę to za żadne skarby nie łączy zegarka z mi9 ponownie. Potrafi połączyć ponownie dopiero po wybudzeniu ekranu pomimo, że wszystkie uprawnienia włączone, czyli na ekranie blokady, modyfikacja ustawień systemowych, działanie w tle, nawet wyłączone oszczędzanie baterii dla tej aplikacji i wszystkie inne możliwe uprawnienia włączone, a wciąż jest problem z połączeniem. Na zagranicznych forach również piszą o tym problemie Huawei watch GT z telefonami xiaomi. Dodam jeszcze, że zegarek z telefonem można sparować tylko przez aplikację Huawei zdrowie i tam łączy przez bluetooth, a w ustawieniach bluetooth telefonu w ogóle nie widać zegarka pomimo, że jest połączony. Bez problemu łączy ponownie na iPhone, Huawei, Xperia (sprawdzone), a z Xiaomi problem. Czy ktoś coś wie na ten temat, lub miał podobny problem i wie, czy w ogóle można sobie z tym jakoś poradzić? Edytowane 1 Lipca 2019 przez Tartary
JamCiTo Opublikowano 1 Lipca 2019 Opublikowano 1 Lipca 2019 Zeblaze Thor4 Dual i wiiwatch 2. Pomogło odinstalowanie apki i wyczyszczenie śmieci, restart telefonu, połączenie zegarka po BT, zainstalowanie apki i konfiguracja na połączonym cały czas zegarku. Zero stresu już czas długi...
Tartary Opublikowano 1 Lipca 2019 Autor Opublikowano 1 Lipca 2019 @JamCiTo Nie da się go połączyć przez BT, bo Mi9 nie widzi zegarka. Da się to zrobić tylko przez aplikację Huawei zdrowie
Nezumi Opublikowano 1 Lipca 2019 Opublikowano 1 Lipca 2019 Apka zablokowana kłódką przed czyszczeniem? Jeżeli apka od opaski się zamyka, to nawet MiBanda potrafi zerwać, a to przecież produkt Xiaomi. Dodam również, że to nie problem z Xiaomi, a z opaską (a raczej aplikacją)... Problem dotyczy też telefonów innych marek (w tematach które znalazłem wymieniono np Lenovo, Moto, OP, Oppo, iPhone, Samsung (s9/S10)). Support huawei'a na ich oficjalnym forum spycha winę na zarządzanie baterią w smartfonach oraz złe użytkowanie przez użytkownika, a przy ticketach umywa ręce i nie odpisuje w ogóle.
Tartary Opublikowano 1 Lipca 2019 Autor Opublikowano 1 Lipca 2019 (edytowane) @Nezumi Apak zablokowana kłódką też była. Nie mam pomysłu, ale próbuję dalej. Pytałem jeszcze na innym forum to mało tego, że np. na telefonie Huawei widać normalnie zegarek w bluetooth to jeszcze ta sama aplikacja ściągnięta z Google Play z tym samym numerem ma dodatkowe ustawienia, którego ja nie mam u siebie na mi9 "Wyszukuj urządzenia z którymi można sparować" W załączniku screeny Edytowane 1 Lipca 2019 przez Tartary
Nezumi Opublikowano 1 Lipca 2019 Opublikowano 1 Lipca 2019 Czyli jak nic wina apki, z jakiegoś powodu apka nie paruje po rozłączeniu. Czytałem, że podobny problem był np na Samsungach A8, ale jakaś aktu apki to naprawiła. Polecam zgłosić problem w ticketcie Huawei, może jak ich ludzie zaleją tymi ticketami, to ruszą zadki do roboty, zamiast wydawać miliony na Lewandowskiego w reklamach.
olutus Opublikowano 1 Lipca 2019 Opublikowano 1 Lipca 2019 Ustaw we właściwościach aplikacji Zdrowie i Huawei Services aby chodziły cały czas w tle. U mnie pomogło bo na domyślnych nastawach potrafiło zerwać połączenie między moim Mi9 a Watch GT. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Tartary Opublikowano 1 Lipca 2019 Autor Opublikowano 1 Lipca 2019 @olutus Miałem tak ustawione i łączyć łączy za pierwszym razem, ale po oddaleniu się od telefonu z zegarkiem na ręce i powrocie nie łączy ponownie, dopóki nie wybudzę ekranu 1
galakty Opublikowano 1 Lipca 2019 Opublikowano 1 Lipca 2019 To już wina apki/zegarki, a nie telefonu. Od telefonu zależy tylko ubijanie, a nie ponowne połączenie. 1
Tartary Opublikowano 1 Lipca 2019 Autor Opublikowano 1 Lipca 2019 @galakty niby logiczne, ale sprawdzone na innych z androidem i działa. Op7, xperia
galakty Opublikowano 1 Lipca 2019 Opublikowano 1 Lipca 2019 4 minuty temu, Tartary napisał: @galakty niby logiczne, ale sprawdzone na innych z androidem i działa. Op7, xperia Akurat OP i Xperia mają dość czyste softy (oneplus to wgl golas), a MIUI... to MIUI, ciężkie i napakowane opcjami, wcale się nie dziwię że na OP coś działa, a na Xiaomi nie. Przecież to już standard, mam chyba trzeci czy czwarty telefon od nich i nikt mi nie wmówi, że MIUI działa jak w zegarku, każdy wie że ma swoje fochy, ale niska cena to usprawiedliwia i takie wady się akceptuje Jedyne co możesz zrobić, to spamować Huaweiowi o naprawę apki, albo czekać na zbawienie i zbieg okoliczności, gdzie aktualizacja MIUI i Huaweia spowoduje, że zacznie działać.
olutus Opublikowano 1 Lipca 2019 Opublikowano 1 Lipca 2019 [mention=14979]olutus[/mention] Miałem tak ustawione i łączyć łączy za pierwszym razem, ale po oddaleniu się od telefonu z zegarkiem na ręce i powrocie nie łączy ponownie, dopóki nie wybudzę ekranuGdyby to miało działać in time to by Ci zegarek trzymał krócej na baterii. U mnie jest tak że jak pójdę gdzieś dalej od telefonu z zegarkiem to po "jakimś czasie" połączenie łapie ponownie. Nie ma co się ciśnieniować. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Tartary Opublikowano 1 Lipca 2019 Autor Opublikowano 1 Lipca 2019 @olutus Garmin łączy mi się w parę sekund i zawsze tak było. Huawei watch GT testowany na iPhone po wyjściu z mieszkania z zegarkiem na ręce i powrocie również już po paru sekundach łączy ponownie z telefonem i tak to powinno wyglądać, a bateria trzyma tak samo dobrze, więc coś nie działa jak trzeba, tylko nie wiadomo co. 1
mismalinowy Opublikowano 14 Grudnia 2019 Opublikowano 14 Grudnia 2019 Moze znalazł już ktoś rozwiązanie ,jak połączyć sie z apka huaweia zdrowie na xiaomi mi? Mam ten sam zegarek czyli watch GT activ i nie jestem w stanie odpalić tej apki od huaweia na telefonie xiaomi, wyskakuje błąd z huawei mobile services a dokladniej ze huawei zdrowie wymaga dostępu do Huawei Mobile Servies odrazu zaznacze ze juz ustawilem obie apki ze moga dzialać w tel i to nie pomogło
Pietern Opublikowano 12 Stycznia 2020 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Ściągnij najnowszą wersję mobile services ze strony Huawei, bodajże .324 i wszystko gra. Ta w sklepie Play jest starsza, bodajże .300 i u mnie też nie chciało działać.
papas5 Opublikowano 20 Maja 2020 Opublikowano 20 Maja 2020 (edytowane) Witam, forum może ktos juz przerabiał nowy problem z GT 2, sprawa wyglada nastepująco na poprzednim sofcie androida GT2 działał bez zarzutu ale kilka dni temu poszła aktualizacja i obecnie mam MIUI 11.0.9.0 (QFAEUXM) wersja androida 10 QKQ1.190825.002 i od tej pory brak powiadomień i połaczeń przychodzących kombinowałem i nic , postanowiłem usunąć Huawei zdrowie i huawei mobile services - i tu moje mocne zdziwienie bo teraz nie mogę zainstalować HMS a Huawei zdrowie że stara wersja i żeby zainstalowac a Huawei app gallery i tu tez lipa nie mogę tej apki zainstalowac ktoś może ma info w tej sprawie , bo na razie GT jest bezużyteczny testowałem na telefonie żony REdmi Note 8 PRO MIUI 11.0.6.0 (PGGMIXM) antek 9 PPR1.180610.011 - WSZYSTKO ŚMIGA Edytowane 20 Maja 2020 przez papas5
olutus Opublikowano 20 Maja 2020 Opublikowano 20 Maja 2020 Najnowsze HMS ściągnij i zainstaluj przez Aptoide. Apke Aptoide ze strony ściągasz i instalujesz Wysłane z mojego Mi 10 Pro przy użyciu Tapatalka 1
papas5 Opublikowano 21 Maja 2020 Opublikowano 21 Maja 2020 zrobiłem jak napisałeś, i owszem HMS zainstalowałem plus Huawei zdrowie , zalogowałem się ale teraz mam problem z połączeniem MI 9 z GT 2 , nie widzi zegarka. Wczoraj GT 2 miał upgrade ale przywróciłem go do ustawień fabrycznych, skonfiguruje na Huawei P40 ściągnę najnowszy soft dla GT 2 i zobaczymy.
olutus Opublikowano 21 Maja 2020 Opublikowano 21 Maja 2020 Najpierw sparuj zegarek z bluetooth z poziomu telefonu. Następnie apke huawei zdrowie odpal Wysłane z mojego Mi 10 Pro przy użyciu Tapatalka
papas5 Opublikowano 21 Maja 2020 Opublikowano 21 Maja 2020 niestety bluetooth z poziomu telefonu nie widzi zegarka , wylogowałem sie z apki . Teraz nawet do apki huawei zdrowie nie mogę się zalogować , "błąd sieci" dobra do apki się zalogowałem nie miała dostepu do danych komórkowych , ale ze sparowaniem nadal problem udało sie , pomogło przywrócenie do ustawień fabrycznych GT 2 i ponowne parowanie
mrosi Opublikowano 11 Czerwca 2020 Opublikowano 11 Czerwca 2020 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi