Perty Posted May 23, 2019 Share Posted May 23, 2019 Zmieniając pasmo WI-FI w Przenośny hotspot z 2,4 GHz na 5 GHz pokazał się komunikat : "Pasmo 5 GHz nie jest dostępne w tym kraju". Telefon kupiłem między innymi dlatego, że obsługuje 5 GHz a tu taka lipa. Jest na to jakaś rada czy należy się pogodzić, że zostałem wystawiony do wiatru przez sprzedawce/producenta? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 23, 2019 Share Posted May 23, 2019 Może to po prostu wina regionu. Musiałbyś sprawdzić na innym. Do zmiany w ustawieniach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perty Posted May 23, 2019 Author Share Posted May 23, 2019 2 godziny temu, Orjon napisał: Może to po prostu wina regionu. Region jest w porządku "Polska". Na paśmie 2,4 GHz wszystko działa. Tylko to cholerne 5 GHz fiksuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 23, 2019 Share Posted May 23, 2019 No dobrze, może po prostu w Polsce to wyłączyli. Z tego co pamiętam tak było, nawet był jakiś problem z tym na xiaomi.eu i pomagała zmiana regionu. Nie pamiętam już na jaki, bodajże Szwajcaria, może Wielka Brytania, nie kojarzę już. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cointreau Posted May 26, 2019 Share Posted May 26, 2019 (edited) Jestem zszokowany, że tak mało osób pisze na ten temat...Czy nie działające 5GHz w tym telefonie to problem poważny, dotyczący większości modeli, czy też wyjątkowa sytuacja której doświadczyli nieliczni w tym użytkownik Perty? Edited May 27, 2019 by cointreau Link to comment Share on other sites More sharing options...
k120 Posted May 26, 2019 Share Posted May 26, 2019 (edited) Wyłączyli kanał 1 dla 5GHz na całą EU. Regulacje prawne naszej kochanej Unii. Zmien w telefonie region na inny niż kraj EU i po problemie. To nie bolączka tylko tego telefonu Dnia 26.05.2019 o 23:32, cointreau napisał: Jestem zszokowany, że tak mało osób pisze na ten temat...Czy nie działające 5GHz w tym telefonie to problem poważny, dotyczący większości modli, czy też wyjątkowa sytuacja której doświadczyli nieliczny w tym użytkownik Perty? Działa, mam router z 5GHz i normalnie odbieram i się łacze na region PL. Problem pojawia się przy tworzeniu hotspota na telefonie, trzeba zmienić na inny region, wtedy jest ok, bo hs tworzy się na kanale 1 a nie ma opcji zmian kanału na hs Dnia 23.05.2019 o 18:33, Perty napisał: Region jest w porządku "Polska". Na paśmie 2,4 GHz wszystko działa. Tylko to cholerne 5 GHz fiksuje. No właśnie ma. Proszę tu link do oficjalnego tematu w tej sprawie http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=4944909&highlight=5%2BGHz Edited May 29, 2019 by Orjon NIE. WALCIE. TYLE. PUSTYCH. LINII... Ile można?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxVDRxx Posted May 29, 2019 Share Posted May 29, 2019 Dotyczy to zarowno Global/EEA/Miui Polska czy może w którymś działa hotspot 5GHz z regionem Polska ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
k120 Posted May 29, 2019 Share Posted May 29, 2019 Dotyczy to zarowno Global/EEA/Miui Polska czy może w którymś działa hotspot 5GHz z regionem Polska ?Poprostu zmień na inny region niż te EU. Obejmuje napewnoe Global a EEA jak sama nazawa to jest rom dostosowany pod Unię Europejśką więc tu jest na 100%. Xiaomi.eu nie powinno obejmować, jak jest region Chiny.Bo na China Miui nie ma tego ograniczenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxVDRxx Posted May 29, 2019 Share Posted May 29, 2019 1 minutę temu, k120 napisał: Poprostu zmień na inny region niż te EU. Obejmuje napewnoe Global a EEA jak sama nazawa to jest rom dostosowany pod Unię Europejśką więc tu jest na 100%. Xiaomi.eu nie powinno obejmować, jak jest region Chiny.Bo na China Miui nie ma tego ograniczenia. Rozwiązanie ze zmianą regionu znam. Szukam pretekstu by "flaszkę" zrobić z EEA na coś innego bo już sam fakt jakiś obostrzeń UE mnie drażni Link to comment Share on other sites More sharing options...
k120 Posted May 29, 2019 Share Posted May 29, 2019 Rozwiązanie ze zmianą regionu znam. Szukam pretekstu by "flaszkę" zrobić z EEA na coś innego bo już sam fakt jakiś obostrzeń UE mnie drażni To odblokuj bootloader i wgraj Xiaomi.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maras3241 Posted June 21, 2019 Share Posted June 21, 2019 Na becie działa bezproblemowo. Śmiga ładnie. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts