Grzesiek1010 Posted April 4, 2019 Share Posted April 4, 2019 Witam, Zgodnie z tym co widzimy na stronie producenta nasz telefon wspiera :Support AAC/LDAC/aptX/aptX-HD audio frequencies Kupiłem słuchawki Huawei AM61 które również obsługują kodek aptX-HD Dlaczego więc podczas odtwarzania muzyki w ustawieniach programisty telefon wymusza ustawienia kodeku SBC ??? Jak dobrze wiemy kodek SBC w hierarchii jest najniżej i przynosi największe straty w jakości Po zmianie na Qualcomm aptx hd telefon dalej znowu przestawia na SBC Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted April 4, 2019 Share Posted April 4, 2019 Może i wspiera, ale nie znaczy że działa Spróbuj innej aplikacji, np. Poweramp albo USB audio player. Może w nich się uda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek1010 Posted April 4, 2019 Author Share Posted April 4, 2019 Używam tylko i wyłącznie Spotify No już znalazłem parę wątków na xda Wychodzi na to, że ... ( serio ? ) najprościej zrobić root i zmienić w pliku build.prop wpis boszzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz... Dobra niech szybciej dają możliwość odblokowania tel i wygrywam xiaomi.eu Global Stable bo bez roota to porażka ze wszystkim Link to comment Share on other sites More sharing options...
happy Posted April 4, 2019 Share Posted April 4, 2019 Dziwny jest ten problem. U mnie po aptx (zwykłym, nie hd) w beyerdynamicsach łączy się bez problemu bez jakichkolwiek zmian. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamaloo Posted April 4, 2019 Share Posted April 4, 2019 U mnie w Sony leci po LDAC bez żadnego problemu od nowości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Worrior Posted April 4, 2019 Share Posted April 4, 2019 Witam, Zgodnie z tym co widzimy na stronie producenta nasz telefon wspiera :Support AAC/LDAC/aptX/aptX-HD audio frequencies Kupiłem słuchawki Huawei AM61 które również obsługują kodek aptX-HD Dlaczego więc podczas odtwarzania muzyki w ustawieniach programisty telefon wymusza ustawienia kodeku SBC ??? Jak dobrze wiemy kodek SBC w hierarchii jest najniżej i przynosi największe straty w jakości Po zmianie na Qualcomm aptx hd telefon dalej znowu przestawia na SBC Mam słuchawki Samsung Galaxy buds i mam to samoWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted April 4, 2019 Share Posted April 4, 2019 Samsung Galaxy buds mają kodek SBC to niby jak mają lecieć przez APTX? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Worrior Posted April 4, 2019 Share Posted April 4, 2019 Samsung Galaxy buds mają kodek SBC to niby jak mają lecieć przez APTX?Gdzieś mi się przewinęło że mają aptx, a dogłębnie tego nie weryfikowałem, dzięki za sprostowanieWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted April 4, 2019 Share Posted April 4, 2019 @Grzesiek1010 a daj link do tej specyfikacji, chętnie zobaczę te słuchawki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerzykd Posted April 14, 2019 Share Posted April 14, 2019 Używam tylko i wyłącznie Spotify No już znalazłem parę wątków na xda Wychodzi na to, że ... ( serio ? ) najprościej zrobić root i zmienić w pliku build.prop wpis boszzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz... Dobra niech szybciej dają możliwość odblokowania tel i wygrywam xiaomi.eu Global Stable bo bez roota to porażka ze wszystkim Nie jestem pewien, mam Sony bt650 i pięknie śmigały po aptx na wersji softu sklepowej, EEA. Po flashu miui.eu mam tylko SBC, zmiany kodeków w ustawieniach nie działają...Kurde, nie chcę roota robić, te zabawy z magiskiem. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerzykd Posted April 19, 2019 Share Posted April 19, 2019 Problem rozwiązany, parując 1raz słuchawki na pałę wybrałem kombinację przycisków, która ustawiała je w tryb SBC...Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukis2 Posted April 20, 2019 Share Posted April 20, 2019 Tak jak to zrobiłeś bo mam te same słuchawki i też w sbc się parująWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerzykd Posted April 20, 2019 Share Posted April 20, 2019 Tak jak to zrobiłeś bo mam te same słuchawki i też w sbc się parująWysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaWłączasz je trzymając vol+...Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukis2 Posted April 20, 2019 Share Posted April 20, 2019 Czy włączam normalnie czy też trzymając vol+ zawsze paruje się w sbc. Za każdym razem włączam słuchawki w tryb parowania i anuluje parowanie w telefonie. Jakie konkretnie kroki zrobiłeś że sparowałem w aptx?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerzykd Posted April 20, 2019 Share Posted April 20, 2019 Czy włączam normalnie czy też trzymając vol+ zawsze paruje się w sbc. Za każdym razem włączam słuchawki w tryb parowania i anuluje parowanie w telefonie. Jakie konkretnie kroki zrobiłeś że sparowałem w aptx?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaPrzeczytałem w necie instrukcję od Sony i ustawiłem je w trybie aptx: 2 sec power on&vol+. To wystarczyło.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukis2 Posted April 20, 2019 Share Posted April 20, 2019 Wymusiłem aptx w opcjach programistycznych i dalej słuchawki się łączą w sbc... Może kwestia softu, jaka masz wersję?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerzykd Posted April 20, 2019 Share Posted April 20, 2019 Wymusiłem aptx w opcjach programistycznych i dalej słuchawki się łączą w sbc... Może kwestia softu, jaka masz wersję? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Miui polska aka. Xiaomi.eu 9.4.18 Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukis2 Posted April 20, 2019 Share Posted April 20, 2019 Ja jestem na global eeaWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerzykd Posted April 20, 2019 Share Posted April 20, 2019 Ja jestem na global eeaWysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaSam widzisz wyżej, że to działa, jak testowałem Sony w sklepie też byłem na global eea i miałem aptx, potem przestało to działać, myślałem, że z powodu ROMu jednak to kombinacja klawiszy na słuchawkach. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukis2 Posted April 20, 2019 Share Posted April 20, 2019 Sorry zamuliłem się... Ja mam am61 a nie Sony, sorry za zamieszanie Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka EditSprawdziłem na starych ep52 i aptx jest od strzału... Moze ktoś kto się zna na audio powie czy am61 mają aptx czy nie? Opis ze strony producenta: Adopts CSR Bluetooth chip and aptX audio coding algorithm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts