piromaniak Posted February 6, 2019 Share Posted February 6, 2019 Witam Mam problem ze swoim xiaomi mi6 z miui eu. Niedawno rozładowałem telefon do zera przez zepsuty kabel (nagrzewał się) podłączyłem, czytałem, że mimo to u innych łąduje u mnie nie było żadnego efektu. Teraz mam już nowy kabel, ale telefon nie uruchamia się miga tylko dioda i na ekranie jest bateria z migającym piorunem po kilkunastu sekundach wyświetlacz się wygasza, a dioda nadal miga pod podłączoną ładowarką. Telefon podłączyłem pod laptop i w trybie edl za pomocą Mi Flash wgrałem nowy room dwókrotnie, na początku za pomocy opcji "clean all and lock" niestety efekt był ten sam pomimo że mi flash wgrał system poprawnie, następnie użyłem opcji "clean all" i nadal dioda migała a system nie uruchamiał się. Dodam jeszcze że telefon był podłączony wcześniej pod ładowarką przez 12 godzin, która ma 2 ampery to również nic nie dało. Znacie może jakiś sposób by go uruchomić? Płyta główna chyba nie padła bo dwókrotnie pomyślnie wgrałem room. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deasty Posted February 6, 2019 Share Posted February 6, 2019 Być może bateria Ci padła? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
piromaniak Posted February 6, 2019 Author Share Posted February 6, 2019 (edited) Też tak myślałem, ale mam jeszcze nadzieję że ktoś zapoda jakiś sposób by go obudzić, a bynajmniej sprawdzę jeszcze kilka metod jeżeli istnieją. Jak padła płyta na moje nieszczęście to nie będę zamawiać baterii i płyty, ponieważ nie będzie mi się opłacało Edited February 6, 2019 by piromaniak Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacyj23 Posted February 6, 2019 Share Posted February 6, 2019 (edited) Podłącz do ładowania przez laptopa na kilka-naście godz. Gdzieś czytałem, że bateria ruszy na mniejszym prądzie. Kiedyś miałem podobny problem z Mi5Plus, nawet dioda nie migała. Czarny ekran, ale komp go widział. Pamiętam, że wgrywałem wtedy china żeby to ruszyło i to wgrywałem chyba nie raz. Tyle pamiętam. Edited February 6, 2019 by jacyj23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piromaniak Posted February 6, 2019 Author Share Posted February 6, 2019 A więc istnieje może szansa na uratowanie Do laptopa podłączyłem, czytałem że niektórzy podłaczali telefon pod łądowarkę min 2 ampery nawet na 24 godziny i to poskutkowało Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 6, 2019 Share Posted February 6, 2019 Komputer go jakoś wykrywa? (menedżer urządzeń) Link to comment Share on other sites More sharing options...
piromaniak Posted February 6, 2019 Author Share Posted February 6, 2019 21 minut temu, Orjon napisał: Komputer go jakoś wykrywa? (menedżer urządzeń) Wykrywa jako Qualcomm HS-USB QDLoader 9008 (COM4) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 6, 2019 Share Posted February 6, 2019 Jest w trybie EDL. Masz dwie możliwości: - przytrzymać długo power - powinien się odpalić sam (trzymaj do 20-30 sekund) - wgrać soft przez MiFlash ale spowoduje to utratę wszystkich danych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piromaniak Posted February 6, 2019 Author Share Posted February 6, 2019 Wgrałem już dwókrotnie room przez mi flash Jak przetrzymuje długo przycisk zasilania to non stop uruchamia sie i wyłącza zawsze z migającą diodą, a na wyświetlaczu jest bateria nic więcej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 6, 2019 Share Posted February 6, 2019 Hm, może padł układ zasilania czy coś? Napisz do jakiegoś serwisu (np. MiCenter czy miuiservice) Link to comment Share on other sites More sharing options...
piromaniak Posted February 6, 2019 Author Share Posted February 6, 2019 W układzie zasilania mogła paść bateria i kontroler zgadza się nic więcej? Baterie sam bym wymieninił, ale jeżeli chodzi o kontroler to już nie dam rady i będe musiał zgłosić się do serwisu tak jak mówisz. Przed chwilą przeczytałem, że mi6 wspiera szybkie ładowanie, to jak niektórzy pisali że ładowarka 2 ampery pobudziła ich telefony to jak mi6 wspiera te szybkie ładowanie (3 ampery) to te 2 ampery to nie za mało? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted February 6, 2019 Share Posted February 6, 2019 Nie. Możesz ładować nawet i 1A/5V. Na 90% uwalony hard i go nie postawisz w żaden sposób. Możesz się bawić w wymienianie części sam lub wysłać do np MiCenter, gdzie go zdiagnozują i naprawią... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacyj23 Posted February 6, 2019 Share Posted February 6, 2019 Znalazłem swój dawny post: Uceglony Mi5S Plus miui eu.pl nowy i chodził. Uceglił się przy instalacji jakiegoś zip. Zero reakcji. Diody, ekran, przyciski i wibra, tryby twrp, fastboot - nic. Miflash go widzi. W menadżerze urządzeń Qualcomm HS-USB... jest. Miflash (all, global dev) przechodzi do końca i jest na zielono - success. Global sprawdzony 2x ściągnięty. ... i nie wstaje Nie wiem w jakimś trybie on jest czy co ? Jakieś pomysły > edit: OK wstał. Wgrałem inny pod nazwą china stock. Potem już wszedł w fastboot itd...gloal dev i czekam, chyba dam radę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts