Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na XDA pojawił się artykuł poświęcony wyciekłemu wczoraj do xda wczesnemu buildowi Androida Q. Z pierwszych wieści powiedziałbym, że jest to raczej ewolucja Androida P, niż jakaś faktyczna rewolucja w świecie Androida. W artykule także film z tej wczesnej wersji :)

https://www.xda-developers.com/android-q-dark-theme-desktop-mode-permission-revamp/

Dzisiaj zaś na Telegramie pojawiły się pierwsze obrazy Androida Q, które próbowano zamienić na obrazy systemów zgodnych z Projektem Treble (dzięki czemu każdy mógłby go sobie wgrać jeśli urządzenie jest kompatybilne), niestety śpieszę z wieścią, że póki co nikomu jeszcze nie udało się ich odpalić (ponoć poszło na Mi Padzie 4, nie wiem jak i dlaczego). Jeśli będą jakieś nowe wieści, będę informować na bieżąco :)

Osobiście:

• spodziewałem się większych zmian,
  • nie wiem, dlaczego Google pracuje już nad nową wersją Androida, skoro Pie nadal praktycznie nie istnieje na większości urządzeń na rynku (nie mówię o custom ROMach, tylko o urządzeniach z stockowymi ROMami/brandem) - przecież to spowoduje praktycznie jeszcze większą fragmentację Androida, niż jest już teraz, Projekt Treble specjalnie nie pomógł ostatnio w tym względzie - jeśli już, to połowicznie (przynajmniej moim zdaniem)...
  • Like 2
Opublikowano

Spieszę z odpowiedzią :)

1. To dopiero wyciek i to bardzo wczesny. Nie bardzo wiem czego oczekiwałeś, finalnego wydania ze wszystkimi zmianami? :P

2. Choćby dlatego, że Google już dawno zaktualizował swoje modele, dlaczego więc miałby czekać na innych producentów? Zresztą, nie tylko Google - Android One i kilku producentów również już dawno zaktualizowali swoje modele. Co ma im Google powiedzieć - musicie czekać, bo Samsung olewa swoich klientów? ^^

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, Orjon napisał:

1. Trochę tak :P Zgaduję, że pewnie to nie wszystkie zmiany, zobaczymy co będzie.

2. Cóż... ;) 

Btw, bo zapomniałem wcześniej zapytać - o jakim kanale Telegrama pisałeś?

Edytowane przez Antyhaker
Opublikowano

projecttrebledevelopment głównie ale też i xiaomiui global group, stamtąd się rozpowszechniło na resztę.

Dzisiaj sprawdziłem chyba z 5 buildów - żaden na 4A się nie odpala, ale i tak są to tylko obrazy AOSP zwykłego, niemającego chyba tych nowych funkcji, także nie warto się poświęcać ;)

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...