Kacper Skrzypek Opublikowano 17 Stycznia 2019 Opublikowano 17 Stycznia 2019 Na XDA pojawił się artykuł poświęcony wyciekłemu wczoraj do xda wczesnemu buildowi Androida Q. Z pierwszych wieści powiedziałbym, że jest to raczej ewolucja Androida P, niż jakaś faktyczna rewolucja w świecie Androida. W artykule także film z tej wczesnej wersji https://www.xda-developers.com/android-q-dark-theme-desktop-mode-permission-revamp/ Dzisiaj zaś na Telegramie pojawiły się pierwsze obrazy Androida Q, które próbowano zamienić na obrazy systemów zgodnych z Projektem Treble (dzięki czemu każdy mógłby go sobie wgrać jeśli urządzenie jest kompatybilne), niestety śpieszę z wieścią, że póki co nikomu jeszcze nie udało się ich odpalić (ponoć poszło na Mi Padzie 4, nie wiem jak i dlaczego). Jeśli będą jakieś nowe wieści, będę informować na bieżąco Osobiście: spodziewałem się większych zmian, nie wiem, dlaczego Google pracuje już nad nową wersją Androida, skoro Pie nadal praktycznie nie istnieje na większości urządzeń na rynku (nie mówię o custom ROMach, tylko o urządzeniach z stockowymi ROMami/brandem) - przecież to spowoduje praktycznie jeszcze większą fragmentację Androida, niż jest już teraz, Projekt Treble specjalnie nie pomógł ostatnio w tym względzie - jeśli już, to połowicznie (przynajmniej moim zdaniem)... 2
Antyhaker Opublikowano 18 Stycznia 2019 Opublikowano 18 Stycznia 2019 Spieszę z odpowiedzią 1. To dopiero wyciek i to bardzo wczesny. Nie bardzo wiem czego oczekiwałeś, finalnego wydania ze wszystkimi zmianami? 2. Choćby dlatego, że Google już dawno zaktualizował swoje modele, dlaczego więc miałby czekać na innych producentów? Zresztą, nie tylko Google - Android One i kilku producentów również już dawno zaktualizowali swoje modele. Co ma im Google powiedzieć - musicie czekać, bo Samsung olewa swoich klientów? ^^
Kacper Skrzypek Opublikowano 18 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2019 1. Trochę tak Zgaduję, że pewnie to nie wszystkie zmiany, zobaczymy co będzie. 2. Cóż...
galakty Opublikowano 18 Stycznia 2019 Opublikowano 18 Stycznia 2019 Serio trzeba wybierać telefony pod kątem wsparcia, bo niektóre dwulatki innych firm skończyły na androidzie 7, a tu już 10 wchodzi powoli. Ma-sa-kra.
Antyhaker Opublikowano 18 Stycznia 2019 Opublikowano 18 Stycznia 2019 (edytowane) 35 minut temu, Orjon napisał: 1. Trochę tak Zgaduję, że pewnie to nie wszystkie zmiany, zobaczymy co będzie. 2. Cóż... Btw, bo zapomniałem wcześniej zapytać - o jakim kanale Telegrama pisałeś? Edytowane 18 Stycznia 2019 przez Antyhaker
Kacper Skrzypek Opublikowano 19 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2019 projecttrebledevelopment głównie ale też i xiaomiui global group, stamtąd się rozpowszechniło na resztę. Dzisiaj sprawdziłem chyba z 5 buildów - żaden na 4A się nie odpala, ale i tak są to tylko obrazy AOSP zwykłego, niemającego chyba tych nowych funkcji, także nie warto się poświęcać
Bar.Tek Opublikowano 22 Stycznia 2019 Opublikowano 22 Stycznia 2019 Fajny będzie ten Q. https://www.tabletowo.pl/android-q-wieksze-uprawnienia-operatorow/amp/
Rekomendowane odpowiedzi