DamianPawian Posted January 9, 2019 Posted January 9, 2019 Hej Dzisiaj otrzymałem automatyczną auktualizację do MIUI 10.2.1.0.OAACNXM i wraz z nią GPS przestał łapać fix. GPS status pokazuje, że telefon nie łączy się z żadną satelitą, ewentualnie z jedną. Zgaduję, że ustawienia GPSu zmieniły się na Azję zamiast Global czy Europa. Factory reset tym razem niestety nie pomógł. Sytuacja jest kwaśna bo potrzebuję telefonu z GPSem do pracy. Jakieś rady? Myślę nad odwiedzeniem MiCenter we Wrocławiu, może są w stanie zflashować telefon do europejskiego ROM na miejscu w ciągu dnia albo dwóch, ewentualnie sam się tego podejmę ale doświadczenie w tym temacie nie posiadam wcale. Jestem otwarty na sugestie i pomysły
K4r0lSz Posted January 10, 2019 Posted January 10, 2019 (edited) @DamianPawianMożesz wrzucić jakiegoś screen'a z aplikacji, która wyświetla poziom sygnału z satelitów, i ew. screen z O telefonie. Możesz też spróbować Wyczyścić cache i dane aplikacji dla Fused Location Provider, a następnie uruchomić ponownie telefon.Daj znać jaki wyniki. Edited January 10, 2019 by K4r0lSz
DamianPawian Posted January 11, 2019 Author Posted January 11, 2019 (edited) Spróbowałem ale nie pomogło, z resztą jeżeli factory reset nie pomógł to problem siedzi głębiej niż cache i dane aplikacji. W sumie to temat chyba do zamknięcia bo kupiłem Moto G6. Pierwsze i ostatnie Xiaomi, na pudełkach powinno być napisane coś w rodzaju "Telefon do samodzielnej konfiguracji". Edited January 11, 2019 by DamianPawian
latet Posted January 12, 2019 Posted January 12, 2019 (edited) Dnia 9.01.2019 o 01:56, DamianPawian napisał: Dzisiaj otrzymałem automatyczną auktualizację do MIUI 10.2.1.0.OAACNXM i wraz z nią GPS przestał łapać fix. Linia EU czy China? Screena dałeś po ang., to chyba linia China? Bo w wersji EU 10.2.1.0.OAACNXM GPS działa normalnie. Globala, z tego co widzę, jeszcze nie ma 10.2.x. A Stable EU chyba nie ma OTA. Więc raczej China. Gdzie właściwie kupiłeś tego Mi5? 23 godziny temu, DamianPawian napisał: na pudełkach powinno być napisane coś w rodzaju "Telefon do samodzielnej konfiguracji". Tu się zgodzę, ale to niekoniecznie wada Edited January 12, 2019 by latet
Kacper Skrzypek Posted January 12, 2019 Posted January 12, 2019 Na 100% to China, bo czcionka na EU jest inna. I stable EU ma OTA
latet Posted January 12, 2019 Posted January 12, 2019 Swoją drogą, zdarzało mi się przejściowo (na nowych tel., czekając na odblokowanie) używać China i nigdy problemów z GPS nie zauważyłem.
DamianPawian Posted January 13, 2019 Author Posted January 13, 2019 (edited) 17 godzin temu, latet napisał: Gdzie właściwie kupiłeś tego Mi5? 3 lata temu jak jeszcze mieszkałem w UK, przez vendora z eBay. Edited January 13, 2019 by DamianPawian
latet Posted January 13, 2019 Posted January 13, 2019 6 godzin temu, DamianPawian napisał: 3 lata temu jak jeszcze mieszkałem w UK, przez vendora z eBay. I cały czas na ROM-ie China jechałeś? Twardziej jesteś
baku1991 Posted January 24, 2019 Posted January 24, 2019 Ta najnowsza aktualizacja to żart jakiś. Na Mi Note 2 to samo, w necie już głośno o tym problemie, a na en.miui.com sugerują czyścić cache..... http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=5348018&highlight=10.2.1.0
Recommended Posts