Jump to content

Recommended Posts

Posted

Hej

Dzisiaj otrzymałem automatyczną auktualizację do MIUI 10.2.1.0.OAACNXM i wraz z nią GPS przestał łapać fix. GPS status pokazuje, że telefon nie łączy się z żadną satelitą, ewentualnie z jedną. Zgaduję, że ustawienia GPSu zmieniły się na Azję zamiast Global czy Europa. Factory reset tym razem niestety nie pomógł. Sytuacja jest kwaśna bo potrzebuję telefonu z GPSem do pracy. Jakieś rady? Myślę nad odwiedzeniem MiCenter we Wrocławiu, może są w stanie zflashować telefon do europejskiego ROM na miejscu w ciągu dnia albo dwóch, ewentualnie sam się tego podejmę ale doświadczenie w tym temacie nie posiadam wcale. Jestem otwarty na sugestie i pomysły :)

Posted (edited)

@DamianPawianMożesz wrzucić jakiegoś screen'a z aplikacji, która wyświetla poziom sygnału z satelitów, i ew. screen z O telefonie.

Możesz też spróbować Wyczyścić cache i dane aplikacji dla Fused Location Provider, a następnie uruchomić ponownie telefon.
Daj znać jaki wyniki.

Edited by K4r0lSz
Posted (edited)

Spróbowałem ale nie pomogło, z resztą jeżeli factory reset nie pomógł to problem siedzi głębiej niż cache i dane aplikacji.

W sumie to temat chyba do zamknięcia bo kupiłem Moto G6. Pierwsze i ostatnie Xiaomi, na pudełkach powinno być napisane coś w rodzaju "Telefon do samodzielnej konfiguracji".

Screenshot_2019-01-11-12-05-16-345_com.eclipsim.gpsstatus2.png

Screenshot_2019-01-11-12-04-44-557_com.android.settings.png

Edited by DamianPawian
Posted (edited)
Dnia 9.01.2019 o 01:56, DamianPawian napisał:

Dzisiaj otrzymałem automatyczną auktualizację do MIUI 10.2.1.0.OAACNXM i wraz z nią GPS przestał łapać fix.

Linia EU czy China? Screena dałeś po ang., to chyba linia China? Bo w wersji EU 10.2.1.0.OAACNXM GPS działa normalnie. Globala, z tego co widzę, jeszcze nie ma 10.2.x. A Stable EU chyba nie ma OTA. Więc raczej China.

Gdzie właściwie kupiłeś tego Mi5?

23 godziny temu, DamianPawian napisał:

na pudełkach powinno być napisane coś w rodzaju "Telefon do samodzielnej konfiguracji".

Tu się zgodzę, ale to niekoniecznie wada :)

Edited by latet
Posted

Swoją drogą, zdarzało mi się przejściowo (na nowych tel., czekając na odblokowanie) używać China i nigdy problemów z GPS nie zauważyłem.

Posted (edited)
17 godzin temu, latet napisał:

Gdzie właściwie kupiłeś tego Mi5?

3 lata temu jak jeszcze mieszkałem w UK, przez vendora z eBay. 

Edited by DamianPawian
Posted
6 godzin temu, DamianPawian napisał:

3 lata temu jak jeszcze mieszkałem w UK, przez vendora z eBay. 

I cały czas na ROM-ie China jechałeś? Twardziej jesteś :D

• 2 weeks later...