Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Już jakiś czas temu pisałem o moim problemie to może teraz jeszcze raz . Może ktoś rozwiązał problem bo ręce opadają . Jakiś czas temu chciałem zainstalować MIUI 10 niestety za każdym razem wyskakiwał ten sam błąd error 7. Ostatnio usiadłem przed kompem i pobawiłem się ponownie . Wgrałem stabilną wersję EN przez miflash do tego wgrałem twrp pod mój model . Niestety za każdą instalacją wyskakuje ten sam error 7 . Dodam że soft został sciągnięty kilka razy na mój model minote 3 i oczywiście próbowałem chyba na kilku wrsjach twrp, zawsze to samo.Uprzedzam pytanie robiłem wipe po instalacji twrp i oczywiście telefon jest odblokowany i nie nie wgrywałem softu od redmi note :) To jest mój chyba szósty telefon od Xiaomi i nigdy nie miałem problemu. Z tym na początku też było ok. Instalowałem wszystko bez problemu . Dopiero jak wyszła wersja miui 10 to powstał problem, zawsze ten sam error 7.  Dziś prawie uwaliłem fona bo zrobił się czarny ekran po grzebaniu w skryptach wg samouczków na YT :/ . Na szczęście powstał i ma się dobrze po wgraniu globala stable. Pomóżcie bo na globalu długo nie pociągnę :)

Opublikowano
40 minutes ago, Orjon said:

Prawdopodobnie wgrywasz za starą wersję TWRP... jaką?

Wgrywałem chyba z pięc wersji. Za każdym razem wg instrukcji miui.pl >>>   https://androidfilehost.com/?fid=5862345805528049677

39 minutes ago, dzidexx said:

Wgraj mi flashem China Dev(z czyszczeniem, bez blokowania BL'ra), uruchom raz, wgraj twrp, zrób w nim format data/factory reset i Miui Eu.

Nie wiem jak Global ale Eu ma lekko zmodyfikowany "fingerprint" aby certyfikacja w Google Play przechodziła. Może stąd jest error 7.

Jutro będę próbował . Dodam tylko że instalacja z poziomu twrp i błąd pojawia się na samym początku i w zasadzie nic nie psuje. Mogę po chwili uruchomić tel. To takie info. Powiedz mi jeszcze gdzie znajdę china dev ? Niestety tu nie ma >>>  http://en.miui.com/a-234.html 

Opublikowano (edytowane)
On 11/6/2018 at 10:56 PM, dzidexx said:

Wgraj mi flashem China Dev(z czyszczeniem, bez blokowania BL'ra), uruchom raz, wgraj twrp, zrób w nim format data/factory reset i Miui Eu.

Nie wiem jak Global ale Eu ma lekko zmodyfikowany "fingerprint" aby certyfikacja w Google Play przechodziła. Może stąd jest error 7.

@lukaszbogusz

No niestety :( Zrobiłem tak jak napisałeś i znowu to samo jprdl

Mam cos takiego :

Installing MIUI update ...

package_extract_file took 00s.

E1001 : Failed to update system image.

Updater proces ended with ERROR: 7

Error installing zip file '/sdcard/xiaomi.eu_multi_

MINote3_8.11.1_v10-8.1.zip'

Updating partition details...

...done

Oczywiście wszystko robione na romie china dev

Nie mam kompletnie pomysłów już teraz.

Edytowane przez lukaszbogusz
Opublikowano
18 minutes ago, Orjon said:

Może paczka się źle ściągnęła? Spróbuj ją ściągnąc jeszcze raz albo ściągnąć starszą wersję ROMu...

Nie biorę tego pod uwagę bo paczek .zip to ja ściągnąłem już trochę . Ciągle ten sam problem . Jest możliwe że wgrałem źle twrp ? Powoli mam dosyć, tym bardziej że jak go kupiłem to problemu nie było . Szkoda że nie ma miui.pl w wersji fastboot :)

Opublikowano

Panowie poszło, chyba chodziło o to że nie robiłem factory reset. Kiedyś tego chyba nie klikałem i jak pisaliście to tego drobnego szczegółu nie widziałem :(  Zasada jest jedna , czytac czytać i jeszcze raz czytać . Być może za szybko chciałem wszystko zrobić, przekonany że przecież wszystko robię tak jak kiedyś i jest na bank ok. Temat do zamknięcia :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Mam podobny problem i nie wiem jak go rozwiązać. Cały czas jechałem na miui Polska, co tydzień telefon bez problemu wgrywał aktualizację. Jednak dałem telefon żonie prze tym faktem zrobiłem ustawienia fabryczne w twrp. (TWRP mam najnowsze). Żona dostałą czyściutki telefon. Poinstalowała sobie wszystkie potrzebny programy, ale teraz nie mam możliwości wgrania cotygodniowej aktualizacji, bo wywala błąd 7 w twrp. Jakaś rada, bo nie chce jej znowu formatować telefonu.