lukaszbogusz Opublikowano 6 Listopada 2018 Opublikowano 6 Listopada 2018 Witajcie. Już jakiś czas temu pisałem o moim problemie to może teraz jeszcze raz . Może ktoś rozwiązał problem bo ręce opadają . Jakiś czas temu chciałem zainstalować MIUI 10 niestety za każdym razem wyskakiwał ten sam błąd error 7. Ostatnio usiadłem przed kompem i pobawiłem się ponownie . Wgrałem stabilną wersję EN przez miflash do tego wgrałem twrp pod mój model . Niestety za każdą instalacją wyskakuje ten sam error 7 . Dodam że soft został sciągnięty kilka razy na mój model minote 3 i oczywiście próbowałem chyba na kilku wrsjach twrp, zawsze to samo.Uprzedzam pytanie robiłem wipe po instalacji twrp i oczywiście telefon jest odblokowany i nie nie wgrywałem softu od redmi note To jest mój chyba szósty telefon od Xiaomi i nigdy nie miałem problemu. Z tym na początku też było ok. Instalowałem wszystko bez problemu . Dopiero jak wyszła wersja miui 10 to powstał problem, zawsze ten sam error 7. Dziś prawie uwaliłem fona bo zrobił się czarny ekran po grzebaniu w skryptach wg samouczków na YT :/ . Na szczęście powstał i ma się dobrze po wgraniu globala stable. Pomóżcie bo na globalu długo nie pociągnę
Kacper Skrzypek Opublikowano 6 Listopada 2018 Opublikowano 6 Listopada 2018 Prawdopodobnie wgrywasz za starą wersję TWRP... jaką?
lukaszbogusz Opublikowano 6 Listopada 2018 Autor Opublikowano 6 Listopada 2018 40 minutes ago, Orjon said: Prawdopodobnie wgrywasz za starą wersję TWRP... jaką? Wgrywałem chyba z pięc wersji. Za każdym razem wg instrukcji miui.pl >>> https://androidfilehost.com/?fid=5862345805528049677 39 minutes ago, dzidexx said: Wgraj mi flashem China Dev(z czyszczeniem, bez blokowania BL'ra), uruchom raz, wgraj twrp, zrób w nim format data/factory reset i Miui Eu. Nie wiem jak Global ale Eu ma lekko zmodyfikowany "fingerprint" aby certyfikacja w Google Play przechodziła. Może stąd jest error 7. Jutro będę próbował . Dodam tylko że instalacja z poziomu twrp i błąd pojawia się na samym początku i w zasadzie nic nie psuje. Mogę po chwili uruchomić tel. To takie info. Powiedz mi jeszcze gdzie znajdę china dev ? Niestety tu nie ma >>> http://en.miui.com/a-234.html
lukaszbogusz Opublikowano 7 Listopada 2018 Autor Opublikowano 7 Listopada 2018 (edytowane) 15 hours ago, dzidexx said: Są, kliknij devices, nast. podforum MiN3. Nie wgraj nowszej wersji niż EU. Ok Edytowane 7 Listopada 2018 przez lukaszbogusz
lukaszbogusz Opublikowano 8 Listopada 2018 Autor Opublikowano 8 Listopada 2018 (edytowane) On 11/6/2018 at 10:56 PM, dzidexx said: Wgraj mi flashem China Dev(z czyszczeniem, bez blokowania BL'ra), uruchom raz, wgraj twrp, zrób w nim format data/factory reset i Miui Eu. Nie wiem jak Global ale Eu ma lekko zmodyfikowany "fingerprint" aby certyfikacja w Google Play przechodziła. Może stąd jest error 7. @lukaszbogusz No niestety Zrobiłem tak jak napisałeś i znowu to samo jprdl Mam cos takiego : Installing MIUI update ... package_extract_file took 00s. E1001 : Failed to update system image. Updater proces ended with ERROR: 7 Error installing zip file '/sdcard/xiaomi.eu_multi_ MINote3_8.11.1_v10-8.1.zip' Updating partition details... ...done Oczywiście wszystko robione na romie china dev Nie mam kompletnie pomysłów już teraz. Edytowane 8 Listopada 2018 przez lukaszbogusz
Kacper Skrzypek Opublikowano 8 Listopada 2018 Opublikowano 8 Listopada 2018 Może paczka się źle ściągnęła? Spróbuj ją ściągnąc jeszcze raz albo ściągnąć starszą wersję ROMu...
lukaszbogusz Opublikowano 8 Listopada 2018 Autor Opublikowano 8 Listopada 2018 18 minutes ago, Orjon said: Może paczka się źle ściągnęła? Spróbuj ją ściągnąc jeszcze raz albo ściągnąć starszą wersję ROMu... Nie biorę tego pod uwagę bo paczek .zip to ja ściągnąłem już trochę . Ciągle ten sam problem . Jest możliwe że wgrałem źle twrp ? Powoli mam dosyć, tym bardziej że jak go kupiłem to problemu nie było . Szkoda że nie ma miui.pl w wersji fastboot
mariusz.ur Opublikowano 8 Listopada 2018 Opublikowano 8 Listopada 2018 Jakie twrp masz? Zmień twrp na inne. Może spróbuj nieoficialnego. https://forum.xda-developers.com/mi-note-3/development/twrp-unofficial-xiaomi-mi-note-3-t3759487
lukaszbogusz Opublikowano 8 Listopada 2018 Autor Opublikowano 8 Listopada 2018 (edytowane) 2 minutes ago, mariusz.ur said: Jakie twrp masz? Zmień twrp na inne. Może spróbuj nieoficialnego. https://forum.xda-developers.com/mi-note-3/development/recovery-unofficial-twrp-3-0-3-0-touch-t3716806 Mam to . Edytowane 8 Listopada 2018 przez lukaszbogusz
mariusz.ur Opublikowano 8 Listopada 2018 Opublikowano 8 Listopada 2018 Jak robisz format data( nie wipe ) to po tym zrób restart ponowny do twrp i wtedy spróbuj zainstalować rom
lukaszbogusz Opublikowano 8 Listopada 2018 Autor Opublikowano 8 Listopada 2018 No właśnie zrobiłem wipe cache/dalvik i data i zrobiłem z resetem tak jak piszesz i wtedy robiłem instal
mariusz.ur Opublikowano 8 Listopada 2018 Opublikowano 8 Listopada 2018 @lukaszbogusz https://andi34.github.io/faq/faq_twrp.html
lukaszbogusz Opublikowano 8 Listopada 2018 Autor Opublikowano 8 Listopada 2018 Dobra postudiuję . Tak podejrzewałem że to może być jakis błąd szkolny.
lukaszbogusz Opublikowano 8 Listopada 2018 Autor Opublikowano 8 Listopada 2018 Panowie poszło, chyba chodziło o to że nie robiłem factory reset. Kiedyś tego chyba nie klikałem i jak pisaliście to tego drobnego szczegółu nie widziałem Zasada jest jedna , czytac czytać i jeszcze raz czytać . Być może za szybko chciałem wszystko zrobić, przekonany że przecież wszystko robię tak jak kiedyś i jest na bank ok. Temat do zamknięcia
miroslawus Opublikowano 5 Lutego 2019 Opublikowano 5 Lutego 2019 Witam Mam podobny problem i nie wiem jak go rozwiązać. Cały czas jechałem na miui Polska, co tydzień telefon bez problemu wgrywał aktualizację. Jednak dałem telefon żonie prze tym faktem zrobiłem ustawienia fabryczne w twrp. (TWRP mam najnowsze). Żona dostałą czyściutki telefon. Poinstalowała sobie wszystkie potrzebny programy, ale teraz nie mam możliwości wgrania cotygodniowej aktualizacji, bo wywala błąd 7 w twrp. Jakaś rada, bo nie chce jej znowu formatować telefonu.
miroslawus Opublikowano 5 Lutego 2019 Opublikowano 5 Lutego 2019 (edytowane) tylko, że nie ma nowszego na twrp.me Edytowane 5 Lutego 2019 przez miroslawus
miroslawus Opublikowano 5 Lutego 2019 Opublikowano 5 Lutego 2019 48 minut temu, frrancuz napisał: ZaktualiUj TWRP. Za stare. Nie ma nowszego.
miroslawus Opublikowano 5 Lutego 2019 Opublikowano 5 Lutego 2019 2 minuty temu, dzidexx napisał: Zrób log w twrp i pokaż go tutaj. (W twrp można podpiąć do pc) @up postaram się dzisiaj dodać problem
Rekomendowane odpowiedzi