Problemy techniczne
27 topics in this forum
-
- 0 replies
- 6.5k views
Hej, nie mogę znaleźć nigdzie odpowiedzi na ten problem, a wydaje mi się że powinno go napotkać dużo użytkowników MIUI. Mój Mi Note 3 kupiony w Chinach i działający na chińskim MIUI zaproponował mi w piątek aktualizację. Zawsze je robiłem i nie było problemu. Jednak apprently w zamian za śmieszne animacje straciłem całkowicie współpracę z google services. Nie działa google play, ytube, gmail, a nawet mapy w Uberze czy Jakdojade Jakiś poradnik na reedicie pokierował mnie do pobrania updatu services i włączenia pozwoleń na autostart. Naprawiłp to google play, ale cała reszta aplikacji dalej jest blokowana. Co powinienem zrobić w takiej sytuacji? Tele…
Last reply by Pesgenu, -
-
- 6 replies
- 5.4k views
Witam! Mam problem z moim Mi Note 3. Gdy podłączam do komputera przez USB telefon tylko się ładuje. Nie da się zmienić trybu na przesyłanie plików lub PTP. Po prostu nie mam tej opcji w powiadomieniach. Szukałem we wszystkich opcjach, również w Opcjach Programistycznych i nie ma tam nic co pozwoliłoby mi to zmienić tak aby wybór ponownie pojawił w powiadomieniach. Ma ktoś jakiś pomysł na to?
Last reply by mackoman, -
- 1 reply
- 2.5k views
Witam, Mój problem w Mi Note 3 polega na tym, że po przywróceniu ustawień fabrycznych, telefon reseteuje się podczas pierwszej konfiguarcji "find device closed unexpectedly". Nie mam zsynchornizowanego konta xiaomi z telefonem - nie da się uruchomić telefon żeby to zrobić przez to nie mogę napisać prośby o odblokowanie bootloadera. Podczas próby wgrywania softu wychodzi błąd z napisem "errase is not allowed in lock state". Czy jest jakiś soft który można wgrać bez odblokowanego bootloadera?
Last reply by pawelt, -
- 2 replies
- 2.3k views
Dobry wieczór. Czy ktoś może podpowiedzieć, czy to normalne, że w centrum Torunia sygnał sieci tak przoduje w drenowaniu baterii? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Last reply by lindinho, -
- 1 reply
- 3.1k views
Witam wszystkich :) Używam Mi Nota 3 już dłuższy czas, prawie od premiery, telefon jest dalej szybki i nie narzekam. Bateria jednak jest już mocno zużyta, czy ktoś z was się interesował wymianą baterii? Pozdrawiam!
Last reply by Kosa12, -
- 5 replies
- 3.7k views
Witam! Od jakiegos czasu cos sie stalo z jakoscia zdjec nocnych. Obraz jest jakis taki fioletowy. W trybie manualnym jest normalnie, ale w automatycznym jest jakas lipa, a wydaje mi sie ze bylo wczesniej normalnie. Spotkal sie ktos z tym ?
Last reply by pawelt, -
- 0 replies
- 2.9k views
witam. Mam problem z Hotspotem, neta albo nie ma albo mocno się rwie. Oprogramowanie Miui Global 10.2.2.0, ustawienia operatora ze strony nie działają. Czy ktoś kto używa nju, byłby uprzejmy podrzucić swoje ustawienia w tym zakresie?
Last reply by lindinho, -
- 1 reply
- 3.6k views
Hej, Mam obecnie wgrany MIUI7 by xiaomi.eu 6.1.21 (rozwojowa). Próbuje zaktualizować telefon do nowej wersji poprzez update z poziomu telefonu. Po kliknięci w pobierz aktualizację telefon wykrywa nową wersję, pobiera, resetuje się i uruchamia ponownie bez aktualizacji. Po ściągnięciu ROMU, zapisaniu w telefonie i próbie ręcznej aktualizacji nie przechodzi sprawdzania aktualizacji. Podpowiedzcie jak podejść do tematu. Dzięki!
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 18 replies
- 5.4k views
Witajcie. Już jakiś czas temu pisałem o moim problemie to może teraz jeszcze raz . Może ktoś rozwiązał problem bo ręce opadają . Jakiś czas temu chciałem zainstalować MIUI 10 niestety za każdym razem wyskakiwał ten sam błąd error 7. Ostatnio usiadłem przed kompem i pobawiłem się ponownie . Wgrałem stabilną wersję EN przez miflash do tego wgrałem twrp pod mój model . Niestety za każdą instalacją wyskakuje ten sam error 7 . Dodam że soft został sciągnięty kilka razy na mój model minote 3 i oczywiście próbowałem chyba na kilku wrsjach twrp, zawsze to samo.Uprzedzam pytanie robiłem wipe po instalacji twrp i oczywiście telefon jest odblokowany i nie nie wgrywałem softu od redm…
Last reply by miroslawus, -
- 8 replies
- 4.8k views
Witam. Mam pewien problem dotyczący tego oto note 3.Więc problem polega na tym że się on nie włącza Zainstalowałem na nim nowy system. I od reboot'u przy ładowaniu go miga czerwona dioda. Jak chcę go włączyć to wyskakuje logo na 3 sekundy po czym się on wyłącza. Vol+ + power próbowałem. Wyskakuje logo na max 1 sekundę i się wyłącza telefon. Vol- + power również. Wyskakuje Fastboot i się tak jakby zacina telefon. Oczywiście mogę go wyłączyć. Czy ktoś pomoże?
Last reply by Solo65, -
- 1 reply
- 3.3k views
Witam, Mam problem z tą aplikacją a mianowicie: powiadomienia przychodzą do mnie z kilkugodzinnym opóźnieniem, bądź też dostaje je dopiero po odblokowaniu urządzenia i wejściu w aplikację. Wtedy dostaję wiązankę kilku wiadomości. Oszczędzanie energii mam wyłączone dla tej aplikacji. Robiłem ustawienia fabryczne. Pomaga na tydzień a potem znowu to samo. Macie może jakieś pomysły?
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 3 replies
- 4.2k views
Hej, mam jakiś problem z głośnikiem do rozmów telefonicznych (ten co przykłada się do ucha). Otóż prawie nie słyszę rozmówcy, tak jakby był bardzo ściszony. Dzisiaj rano jeszcze było ok, a o 14 już nie. Jednak problem pojawił się chyba stopniowo już wcześniej, bo dwie noce z rzędu puszczałam córce bajki z YouTube i część wypowiedzi była bardzo cicho, ale myślałam że to problem ścieżki dźwiękowej w tych bajkach. Dzisiaj sprawdziłam na innym telefonie i tam słychać wszystko jak trzeba. Jednak przy rozmowach do dzisiaj działał dobrze. To może być problem systemowy czy zostaje serwis? Ostatnio nie robiłam aktualizacji, wersja xiaomi.eu 8.3.29. W załączniku zrzut z diagnostyki…
Last reply by j_24, -
- 0 replies
- 3.5k views
Witam. Wyłączył mi się podczas ładowania i nie chciał się uruchomić byłem zmuszony go otworzyć i odłączyć baterie. Po nocy ładowania zauważyłem ze mam tyle samo procent baterii. Poziom baterii spada w normalnym tempie ale żeby zobaczyć faktyczny stan baterii po ładowaniu muszę ponownie ja odłączyć Co mogło się zepsuć bateria czy płytka z wejściem USB ?? dodam ze co to softu próbowałem wszystkiego i w aplikacji Ampere pokazuje ładowanie nie większe niż 100mA
Last reply by Pawelg89, -
- 19 replies
- 5.9k views
Witam wszystkich. Mam problem nie działa mi czujnik zbliżeniowy przy przyłożeniu telefonu do ucha. Czujnik myślę że jest sprawny na miui 9 działał bezproblemowo. Natomiast na najnowszym miui 10 mam tylko z nim problem. Proszę o pomoc, jest to dość uciążliwa sprawa ponieważ dużo rozmawiam przez telefon i za każdym razem włączają mi się nie potrzebne ustawienia. Wersja systemu najnowsza, twrp najnowsze. Wczoraj wygrywałem oprogramowanie na różne sposoby i nadal nie działa. Przy rozblokowaniu tel czasem pisze na ułamek sekundy że nie mam zasłaniać czujnika zbliżeniowego. Foli na ekranie itp. nie mam, czujnik czysty.
Last reply by seyfer, -
- 0 replies
- 3.5k views
W wielu telefonach xiaomi występuje problem braku reakcji dla pierwszego dotknięcia i lekkiego przesunięcia. Problem dla mi6 już ponoć rozwiązany w gałęzi china dev. Czy ktoś może potwierdzić czy podobna sytuacja występuje na Mi Note 3? (np w programie Antutu Tester). Film prezentujący problem:
Last reply by hgfdsa, -
- 4 replies
- 3.8k views
Witajcie. Ten problem był poruszany wielokrotnie jednak nigdzie nie znalazłem sposobu działającego dla mnie. Do rzeczy. Jakiś czas temu oddalem telefon do serwisu w celu wgrania roota. Na moje nieszczęście trafilem na nieudaczników którzy trzymali telefon dwa dni po czym oddali mi go totalnie bez systemu twierdząc ze to ja musiałem taki oddać wcześniej. Jako iz mam trochę doświadczenia z androidem poszukalem i wgralem fastbootem jakiś global ROM. I wtedy zaczęły się problemy. Wszystkie Romy które wgram powyżej 7.3.7 sprawiają ze nie mogę włączyć Wi-Fi i mam problemy z brakiem Imei. Jednak każdy ROM, nawet 7.3.7 ma błąd "brak usługi" którego nie jestem w stanie w żade…
Last reply by gajowski87, -
- 10 replies
- 3.7k views
Telefon odblokowany, wchodzę w adb, wpisuje komendę fastboot flash recovery twrp.img i nic się nie dzieje. Próbuje miflashem to samo, czekałem 1,5 h żeby się zrobiło i nic. Pomocy co się dzieje :/ Wcześniej wszystko działało ale po wgraniu ROMU takiego jak u kolegi nie moge zmienić softu.
Last reply by rynkov, -
- 2 replies
- 4.6k views
Od momentu ostatniej aktualizacji mam problem z połączeniami przychodzącymi. W momencie kiedy ktoś do mnie dzwoni, telefon nie uaktywnia się i nie pokazuje żadnego powiadomienia. Widzę, że ktoś dzwoni jedynie kiedy przez przypadek w danym momencie robie coś na telefonie. Jeśli nie odbiorę telefonu, połączenie jest dodawana do rejestru połączeń blokowanych (jak na screenie). W opcjach rejestru połączeń blokowanych nie ma żadnych numerów oraz sam rejestr nie jest aktywny (screeny). Nie mam pojęcia jak go deaktywować. Jest to bardzo uciążliwe, ponieważ od kilku dni nie jestem w stanie odbierać telefonów. Dziękuję z góry za pomoc
Last reply by mrosi, -
- 11 replies
- 4.7k views
Witam wszystkich, Próbowałem dzisiaj swoich sił z instalacją softu Miui Polska na moim note 3. Sugerowałem się filmikami na yt. Krok po kroku. Odblokowałem Bootloadera, zaistalowałem TWRP. Problem pojawił się w momencie gdy powinnienem zgrać obraz softu do pamięci telefonu. Nie mogę skopiować żadnego pliku na pamięci telefonu (widzę telefon w menu Mój komputer). Wyskakuje błąd, że utracono połączenie lub urządzenie zostało odłączone. Przez to też nie jestem w stanie dokończyć instalacji. Sytuacja jest tym dziwniejsza, że po zrobieniu reboot systemu mogę normalnie kopiować pliki na telefon. Ma ktoś pomysł co zrobić by w końcu udało się zainstalować ten soft? Pomyślałe…
Last reply by mrosi, -
- 5 replies
- 4.2k views
Mój Mi Note 3 przy wysyłaniu smsów do dwóch pozycji z książki telefonicznej łączy je bez pytania z dodatkowymi dwoma numerami i wysyła zamiast do jednego ...do trzech.Miał lub ma ktoś podobny problem?
Last reply by iperyt, -
- 12 replies
- 4.1k views
Sytuacja wygląda tak: na zablokowanym bootloaderze chciałem wgrać globala przez Xiaomi MITool - wszystko szło dobrze do ok 75% kiedy to laptop się wyłączył..:( MiFlash go widzi - ale nie mogę nic wgrać ze względu na bootoader Przez ADB też odpowiada - jak wejdę w fabryczne MiRecovery 3 (po chińsku) Przed akcją dołączyłem konto do odblokowania bootloadera - unlocker widzi telefon ale zostało jeszcze 60h do pozwolenia i tu pytanie nie mogę go w tej chwili wyłączyć całkowicie mam obawy że bateria nie wytrzyma tych 60h - a po podłączeniu do ładowarki nie sygnalizuje ładowania - i tak całych czas mam go podłaczone do ładowarki. Pół nocy przerabiałem metody…
Last reply by Nezumi, -
- 0 replies
- 3.5k views
Witam, Posiadam MI NOTE 3 wraz z MUIU 9.6 (8.3.15 xiaomi.eu) które rozłącza się z zestawem słuchawkowym bluetooth, nawet w trakcje rozmowy potrafi odłączyć zestaw. Czy ktoś miał podobny problem ?
Last reply by creo_, -
- 7 replies
- 4.3k views
W zeszłym tygodniu kupiłam Mi Note 3 i walczę... Po kolei: odblokowanie bootloadera poszło sprawnie, zgoda od Xiaomi była niemalże od razu, problemem było nie wykrywanie telefonu przez komputer, ale na innym wszystko poszło jak trzeba. Potem wgrany TWRP (Jason) przez fastboot, i następnie najnowsze MIUI 8.3.2. Niestety po tym nie zrobiłam wipe, mój błąd. Problemem jest chyba brak usług i serwisów Google. Nie mogę nawet dodać konta Google, więc większość aplikacji nie działa. Wyrzuca też aplikację Aktualizacje, oraz w ustawieniach jak wejdę w "wersja MIUI". Chciałam zrobić full wipe, ewentualnie zainstalować starszą wersję Miui, ale wtedy TWRP przestał reagować na dot…
Last reply by milva11, -
- 1 follower
- 6 replies
- 5.2k views
Witam serdecznie jestem nowym uzytkownikiem Mi note 3 i zakupiłem go niedawno. Powiem po krótce w czym problem. Tel. ma wgrana wersje chińską wiec chciałem zmienic na język polki. Odblokowałem bootloader i przeszedłem do instalacji Xiaomi.eu. Sciągnąem wszystkie potrzebne programy i przeszedłem do instlacji w ostatniej fazie po wgraniu Romu telefon przeszedł do stanu Fastboot i gdy chcem go włączyć pokazuje sie na chwile ikona Mi i po tym włącza sie znowu tryb fastboot. Zaznaczam że próbowałem kombinacje przyciskami +Vol i Power co robić jak go uruchomić? Prosze o porade koledzy!
Last reply by Voltron, -
- 1 follower
- 8 replies
- 4.1k views
Szanowni Forumowicze! Podczas mieszkania w Chinach kupiłem dla matki telefon Xiaomi Note 3. Telefon jednakowoż miał do dyspozycji kilka języków z czego żaden nie był przez moją rodzicielkę znany. Odpowiedzią po pilnym przestudiuwaniu forów okazała się instalacja polskiego Miui, do czego przystąpiłem. https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ - używałem tego poradnika. Wszystko szło jak po maśle, aż do ostatniego punktu, który jest wyjątkowo niejasno opisany. Po instalacji polskiego ROMu telefon właczał się dobre 10 minut, po czym włączył stary system. Zrestowałem go, to samo. Ponownie wszedłem w TWRP i chciałem go rebootnąć z tego poziomu, ale podaje mi komuni…
Last reply by Nezumi,