Elderbary Posted October 17, 2014 Posted October 17, 2014 Witamj obecnie czekam na Mi4 w wersji LTE lecz już zastanawiam się nad pokrowcami. Na ibuygou jest wybór zwykłego sylikonu lub też plastikowej nakładki. Co macie zamiar wybrać lub możecie już polecić ?
nosports Posted October 17, 2014 Posted October 17, 2014 (edited) silikon sobie odpusć, nie przylega dobrze do telefonu w sumie dziadostwo, ja używam case nillkina z allegro i moge polecic z czystym sumieniem, nie wiem jak te nakładki z ibuygou ale niebieska nawet mi sie podoba Edited October 17, 2014 by nosports
Elderbary Posted October 17, 2014 Author Posted October 17, 2014 Również myślałem nad tą ramką ponieważ miałem taką w Nexusie 4 i było okay . Chodź w tym momencie najbardziej przemawia do mnie ta plastikowa nakładka Wysłane z mojego LG-D802
nosports Posted October 17, 2014 Posted October 17, 2014 mi chodziło o tą http://www.ibuygou.com/p-xiaomi_mi4_minimalist_protective_shell_casing-6199.html ramka podobno szału nie robi, poszukaj na forum ludzie ją opisywali
boober Posted October 17, 2014 Posted October 17, 2014 Mówiłem już kiedyś. Miałem takie coś na OnePlus One. Porażka. Darowalbym sobie wysłano z Mi4silikon sobie odpusć, nie przylega dobrze do telefonu w sumie dziadostwo, ja używam case nillkina z allegro i moge polecic z czystym sumieniem, nie wiem jak te nakładki z ibuygou ale niebieska nawet mi sie podoba Ostatnio niebieska jest notorycznie niedostępna. Jedynie czarna lub róż majtkowy. wysłano z Mi4
szary71 Posted October 20, 2014 Posted October 20, 2014 witam ja osobiście kupiłem ten http://allegro.pl/etui-imak-crystal-case-xiaomi-mi4-i4683740946.htmlale trzeba go lekko przerobić, z boku gdzie są przyciski jest taka poprzeczka którą odciąć i lekko podpiłować żeby nie było ostre, idealnie pasuje
MaxPrime Posted November 13, 2014 Posted November 13, 2014 Ja już kilka pokrowców przetestowałem i powiem tak: Xiaomi Mi4 Soft Rubber Protective Sleeve - był by najlepszym pokrowcem gdyby nie fakt, że guma strasznie podwija folijkę ekranu. Pewnie nie było by tego efektu ze szkłem hartowanym Nikillin. Poza tym mankamentem telefon w tym pokrowcu trzyma się bardzo fajnie, nie ma sie wrażenia, że telefon wyślizgnie się z ręki. Xiaomi MiFrame - nie prawdą jest, że MiFrame jest źle dopasowany bo pasuje idealnie. Być może poprzednicy którzy wypowiadali się dostali jakiś wadliwy egzemplarz. Mimo to mój MiFrame leży cały czas w pudełku bo fajnie chroni ramkę lecz obiektyw aparatu nie jest chroniony w żaden sposób. Co do utraty GPS/Zasięgu to się nie wypowiem bo ramka była założona na dosłownie 5 minut po czym zdjęta z braku protekcji kamery. IMAK Crystal Case - bardzo dobrze chroni telefon (nie pokrywa górnej i dolnej części ramki oraz przycisków), fajny przezroczysty efekt, ALE ... pokrowiec jest bardzo śliski i w dodatku strasznie się rysuje co niestety widać dość wyraźnie. Dodatkowo miałem w tym pokrowcu chyba jakąś wadę bo miejscami pokrowiec za bardzo przylegał do tylnej klapki telefonu robiąc takie szare "bąbelki" - z czasem (po delikatnym wyginaniu pokrowca) efekt ten zanikł. Xiaomi Mi4 Minimalist Protective Shell Casing - pokrowiec, który używam do teraz i jest bardzo dobry. Mimo faktu, że nie zakrywa górnej i dolnej części ramki przez co narażona jest na otarcia nawet od głupiego wsadzania do kieszeni spełnia moje oczekiwania. Pokrowiec nie rysuje się, jest fajny w dotyku (nie jest śliski). Minusem może być fakt, że wersja niebieska (tę posiadam) dosyć łatwo się brudzi na kantach - pot - a tego nie da się zmyć choć mogę się mylić. Pozdrawiam 2
kkl1976 Posted November 28, 2014 Posted November 28, 2014 (edited) Ja mam MiFrame, szybkę IMAK i zmieniłem tylnią obudowę na http://www.xiaomishop.com/166-luxury-pu-leather-back-cover-case-for-xiaomi-mi4.html Edited November 28, 2014 by kkl1976
janus Posted November 29, 2014 Posted November 29, 2014 Witam Zastanawiam się na zakupem jakiegoś etui do telefonu bo nie chciałbym aby się porysował lub uszkodził i zastanawiałem się na jakimś etui jednak na rynku nie ma za wiele dedykowanych etui do Mi4 więc pewnie będzie trzeba kupić jakieś uniwersalne, mam pytanie jakie polecacie. Nie muszą być tanie(choć dobrze by było) ważne aby były praktyczne i ładne. Pozdrawiam
avish Posted November 29, 2014 Posted November 29, 2014 Polecam Nillkin Frosted Case. Ja zamówiłem na allegro i jestem z niego zadowolony. Gratisowo dostajesz folie na ekran i ściereczke... Za niecałe 30zl
MaxPrime Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 Aktualizacja Przez okres około 1 miesiąca uzywałem etui Nillkin Frosted i było to bardzo dobre etui. Nie wiem czemu etui samoczynnie pękło O.o Trzymałem telefon w ręku gdy nagle usłyszałem taki "trzask", i zobaczyłem pęknięcie od rantu po otwór na aparat ... być może miałem jakiś wadliwy egzemplarz, no nie wiem, w każdym bądź razie 30 zł poszło się je .... Dziś dotarło do mnie takie etui: http://allegro.pl/hq-etui-pokrowiec-obudowa-x-line-tyl-do-xiaomi-mi4-i4853764665.html Nie chcę robić reklamy, ale etui jest rewelacyjne. Bardzo wygodne, świetnie spasowane i co najważnejsze zakrywa wszystkie boki telefonu tak więc nie trzeba się martwić o zarysowania metalowej ramki. Ja zakupiłem wersje przeźroczystą i fajnie prezentuje się na Xiaomi Mi4. Jedyna wadą jaką zauwazyłem to to, że delikatnie podwija mi folijkę w dolnym rogu, ale to jest mankament który łatwo można zniwelować. Pozdrawiam
mpyro Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 (edited) Ja mam MiFrame, szybkę IMAK i zmieniłem tylnią obudowę na http://www.xiaomishop.com/166-luxury-pu-leather-back-cover-case-for-xiaomi-mi4.html czy ta obudowa to jakas naklejka na tyl czy trzeba zdjac klapke i zalozyc tą z linku? Wogóle jak wyglada zdejmowanie tylnej klapki z MI4? Edited December 12, 2014 by mpyro
kkl1976 Posted December 13, 2014 Posted December 13, 2014 Zdejmuje się tył przyssawką. Niestety nie jest idealnie dopasowana. Trochę się rusza.
nosports Posted December 27, 2014 Posted December 27, 2014 mój nillkin też pękł przy próbie sciągnięcia, zamówiłem juz ten niebieski case xiaomi, udało sie wychaczyc na allegro
avish Posted December 28, 2014 Posted December 28, 2014 Lubi pękać, racja. Ale nie są to jakieś straszne pęknięcia. Dalej spełnia powierzone mu zadanie. Mi pękł na długości mniejszej niż pół centymetra po obu stronach na górze przed załamaniem do ramki. Stało się to jakoś po 1,5 miesiąca, jednakże dość często zdejmowalem go, bo trzymałem pod telefonem scierke i dings do otwierania slotu sim. Po Za tym nillkin jest super, wygląda bardzo ładnie i przylega idealnie
Grzesiuso Posted January 11, 2015 Posted January 11, 2015 Czy może ktoś kupił i używa? ciekawe jak się spisuję? http://www.ebay.com/itm/Rock-Smart-UI-Transparent-View-Flip-TPU-PC-Case-Cover-F-XiaoMi-4-Mi-4-Black-/281558504854?pt=US_Cell_Phone_PDA_Cases&hash=item418e31d596
_TeO Posted January 14, 2015 Posted January 14, 2015 Miał ktoś styczność z tym? http://www.xiaomiworld.com/aviation-aluminum-metal-frame-with-back-cover-case-for-xiaomi-mi4.html Jak wrażenia?
jerzol 50 Posted January 21, 2015 Posted January 21, 2015 Czy może ktoś kupił i używa? ciekawe jak się spisuję? http://www.ebay.com/itm/Rock-Smart-UI-Transparent-View-Flip-TPU-PC-Case-Cover-F-XiaoMi-4-Mi-4-Black-/281558504854?pt=US_Cell_Phone_PDA_Cases&hash=item418e31d596 Witam. Posiadam takie Etui, wykonanie rewelacyjne,idealnie dopasowane,prezentuje się świetnie lecz niestety nie potrafię pobrać ze strony rock oprogramowania do tego etui po zeskanowaniu kodu wchodzi telefon w internet i wszystko niestety po Chińsku.
Grzesiuso Posted January 21, 2015 Posted January 21, 2015 Zamówiłem, oczekuję na przesyłkę może Acid nam pomoże w ogarnięciu chińskiej aplikacji? Bardzo dziękuję z góry.
jerzol 50 Posted January 21, 2015 Posted January 21, 2015 Zamówiłem, oczekuję na przesyłkę może Acid nam pomoże w ogarnięciu chińskiej aplikacji? Bardzo dziękuję z góry. Dzisiaj była u mnie Córka i okazało się że skanowałem kod z pudełka a trzeba było z takich kartek które były ukryte między dnem podwójnym pudełka i ja ich nie widziałem.Jest kod zdrapka do aplikacji i wszystko śmiga.
piotrplawecki Posted January 22, 2015 Posted January 22, 2015 a ja niedlugo bede mial cos takiego love mei zobaczcie sobie na youtube
toran Posted January 26, 2015 Posted January 26, 2015 Czy ktoś z Was testował to etui ? Ramka i plecki ? W przypadku ramki czytałem o możliwości pogorszenia / utraty zasięgu: http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00QPJZ9CO/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A347YQS0BT7XZC
chomik Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 posiada ktos z Was szkło hartowane Nillkina ? czy moze lepiej kupic i zamontowac zwykla folie?
kulig007 Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 Ty się nie zastanawiaj, tylko bierz szkło! Mi2s powered by sMIUI
Lubie Ser Posted January 29, 2015 Posted January 29, 2015 Ja mam szkło nilkina z ibuygou i zdecydowanie lepsze wrażenie sprawia od np folii na moim poprzednim telefonie.
chomik Posted January 29, 2015 Posted January 29, 2015 Szklo Mocolo zamontowane. Obawialem sie ze jakos dotyku i wyglad tel. zepsuje sie ale nic z tego, co cieszy. Teraz spokojnie moge nosic tel w kieszeni Tosshi2 thx
piotrplawecki Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 już mam love mei i jest super trochę ciężkie ale daje rade choć mam wrażenie jak by zasięg był trochę gorsz
Ari93 Posted March 12, 2015 Posted March 12, 2015 Jak by to kogoś interesowało; Xiaomi Mi4 Soft Rubber Protective Sleeve jest w promocji, jeszcze wczoraj był po 15$ bodajże a dziś 10$ chciałem wczoraj zamówić ale nie chciało mi się po kartę płatniczą schodzić a dziś mnie olśniło że przecież PayPalem mogę zapłacić... płacąc w AUD wychodzi niecałe 40zł
zielonyBB Posted March 12, 2015 Posted March 12, 2015 Szkło Nillkin + etui flip cover i nie martwię się o żadne uszkodzenia Tapnięte z MI4
blek Posted March 12, 2015 Posted March 12, 2015 Czy ma ktoś może skórzaną tylną klapkę i mógłby zrobić zdjęcia?
awygo Posted April 8, 2015 Posted April 8, 2015 (edited) Posiadam takie Etui @Jerzol 50, jak się sprawuje po kilku miesiącach? Nie rozkleja się? Czy nie ma problemów z wywinięciem pokrywy na tył? Czy można zamknąć pokrywkę tak, żeby ekran pozostał włączony? Czy wyjęcie telefonu z etui nie sprawia problemu? Np.: gdy chcesz go włożyć do uchwytu samochodowego? Czy można odbierać połączenia bez otwierania etui? Przymierzam się do kupna, będę wdzięczny za dokładniejszą opinię. Edited April 14, 2015 by awygo
wertjacek Posted April 9, 2015 Posted April 9, 2015 Witam czytam tu o etui Nillkin Frosted dla Xiaomi mi4 i na pierwszej stronie kilka osób zwróciło uwagę na fakt pękania tego etui.Czy to przypadek czy jednak faktycznie te etui ma taką przypadłość?
avish Posted April 9, 2015 Posted April 9, 2015 Ma taką przypadłość, ale mi pękło bo często je zdejmowalem. A tak po za tym to idealnie leży i pięknie wygląda
Recommended Posts