Jump to content

Recommended Posts

Posted

Multilang posiada to samo spolszczenie, bo i MIUI Polska, i multilang są robione przez Acida...

A ok. Wiec musiałem naczytac się jakiś bzdur
Posted

MIUIPolska ma: 

- inną czcionkę

- MiOpaskę 

- zwiększony bitrate nagrywania rozmów

- kilka drobnych różnic w tłumaczeniu (taki exclusive dla miuipolska)

- tapety

- jakieś dzwonki

- tłumaczenie podglądów motywów (czego nie dało się na multilang zrobić)

- zegarki miuipolska z pogodą

- jakieś fixy typu GPS

- dodatkowe stopnie głośności w aries/taurus v6

- wkrótce pogoda accuweather w PL (czego nie da się w multilang)

- pobieranie romów MIUIPolska przez Updater

- bootanimacja miuipolska

i takie tam...

• Like 1
Posted

Da się coś zrobić z tymi ikonami żeby były trochę bardziej pod miui v6 czy flat designe chodzi mi o Getin Mobile, mobileMPK, swiftKey tablet, TuneIn Radio Pro czy nawet Skype ? w standardowym motywie, nie chcę zmieniać wszystkich ikon z innego motywu

post-1736-0-77943800-1422804561_thumb.pn

Posted

jak rozwijam pasek powiadomien i ustawien ( blutacz, wifi, latarka, gps itd) nad belka mam odtwarzacz jest opcja zeby wylaczyc to? tzn zrobic tak zeby były czyste ustawienia?

Posted (edited)

Obecnie Mi4 przychodzi na V5 czy V6 z IBG ?

Miui v6. 4.8.22? Nie wiem. Na pewno miui 6 z sierpnia. Edited by avish
Posted

Pytam raczej ogólnie z którą wersją przyjdzie Mi4 ;)

W instrukcji jest podane:

"Uwaga: przed instalacją wersji MIUI 6 upewnijmy się, że posiadamy ostatnią wersję MIUI v5 4.8.22 lub ostatnią stabilną v5 dla Redmi."

Zaś w komentarzach i wypowiedzi Acida:

- Lukbuk

"Cześć
"Uwaga: przed instalacją wersji MIUI 6 upewnijmy się, że posiadamy ostatnią wersję MIUI v5 4.8.22."
A jeśli mamy wersję 4.6.22 to najpierw muszę zaktualizować miui v5 i dopiero później instalować v6? Telefon z ibuygou - jeszcze ciepły :)"

- Acid

"Tak. Najlepiej tak zrobić.
Mowa o MI4?"

Także ja już nie wiem dokładnie których telefonów to się tyczy.

W instrukcji niby RedMi, w komentarzach jest już mowa o Mi4.

Posted

Pytam raczej ogólnie z którą wersją przyjdzie Mi4 ;)

W instrukcji jest podane:

"Uwaga: przed instalacją wersji MIUI 6 upewnijmy się, że posiadamy ostatnią wersję MIUI v5 4.8.22 lub ostatnią stabilną v5 dla Redmi."

Zaś w komentarzach i wypowiedzi Acida:

- Lukbuk

"Cześć

"Uwaga: przed instalacją wersji MIUI 6 upewnijmy się, że posiadamy ostatnią wersję MIUI v5 4.8.22."

A jeśli mamy wersję 4.6.22 to najpierw muszę zaktualizować miui v5 i dopiero później instalować v6? Telefon z ibuygou - jeszcze ciepły :)"

- Acid

"Tak. Najlepiej tak zrobić.

Mowa o MI4?"

Także ja już nie wiem dokładnie których telefonów to się tyczy.

W instrukcji niby RedMi, w komentarzach jest już mowa o Mi4.

Nie bardzo rozumiem gdzie tu jest problem. Wystarczy logicznie pomyśleć... coś ciężko z tym.

1. Jeśli telefon przyjdzie (a nie przyjdzie) z MIUI v5 starszym niż 4.8.22 to lepiej najpierw taką wgrać, potem v6.

2. Jeśli telefon przyjdzie z v6 (a przyjdzie) to... problemu nie ma.

Posted

Problem jest w tym, że zdanie brzmi tak:

Niepotrzebna jest wzmianka o RedMi, skoro dalej w komentarzach odniosłeś się również do Mi4.

Powinno to być napisane ogólnie, a nie celować w konkretny model.

Posted

Chodzi o to, że ta instrukcja w poniższym cytacie odnosi się do RedMi, w komentarzach również do Mi4.

Mi4 w momencie pisania instrukcji również było na V5 i nie powinno być wzmianki o RedMi, a ogólnie o V5 -> V6.

W taki sposób wyłącznie osoby posiadające RedMi będą przechodziły na V6 po wgraniu ostatniej wersji V5, zaś osoby posiadające inne telefony na V5 by instalowały V6 na obojętnie którym wydaniu V5.

Posted

Nie wiem, szukasz chyba dziury w całym. Jaki problem jest najpierw wgrać 4.8.22, a później 5.1.30? Bo ja tak zrobiłem i żyję. Nawet jeśli można było v6 zainstalować na dowolnejto przecież nic mi się przez to nie stało...

Posted

Ja nie twierdzę, że będzie coś źle.

Tylko najlepiej jest z tego co widzę wgrać ostatnią wersję V5 (zakładając fabryczne V5 po wyjęciu z pudełka) na każdym modelu, a instrukcja mówi wyraźnie tylko RedMi.

Tylko o to mi chodzi ;)

Posted

Jak.... Instrukcja mówi o każdym modelu. Przecież 4.8.22 to nie jest stabilna i nie tyczy się to Redmi.

Poza tym co jest ważniejsze?

Jakiś wyjęty z kontekstu cytat z forum czy święta instrukcja na MIUIPolska.pl?

W instrukcji na stronie jest jasno napisane.

Ostatni dev dla Mi (tu 4.8.22) lub stabilna dla Redmi. Aczkolwiek to i tak jest napisane tak dla porządku. Jak ktoś chce to przejdzie na v6 nawet ze starej nie wiem 35-ilestam dla Redmi Note mimo, że jest już 37. Zresztą w ogóle instrukcja nie mówi o innym sposobie jakim jest MiFlash. A tym jest jeszcze lepiej bo ściąga się ostatni miflash v6 dev i formatuje cały telefon. A na końcu MIUIPolska to formalność.

Wysłane z MI4

Posted (edited)

Czy ktoś używa Endomondo na Mi4? Wczoraj przebiegłem się z telefonem i ku mojemu zdziwieniu program nie rejestrowal mojego położenia. GPS w innych aplikacjach działa. Ktoś? coś?

Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka

Edited by joseph999
Posted

@ _TeO

Ja co prawda dopiero 2 rzeczy zamawiałem na ibuygou ale dosyć szybko zmieniły status na "On the way". Myślę, że najlepiej jak zadasz pytanie bezpośrednio do nich (ja pisałem z nimi na ich czacie) kiedy zamierzają wysłać przesyłkę.

Posted

Tak przy okazji. Radzę wstrzymać się z kupowaniem w lutym. Od 15 lutego bodaj będzie Nowy Rok i jak wiadomo w Chinach wtedy nikt nie pracuje więc wszelkie sprawy się będą przedłużać.

Wysłane z MI4

Posted (edited)

Nie normalne.

Ja zamawiałem Mi4 31 stycznia (Order Date widzę ten sam u siebie - obecnie mam status "On the way").

Do 3 lutego nic się nie działo, aż napisałem tego dnia do Belli.

Napisała mi, że dziś wyślą moją paczkę.

4 lutego dostałem tracking DHL i obecnie sytuacja wygląda w ten sposób ;)

Jak sądzę bez upomnienia się jeszcze bym sobie poczekał, a tak liczę na zawitanie jutro kuriera u mnie w domu.

2hol1ya.jpg

Dzięki za informację. Napisałem do Belli i okazało się, że moja paczka została wysłana 5. lutego i jest już w Niemczech. Co ciekawe na ibuygou status cały czas paid więc nie ma się co sugerować tylko lepiej napisać i zapytać  ;)

Wysłali na adres PayPal więc muszę jeszcze zadzwonić i przekierować przesyłkę. Nie robią chyba problemów z tym co?

Edited by _TeO
Posted

Hmmm, wysłała powiadasz ?

No to ciekawe, bo ja zawsze dostaję tracking number, także już sam nie wiem jak to jest.

U mnie wczoraj o 11:11 status: "Przesyłka przygotowywana do doręczenia".

Przy RedMi przy takim statusie telefon był dopiero na drugi dzień, co przy wczorajszym dniu daje dostarczenie dopiero w poniedziałek.

Na szczęście oddział w Lublinie normalnie pracuje do 14 i zaraz jadę odebrać Mi4, obecny status: "Zgodnie z dyspozycją przesyłka czeka na odbiór w biurze DHL".

Posted

Tak. Wysłałem maila z zapytaniem kiedy zostanie wysłana moja paczka bo cały czas jest status paid a nie on the way a Bella odpisała, że paczka została już wysłana przed moim mailem i podała numer. 

Może ma to związek z tym, że dałem jako adres dostawy inny niż ten na koncie PayPal i dostałem maila, że mogą wysłać tylko na ten PayPal i albo zwrócą płatność i zmienię adres PayPal albo wyślą mi na ten z PayPala. Zgodziłem się na to aby wysłali z PayPal i może coś tam im się namieszało...

Posted

No mogło tak być, bo chyba domyślnie dostaje się automatyczne tracking i status już do końca utrzymuje się od tego momentu jako "On the way" ;)

Posted

No mogło tak być, bo chyba domyślnie dostaje się automatyczne tracking i status już do końca utrzymuje się od tego momentu jako "On the way" ;)

@Endriu - też miałeś taki komunikat (status odprawy celnej)?

odpr.png

Posted (edited)

Tak jest, jutro lub we wtorek będziesz miał paczkę w rękach :D

Edit: Tylko pamiętaj, że po drodze jest jeszcze WER i 50% szans ominięcia VATu ;)

Edited by Endriu
  • 2 weeks later...
Posted

Jestem zainteresowany modelem 64 GB w białej wersji kolorystycznej.

Przeczytałem cały ten wątek i o ile wiem, że na LTE nie ma co liczyć (spoko - nie zależy mi), to nie potrafię znaleźć modelu z 64 GB (WCMDA)

na ibuygou - jest z tym teraz jakiś problem? Ktoś się orientuje, jak długo taki stan może potrwać?

Posted

No właśnie pre-order znalazłem - tylko jak go rozumieć? Pewnie nie ma żadnej pewności, czy będzie dostępny za 10 dni, czy za 2 albo 3 miesiące (co byłoby słabe) ? 

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...