Skocz do zawartości

Zdjęcia globalnej wersji Mi Band 3 oraz zmiany w stosunku do wersji chińskiej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

W stosunku do wersji chińskiej, są dwie zauważalne zmiany:

• na opasce znajdują się loga "EAC", "CE"  oraz FCC ID
  • inny czujnik tętna (HR) - oznacza to, że zapewne będziemy dostawać różne wersje firmware, tak jak w przypadku Mi Band 2

1.thumb.jpg.d12bdbc3643f574fcdfba26402e7d98d.jpg2.thumb.jpg.5921e1e556bb3b763ad700f48b077ecd.jpg3.thumb.jpg.d2dbd0d80c91a0c42c3bda5156f13c4b.jpg

https://imgur.com/a/VCsVop3

O ile same zdjęcia mają już miesiąc, informację o czujniku przeczytałem dziś, więc postanowiłem się tym podzielić. Na zdjęciu widać, że diody w czujniku są w okręgu, zaś w wersji chińskiej są w prostokącie. :)

W wersji firmware 1.2.0.8 znajdowały się też informacje o certyfikacji w urządzeniu, ale w nowej 1.3.0.4 zostały usunięte. 

Źródło

Edytowane przez Zenderable
  • Like 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Tył pudełka z wersji Global: https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1fCwEG3mTBuNjy1Xbq6yMrVXaY.jpg

I dobra wiadomość - dziś po aktualizacji Mi Fit (3.4.6 i firmware 1.5.0.2) ze sklepu Play pojawił się z automatu język polski, doszła opcja trybu nocnego (zmniejsza jasność wyświetlacza) oraz ID dzwoniącego w połączeniach przychodzących ("pokaż informacje o kontakcie"). W końcu, jest dobrze :)

Opublikowano

W sumie to brać Global czy CN? Na aukcjach jest już opcja zamówienia wersji Global tylko jest trochę droższa i mniej dostępna, ale chyba nie wiadomo jeszcze czy czujnik jest lepszy w wersji CN czy Global?

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Mam 2 wersję i jedna muszę oddać tylko nie wiem która zatrzymać

W sumie to brać Global czy CN? Na aukcjach jest już opcja zamówienia wersji Global tylko jest trochę droższa i mniej dostępna, ale chyba nie wiadomo jeszcze czy czujnik jest lepszy w wersji CN czy Global?

Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka