Skocz do zawartości

[Rom] Cyanogenmod 11 (Kitkat 4.4.4) Redmi 1S Build R26 [14/04/15]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, pomoże ktoś, po aktualizacji softu przez wifi nie mogę wejść do twrp wyskakuje mi tylko taki misiek w japońskiej czapce grzebiący w androidzie post-3523-0-28419700-1417474053_thumb.jp

pomózcie

Opublikowano (edytowane)

Przed momentem miałem dziwną sytuację z CM11 R14. Bateria na poziomie 53%. Wybieram numer i kiedy telefon zaczął dzwonić to wyskoczył błąd "Naładuj baterię" i telefon się wyłączył. Włączyłem go ponownie i już normalnie dzwoniłem...

Kolejna rzecz. Chciałem wysłać smsa i ukazywał się błąd "Nie udało się wysłać sms". Spojrzałem na ikonkę zasięgu i na chwile spadła do 0, po sekundzie był zasięg i już mogłem wysłać wiadomość. Bardzo dziwna sprawa.

Edytowane przez Tomecek
Opublikowano

Przed momentem miałem dziwną sytuację z CM11 R14. Bateria na poziomie 53%. Wybieram numer i kiedy telefon zaczął dzwonić to wyskoczył błąd "Naładuj baterię" i telefon się wyłączył. Włączyłem go ponownie i już normalnie dzwoniłem...

Kolejna rzecz. Chciałem wysłać smsa i ukazywał się błąd "Nie udało się wysłać sms". Spojrzałem na ikonkę zasięgu i na chwile spadła do 0, po sekundzie był zasięg i już mogłem wysłać wiadomość. Bardzo dziwna sprawa.

http://miuipolska.pl/forum/topic/4161-skacz%C4%85ca-bateria-w-1s/#entry39266na problemy z baterią, nie jest to raczej problem romu jako tako

Opublikowano

Witam też ostatnio macie takie problemy?

Teraz nie pamietam ale chyba od R11 jest coraz gorzej...

ostatnio przy połączeniach mnie rozłącza ( chyba od R13)

przy R14 dziś zaspałem do roboty bo zegarek się zawiesza...

Muszę chyba szukać r11

Opublikowano

Oficjalnie potwierdzono informację, że źródła kernela 1S zostaną upublicznione... do końca 2014 roku :D Nareszcie będziemy mieć w pełni dopracowanego CM :)

Opublikowano

kris miałem podobnie, pewnie robiłeś upd przez ota. wejdź do recovery i zrób wipe coach i dalvik to rozwiąże problem

robiłem przez recovery

wipe cache i dalvik nei pomaga... dziś na uczelni wyłączyłem dzwięki a ta franca non stop dzwoniła...

zaraz wgrywam R11 bo ten znalazlem na forum.

Opublikowano

Wczoraj zrobiłem drugie podejście do CM i udało się wgrać, i powiem, że JESTEM W SZOKU!!!! ten telefon DZIAŁA! na MIUI(najnowszym) ciężko było nawet zdjęcie zrobić bo był taki zamulony! co chwilę musiałem czyścić RAM żeby pochodził jako tako...
Po prostu masakra jak ten telefon śmiga!
Miałem problem z synchronizacją kalendarza (wgrałem GAPS NANO) - okazało się, że brakowało appki - GoogleCalendarSyncAdapter.apk wgrałem ją i jest GIT :D

Opublikowano

killer1984 dobrze że akurat to napisałeś bo denerwuje mnie to że nic nie robią z tym czujnikiem zbliżeniowym na CM i chciałem wrócić na MIUI i zobaczyć czy tam się już poprawiło na tyle żeby można było komfortowo używać telefonu ;) Dzięki Twojej wypowiedzi zaoszczędziłem trochę czasu ;) Pozdro

Opublikowano

guzik prawda miui uzywam komfortowo, a wersja 45 jest najbardziej udana, ok nie zasmiecam :-) mam nadzieje ze noedlugo i my i wy dostaniemy kompletne genialne wersje miui i cm

Opublikowano

guzik prawda miui uzywam komfortowo, a wersja 45 jest najbardziej udana, ok nie zasmiecam :-) mam nadzieje ze noedlugo i my i wy dostaniemy kompletne genialne wersje miui i cm

V45 jest jako tako używane ale w porównaniu do cm tomul jak cholera. Jak v6 tego nie poprawi to na stale na cm przede. Zresztą jak tylko naprawia mi note LTE to jego znaczne używać bo miui na 1gb ramu wogule SE nie radzi
Opublikowano

u mnie V45 przez jakiś czas faktycznie całkiem sprawnie pracował... jednak z czasem coraz wolniej i wolniej,,, ale ŻADNA wersja MIUI nie była tak płynna (nawet świeżo po instalacji) jak CM...

Przyzwyczaiłem się do MIUI i planowałem poczekać na V6, ale ile można się męczyć z telefonem który LEDWO co działa? - żona ma mój stary ZTE v970 który działał duuuuużo płynniej niż jakiekolwiek MIUI na redmi 1s...

Opublikowano (edytowane)

Pytanie jak Xiaomi mogło tak uwalić ten telefon. Miałem MIUI na i9000 z 512 MB ramu działał o niebo lepiej niż to g... 

CM naprawia większość bolączek MIUI, od funkcjonalnych po ogólnie uwalony system. Niestety nie udostępnili źródła na szczęście to zrobią.

Edytowane przez SunTzu
Opublikowano

CM to rajdówka, brak elektrycznej regulacji szyb, tylnych siedzeń itp., ale jest szybka.

MIUI to limuzyna, nie jest tak szybka, ale ma pełno wygód.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

być może i miałem coś skopane, jednak poważnie mówię, że ten telefon nigdy nie działał tak szybko jak na CM...
Ostatnio nie mam za bardzo czasu żeby czekać aż telefon łaskawie otworzy mi kalendarz, pocztę czy sms.... nie muszę mieć bajerów, dla mnie ważne jest to żeby telefon działał jak najszybciej :-)

Edytowane przez killer1984
Opublikowano

MIUI 45 działa o niebo lepiej niż CM. Coś musiałeś mieć skopane. Proponuję (ja tak zrobiłem), zainstaluj podobne aplikacje w CM jakie ma miui w standardzie i potem porozmawiajmy o wydajności CM. Nie twierdzę że CM  jest do d. ale nie jest to mercedes.

Ja tak miałem i wciąż CM działal lepiej. Aplikacje szybciej się przełączały, rzadziej wywalały z tła, telefon działał sprawniej

mniej losowych drainów baterii i ogólnie mniej żyłował baterię podczas przeglądania net-a. 

v45 jest jak muł, a CM jak koń 

Szczerze mnie skórki przestały już urzekać, ja chcę mieć sprawny  stabilny telefon. CM jest bliżej tego.

Opublikowano

Można zauważyć że ostatnie braki aktualizacji v5 dla naszego telefonu mocno popchnęły wielu użytkowników do przynajmniej przetestowania alternatyw, jednym się spodobało innym nie :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A skąd ta lawina sprzedaży 1s? Co się nie podobało wam w tym telefonie? Ja swój egzemplarz sprzedałem :D Dlaczego? Nie ma NFC, nie ma LTE, a za 556 zł zamówiłem Elephone P3000s, który jest dużo lepszy (8 rdzeni, 2 GB Ram, NFC, LTE, czytnik linii papilarnych) :)

Opublikowano

Ja myślę, że warto przeczekać. Za jakiś czas będzie wylew małych fajnych telefonów, może i z dobrym supportem...

Elephone to jedek duży jest... dla mnie za duży.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...