eXclusive Posted September 11, 2014 Posted September 11, 2014 (edited) INSTALACJA NIEOFICJALNYCH ROMów ZAWSZE WIĄŻE SIĘ Z RYZYKIEM, DLATEGO ZABIERAJĄC SIĘ ZA TO POWINIENEŚ DOBRZE WIEDZIEĆ CO I Z CZYM. DLATEGO TEŻ NIKT NIE BIERZE ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA SKUTKI UBOCZNE TWOICH POCZYNAŃ NA ORGANIZMIE TELEFONU. temat oryginalny, prowadzony przez twróców modyfikacji: http://www.htcmania.com/showthread.php?t=893300 dyskusja o tym romie, prowadzona przez developera na forum.xda-developers.com: http://forum.xda-developers.com/redmi-1s/orig-development/rom-unofficial-cyanogenmod-11-t2909757 dyskusja na temat romu na en.miui.com: http://en.miui.com/thread-46610-1-1.html[POBIERZ AKTUALNĄ WERSJĘ - R26] https://s.basketbuild.com/uploads/devs/Kra1o5/Xiaomi/armani/cm-11-20150414-UNOFFICIAL-armani.zip Zmiany w stosunku do poprzedniej wersji: Fix LED colors Improve plug detection of headsets Less agressive thermal control for battery temp Revert network location and gps changes from R25 Aplikacje google: [PICO, NANO, MICRO, MINI, FULL]http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2397942Wymagania ROM'u: Custom recovery - najlepiej TWRP. Redmi 1s.Instalacja: Przed rozpoczęciem procedury instalacji upewnij się że masz naładowany telefon minimum na 30%. Pierwsza instalacja: Wykonaj FULL WIPE telefonu. Wgraj ROM i GAPPS'y. Aktualizacja romu: Wgraj ROM. Wykonaj WIPE DALVIK i /CACHE.Changelog:https://github.com/armani-dev/android_device_xiaomi_armani/wiki/CM11.0-ChangelogCREDITS:fefifofum, Kra1o5 Edited May 10, 2015 by eXclusive 1
Tomecek Posted September 12, 2014 Posted September 12, 2014 Jedyne co nie działa, to dźwięk? Czyli jak rozumiem w niedalekiej przyszłości można się spodziewać w pełni działającego CM11 na Xiaomi 1S? Ciekawe jak oni to robią, skoro Xiaomi nie udostępniło kodu źródłowego kernela?
OutSideR Posted September 12, 2014 Posted September 12, 2014 dostosowuja rom do istniejacego kernela czyli lipa...juz wole na kitkata i miui 6 czekac
kemezrp Posted September 12, 2014 Posted September 12, 2014 Ktoś to testował? Co oznacza, że dźwięk nie działa prawidłowo?
eXclusive Posted September 12, 2014 Author Posted September 12, 2014 Jutro to wrzucę, opiszę jak wrażenia Ale dość sceptycznie podchodzę do tego ROM'a Sporo pracy zostało zajumane od gościa z ekipy TWRP. I wolałbym poczekać aż on swojego skończy. Zobaczymy
kemezrp Posted September 13, 2014 Posted September 13, 2014 Na MIUI trochę się zawiodłem, bo ilość wolnej pamięci podczas pracy jest coraz mniejsza, więc dopóki tego nie naprawią chętnie bym potestował ten ROM. Ważne pytanie, czy ktoś wie czy jest tam radio FM?
YodaPOL Posted September 17, 2014 Posted September 17, 2014 Jest juz nowa wersja ktora akualnie uzywam .Moge juz nieco powiedziec po 2 godz uzytkowania wiec rom szybki jest jezyk polski wszystko dziala jak nalezy.Ramu mam wolnego po 500-600mb .Dzwiek jest aparat dziala.Oglnie sprawia dobre wrazenie polecam wyprobowac Z gory przepraszam za brak polskich znakow ale taka klawiatura
CrazyJapanese Posted September 17, 2014 Posted September 17, 2014 Jak z multitaskingiem? Wywala nawigację czy muzykę przy przeglądarce?
YodaPOL Posted September 17, 2014 Posted September 17, 2014 Odpaliłem muzykę oraz dolphin browser na nim 7 stron + gra w tle.Telefon nawet nie zmulił się nic nie wywaliło ale nie wiem jak z nawigacją.
kemezrp Posted September 17, 2014 Posted September 17, 2014 Więc i ja jutro przetestuję i opiszę swoje wrażenia:) Mi się na prawdę podoba ten telefon, uważam, że MIUI na prawdę jest ładne i wygodne w używaniu, ale w aktualnej wersji systemu praktycznie nie nadaje się do używania niestety.
Tomecek Posted September 17, 2014 Posted September 17, 2014 (edited) Mam do was ogromną prośbę: dajcie znać, jak zachowuje się ten CM po kilku dniach, czy nawet tygodniach używania. Jeżeli normalnie, to będzie to mój nowy system na co dzień Poza tym to będzie chyba najtańszy telefon z pełni działającym CM 11 Edited September 17, 2014 by Tomecek
YodaPOL Posted September 18, 2014 Posted September 18, 2014 Najnowsza wersja cm11 jest z 17 września tej uzywam juz jeden dzień i jest ok
igoor1983 Posted September 18, 2014 Posted September 18, 2014 rowniez sadze ze aktualne miui jest na tym telefonie nieuzywalne. powedzcie czy wszystko w tym cm dziala?a moze czegos brakuje cos nie dziala sprawnie? i jak sie to instaluje bo chyba nie przez mirecovery
YodaPOL Posted September 18, 2014 Posted September 18, 2014 Ja instalowalem przez twrp trzeba spróbować samemu i zobaczyć jak działa
Tomecek Posted September 18, 2014 Posted September 18, 2014 (edited) Pobierz archiwum TWRP 2.8.0.1, i zainstaluj je poprzez apkę "Aktualizacje" w miui. To najprostszy i najszybszy sposób. Edited September 19, 2014 by Tomecek
igoor1983 Posted September 18, 2014 Posted September 18, 2014 (edited) ok rozuiem ze to twrp zainstaluje sie zamiast mirecovery tak? a co w przypadku jak bede chcial wrocic do miui? zainstaluje je przez to twrp bez problemu?aha i czy faktycznie to twrp mozna bez problemu zainstalowac prze aktualizacje? Edited September 18, 2014 by igoor1983
kitowsci Posted September 18, 2014 Posted September 18, 2014 Wracasz do mirecovery po prostu wygrywając odpowiednią paczkę zipPytanie,czy ktoś z was ma CM11 na jednej partycji,a Miui na drugiej ? Pytam,bo wiem że się tak da
eXclusive Posted September 18, 2014 Author Posted September 18, 2014 jeśli już używać KK i CM to tylko od tych gości - http://en.miui.com/thread-45608-1-1.html chinczyk ma zajumane źródła właśnie z tej bazy, dodatkowo poczytałem trochę na necie i ekipa pewna
asffaf Posted September 18, 2014 Posted September 18, 2014 Wracasz do mirecovery po prostu wygrywając odpowiednią paczkę zip Pytanie,czy ktoś z was ma CM11 na jednej partycji,a Miui na drugiej ? Pytam,bo wiem że się tak da 1s posiada jedną partycje. O ile dobrze pamiętam to nie da się dwóch różnych systemów zainstalować na Mi3. Swypniete z RedMi 1s
kitowsci Posted September 18, 2014 Posted September 18, 2014 Mi3 ma funkcję po wgraniu cwm true dual boot
asffaf Posted September 18, 2014 Posted September 18, 2014 No to nie mam bladego pojęcia. Sposób instalacji. Pobieram paczkę z twrp, wrzucam ja do mirecovery i później normalnie flashuje rom? Swypniete z RedMi 1s
kitowsci Posted September 18, 2014 Posted September 18, 2014 Tak,masz zaznaczasz w recovery paczkę i idzie Wysłane z mojego MI 3W
YodaPOL Posted September 18, 2014 Posted September 18, 2014 @eXclusive Ja pobrałem właśnie z tego linku
igoor1983 Posted September 18, 2014 Posted September 18, 2014 (edited) jak juz wgraliscie twrp to robiliscie w nim backum obecnego systemu? przecie jak cos nie bedzie gralo to chyba bedzie mozna postawic miui od nowa nie? jutro sie biore za instalacje bo niestety miui5 na 1gb jest zalosnie benadziejny (nawet moja zona narzeka, a uwierzcie ze ona ma male wyagania co do telefonu), zreszta wyczytalem ze na red rice 1 maja ludzie te same problemy, czyi po prostu miui 5 odpada i nic tu upgredy nie pomoga skoro w red rice nie pomogly. jedynie moz miui 6 cos zmieni choc nie mam zbyt wielu nadziei bo po prtu miui jest zbyt ramozerne. aha a jak z aktualizacja tego cm11 jest tam jakas apka aktualizacje i mozna to wykonac ota czy za kazdym razem trza na teleon rom przegrywa i przez twrp wgrywac? kurde boje sie to wgrywac , ze mi w jakis bootloop wpadnie albo wogule uwale fona, a juz jednego uwalilem Edited September 18, 2014 by igoor1983
YodaPOL Posted September 19, 2014 Posted September 19, 2014 Można zrobić backup bo żeby zainstalować ten ROM musisz zrobić full wipe.Zawsze w pamięci wew. dobrze jest mieć miui w razie czego. Można śmiało instalować xposed działa bez problemu.
Kris88 Posted September 19, 2014 Posted September 19, 2014 Pobierz archiwum, i zainstaluj je poprzez apkę "Aktualizacje" w miui. To najprostszy i najszybszy sposób. Nie umiem tak zainstalować twrp. Mam wersję wcdma więc może muszę jakieś inne archiwum poszukać?
OutSideR Posted September 19, 2014 Posted September 19, 2014 poczytaj troche forum i poszukaj, kazdy chce miec wszystko jak na tacy, instaluje sie to tak samo jak nowe romy
Kris88 Posted September 19, 2014 Posted September 19, 2014 Trochę czytałem. Czytałem też obcojęzyczne. Teraz też czytam romy instaluje się zmieniając nazwę na update.zip - to mi też nie działą
Acid Posted September 19, 2014 Posted September 19, 2014 Źle czytałeś. Nie zmienia się nazwy. Wysłane z MI4 W 1
Kris88 Posted September 19, 2014 Posted September 19, 2014 Panowie nie chce zaśmiecać tego wątka, liczyłem żę ktoś udzieli mi wskazówki bo napewno popełniam mały błąd ale spotykam się z konserwatywnym podejściem. forum przeglądam od kilku miesięcy, zainstalowałęm już chyba kilkanaście romów miui polska - kilka przez mirecovery zmieniając nazwę na update.zip a kilka kilka przez " aktualizację " aktualnie jestem na najnowyszym 37. dalej uważam że telefon chodzi gożej niż mój poprzedni ZTE V970. Czytam na forum że najlepszym sposobem na instalację TWRP jest zainstalowanie konkretnego archiwum przez aktualizację - tak robię, wyskakuje bład a wy krzyczycie że nieczytam forum. btw godzina na forum źle działa.
OutSideR Posted September 19, 2014 Posted September 19, 2014 sto razy bylo zeby zmienic na update.zip wrzucic na pamiec wew i np przez mirecovery wgrac, sprawa jest tak prosta jak ...dobra zrobmy tak zapodam ci gotowca linka do paczki twrp i go sobie zainstalujesz ok?http://en.miui.com/forum.php?mod=attachment&aid=MTUyNzMzfDQ4NGJiMmNjfDE0MTExMTQxNDF8MzA1MTQ1OHw0MzMwNA%3D%3D&mobile=2
Acid Posted September 19, 2014 Posted September 19, 2014 Recovery TWRP instalujesz przez mirecovery zmieniając na update.zip. Chyba, że pisałeś o tym romie (czego nie doczytałem) to wtedy nie trzeba zmieniać na update.zip bo już jesteś wtedy w TWRP.
Kris88 Posted September 19, 2014 Posted September 19, 2014 sto razy bylo zeby zmienic na update.zip wrzucic na pamiec wew i np przez mirecovery wgrac, sprawa jest tak prosta jak ... dobra zrobmy tak zapodam ci gotowca linka do paczki twrp i go sobie zainstalujesz ok?http://en.miui.com/forum.php?mod=attachment&aid=MTUyNzMzfDQ4NGJiMmNjfDE0MTExMTQxNDF8MzA1MTQ1OHw0MzMwNA%3D%3D&mobile=2 Wiem, Instalowałem już sporo romów zawsze wszystko działało. tą paczkę : http://www74.zippyshare.com/v/14578417/file.html zmieniam na update.zip ( nie update.zip.zip żeby nie było ) mi recovery pokazuje: install update.zip failed update.zip signature veryfication fialed oczywiście zip w gównym katalogu. Acid Możę usuniemy moje posty i założe osobny wątek? - nie chce robić chlewu.
Tomecek Posted September 19, 2014 Posted September 19, 2014 (edited) Wybacz chris, moja wina. Ta paczka nie przechodzi weryfikacji bo podmieniłem starszą wersję TWRP 2.8.0.0 na TWRP 2.8.0.1 i stąd ten błąd. Pobierz i zainstaluj paczkę TWRP 2.8.0.0 (zaktualizowałem paczkę do 2.8.0.1)- wszystko ładnie działa. Osobiście przetestowałem na swoim 1S. Edited September 19, 2014 by Tomecek
Recommended Posts