Rercio Posted June 7, 2016 Share Posted June 7, 2016 (edited) Witam, Posiadam złotą wersje 3/32gb kupioną od krolik24. Tak jak telefon dostałem tak używałem (nie mam pojęcia jaka wersja systemu to była-język był polski) aż do dzisiaj. telefon zawiesił się (co czasem mu sie zdarzało) ale po 30 minutach nadal nie wykazywał chęci współpracy, po użyciu kombinacji lock i vol + tel zresetował się uruchomił ponownie jednak za każdym razem zatrzymuje się na ikonce białego loga mi.com. Jedyne do czego doszedłem to uruchomienie trybu w którym na wyświetlaczu pojawia się ikona telefonu i kabla oraz do ikonki fastboota ze zwierzakiem naprawiającym androida (lock i vol -) Przeczytałem kilka tematów na temat wgrywania różnych ROMów jednak nie wiem który konkretnie sposób powinienem wykorzystać i czy w ogóle niezbędne jest wgrywanie nowego systemu? Co powinienem zrobić? Z góry dzięki za pomoc Edited June 7, 2016 by Rercio Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanMrKapi Posted June 7, 2016 Share Posted June 7, 2016 Możesz wejść w recovery? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rercio Posted June 7, 2016 Author Share Posted June 7, 2016 Nie, po wciśnięciu power i vol + wyświetla się mi.com a potem obraz telefonu i kabla Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanMrKapi Posted June 7, 2016 Share Posted June 7, 2016 Cegła. Bez MiFlash'a się raczej nie obejdzie. Dobrze by było gdyby ktoś bardziej doświadczony Cię wspomógł bo w tych sprawach jestem laikiem. Powiedz jeszcze jaki procesor masz; MTK czy Qualcomn? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rercio Posted June 7, 2016 Author Share Posted June 7, 2016 MTK helio x10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
situ Posted June 8, 2016 Share Posted June 8, 2016 Wgraj rom na zablokowanego bootloadera od JDSara powinno pomóc . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rercio Posted June 8, 2016 Author Share Posted June 8, 2016 (edited) Nic z tego wgrałem roma od JDstara wszystko pięknie poszło a telefon znowu zatrzymuje się na logo mi.com, wiem, że pierwsze uruchomienie może trwać dłużej ale mnie już wisi na tym z 20 minut i nic. EDIT po skorzystaniu z tej metody klick nie wyświetla się już nawet logo mi.com ani telefon nie wibruje cegła totalna. Da sie przyjść w tryb download, wgrałem ponownie ROM od JDstara ale to nadal nic nie zmieniło. Edited June 8, 2016 by Rercio Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDStar Posted June 8, 2016 Share Posted June 8, 2016 Wgraj pełny oryginalny soft, mój jest tylko okrojony dla zablokowanego BL i nie podniesie cegły. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rercio Posted June 8, 2016 Author Share Posted June 8, 2016 (edited) Dzięki za odpowiedź, podpowiesz jeszcze gdzie go mogę znaleźć? i jeszcze takie pytanie jakiej wersji flashtoola używać jeśli mam telefon 3/32? Udało mi sie dzięki SP_Flash_Tool_exe_Windows_v5.1516.00 wgrać hennessy_images_V7.0.19.0.LHNCNCJ_20151209.0000.6_5.0_cn przez co telefon wrócił do stanu kiedy wibruje i pokazuje logo MI ale nic poza tym. Edited June 8, 2016 by Rercio Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kubakwiat Posted September 28, 2017 Share Posted September 28, 2017 (edited) Witam dzis kiedy mialem telefon w kieszeni i 5 min wcześniej uzywalem (sms) telefon wylaczyl sie bez mojej ingerencji. Kiedy nacisnalem Power pokazalo sie logo miui i dalej nic. Może nie powinienem ale uzylem Power i vol-. Po tym telefon zaczął sie restartować. Wlaczam go 30sekund logo miui i sie restartuje. Nawet pulpit sie nie pokazuje. Bootoader zablokowany i syf miui. Na poczatku wrzesnia mialem wymieniane gniazdo lądowania w xuomi4you w warszawie. Jak się za to zabrać. Proszę o pomoc Edited September 28, 2017 by Kubakwiat Link to comment Share on other sites More sharing options...
peter024 Posted November 4, 2017 Share Posted November 4, 2017 Witam Mam podobny problem od wczoraj,chciałem sparować się z tv i po chwili telefon zaczoł wczytywać coś akiego MI.COM ,ANDROID..... Po pewnym czasie pojawił się niebieski ekran z poświatą człowieka,zginęły wszystkie ikony aplikacji i nie mogę nic zrobić. Można do mnie dzwonić ale ja nie mogę odzwonić do nikogo gdyż nie mam klawiatury. Wszystkie aplikacje chodzą w tle i jka ktoś do mnie napisze na np. messenger wtedy jestem w stanie normalnie pisać i wysylać zdjęcia ale po zamknięciu aplikacji znowu pojawia się cień człowieka i znowu nic nie mogę. byłęm dziś w trzech serwisach i nikt jeszcze nie spotkał się z takim ekranem na tym telefonie i z takim przypadkiem. Wysyłam zdjęcia pierwsze to gdy po restarcie wciąż wgrywa się android, gdy ktoś do mnie dzwoni pojawia się niebieskie tło wraz z postacią a po skończonej rozmowie zostaje sama postać i goły ekran. ostatnie zdjęcie z terażniejszym ekranem nie weszło już, jest tak jak na drugim zdjęciu,całe niebieskie tło i ta postać na całym ekranie (telefon chodzi,aplikacje chodzą,brak ikon aplikacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shz Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 Witam, przy próbie aktualizacji MIUI 7 na MIUI 9 nie dość, że się nie zaktualizował to jeszcze nie chcę się włączyć. Mogę wejść tylko do Fastboot, ale przy próbie wgrania ROMa wyskakuje mi komunikat, że jest za słaba bateria i należy ją nałądować. Problem w tym, że przy ładowaniu telefon włącza się do loga MI i wyłącza. Proszę o pomoc. Pozdrawiam, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wincynty Posted November 25, 2017 Share Posted November 25, 2017 Witam. Ostatnio podczas wgrywania softa przez TWRP telefon wpadł w bootloop. Cały czas pojawia się logo MI i telefon się restartuje. Mam tylko możliwość wejścia w fastboot mode. Niestety nie jestem w stanie nic więcej zrobić gdyż urządzenie nie jest widziane przez PC i komputer nie reaguje na podłączenie przez USB. Jeśli ktoś spotkał się z takim przypadkiem i udało mu się wybrnąć to bardzo bym prosił o pomoc. Z góry dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leksi Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 Cześć, mam problem z moim xiaomi, a nawet całe stado problemów. Mianowicie od kupna był problem z jego ładowaniem. Zarówno dołączona do niego ładowarka, jak i wszystkie inne, które wpadły mi w ręce, po podłączeniu telefonu przerywały - sekunda ładowania, sekunda bez ładowania i tak w kółko. Dopiero po podłączeniu telefonu kablem do kompa ładował się normalnie. Oddałam go na gwarancję, ale januszowy sklep z allegro, u którego niestety miałam okazję kupić xiaomi, nie przyjął jej, bo rzekomo to ja telefon uszkodziłam mechanicznie. No nic. Telefon używałam kilka dni, rozładował się i potem już nie mogłam go odpalić - zaczął się zapętlać po wyświetleniu logo na ekranie. Jakimś cudem po którejś pętli się włączył, podłączyłam go do kompa i naładowałam. Pośmigał kilka dni i znowu to samo, regularnie się zapętlał i o dziwo zawsze przestawał wtedy, gdy bateria miała 1% - wtedy się włączał, żeby ostatkiem sił dać mi znać, że chce być naładowany. Oddałam telefon do serwisu, pierwsze co wymienili to gniazdo USB, jak się okazało niepotrzebnie, bo to nie rozwiązało problemu. Powiedzieli, że konieczna jest wymiana płyty głównej, koszt 300 zł. Podziękowałam i poszłam do innego serwisu. Tam z kolei powiedzieli, że to na pewno nie płyta tylko oprogramowanie. No i zaczęli się bawić z tym, trwało to wieczność, ale też rozłożyli ręce. Telefon wrócił z serwisu, zaczęłam się nim bawić i widzę, że jest jeszcze gorzej, bo teraz to już co chwilę się wiesza albo wyłącza i wpada w pętlę. Odpalam jakąś apkę - zawiecha i bum, wyłączony, sprawdzam godzinę - bum, wyłączył się, za chwilę pętla. Nie wiem, czy to ma znaczenie, pewnie nie, ale jak już się żalę , to dopiszę - nagrałam filmik z telefonu i po oglądnięciu go, słychać coś w rodzaju pisku/szumu, jakby głośnik coś nie bardzo. Z kolei przy rozmawianiu przez telefon tego problemu nie ma (przynajmniej nie było kilka miesięcy temu, kiedy ostatni raz udało mi się gdziekolwiek zadzwonić). Czy ktoś może ma jakikolwiek pomysł, co tu się zadziało? Za każdą pomoc dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vesper Posted January 20, 2018 Share Posted January 20, 2018 (edited) Mam problem z redmi note 3 tzn telefon nie chce się włączyć. na logo telefon się resetuje i tak w kółko co mogę zrobić aby to naprawić. brak dostępu do twrp mam dostęp do fastboot ale nie mogę wgrać softu przez mi flash błąd typu missmatching image and device error miflash i download for partition 'tz' is not allowed problem jest także edl Edited January 20, 2018 by Vesper Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 20, 2018 Share Posted January 20, 2018 Odblokuj bootloader i odpal go normalnie.Pierwszy komunikat jaki masz wskazuje na źle ściągnięta paczkę (pod zły tel), drugi - na zablokowany bootloader.tapnięte z Redmi 4a 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted January 20, 2018 Share Posted January 20, 2018 (edited) @Vesper piszesz w dziale redmi note 3 MTK . To o jakim edl mowa ? Nie wiadomo co było zainstalowane , co było przyczyną tego stanu i wiele innych przydatnych informacji . Samochód nie chce odpalić , co może być przyczyną ? Dasz mi konkretną odpowiedź na takie pytanie ? Edited January 20, 2018 by mariusz.ur Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vesper Posted January 20, 2018 Share Posted January 20, 2018 (edited) 11 godzin temu, mariusz.ur napisał: @Vesper piszesz w dziale redmi note 3 MTK . To o jakim edl mowa ? Nie wiadomo co było zainstalowane , co było przyczyną tego stanu i wiele innych przydatnych informacji . Samochód nie chce odpalić , co może być przyczyną ? Dasz mi konkretną odpowiedź na takie pytanie ? przyczyną tego stanu była próba wgrania twrp gdy próbuje wgrac rom przez mi flash piszę : download for partition 'boot' is not allowed Edited January 20, 2018 by Vesper Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mexx Posted January 28, 2018 Share Posted January 28, 2018 Chciałem przygotować telefon do sprzedaży i go wyczyścić z danych. Po wejściu w ustawienia telefony kasowanie danych telefon zresetował się i uruchomił w trybie recovery. Tam za dużo odhaczyłem w opcji wyczyść i efekt jest taki że telefon po uruchomieniu pokazuje logo mi i mogę wejść w tryb fastboot i tyle. Ktoś podrzuci jakiś link do forum aby uratować mój telefon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 28, 2018 Share Posted January 28, 2018 Powinieneś móc wejść w TWRP (vol+ i power albo wszystkie 3 przyciski), a jak nie - no to je wgraj i przez nie najnowszy ROM. Pamiętaj by odpiąć urządzenie od konta Xiaomi (jeśli tego nie zrobiłeś). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mexx Posted January 28, 2018 Share Posted January 28, 2018 Jak to zrobić jeżeli nie mam możliwość uruchomienia telefonu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 28, 2018 Share Posted January 28, 2018 Przez fastboot musisz mieć na kompie Minimal ADB and Fastboot i przez nie po prostu wgrywasz TWRP - już poczyściłeś wszystko, więc w nim tylko już ROM instalujesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mexx Posted January 28, 2018 Share Posted January 28, 2018 Udało się wejść w TWRP i zainstalować MIUI 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
afqedart Posted June 25, 2018 Share Posted June 25, 2018 Witam Telefon nie wstaje po próbie wgrania nowego romu. Wprawdzie potrafię sobie z tym poradzić jednakże przed instalacją romu, bootloader był odblokowany. Teraz jest zablokowany. Jedyne co się wyświetla w telefonie to fastboot czyli zwierzak naprawiający androida. Próbowałem korzystać z Unlockera ale chyba nic to nie da jeśli nie mogę uruchomić telefonu. szukałem odp. na forum ale nic nie znalazłem. Z góry dziękuję za odp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 26, 2018 Share Posted June 26, 2018 Odblokuj bootloader przez MiUnlock. Po odblokowaniu wszystko bedzie dzialac. Nie musisz nic grzebac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
afqedart Posted June 26, 2018 Share Posted June 26, 2018 No właśnie problem tkwi w tym, że próbowałem odblokować MiUnlock , jak zresztą napisałem wyżej. Po próbie odblokowania wyskakuje błąd, Link do zdjęcia . To chyba wskazuje na to, że w jakiś sposób muszę przypisać telefon do konta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
afqedart Posted June 26, 2018 Share Posted June 26, 2018 Jakieś pomysły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
afqedart Posted June 27, 2018 Share Posted June 27, 2018 No nic. Raczej nie sądzę aby miał tu ktoś taką wiedzę żeby rozwiązać ten problem gdyż jest on rozpatrywany od kilku lat przez tysiące ludzi którzy borykają się z tym co ja. Dziwi mnie tylko fakt, że nikt nie wpadł na pomysł aby napisać podobny i lepszy program od tego gówna, które oferuje MiUnlock. I jestem teraz bez telefonu Temat do zamknięcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jack78 Posted June 27, 2018 Share Posted June 27, 2018 Nie rozumie dlaczego nie chcesz wgrać przez fastboot?Chcesz żeby telefon działał, czy chcesz cegłę? Wysłane z mojego Mi MIX 2 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
afqedart Posted June 28, 2018 Share Posted June 28, 2018 Nie mogę włączyć nic po za fastbootem. Komputer nie widzi telefonu więc nic tam nie wrzucę. Jak próbuję odpalić recovery to logo Mi włącza się na mniej niż sekundę po czym znika i tak w kółko. Ot cały problem. Jak nie odblokuje bootloadera to nic nie zrobię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 28, 2018 Share Posted June 28, 2018 Jak zatem mogles probowac odblokowac przez miunlock jak ci ponoc nie wykrywalo, a jednak wrzuciles screena z info o bledzie? Sprobuj wgrac Globala przez EDL, mozna przejsc z fastboota. Na XDA jest info jak (fastboot reboot edl albo cos w tym stylu, na 100% cos ci pokaze w Google) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
afqedart Posted June 29, 2018 Share Posted June 29, 2018 (edited) Skąd pobrać globala (z prędkością większą niż 1b/s)? Z tego co wiem to strona na ktorej były dostepne globale przechodzi maintrance od miesiąca. Edited June 29, 2018 by afqedart Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 29, 2018 Share Posted June 29, 2018 sprawdź jaki masz tel - kenzo czy kate - i odnajdź właściwy ROM. http://bigota.d.miui.com/8.4.19/kate_global_images_8.4.19_20180419.0000.00_6.0_global_1bf0396bc5.tgz tu dla Kate http://bigota.d.miui.com/8.5.10/kenzo_global_images_8.5.10_20180510.0000.00_6.0_global_cc48a18cd0.tgz tu dla Kenzo 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
afqedart Posted June 30, 2018 Share Posted June 30, 2018 (edited) Wszystko pobrane i wgrane, ale niestety jest kolejny problem. System uruchamia się już 3h i nic. Rom wgrałem dobry, ponieważ ten zły nawet nie chciał się wgrać Zainstalowałem to drugi raz jednak to również skutku nie przyniosło. Edited June 30, 2018 by afqedart Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted July 1, 2018 Share Posted July 1, 2018 A jakbys sprobowal go zrestartowac? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts