oscarrek Opublikowano 1 Czerwca 2018 Opublikowano 1 Czerwca 2018 Witajcie Kupiłem sobie amazfit bip, wszystko fajnie, ale mam pare pytań, żeby wyświetlała mi się nazwa kontaktu gdy ktoś dzwoni do mnie musiałem przestawić język w telefonie na angielski, czy da się to ogarnąć pozostając przy polskim? Oraz mam problem z trybem snu w zegarku, mianowicie w dzień nie łapie w ogóle ze śpię a w nocy za to kiedy leżę i oglądam tv bez ruchu to zapisuje ze już śpię, miałem jakiegoś fitbita opaske i tam nie było z tym problemu. Z góry dziękuję za pomoc.
gordonn Opublikowano 1 Lipca 2018 Opublikowano 1 Lipca 2018 Podbijam do wątku kolegi żeby nie zakładać nowego.Czy Amazfit Bip pokazuje w chwili połączenia lub otrzymania sms nazwę kontaktu czy sam numer? Miałem poprzednio zwykłego okrągłego Amazfit i tam była z tym loteria. Wysłane z Mi Note 2
walek75 Opublikowano 2 Lipca 2018 Opublikowano 2 Lipca 2018 Mi na modyfikowanym MiFit by tomi pokazuje nazwy z kontaktów zarówno przy połączeniu jak i przy SMSach (oczywiście należny nadać MiFit-owi uprawnienia dostępu ko kontaktów).
tekjow Opublikowano 18 Lipca 2018 Opublikowano 18 Lipca 2018 Pozwolę się podpiąć żeby nie tworzyć nowego tematu.Mam amazfita od wczoraj, przesiadłem się z mi banda.Rzekomo Amazfit powinien trzymać na baterii tyle samo co mi band lub dłużej (bez GPS rzecz jasna).Tymczasem od wczoraj bateria zjechała mi do obecnie 88%. Fakt, trochę szperałem w notify fitness, ale cała zabawa i testowanie odbyły się jeszcze przed ładowaniem do 100.Mam włączone powiadomienia z whatsappa I innych komunikatorów, smsy, połączenia. Nie było tego dzisiaj jakoś bardzo dużo. Poza tym śledzenie snu przy wsparciu monitorowania tętna, a samo tętno co 15 minut.Czy to normalne czy jednak za szybko ta bateria schodzi? A może za szybko na wnioski po 1 dniu? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
Fonsz Opublikowano 19 Lipca 2018 Opublikowano 19 Lipca 2018 @tekjowU mnie sporo zależy jaką tarczę ma się wgraną. Te zmodyfikowane często są mocno prądożerne. Np. taka z sekundnikiem u mnie zżera baterie prawie dwa razy szybciej. Poza tym jest zbyt wiele zmiennych jak powiadomienia, jakość połączenia itp. żeby porównywać ale z moich obserwacji wynika, że schodzi mi 3-5% na dobę przy mierzeniu pulsu co minutę, automatycznym monitorowaniu snu, automatycznej pogodzie i kilkunastu powiadomieniach dziennie. Ze swoimi wnioskami wstrzymaj się do kolejnego ładowania i oswojenia się z zegarkiem bo mi z początku gdy cały czas coś w nim grzebałem to bateria poszła w 7 dni a teraz 2,5 tygodnia to minimum bo GPS nie używam
hansolek1 Opublikowano 20 Lipca 2018 Opublikowano 20 Lipca 2018 Mi przy ciągłym pomiarze tętna , snu itp i przy wgranej niestandardowej tarczy bez sekundnika wytrzymuje 3 tygodnie:)
Rekomendowane odpowiedzi