Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc!

Po kilku latach zaczal mi sie sypac aparat (juz nie lapie ostrosci) w Mi2S, wiec postanowilem ze chyba czas na zmiane. Na celowniku Redmi 4X Pro.

Zrobilem rozeznanie i mamy kilka roznych wersji. 3/32 lub 4/64. Gdzies tam mozna sie doczytac ze niektore sa Pro, niektore sa Prime, czy tam Pro Prime.

Moje pytanie brzmi czy to jakas wewnetrzna dodatkowa roznica? Widzialem 4/64 PRO i tez 4/64 Prime. (czarne)
Czasem jest to roznica w Procku/Grafie.
Czy jest cos na co powinienem zwrocic uwage?

Opublikowano

Żaden tak naprawdę nie ma tego dopisku w nazwie. To sprzedawcy cuduja.

Redmi 4x zawsze ma snapa 430 i adreno 505.

Generalnie są dwie wersje: China i Global

China widziałem 2/16,3/32 i 4/64

Global widziałem 3/32 tylko.

I to tyle. Najlepiej brać tego globala na rynek UE, wtedy masz normalna ladowarke i wszystkie pasma LTE działające w pl

• Like 1
Opublikowano

Dzieki za szybka odpowiedz.

Faktycznie, wyszloby ze zaplacilbym owiele wiecej za lepszy statystycznie telefon, ale jednakze nie moglbym sie cieszyc jego pelnia przez pasma lte. No to zamawiam : )

Opublikowano
Dnia 20.04.2018 o 10:21, Ethri napisał:

Widzialem 4/64 PRO i tez 4/64 Prime. (czarne)

Redmi 4 Prime/Pro są dostępne tylko w wersji chińskiej (bez pasma B20). W stosunku do 4X dostępnego w wersji EU mają mocniejszy procesor (S625, a nie S435) i ekran z wyższą rozdzielczością ekranu (Full HD zamiast HD). Redmi z tym procesorem są dostępne tylko w wersji 3GB/32GB.

Dnia 20.04.2018 o 10:36, tpawel napisał:

Żaden tak naprawdę nie ma tego dopisku w nazwie. To sprzedawcy cuduja.

Nikt nie cuduje, jak najbardziej są dostępne wersje Prime/Pro.

3 godziny temu, tpawel napisał:

Snap 435 różni się od 430 tym że ten pierwszy ma modem z LTE-Advanced. Tyle że w redmi 4x to nie działa, więc to tak jak by był 430.

Na chińskim rynku na początku sprzedaży była dostępna wersja Redmi 4 z S430 i 2GB RAMu, później została zastąpiona przez Redmi 4x z procesorem S435 w wersjach 2/3/4GB.

• kamillm zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...