holsik Posted March 20, 2018 Share Posted March 20, 2018 Witam, Posiadam Amazfita A1612 w wersji romu 1.3.6d. Chciałbym przy wykorzystaniu aplikacji "Tools for Amazfit Pace wgrać custom rom z językiem polskim. Niestety nie mogę dać sobie rady z rootem a także z odblokowaniem bootloadera. Proszę o pomoc. Po zarejestrowaniu danych otrzymałem kod do odblokowania bootloadera. Co dalej. Prosze o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VOytaZ Posted March 20, 2018 Share Posted March 20, 2018 Ten soft praktycznie wszystko robi za Ciebie. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
holsik Posted March 21, 2018 Author Share Posted March 21, 2018 Problem polega na tym że przy próbie wgrania czegokolwiek do zegarka wyskakuje informacja fail. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted March 22, 2018 Share Posted March 22, 2018 @holsik komputer poprawnie wykrywa zegarek? Sprawdź komendą adb devices Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bajlif Posted April 1, 2018 Share Posted April 1, 2018 Kilka dni temu kupiłem smartwatch'a #Xiaomi #Amazfit. Mam jednak kłopot z działaniem urządzenia: - smartwatch często traci połączenie z telefonem (#Xiaomi #Mi6). Bluetooth w telefonie wydaje się być w porządku, gdyż korzystam również ze słuchawki, która nie wykazuje podobnych kłopotów. - funkcja "Tap to wake" wygląda nie nieaktywną. W sumie zawsze muszę nacisnąć guzik, aby później zarządzać aplikacjami poprzez przesuwanie palcem po ekranie. Jak to działa u innych? #Amazfit #Pace - ROM version 1.3.6d (angielska wersja językowa - aktualizowana po otrzymaniu zegarka) Model: A1612 Amazfit Watch 2.3.0, Algorithm 1.1.09 Czy Waszym zdaniem to kwestia jakiś moich błędów w ustawieniach, czy raczej należy wymienić firmware? A może po prostu reklamować wadliwe urządzenie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szablix Posted April 1, 2018 Share Posted April 1, 2018 @Bajlif spróbuj ustawić pełną widoczność BT, mam sparowany zegarek z RN4X i zegarek traci połączenie wyłącznie w momencie gdy znika zasięg lub są jakieś przeszkody. Tap to wake działa dobrze imo, podwójne tapnięcie w wyświetlacz zawsze wybudza zegarek do aktywności. FW zegarka mam taki sam i taka sama wersja zegarka global. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bajlif Posted April 1, 2018 Share Posted April 1, 2018 @szablix Bluetooth zrywa bez widocznego powodu (bez przeszkód w propagacji sygnału). Czasami dzieje się o wtedy gdy telefon jest oddalony od zegarka o kilkadziesiąt centymetrów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szablix Posted April 1, 2018 Share Posted April 1, 2018 @Bajlif, proponuję przeprowadzić procedurę parowania na nowo, lub nawet reset ustawień fabrycznych. U mnie po aktualizacji z 1.3.0 do 1.3.6 nie działały powiadomienia. Dopiero po resecie możliwość ustawień powróciła i zadziałało. Bo objawy o, których piszesz nie są normalne. U mnie połączenie trzyma stabilnie ale mam tylko zegarek podpięty nic innego z BT nie korzysta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest kingaa16 Posted April 2, 2018 Share Posted April 2, 2018 U mnie to samo na iPhonie 7 plus, parowany już 3 razy na nowo, ciagle zrywa połączenie po czym nie chce od nowa się połączyć , nie pomaga restart zegarka i telefonu. W czym może być problem ?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts