Jump to content

Gdzie kupić oryginalną baterię do MI4c (sprawdzeni sprzedawcy)?

Klosiak

Recommended Posts

Witam,

Muszę wymienić baterię w swoim Mi4c. Czy możecie polecić jakichś sprzedawców z Allegro albo Aliexpress gdzie mógłbym kupić oryginał za rozsądne pieniądze?

Chyba, że są jakieś sprawdzone zamienniki to też byłbym wdzięczny za namiary skąd kupić.

Z góry dzięki za pomoc!

Edited by Klosiak

• 1 month later...

Pojawiły się Nohony do tego modelu. 

Ostatnio kupowałem dwie baterie do tego modelu:

- Pierwsza to najbardziej popularna aukcja z ali po pomiarze wyszło, że miała połowę deklarowanej wartości. Pieniądze oczywiście odzyskałem po okazaniu dowodów. 

-Drugi typ padł na Nohona, bo trochę pozytywnych komentarzy przeczytałem w necie i akurat wystartowali z produkcją BM35.Niestety miernika nie posiadam na ten moment, ale po pierwszym ładowaniu od razu stwierdziłem, że będzie git. Telefon ładował się odpowiednio długo jak na początku i chodził jako dodatkowy telefon 6 dni (z włączonym wifi).Pierwsza przy takim użytkowaniu 3 dni. ,,Dodatkowy'' czyli zaglądałem do niego tylko od czasu do czasu. Wygląda na to, że ma właśnie tyle, ile deklarowana wartość czyli: 2801mAh-3500mAh . Telefon odżył. 

Myślę, że jeśli ktoś szuka dodatkowej baterii warto się nią zainteresować: https://www.aliexpress.com/item/Original-NOHON-BM35-Battery-For-Xiaomi-Mi4c-Mi-4C-Replacement-Mobile-Phone-Battery-High-Capacity-3030mAh/32856335444.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.3EhKNZ

Edited by plonez
  • Thanks 1

• 2 weeks later...
Dnia 17.03.2018 o 14:37, magyarek napisał:

http://allegro.pl/orginalna-nowa-bateria-xiaomi-mi4c-bm35-3000mah-fv-i7162183517.html

Co wy na to? Ciekawe, skąd koleś wziął oryginał, pewnie prosto od producenta... 

Miałem. Realna pojemność 2100mAh, a telefon wyłączał się przy 20/30% - odesłałem i zwrócili pieniądze.

Dnia 22.04.2018 o 16:42, plonez napisał:

- Pierwsza to najbardziej popularna aukcja z ali po pomiarze wyszło, że miała połowę deklarowanej wartości. Pieniądze oczywiście odzyskałem po okazaniu dowodów. 

Mam teraz. Pojemność to jakieś 2200mAh i ładuje do 90%. 

To teraz czas na Nohona

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Odnośnie baterii Nohona to mógłbym odsprzedać komuś kto nie chce czekać na przesyłkę z Chin.
Niestety moje Mi4c nie doczekało się testów - telefon rozbity.
Bateria nowa nierozpakowana. Więcej info na Priv. 985af60f374f1cc19df41ed1a772c639.jpg

Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka

Dnia 10.08.2018 o 14:20, Mychemi napisał:

Odnośnie baterii Nohona to mógłbym odsprzedać komuś kto nie chce czekać na przesyłkę z Chin.
Niestety moje Mi4c nie doczekało się testów - telefon rozbity.
Bateria nowa nierozpakowana. Więcej info na Priv. 985af60f374f1cc19df41ed1a772c639.jpg

Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka

Cena ?

Spokojnie można polecać ten zamiennik, jeśli ktoś planuje wymianę baterii można zamówić i spokojnie czekać na dostawę. Komplet zawiera potrzebne narzędzia do wymiany jeśli ktoś chce to zrobić sam, na stronie aukcji był też film jak to zrobić. Używam jej od dwóch tygodni i nie widzę różnicy do oryginału, przez noc strata wynosi 2-3 % czasem 0 więc jest podobnie jak na oryginalnej (room 8.8.9 eu).

Edited by wulfel

Dobra.... Ja przełożyłem baterię i... wyświetlacz. Do tego nowe plecki i moje MI4C wygląda jak nówka sztuka. :-)

Najważniejsze, że wszystko działa.

Wszystkim, którzy pomogli mi w ogarnięciu tego tematu bardzo dziękuję.

Edited by moogoom

witam, czy ma ktoś jeszcze te baterie z podlinkowanego allegro? Jakie opinie, wszystkie są "oszukane"? Niestety potrzebuje baterii na teraz wiec odpada czekanie az dojdzie ta z ali, ale z drugiej strony jesli mam otrzymac 2/3 pojemnosci to tez slabo ; /

• 3 months later...

witam, wypowie sie jakis szczesliwy posiadacz nohona jak sie bateria sprawuje po pewnym czasie uzytkowania? Niestety bateria z alegro wytrzymala ledwie 3 miesiace xD

telefon poza tym smiga bardzo dobrze i nie czuje potrzeby go zmieniac, ale jak trzeba bedzie baterie wymieniac co 3 miesiace to chyba bede musial sie na to zdecydowac

jeszcze mam takie pytanko odnosnie ladowania tej baterii - jesli kabel nie wspiera szybkiego ladowania, to bedzie mialo to jakis (negatywny/pozytywny) wplyw na nia, czy bez roznicy? Bo slyszalem gdzies ze to szybkie ladowanie niszczy szybciej bateria i chcialbym zweryfikowac te informacje

Nie wypowiem się, bo używam standardowej ładowarki Xiaomi i kabla też od tego producenta.

ładuje się normalnie i wystarcza na cały dzień, a sporo rozmawiam. Telefon służy do pracy, zatem prawie zero kopania w Internecie czy YT, i innych (poczta włączona nonstop).

• 3 weeks later...
Dnia Sun Dec 02 2018 o 17:39, tarok napisał:

witam, wypowie sie jakis szczesliwy posiadacz nohona jak sie bateria sprawuje po pewnym czasie uzytkowania? 

Cześć, jestem na Nohonie od pół roku i nie widzę różnicy do oryginału a co do szybkiego ładowania to baterie wymieniłem po dwa i pół roku użytkowania na ładowarce i kablu z zestawu więc nie masz się czego bać. Nohon kupiony na AliExpress. 

Pozdrawiam 

• 2 months later...

Witam.
Czy ktoś z forumowiczów użytkował/użytkuje baterię Green Cell BM35 dedykowaną do Mi4c? Jakieś opinie, jak się ona ma do baterii oferowanych na ali(...).
Pzdr.

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

• 2 months later...

Też zastanawiam się nad baterią Green Cell, obecnie mam Nohon i po roku jest tragedia, najbardziej denerwują nieprzewidziane wyłączenia telefony, bez powodu potrafi paść przy 20%, a kiedy chcę użyć np. aparatu, to potrafi się wyłączyć nawet przy 60%... Wszystko zaczęło się po około pół roku od założenia zamiennika.

Szkoda mi zmieniać telefonu, bo jak na moje potrzeby jest w zupełności wystarczający, do tego ciężko w tej chwili o coś w takim rozmiarze.

• 1 month later...

Szkoda mi zmieniać telefonu, bo jak na moje potrzeby jest w zupełności wystarczający, do tego ciężko w tej chwili o coś w takim rozmiarze.

No i właśnie...
Też dla tego trzymam jeszcze tego starego poczciwca. Dzwonić, dzwoni. Większość funkcji bez zarzutu. Czasami tylko mam wrażenie, że już mu restart potrzebny.

Problemem jest zasilanie tego telefonu. Reszta działa w miarę sprawnie.

I.. w sumie to chyba już bym go zmienił, tylko właśnie... rozmiarowo następcy brak....

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

• 5 weeks later...
  • 1 month later...