Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam kulka pytania proszę o wyrozumiałość. Nie wiem czy piszę w dobry dziale być może tak zakupiłem telefonu redmi note 4 global version ze snapdragonem. Wiem że ma zablokowany bootloader. Chciałbym go odblokować trzeba mi unlock, posiadam konto już wysłałem prośbę o odblokowanie. Pytanie czy najpierw mam  wgrać chiński rom developer i odblokować bootloader czy mogę prosto z pudełka odblokować.  następnie nie wiem  z racji telefonu czy twrp to nykel czy inne można prosić o radę co najpierw doświadczenie mam posiadam redmi note 2 przechodziłem wgrywanie recovery i rom miuipolska. Ale było to dawno i trochę się poza pominało. 

Opublikowano

Najprościej sprawdzić to po tym jak zareaguje tel na daną komendę. Jeśli fastboot oem device-info wywali błąd to znaczy że masz nikel, jeśli będziesz miał info o bootloaderze (zablokowany/odblokowany) to masz mido.

Niezależnie od tego - odblokowujesz, wgrywasz TWRP (sprawdzasz jak wyżej) i MIUIPolska. Tutoriale sa na forum

tapnięte z Redmi 4a

Nie musisz wgrywać China.

• Thanks 1
Opublikowano

Przecież pisze ze ma Snapdragona... To jest nikiel na Snapie? 

Nie ma potrzeby wgrywać chińskiego ROMu.  BTW, po co zmieniasz Globala? 

• Like 1
Opublikowano
55 minut temu, pq78 napisał:

Przecież pisze ze ma Snapdragona... To jest nikiel na Snapie? 

Nie ma potrzeby wgrywać chińskiego ROMu.  BTW, po co zmieniasz Globala? 

Lepszy Global niż  MiuiPoska  ? Jakoś na  Redmi note 2 przyzwyczaiłem się do tego  softu  ,ale że komuś  daje  a zostawiam   redmi note  4 było by  fajniej mieć   czy warto ?

Opublikowano

Miui Polska ma parę dodatkowych bajerów, jak np odblokowywanie twarzą, lepsze spolszczenie, no i nie ma tych aplikacji od Google, które można sobie samemu doinstalować, zależności od potrzeb.

Opublikowano (edytowane)

Ok dzięki wszystkim za cenne informacje to w takim razie zostaje na tą chwilę przy stable ale bootloadera odblokuję i wgram twrp tak na przyszłość. 

Edytowane przez trumanshow
Opublikowano
20 minut temu, trumanshow napisał:

Ok dzięki wszystkim za cenne informacje to w takim razie zostaje na tą chwilę przy stable ale bootloadera odblokuję i wgram twrp tak na przyszłość. 

TWRP "na przyszłość" nie wgrywaj jak chcesz zostać przy globalu. Odbokować możesz, ale na stałe twrp raczej tylko wtedy jak chcesz przejść na rom eu, czy inny custom. Przy odblokowanym bl można użyć twrp bez wgrywania na stałe, po prostu uruchamiając komendą w fastboot.

• Like 1
Opublikowano

No  i stało się   nie doczytałem wszystkiego do końca  po kolei  odblokowałem telefon wgrałem  TWRP i oczywiście telefon nie chciał się uruchomić   pozostawał  na    logo MI  kurczę   myśl co jest  no i  zaświtało  nie uruchomi się bo jest na globalu  .Wgrałem na kartę   najnowsze MiuiPolska  i poszło  ,straciłem  globala   ale  mam   rom eu  plus dodatkowy tego że   zalogowaniu na konto i.mi.com   ściągneła się cała kopia  aplikacji  ze stargo telefonu  i nie muszę  wszystkiego wgrywać od nowa. Pozostanę przy tym.Dziękuję wszystkim za   info  zawsze przydadzą się.          

• 2 miesiące temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...