ricki Opublikowano 7 Marca 2018 Opublikowano 7 Marca 2018 WitamObecnie mam wgrany rom Global stable 9.2.6.0 NEGMIEK. Przy próbie dodania urządzenia do konta ciągle błąd 86006. Jaki soft mogę wgrać (najlepiej przez xiaoMitool bo prosty w obsłudze ) na zablokowanym bootloaderze żeby dołączyć urządzenie do konta? Program mi wskazuje że China.dev mogę wgrać tylko przy odblokowanym bootloaderze. Jakieś pomysły? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
bayerman Opublikowano 7 Marca 2018 Opublikowano 7 Marca 2018 3 godziny temu, ricki napisał: Witam Obecnie mam wgrany rom Global stable 9.2.6.0 NEGMIEK. Przy próbie dodania urządzenia do konta ciągle błąd 86006. Jaki soft mogę wgrać (najlepiej przez xiaoMitool bo prosty w obsłudze ) na zablokowanym bootloaderze żeby dołączyć urządzenie do konta? Program mi wskazuje że China.dev mogę wgrać tylko przy odblokowanym bootloaderze. Jakieś pomysły? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Przejrzy cały temat Link, będzięsz wszystko wiedział
migacz-x Opublikowano 9 Marca 2018 Opublikowano 9 Marca 2018 Witam ,mam chińską wersję z Global Miui 9.2.0.2 .Telefon nie aktualizuje się . Docelowo chcę wgrać Xiaomi.eu Otrzymałem już zgodę o Xiaomi na odblokowanie bootladera. Przy próbie dodania urządzenia do konta wywala mi błąd 86006 i krzaczki przy używaniu wspomnianych wyżej aplikacji do VPN. Bez VPN komunikat : połącz z siecią i spróbuj ponownie. O ile dobrze zrozumiałem to najpierw muszę wgrać chiński rom ,potem próbować dodać urządzenie do konta i dopiero wtedy powinno udać się z odblokowaniem bootloadera. Czy żeby go wgrać i żeby wszystko zadziałało ,to musi się to odbyć za pomocą test pointa ?? (nie chcę rozbierać telefonu- z moimi zdolnościami coś przegnę albo uszkodzę) 1
darvd29 Opublikowano 10 Marca 2018 Opublikowano 10 Marca 2018 To samo pytanie, da radę wgrać china stable/dev na oficjalny, niefejkowy global stable bez użycia testpointa?
zbigor Opublikowano 11 Marca 2018 Opublikowano 11 Marca 2018 Pozwolę sobie podpiąć się pod temat Jak wygląda sprawa z wersją Global Negmiek 9.2.6.0.0 ? Numer wersji ma jedną cyfrę wiecej. To fake? Telefon China Mobile z lightinthebox . Fastboot pokazuje, że bootloader jest zablokowany natomiast telefon pokazuje, że jest odblokowany. Nie mogę podpiąć telefonu do konta . Wyskakuje komunikat "Current account is not bound to this device" Nie pomagają żadne VPN Jakieś pomysły? pzdr Z.
Rekomendowane odpowiedzi