Skocz do zawartości
  • 0

Usunięcie blokady FRP (konta Google).

Pytanie

Opublikowano

Witam. Mam mały problem . Miałem globala wersja  V8.5.7.0  ale chciałem zob wersje developer. Zainstalowałem ją ale nie mogę przejść konfiguracji ponieważ nie pamietam hasła do konta gmail(zakladalem na cszybko byle jakie) co mogę teraz zrobić jak wrócic do globala?

18 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

@agrest04 Czytałeś przed dodaniem to co zamieściłeś? Z czym masz problem? - bo w tytule jest jedno, potem drugie, a wszystko sprowadza się do "nie pamiętam hasła do Gmail'a, bo zakładałem na szybko" (!) Łapki opadają, gdyż tak jak jest wyżej, powinno się dać to pominąć, a w sumie problemy wygenerowane na własną prośbę.

• Like 1
  • 0
Opublikowano

no właśnie  nie da sie pominąć gmaila po nawet jak wpisuje swojego i  probuje sie zalogować to  mam info ze musze zalogować sie na konto google ktore wczesniej bylo zsynchronizowane na tym urzadzeniu. wiec nie da sie  pominac  tego nieszczesnego maila a z innego maila nie moge skorzystac bo nie przechodzi

• 0
Opublikowano (edytowane)

Yhm...

No to cóż, musisz się na tamto zalogować. Ewentualnie próbować je odzyskać, ale jak...? nie mam pojęcia. pamiętasz cokolwiek co było z nim związane? szperaj po opcjach odzyskiwania na gmailu...

@agrest04 nie masz żadnej opcji Pomiń?

Edytowane przez Orjon
  • Thanks 1
  • 0
Opublikowano

no probowałem nie ma  szans.na globalu bylo cos takiego na developer nie ma opcji pomin przy mailu. a moge jakos  wrocic do globala? tylko nie z poziomu telefonu?

• 0
Opublikowano

Jak masz odblokowany bootloader. A sam napisałeś, że nie masz.

Przed chwilą przeszedłem wstępną konfigurację - na andku 7 musiałbyś przed etapem konta google jak cię pyta o nie czy je wgl posiadasz musiałbyś kliknąć na nie, a nie na tak. imo - musiałbyś zrobić factory reset z poziomu recovery i przejść konfigurację od nowa, ew. odpalić tel ponownie, zakładam że odpali się na konfiguracji.

• 0
Opublikowano (edytowane)

Orjon nie rozumiesz... ja nie mam takiego pytania czy mam konto czy nie. ja poprostu musze zie zalogowac na konto google  i to na to ktore bylo  na tym telefonie przed instalacja miui developer bo proba zalogowania sie na jakies inne konto powoduje komunikat: "urzadzenie zostalo zresetowane aby kontynuowac zaloguj sie na konto google, ktore bylo wczesniejsynchronizowane na tm urzadzeniu."  takze resety nic nie pomagaja ani wipe z poziomu recovery. tzn ze jak nie mam odblokowanego bl to nie moge wgrac oficjalnego globala ze strony miui przez miflasha?

kurcze tyle razy flashowalem juz tel xiaomi i nigdy nie mialem czegos takiego nie wiem czy to dlatego ze to wersja developer nie ma mozliwosci pominiecia maila...jestem w d*pie  :-(

Edytowane przez agrest04
  • 0
Opublikowano

Masa telefonów nie ma tej opcji, to takie zabezpieczenie od Google... Jedyne co możesz zrobić to przypomnieć sobie hasło/odzyskać, albo... znaleźć program do usuwania tego, kiedyś z jednego używałem przy podobnym problemie z Honorem 7 u znajomego np. D&G Unlocker Tools.

• 0
Opublikowano

no poczytalem i okazuje sie ze blokady frp czasem nie da sie przejsc nawet jak wpisuje sie wlasciwe dane. Myslalem ze to "wina" wersji oprogramowania developer a tu okazuje sie ze nie. probowalem ale nie sciagnal blokady.

• 0
Opublikowano

No przez miflash stable nie wgrasz bez odblokowanego bl, chyba że chcesz bawić się w otwieranie telefonu i EDL albo masz box serwisowy...

Wpisywałeś tam swoje jakieś dane? może po nr telefonu/email pomocniczym znajdzie ci maila: https://accounts.google.com/ServiceLogin/usernamerecovery?service=mail&passive=true&rm=false&continue=https%3A%2F%2Fmail.google.com%2Fmail%2F&ss=1&scc=1&ltmpl=default&ltmplcache=2&emr=1&osid=1&flowName=GlifWebSignIn&flowEntry=AddSession

• Thanks 1
  • 0
Opublikowano

niestety nic nie wpisywalem to byl chwilowy mail zeby uruchomic tel. ja prdl tel bezuzyteczny

1 godzinę temu, FromWP napisał:

@agrest04 Możesz mieć pretensje tylko do siebie. Uwalony jeszcze nie jest. Jak nie pomaga reset z poziomu telefonu, to spróbuj sposobu z chińskim MiPcSuite, znajdziesz na forum.

ale co mozna sprobowac zrobic z tym chinskim mipcsuite

• 0
Opublikowano

Żadne wgrywanie softu nic Ci nie da... blokada nadal będzie...  Żadne MiFlashe etc nie zadziałają... Musisz się albo zalogować (i to musi działać jeżeli poprawnie wpisujesz dane), albo usunąć blokadę programem, który podałem wyżej...

• Like 1
  • Thanks 1
  • 0
Opublikowano (edytowane)

uzylem tego programu  widzi lelefon usuwa blokade ale dalej to samo

czyli rozumiem ze tel do wyrzucenia..swoja drogo co za popieprzone zabezpieczenie ze np  jesli z zrobisz wipe telefony i chcesz go uzywac a nie masz inernetu to nie mozesz go uzyc.

w takim razie chyba zrobie test na łamliwosc telefonu

zygmus57 to bylo rozwiazanie problemu:) . niestety zadne inne sposoby nie zadzialaly.  przypomnialem sobie maila i poszlo. zabezpieczeniie naprawde popieprzone i skuteczne. dzieki wszystkim za probe pomocy

Edytowane przez agrest04
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...