lars Opublikowano 23 Listopada 2016 Opublikowano 23 Listopada 2016 Cześć wszystkim, to mój pierwszy post na forum... Pomóżcie proszę, bo chyba wyjdę z siebie. Wczoraj a odebrałem swojego upragnionego Redmi 3s, włączyłem, dokonałem aktualizacji systemu, itd. No super zachwyt, wspaniale, telefon bajka. Przesiadłem się z Zenfona 5 i poczułem wiatr w żagle. Do czasu... Dzisiaj z samego rana uruchomiłem telefon ponownie i ku mojemu zdziwieniu, nie mogłem odblokować ekranu "palcem" tylko hasłem/pinem. Ku mojemu jeszcze większemu zdziwieniu po wpisaniu numeru, który sobie wczoraj ustaliłem w razie pobrudzonych palców, ekran nie odblokował się, tylko zablokował. Odczekałem przysłowiowe kilka minut (obecnie proces dochodzi do 2h) i nic. Wpisuję wymyślony przeze mnie numer, który telefon dalej wskazuje jako błędny. Zablokował się i koniec. Próbowałem opcję zresetowania telefonu za pomocą MiFlash. Opcja z fastbootem nie działa -> wyskakuje błąd 0x80004005 - nie odblokowałem bootloadera, kurczę, dopiero telefon kupiłem, nie miałem kiedy Opcja z edl nie działa, MiFlash nie widzi telefonu. Szukam różnych rozwiązań na xiaomitips.com ale nic nie pomaga. I jestem w kropce. Za jakiekolwiek cenne rady serdecznie dziękuję.
muszateq Opublikowano 23 Listopada 2016 Opublikowano 23 Listopada 2016 Tylko Miflash chyba zostaje w trybie EDL. Przejdź w tryb fastboot odinstaluj sterowniki androida w menagerze urządzeń, ponownie podłącz telefon w trybie fastboot i sprawdź odpalonym w katalogu fastboot wierszem poleceń komendą fastboot devices czy telefon jest widoczny co się objawi numerem ala 114d1ed4s i Miflash powinien widzieć telefon po przejściu w EDL.
FromWP Opublikowano 23 Listopada 2016 Opublikowano 23 Listopada 2016 1 godzinę temu, lars napisał: Próbowałem opcję zresetowania telefonu za pomocą MiFlash. Opcja z fastbootem nie działa -> wyskakuje błąd 0x80004005 - nie odblokowałem bootloadera, kurczę, dopiero telefon kupiłem, nie miałem kiedy Opcja z edl nie działa, MiFlash nie widzi telefonu. A udało ci się go do tego edl wprowadzić? W tym modelu nie jest to takie proste, ale z prawidłowo zainstalowanymi sterownikami i jedna komendą fastboot oem edl w konsoli i katalogu minimal adb link https://www.androidfilehost.com/?fid=24521665358595410 powinien przejść z fastboot do download (edl). W fastboot nic nie zrobisz. Chyba rzeczywiście tylko wgranie od nowa romu Miflashem pomoże.
lars Opublikowano 23 Listopada 2016 Opublikowano 23 Listopada 2016 5 minut temu, FromWP napisał: A udało ci się go do tego edl wprowadzić? Hm, może tu masz rację. Po wciśnięciu kombinacji vol +&- oraz przycisku ON wyskakuje mi rysunek telefonu z kabelkiem USB i chyba to nie jest edl Spróbuję z Twoją poradą, zaraz zobaczymy czy zadziała
FromWP Opublikowano 23 Listopada 2016 Opublikowano 23 Listopada 2016 (edytowane) 5 minut temu, lars napisał: Hm, może tu masz rację. Po wciśnięciu kombinacji vol +&- oraz przycisku ON wyskakuje mi rysunek telefonu z kabelkiem USB i chyba to nie jest edl To nie jest edl tylko brak twrp (rysunek z kabelkiem). W edl (download) ekran jest czarny, a miflash powinien go wykryć pod jakimś portem com. Edytowane 23 Listopada 2016 przez FromWP
lars Opublikowano 23 Listopada 2016 Opublikowano 23 Listopada 2016 chyba kiszka albo robię coś nie tak. stawiam na to 1
FromWP Opublikowano 23 Listopada 2016 Opublikowano 23 Listopada 2016 Wpisz fastboot device i zobacz czy widzi telefon, oczywiście telefon w fastboot.
lars Opublikowano 23 Listopada 2016 Opublikowano 23 Listopada 2016 widzi, hm (komenda fastboot devices)
lars Opublikowano 23 Listopada 2016 Opublikowano 23 Listopada 2016 2 minuty temu, Redmi2 napisał: Ja zawsze wydaje najpierw komedne fastboot devices i enter, jak wykryje tel (literki z cyframi) to wtedy fastboot oem edl i enter. Sent from my MI 4LTE using Tapatalk kiszka^2
FromWP Opublikowano 23 Listopada 2016 Opublikowano 23 Listopada 2016 1 minutę temu, lars napisał: kiszka^2 Komenda niby mówi że przejście do trybu edl jest zablokowane, ale w Redmi 3s nie było to blokowane. Żeby ci ułatwić szukanie, bo nie wiem czy to jest jedyna, ale na pewno najskuteczniejsza metoda przejścia do edl czyli kabel deep flash:
lars Opublikowano 23 Listopada 2016 Opublikowano 23 Listopada 2016 2 minuty temu, FromWP napisał: Komenda niby mówi że przejście do trybu edl jest zablokowane, ale w Redmi 3s nie było to blokowane. Żeby ci ułatwić szukanie, bo nie wiem czy to jest jedyna, ale na pewno najskuteczniejsza metoda przejścia do edl czyli kabel deep flash: nie no, nie będę się bawił z telefonem, który jest w moich rękach mniej niż 24h... wysyłam na serwis i niech się martwią. zastanawia mnie tylko jakim cudem zablokował mi się telefon. nie oszalałem i nie wpisałem kilkadziesiąt razy złego kodu...
FromWP Opublikowano 23 Listopada 2016 Opublikowano 23 Listopada 2016 Przed chwilą, Redmi2 napisał: A nie powinno byc reboot edl? Sent from my MI 4LTE using Tapatalk Okazuje się że dla różnych telefonów różne komendy działają, dla Redmi3 tak , dla 3s nie. 3 minuty temu, lars napisał: nie no, nie będę się bawił z telefonem, który jest w moich rękach mniej niż 24h... wysyłam na serwis i niech się martwią. zastanawia mnie tylko jakim cudem zablokował mi się telefon. nie oszalałem i nie wpisałem kilkadziesiąt razy złego kodu... W sumie słusznie, jeżeli jesteś pewny, że to nie twój błąd, tylko trochę to potrwa.
lars Opublikowano 23 Listopada 2016 Opublikowano 23 Listopada 2016 no nic, wszystkie metody, które udało mi się wyszukać w sieci zawiodły.
art12 Opublikowano 23 Listopada 2016 Opublikowano 23 Listopada 2016 Miałeś włączone debugowanie USB? W Redmi 3s najlepiej do edl wejść komendą adb reboot edl, ale trzeba mieć włączone debugowanie. Bez problemu chodziło na zablokowanym.Tapatalking Swiftem z Mi Note 2 6/128
lars Opublikowano 23 Listopada 2016 Opublikowano 23 Listopada 2016 Udało się metodą "na drucik"... mam nadzieję, że Twoja metoda też działa ale że nie będę musiał jej już sprawdzać dzięki wszystkim za pomoc!
kamillm Opublikowano 24 Listopada 2016 Opublikowano 24 Listopada 2016 9 godzin temu, lars napisał: "na drucik" rozwiń proszę myśl ;]
kamillm Opublikowano 24 Listopada 2016 Opublikowano 24 Listopada 2016 55 minut temu, Redmi2 napisał: Kabel deep flash Te wynalazki..... nigdy nie uzywalem i chyba nigdy nie bede ;]
MiD Opublikowano 24 Listopada 2016 Opublikowano 24 Listopada 2016 1 godzinę temu, Redmi2 napisał: Kabel deep flash Sent from my MI 4LTE using Tapatalk "drucik" to chyba deep flash wersja bardzo hard, zamiast przerabiac kabel używa się tylko spinacza/drutu na samym wejsciu usb, bez ingerencji w kabel... osobiście chyba wybrałbym zabawę z kablem
kamillm Opublikowano 26 Listopada 2016 Opublikowano 26 Listopada 2016 6 minut temu, KutanG napisał: Miflash usuwa też twrp? Z tego co pamietam to tak 2
FromWP Opublikowano 26 Listopada 2016 Opublikowano 26 Listopada 2016 Tak usuwa, zastępuje je Mirecovery.
DiRom Opublikowano 27 Listopada 2016 Opublikowano 27 Listopada 2016 Witam Przejrzałem już kilkaset stron i wujka google przszukałem i kilkakrotnie sprawdzałem i tak i tak a tu nadal nic. Ale po kolei... Pewnego dnia, sprawdzałem antywirem MiMaxa jednym później drugim i trzecim Dr.web i dopiero ten ostatni coś znalazł i usunąłem plik ale to pół biedy. Bo telefon normlanie działał. Działał do wyłączenia po ponownym uruchomieniu tylko logo mi.com i ładowanie androida... I Czekanie czekanie i nic poza tym że telefon się nagrzewał w okolicach aparatu. Chciałem przejść do recovery mode przez kombinację klawiszy i albo tego nie mam albo to źle robię, oglądałem już kilkanaście razy te i inne filmiki i dalej nie wiem czy to mam czy nie. Mogę przejść do Fastboot i do wyświetlanego tel. z kabelkiem usb. Ale nie do recovery mode. Więc zapodałem MiPc Suite. I tam Update. Miałem MIUI 7.3 więc zaktualizowało mi do 8.1.3 bodajże. Po ładnej aktualizacji telefon uruchomił się lub go sam uruchomiłem ponownie i dalej logo MI i mi.com a niżej już inne literki powered by android. I ładowanie ładowanie i dalej nic. Jedynie co się zmieniło to że się mniej nagrzewał. A mam ustawioną opcję aby się o 7włączał i o 22 wyłączał i codziennie rano ale to nie o 7 bo mu się czas przestawił nie wiem na jaki. włączy się i rozładuje baterię i kaplica. Próbowałem też miFlash. Jeden obraz drugi i ósmy i nic. Zamiast ok. 10min flashingu to mu schodzi ok.17 i niby jest 100% ale niby dalej coś robi... Testowałem na 3windowsach i 2kompach i nic. Żadnej poprawy. A jakby się ktoś pytał o bootloader to nie wiem ale chyba jest zablokowany. Albo raczej jest. Jeśli ktoś się spotkał z podobnym problemem bądź wie jak mi pomóc z góry wielkie dzięki. Telefonu używam od 2mies. i do tego czasu nie miałem problemu.
kamillm Opublikowano 27 Listopada 2016 Opublikowano 27 Listopada 2016 4 godziny temu, DiRom napisał: Witam Przejrzałem już kilkaset stron i wujka google przszukałem i kilkakrotnie sprawdzałem i tak i tak a tu nadal nic. Ale po kolei... Pewnego dnia, sprawdzałem antywirem MiMaxa jednym później drugim i trzecim Dr.web i dopiero ten ostatni coś znalazł i usunąłem plik ale to pół biedy. Bo telefon normlanie działał. Działał do wyłączenia po ponownym uruchomieniu tylko logo mi.com i ładowanie androida... I Czekanie czekanie i nic poza tym że telefon się nagrzewał w okolicach aparatu. Chciałem przejść do recovery mode przez kombinację klawiszy i albo tego nie mam albo to źle robię, oglądałem już kilkanaście razy te i inne filmiki i dalej nie wiem czy to mam czy nie. Mogę przejść do Fastboot i do wyświetlanego tel. z kabelkiem usb. Ale nie do recovery mode. Więc zapodałem MiPc Suite. I tam Update. Miałem MIUI 7.3 więc zaktualizowało mi do 8.1.3 bodajże. Po ładnej aktualizacji telefon uruchomił się lub go sam uruchomiłem ponownie i dalej logo MI i mi.com a niżej już inne literki powered by android. I ładowanie ładowanie i dalej nic. Jedynie co się zmieniło to że się mniej nagrzewał. A mam ustawioną opcję aby się o 7włączał i o 22 wyłączał i codziennie rano ale to nie o 7 bo mu się czas przestawił nie wiem na jaki. włączy się i rozładuje baterię i kaplica. Próbowałem też miFlash. Jeden obraz drugi i ósmy i nic. Zamiast ok. 10min flashingu to mu schodzi ok.17 i niby jest 100% ale niby dalej coś robi... Testowałem na 3windowsach i 2kompach i nic. Żadnej poprawy. A jakby się ktoś pytał o bootloader to nie wiem ale chyba jest zablokowany. Albo raczej jest. Jeśli ktoś się spotkał z podobnym problemem bądź wie jak mi pomóc z góry wielkie dzięki. Telefonu używam od 2mies. i do tego czasu nie miałem problemu. Probowales wgrac rom z trybu EDL za pomoca miflasha?
DiRom Opublikowano 28 Listopada 2016 Opublikowano 28 Listopada 2016 Dzięki za checi Dla laika tryb EDL nie wiem co to znaczy i jak z tego skorzystać... Podsumowując ujmę to tak że. Mam sterowniki adb podpinając Mi Maxa pod kompa widzi mi jako android bootloader interfejs(telefon w fastboot). Niby ok. Uruchamiając MiFlash wybieram ścieżkę dostępu do pliku romu i odśwież znajduje mi urządzenie jako deivce name: be23fceb klikam flashing i .... zależy jak mu się uda. Raz "critical partition flashing" , raz po pół sekundzie sukcces albo coś innego znowu. Klikam w miflash>Other> Sha256>select all i wtedy flashuje ale co nie wiem. Ok 1000sek. pasek cały zielony ale liczy dalej i kicha.
DiRom Opublikowano 28 Listopada 2016 Opublikowano 28 Listopada 2016 Próbowałem z poziomu dosu(fastboot) z różnych komend wgrać TWRP jako partycje recovery ale nie udaje się a jak chcę usunąć dane z partycji recovery wyskakuje że tel jest zablokowany(devices is lock). A jak chcę wgrać plik TWRP pod nazwą recovery.img wyskakuje FAILED <remote: Partition flashing is not allowed>
mariusz.ur Opublikowano 28 Listopada 2016 Opublikowano 28 Listopada 2016 20 minut temu, DiRom napisał: Próbowałem z poziomu dosu(fastboot) z różnych komend wgrać TWRP jako partycje recovery ale nie udaje się a jak chcę usunąć dane z partycji recovery wyskakuje że tel jest zablokowany(devices is lock). A jak chcę wgrać plik TWRP pod nazwą recovery.img wyskakuje FAILED <remote: Partition flashing is not allowed> odblokuj bootloader
DiRom Opublikowano 28 Listopada 2016 Opublikowano 28 Listopada 2016 Brawo Już myślałem nad tym tylko konto przypisane do tel/nr. jest na telefonie i nie mam jak się do niego dostać. A drugie konto co mialm miałem na innym kompie gdzieś mi przepadło. Widziałem gdzieś na forum że można wgrać innego roma z zablokowanym bootloaderem więc raczej myślałem nad taką opcją skoro dało się zaktualizować z wersji 7.3 czy 7.5 do 8.1.3 przez MiPCSuite przez update/Flash to tak samo powinno pójsć przez MiFlash. Ale problem leży gdzieś głębiej gdyż po aktualizacji nadal nie odpala sie tel. "wiesza" na androidzie. Niby wszystko ok. ale mógłbym cały dzień spędzić jak się ładuje a i tak by się nie załadował.
MiD Opublikowano 28 Listopada 2016 Opublikowano 28 Listopada 2016 @DiRom wyjdź piętro wyżej do Tutoriali i zajrzyj do świeżutkiego poradnika, który ma EDL w nazwie, jeśli próbowałeś fastboota z miflashem to EDL z miflashem tez dasz radę
DiRom Opublikowano 28 Listopada 2016 Opublikowano 28 Listopada 2016 Przed chwilą, MiD napisał: @DiRom wyjdź piętro wyżej do Tutoriali i zajrzyj do świeżutkiego poradnika, który ma EDL w nazwie, jeśli próbowałeś fastboota z miflashem to EDL z miflashem tez dasz radę Proszę jeśli możesz wytłumacz mi jak przejść w edl? Próbowałem z komendy cmd>fastboot oem edl i fastboot edl i nic ale teraz podpiąłem tel pod kabel wyłączony i dopiero mi zaczą flashować rom poczekam zobaczę hmm... zajęło mu to 299s. ale na com 6 a nie jak wcześniej na be23fcab nic konkretnego się nie działo. ale czy problem jest rozwiązany? raczej nie sądzę bo znów ładuje androida dość długo...
DiRom Opublikowano 28 Listopada 2016 Opublikowano 28 Listopada 2016 Dobra Koniec tego tematu adninistratora proszę o scalenie a dla innych postaram się opisać mój problem. 3 minuty temu, Redmi2 napisał: Tak bedzie ok, moze sie ladowac do 30 min, tak dobrze byl widoczny. Sent from my MI 4LTE using Tapatalk Problem rozwiązany przy użyciu mojej głowy lecz nie wiedziałem że musi się ładować po załadowaniu romu nawet i 30min. Poprzednio i uprzednio na wersji 8.1.3 z MiPCSuite update flash niby też długo się ładował ale się nie włączył.
blazej203 Opublikowano 30 Listopada 2016 Opublikowano 30 Listopada 2016 witam posiadam redmi note 3 pro i staram się wgrać przez mi flash rom pobrałem wersje Redmi Note 3 Qualcomm Latest Global Stable Version Fastboot File Download . W mi flash ma komunikat nie określony błąd. Pytanie co robię zle?
blazej203 Opublikowano 30 Listopada 2016 Opublikowano 30 Listopada 2016 Właśnie kapłem się. I Instaluje się juz. Pytanie czy po wgraniu tej wersji zablokuje się bootloader?
blazej203 Opublikowano 30 Listopada 2016 Opublikowano 30 Listopada 2016 (edytowane) Był komunikat, ze urządzone jest zablokowane i nie chciała iść instalacja.Po odblokowaniu poszło Edytowane 30 Listopada 2016 przez blazej203
Araxar Opublikowano 6 Grudnia 2016 Opublikowano 6 Grudnia 2016 (edytowane) Dobra, jestem w d*pie. Prawdopodobnie zablokowany botloader, ale nie jestem pewien. Robię wszystko jak w poradniku, do momentu "Flash' klikam i praktycznie od razu wyskakuje taki błąd. Edytowane 6 Grudnia 2016 przez Araxar
Niejeden z nas Opublikowano 6 Grudnia 2016 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Dobra, jestem w d*pie. Prawdopodobnie zablokowany botloader, ale nie jestem pewien. Robię wszystko jak w poradniku, do momentu "Flash' klikam i praktycznie od razu wyskakuje taki błąd.No to najpierw sprawdź, czy masz zablokowany.wysłane z nokii 7110
Rekomendowane odpowiedzi