talib1990 Posted November 5, 2017 Share Posted November 5, 2017 Witam czy ktoś posiada ten model telefonu ? Jak wrażenia z użytkowania ? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
niepewny Posted November 7, 2017 Share Posted November 7, 2017 Cześć, Jest to ogólnie mój pierwszy telefon z tej marki. Zrobiłem przesiadkę z HTC E8 (miałem go 3 lata) i powiem szczerze że jestem mile zaskoczony jego działaniem. Prawie wszystko działa jak należy. Jedyne mankamenty to głośnik delikatnie charczy od rozmów na maksymalnym poziomie głośności oraz mam małe przebarwienia na matrycy. Poza tym telefon sprawuje się wyśmienicie Link to comment Share on other sites More sharing options...
talib1990 Posted November 7, 2017 Author Share Posted November 7, 2017 Cześć, Jest to ogólnie mój pierwszy telefon z tej marki. Zrobiłem przesiadkę z HTC E8 (miałem go 3 lata) i powiem szczerze że jestem mile zaskoczony jego działaniem. Prawie wszystko działa jak należy. Jedyne mankamenty to głośnik delikatnie charczy od rozmów na maksymalnym poziomie głośności oraz mam małe przebarwienia na matrycy. Poza tym telefon sprawuje się wyśmienicie A jak bateria ? Masz jakieś już etui do niego lub szkło ? Mój już leci do mnieWysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
niepewny Posted November 7, 2017 Share Posted November 7, 2017 Pokrowiec silikonowy w zestawie był, a szkło z aliexpress też leci bądź płynie Aku trzyma 2 dni przy takim standardowym użytkowaniu, podczas intensywnego użytkowania trzyma 24h... Link to comment Share on other sites More sharing options...
talib1990 Posted November 7, 2017 Author Share Posted November 7, 2017 Pokrowiec silikonowy w zestawie był, a szkło z aliexpress też leci bądź płynie Aku trzyma 2 dni przy takim standardowym użytkowaniu, podczas intensywnego użytkowania trzyma 24h... Czyli bez tragedii Do mnie leci ten case ( mam go w RN3P i jest rewelacyjny )http://s.aliexpress.com/YNvY7juY Oraz te szkła http://s.aliexpress.com/bM3UnqYn Zobaczymy jak będę pasować Na jakim sofcie pracujesz ?Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
niepewny Posted November 7, 2017 Share Posted November 7, 2017 Ciekawy case, ten z opakowania jest trochę za luźny i musiałem taśmą dwustronną go potraktować :/ Szkiełko zamówiłem takie : https://pl.aliexpress.com/item/0-26mm-2-5D-9-H-Premium-Szk-o-Hartowane-Dla-Xiaomi-Mi-Uwaga-3-Uwaga/32835958186.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.RAyy4n Sofcik pobrałem z działu "pobierz MIUI', a Ty na jakim działasz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
talib1990 Posted November 7, 2017 Author Share Posted November 7, 2017 2 godziny temu, niepewny napisał: Ciekawy case, ten z opakowania jest trochę za luźny i musiałem taśmą dwustronną go potraktować :/ Szkiełko zamówiłem takie : https://pl.aliexpress.com/item/0-26mm-2-5D-9-H-Premium-Szk-o-Hartowane-Dla-Xiaomi-Mi-Uwaga-3-Uwaga/32835958186.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.RAyy4n Sofcik pobrałem z działu "pobierz MIUI', a Ty na jakim działasz? Tamto które pokazałem jest idealne mam je na swoim RN3P i żona ma na RN4 . Ja na swojego Mi note 3 czekam - zamówiony w niedzielę czarny 64 GB. Od razu będzie odblokowany BL i wrzucone Miui polska Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
niepewny Posted November 7, 2017 Share Posted November 7, 2017 (edited) Właśnie z tym BL to nie tak od razu, bo po 3 dniach Edited November 7, 2017 by niepewny Link to comment Share on other sites More sharing options...
talib1990 Posted November 7, 2017 Author Share Posted November 7, 2017 Właśnie z tym BL to nie tak od razu, bo po 3 dniach Złoże wcześniej o zgodę Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fieras1 Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 Powiem Wam, że sam ostrzę sobie zęby na ten telefon, bo z tego, co zauważyłem, to cena znacząco spadła. Jedyne, co mnie trochę odstrasza to brak gwarancji EU. Takie IBG to dobry sprzedawca, ale nie chciałbym się bawić w ewentualne odsyłanie fona do Chin... Już miałem kupować Mi6, ale jeszcze poczekam Link to comment Share on other sites More sharing options...
talib1990 Posted November 9, 2017 Author Share Posted November 9, 2017 Powiem Wam, że sam ostrzę sobie zęby na ten telefon, bo z tego, co zauważyłem, to cena znacząco spadła. Jedyne, co mnie trochę odstrasza to brak gwarancji EU. Takie IBG to dobry sprzedawca, ale nie chciałbym się bawić w ewentualne odsyłanie fona do Chin... Już miałem kupować Mi6, ale jeszcze poczekam Prawie kupiłem mi6 ale.... Mam teraz RN3P i przeszkadza Mi czytnik palucha na plecach , wydajność jest zadowalająca więc Minote3 mając parametry o 50% lepsze będzie idealnym rozwiązaniem ze względu chociażby wielkości gdzie 5,5" jest idealne dla mnie Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted November 20, 2017 Share Posted November 20, 2017 A jak ma się sprawa diody powiadomień? Jest kolorowa choćby jak w note 4? Zmienia kolor podczas ładowania - czerony-zolty-zielony? Oraz czy dopasowuje kolor diody do powiadomienia aplikacji tj. niebieski fb, błękitny Messenger, czerwony Gmail itp. poprzednio w redmi pro tak miałem, obecnie na redmi 4x tego nie mam (jednokolorowa dioda ale na miuipolska można ustawić różne kolory ale dioda się nie dopasowuje). Teraz leci do mnie mi note 3. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
niepewny Posted November 27, 2017 Share Posted November 27, 2017 Co do LED to ma aż 1 kolor - biały... Co robi ta dioda? Świeci ciągle bądź pulsuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted November 27, 2017 Share Posted November 27, 2017 A na miuipolska nie odblokowali wielu kolorów jak to zrobili w redmi 4x? zaczynam coraz bardziej zalowac ze sprzedalem redmi pro... Ale to byl fajny telefon i z OLEDEM... No nic, jak przyjdzie to zobaczymy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niepewny Posted November 28, 2017 Share Posted November 28, 2017 Nie odblokowali. Jak będę wymieniał w przyszłości wyświetlacz to dam znać czy siedzi tam zwykły LED czy RGB Link to comment Share on other sites More sharing options...
talib1990 Posted December 3, 2017 Author Share Posted December 3, 2017 Moja sztuka dotarła do mnie w piątek. Mam wrażenie mimo tej samej rozdzielczości i wielkości względem Redmi note 3 pro że jest bardziej wyraznie ... Odblokowanie twarzą działa wzorowo ... Wydajność jest na wysokim poziomie dioda z tego co widzę tylko biała a szkoda Wysłane z mojego Mi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 Dioda tylko biała ale ciekawe czy rzeczywiście biała czy może RGB.W redmi 4x też tylko biała a jakoś nie miuipolska odblokowano różne kolory.Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tryhp3 Posted December 8, 2017 Share Posted December 8, 2017 https://www.dxomark.com/category/mobile-reviews/ Zdjęcia zostały wysoko ocenione przez DXO. Ocena taka jak HTC 11, lepiej niż np. iPhone 7 czy Samsung S6 EDGE. Ktoś potwierdzi, że robi przyzwoite zdjęcia, najlepiej wcześniejszy posiadacz testowanych urządzeń. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niepewny Posted December 9, 2017 Share Posted December 9, 2017 Wiedziałem, że ten telefon ma dobry aparat ale nie widziałem że aż tak! Nie wiem czy to wina softu czy kamery ale przy kręceniu filmów czasami przy włączonej stabilizacji strasznie szaleje focus. Ciekawe czy inni to mają... Link to comment Share on other sites More sharing options...
talib1990 Posted December 10, 2017 Author Share Posted December 10, 2017 Moim zdaniem robi świetne zdjęcia nawet w gorszych warunkach oświetleniowych . Foto z wczoraj - pełen automat.Wysłane z mojego Mi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
miroslawus Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 a działa Wam płatność przez android pay?? bo u mnie nie da się zainstalować, wyświetla się monit, że telefon z root. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niepewny Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 Mam to samo... Ogólnie to korzystam wyłącznie z Peopay - aplikacja działa prawidłowo Link to comment Share on other sites More sharing options...
miroslawus Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 (edited) Witam Pojawił się kolejny problem. Z racji tego, że zależy mi na android pay ściągałem soft global. Aktualizacja poszła bez problemu. Przy konfiguracji pierwszy problem był region: do wyboru tylko chiny. Potem monit, że kilka aplikacji zostało zablokowanych, bo mogą mnie śledzić (jakieś aplikacje o nazwie" krzaczkowej"). Bootloader się nie zablokował więc Android Pay dalej nie działa. Soft global z pełnym językiem polskim. Natomiast problem jest teraz, bo chcą wrócić do miui polska telefon podaje komunikat, że aktualizacja nie może zostać zweryfikowana i nie jest to oficjalne oprogramowanie. Jak się uporać z tym? I jeszcze jedno: na miui polska miałem tylko zasięg H+ natomiast na globalu zawsze 4G ktoś ma tak samo? Edited December 15, 2017 by miroslawus Link to comment Share on other sites More sharing options...
niepewny Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 Soft wgrywasz przez TWRP? Link to comment Share on other sites More sharing options...
miroslawus Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 tak oczywiście 3 godziny temu, niepewny napisał: Soft wgrywasz przez TWRP? Tak oczywiście Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted December 21, 2017 Share Posted December 21, 2017 Dnia 14.12.2017 o 15:22, niepewny napisał: Mam to samo... Ogólnie to korzystam wyłącznie z Peopay - aplikacja działa prawidłowo wciąż nie działa AP? Nasz rom w ostatniej wersji? Możesz pokazać wynik polecenia getprop z adb shell? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted December 22, 2017 Share Posted December 22, 2017 Używam Mi Note 3 od wczoraj, na razie z chińskim Dev. Oto moje pierwsze wrażenia: - wersja blue ze złotymi ramkami jest piękna, kolor niebieski w zależności od oświetlenia przechodzi w granat/fiolet, jak dla mnie bomba, ale nie jest to kolor dla wszystkich, bo telefon bardzo rzuca się w oczy, - ramka jest matowa, nie licząc szlifu przy ekranie, i wg mnie to lepiej wygląda niż ramka w Mi 6, sama powłoka (anodowane aluminium) powinna też być trwalsza od prawdopodobnie lakierowanej ramki w Mi 6, - wykonanie obudowy jest perfekcyjne, ostatnio oglądałem Mi 6 black i spasowanie plecków w Mi Note jest lepsze, - czytnik linii papilarnych działa zanim jeszcze go dotknę (taki żarcik), ale na serio jest mega szybki, - najbardziej zaskoczył mnie GPS, w pomieszczeniu, gdzie Mi 5 nigdy nie łapało fixa, Mi Note złapał w ciągu 2-3 sekund, - face unlock działa bardzo bardzo szybko, ale jeszcze nie sprawdzałem, czy np. da się go odblokować zdjęciem twarzy? (pyska) małpy, ta jak to robił bodajże Majster Pirzu, - głośniki zewnętrzne bardzo głośne, dużo głośniejsze (bez zniekształceń) od Mi 5, jakość dżwięku dość przeciętna, - płynność i responsywność interfejsu bardzo dobra (ROM China Dev), na razie nie stwierdziłem aby się nagrzewał, nawet po instalacji kilku apek, jedna po drugiej, jest chłodny, - aparaty, przedni 16 Mpix robi fajne selfiaki, gęba wygląda dużo ładniej niż w rzeczywistości, tylne muszę jeszcze potestować, na razie z pozytywów zauważyłem b. szybki autofocus. Na razie tyle. Jestem pod wrażeniem tego telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miroslawus Posted December 27, 2017 Share Posted December 27, 2017 WitamPosiadacze Mi note 3 powiedzcie jak Wam działa teleobiektyw? Bo ja jak zasłaniam jedną kamerę (tą bliżej lampy błyskowej) to druga nie działa natomiast druga kamera (ta dalej od lampy błyskowej) działa tylko przy robieniu zdjęcia "portret". Oprogramowanie mam MIUI 9.1 (7.12.21 rozwojowa) Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted December 28, 2017 Share Posted December 28, 2017 U mnie na ROMie Global Stable "teleobiektyw" (ten bardziej oddalony od lampy) działa tylko po włączeniu trybu ręcznego i ręcznej zmianie obiektywu. Na trybie photo jest używany obiektyw z szerokim kątem, nawet po ustawieniu opcji "x2". Link to comment Share on other sites More sharing options...
niepewny Posted December 29, 2017 Share Posted December 29, 2017 Dnia 21.12.2017 o 18:25, Acid napisał: wciąż nie działa AP? Nasz rom w ostatniej wersji? Możesz pokazać wynik polecenia getprop z adb shell? Witam, Po przedostatniej aktualizacji aplikacja działa poprawnie. Dzięki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomdson Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 Hej, Od jakiegoś czasu jestem szczęśliwym posiadaczem Mi Note 3 ale chciałbym zapytać czy u Was również nawet po zamknięciu wszystkich apek w tle pokazuje, że dostępne jest tylko 2-3GB z 6GB RAM? Co "zjada" aż 3GB RAMu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 Hej, Od jakiegoś czasu jestem szczęśliwym posiadaczem Mi Note 3 ale chciałbym zapytać czy u Was również nawet po zamknięciu wszystkich apek w tle pokazuje, że dostępne jest tylko 2-3GB z 6GB RAM? Co "zjada" aż 3GB RAMu?Stawiam na miui bo co innego. Na mi note mam jakieś 1,5 zajęte z 3 . Na mi5 jest podobnie , a nawet więcej zajęte. To normalne. Wygląda na to że około połowy ramu zajmuje system. Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ostry777 Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 Witam, również jestem posiadaczem mi note 3 i mam pytanie czy ma on pasmo B20 bo w kilku źródłach widziałem, że tak pisali - mi kompletnie na tym nie zależy ale z ciekawości warto wiedzieć. P.S próbował ktoś softu global Stable? Czy działa poprawnie? Ja obecnie jestem na ostatnim miui polska Stable i jest bdb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 Na razie nie ma wersji z B20. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafal1980 Posted December 31, 2017 Share Posted December 31, 2017 Używam Xiaomi mi note 3 dwa tygodnie.Pierwsze wrażenia to bdb bateria 7 h sot do 20% ,na 3/4 jasności ekranu.A największe pozytywne zaskoczenie to zasięg LTE.W miejscu pracy gdzie poprzedniczka Xperia z2 nie miała nawet zasięgu GSM (Play) i zmieniała sieć na tmobile.Tu mam dwie,czasem trzy kreski LTE( Play) i mogę swobodnie korzystać z internetu.Wolny ram to max 3,5 GB,smartfon szybki.Wersja androida to Xiaomi.eu 7.12.28 (rozwojowa)Szkoda że nie ma tego smartfona w polskiej dystrybucji.Nie wiecie czy mi note 3 ma szansę na więcej niż aktualizacja do Oreo? Bo nie wiem jak z tym u xiaomi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts