nibexo Posted October 7, 2017 Share Posted October 7, 2017 Posiada ktoś wagę Xiaomi Smart Scale 2? Jakieś opinie o niej? Jak wygląda sprawa z użytkowaniem przez kilka osób? Z tego co wiem to obsługuje to 16 użytkowników ale jak to wygląda? Paruje wagę z kilkoma telefonami (powiedzmy trzema) i ona wykrywa, kto właśnie się waży na podstawie wagi czy jak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
homman Posted October 8, 2017 Share Posted October 8, 2017 tak A jak nie wie kto to jest to cie pyta o wybranie użytkownika. Np gdyby 2 osoby ważyły w okolicach 80 KG to wtedy cię pyta który się akurat waży. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nibexo Posted October 8, 2017 Author Share Posted October 8, 2017 @homman Posiadasz ją? Co o niej sądzisz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
homman Posted October 9, 2017 Share Posted October 9, 2017 Ja mam starszą wersję próbuje sprzedać i zmienić na nowszą Co sądzę... 1 byłą droga z powodu wysyłki. Obecnie 2 ka ma niezłą cenę do możliwości. Mi osobiście brakuje opcji żeby umieścić na niej coś i dokonywać pomiaru co x mialbym dużo zastosowań do takiej. Waga jak waga co mam sądzić... W połączeniu z butami mi bandem itd fajna opcja że wchodzisz do jednej apki i wszystko wiesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSideR Posted October 10, 2017 Share Posted October 10, 2017 fajne info pokazuje ta waga, mam cala strone opisow o swojej sylwetce, skladzie, masie, zaleceniach itd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malcerz Posted October 18, 2017 Share Posted October 18, 2017 Mam Mi Scale 2. Jeśli chodzi o jej główną funkcję - czyli pomiar kompozycji ciała to dane są brane "z kosmosu". Podejrzewam że waga ma jakąś tabelkę w której porównuje sobie wzrost, wiek do wagi i na podstawie tego wypluwa wynik kompozycji ciała. Przeprowadziłem prosty eksperyment. Zważyłem się, a potem wypiłem ciurkiem 1l wody. Jak można by domniemać, waga powinna wzrosnąć o 1kg. Poziom fatu, mięsni nie powinnien się zmienić, ale poziom nawodnienie powinien wzrosnąć. Nic z tych rzeczy. Waga wzrosła o 1kg - czyli prawidłowo. Ale BF poszedł do góry, a poziom tkanki mięśniowej spadł. Poziom nawodnienia też. Gdy używam do pomiaru fałdomierza to otrzymuje wynik w okolicach 9-10% BF. Mi Scale podaje mi 25-26%. Czy na koncie xiaomi można gdzieś znaleźć dane z połączonych urządzeń? Z opaski i wagi? A wagę kupiłem w polskim sklepie za 170zł. Zamówiłem w zaszły piątek a w poniedziałek już wyjąłem z paczkomatu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siks Posted November 25, 2017 Share Posted November 25, 2017 Witam, kupiłem smart Scale 2, lecz mam z nią problem. Po włożeniu baterii uruchamia sie i pokazuje napis CAL nastepnie wartość 50.0. Gdy na niej stanę zaczyna ważyć, lecz podaje nierealistyczne wartości (ponad 900), by na końcu pokazywać wartość 100.0. W tym momencie waga sie blokuje i nie można nic z nią zrobić. Trzeba wyjąć baterie zeby sie wyłączyła. Czy mogę prosić o jakąś pomoc co mam uczynić by zaczęła prawidłowo działać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pospo89 Posted November 22, 2018 Share Posted November 22, 2018 waga oszukuje, niby mam niewystarczajaca ilosc wody w organizmie a jestem nawodniony, kolor moczu jest jasny, pomiar fałdy w okolicach 20% waga pokazuje 27%. Podobno sprzet za 20k dopiero moze cos powiedziec o skladzie ciala, gdzie jest 8 elektrod i elektrody do rąk, u mnie w miescie dieteyk bierze 40zł za wydruk z takiej wagi. Niestety tego typu urzadzenia to zabawki, sam dalem sie nabrac Link to comment Share on other sites More sharing options...
canibalo Posted January 28, 2019 Share Posted January 28, 2019 też zakupiłem niedawno wagę, byłem świadom, że nie będzie wskazywało super trafnych pomiarów bo takie sprzęty kosztują po parę tysi ale cena nadal jest niska w porównaniu do konkurencji która oferuje podobne parametry. Połączenie z telefonem i apką super... nie ma opcji, że elektrody nic nie wysyłają w wadze, coś muszą robić, tylko pewnie pomiar jest obarczony dużym błędem. filmik o wadze youtu.be/xjWmGOPGZk8 mojego autorstwa Link to comment Share on other sites More sharing options...
_TeO Posted February 17, 2019 Share Posted February 17, 2019 Czy jest możliwość wyciągnięcia statystyk dotyczących masy mięśniowej w postaci wykresów? W MiFit mam tylko wykresy dotyczące zmian w masie ciała i tkance tłuszczowej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SMART HOME PL Posted March 24, 2019 Share Posted March 24, 2019 czy ta wage da się połączyć przez mi home ? czy inna aplikacje ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted March 24, 2019 Share Posted March 24, 2019 (edited) chyba tylko mi fit. Edited March 24, 2019 by rezmus Link to comment Share on other sites More sharing options...
SMART HOME PL Posted March 24, 2019 Share Posted March 24, 2019 chyba tak,a szkoda :/ no coż,musiałem zamówić jakąś wagę bo stara odmówiła już posłuszeństwa-i padło jak zwykle na xiaomi Link to comment Share on other sites More sharing options...
SMART HOME PL Posted March 26, 2019 Share Posted March 26, 2019 waga doszła i działa,wskazania wagi do innych w granicy błędu 100/200g różnicy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aandin66 Posted September 21, 2019 Share Posted September 21, 2019 Mam tę wage niecałe pol roku i przestała działać.Wyświetla się literka L zamiast pomiaru.Aplikacja w telefonie niby pokazuje jakiś wynik ale go nie zapisuje.Ktoś wie co to moze być? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted September 21, 2019 Share Posted September 21, 2019 Low battery Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts