Jump to content

Xiaomi Smart scale 2

nibexo

Recommended Posts

Posiada ktoś wagę Xiaomi Smart Scale 2? Jakieś opinie o niej? Jak wygląda sprawa z użytkowaniem przez kilka osób? Z tego co wiem to obsługuje to 16 użytkowników ale jak to wygląda? Paruje wagę z kilkoma telefonami (powiedzmy trzema) i ona wykrywa, kto właśnie się waży na podstawie wagi czy jak?  

Ja mam starszą wersję próbuje sprzedać i zmienić na nowszą :)

Co sądzę... 1 byłą droga z powodu wysyłki. Obecnie 2 ka ma niezłą cenę do możliwości.

Mi osobiście brakuje opcji żeby umieścić na niej coś i dokonywać pomiaru co x mialbym dużo zastosowań do takiej.

Waga jak waga co mam sądzić... W połączeniu z butami mi bandem itd fajna opcja że wchodzisz do jednej apki i wszystko wiesz.

Mam Mi Scale 2. Jeśli chodzi o jej główną funkcję - czyli pomiar kompozycji ciała to dane są brane "z kosmosu". Podejrzewam że waga ma jakąś tabelkę w której porównuje sobie wzrost, wiek do wagi i na podstawie tego wypluwa wynik kompozycji ciała. 
Przeprowadziłem prosty eksperyment. Zważyłem się, a potem wypiłem ciurkiem 1l wody. Jak można by domniemać, waga powinna wzrosnąć o 1kg. Poziom fatu, mięsni nie powinnien się zmienić, ale poziom nawodnienie powinien wzrosnąć. Nic z tych rzeczy. Waga wzrosła o 1kg - czyli prawidłowo. Ale BF poszedł do góry, a poziom tkanki mięśniowej spadł. Poziom nawodnienia też. 
Gdy używam do pomiaru fałdomierza to otrzymuje wynik w okolicach 9-10% BF. Mi Scale podaje mi 25-26%. 

Czy na koncie xiaomi można gdzieś znaleźć dane z połączonych urządzeń? Z opaski i wagi?

A wagę kupiłem w polskim sklepie za 170zł. Zamówiłem w zaszły piątek a w poniedziałek już wyjąłem z paczkomatu.

• 1 month later...

Witam, kupiłem smart Scale 2, lecz mam z nią problem. Po włożeniu baterii uruchamia sie i pokazuje napis CAL nastepnie wartość 50.0. Gdy na niej stanę zaczyna ważyć, lecz podaje nierealistyczne wartości (ponad 900), by na końcu pokazywać wartość 100.0. W tym momencie waga sie blokuje i nie można nic z nią zrobić. Trzeba wyjąć baterie zeby sie wyłączyła.  Czy mogę prosić o jakąś pomoc co mam uczynić by zaczęła prawidłowo działać?

cleardot.gif

• 11 months later...

waga oszukuje, niby mam niewystarczajaca ilosc wody w organizmie a jestem nawodniony, kolor moczu jest jasny, pomiar fałdy w okolicach 20% waga pokazuje 27%. Podobno sprzet za 20k dopiero moze cos powiedziec o skladzie ciala, gdzie jest 8 elektrod i elektrody do rąk, u mnie w miescie dieteyk bierze 40zł za wydruk z takiej wagi. Niestety tego typu urzadzenia to zabawki, sam dalem sie nabrac

• mrosi changed the title to Xiaomi Smart scale 2
  • 1 month later...

też zakupiłem niedawno wagę, byłem świadom, że nie będzie wskazywało super trafnych pomiarów bo takie sprzęty kosztują po parę tysi ale cena nadal jest niska w porównaniu do konkurencji która oferuje podobne parametry. Połączenie z telefonem i apką super... nie ma opcji, że elektrody nic nie wysyłają w wadze, coś muszą robić, tylko pewnie pomiar jest obarczony dużym błędem.  filmik o wadze   youtu.be/xjWmGOPGZk8 mojego autorstwa :D

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 5 months later...