theSAINT Opublikowano 5 Lipca 2014 Opublikowano 5 Lipca 2014 (edytowane) Witajcie, Jak zapewne wiecie mamy możliwość zabezpieczenia dodatkowo naszego konta Xiaomi. Sposób jest bardzo prosty i szybko można przypisać tokena do konta. Dla zainteresowanych opis poniżej. 1. Logujemy się na nasze konto https://account.xiaomi.com/ 2. Następnie klikamy w link na samym dole "Dodaj Token" 3. Po wpisaniu hasła smsowego możemy zeskanować kod QR 4. Wybór autoryzacji. Aby dodać można skorzystać z dwóch sposobów. - QR Code - poprzez PC pobierając apke My się zajmiemy QR'em bo szybciej i łatwiej. Klikamy "Dalej" 5. Pojawi się nam okno z kodem QR i polem na wpisanie kodu z aplikacji 6.Następnie uruchamiamy aplikację "Autoryzacja" (standardowo folder "Bezpieczeństwo") Klikamy "Aktywuj" Naszym oczom ukaże się dodatkowe zabezpieczenie wzorem. Rysujemy dowolny wzrór (nasze hasło logowania do aplikacji) Wybieramy skanowanie QR'a 7. Po zeskanowaniu i wpisaniu hasła sms nasz token zostaje aktywowany. W tym momencie możemy dodać kolejny numer telefonu w przypadku zagubienia tokena lub też wysłać sobie hasła zastępcze na email. 8. Poprawnie aktywowany token. - Aplikacja w telefonie - Konto Xiaomi Edytowane 5 Lipca 2014 przez theSAINT 2
AmyS Opublikowano 5 Lipca 2014 Opublikowano 5 Lipca 2014 (edytowane) Fajny i przejrzysty opis @theSAINT Ale obawiam się, że masz błąd w 4 pkt Otóż pole pod kodem nie jest do wpisania kodu z smsa, ale o wpisanie kodu z apki Autoryzacja. W momencie pojawienia się tego kodu QR trzeba zeskanować kod aplikacją, a później wpisać kod numeryczny z apki do pola pod kodem QR znajdującego się na stronie Wpisanie kodu otrzymanego w smsie wpisywany jest przed 3 pkt Edytowane 5 Lipca 2014 przez AmyS 1
theSAINT Opublikowano 5 Lipca 2014 Autor Opublikowano 5 Lipca 2014 Właśnie widze. Pomyliły mi się skriny Dziekuję za wyłapanie:)
pacmann Opublikowano 10 Lipca 2014 Opublikowano 10 Lipca 2014 Witam, u mnie po zalogowaniu na podanej w tutorialu stronie, język automatycznie zostaje zmieniony na ang. i mam tylko opcję zmiany hasła. Co robię nie tak?
GeoT Opublikowano 11 Lipca 2014 Opublikowano 11 Lipca 2014 (edytowane) @pacmann Też to miałem ale przed chwilą udało mi się to zmienić poprzez wybranie w oknie logowania najpierw języka angielskiego (1) a potem chińskiego (2). I gdy wtedy się zalogowałem to już miałem tak jak na screenie od theSAINT. Edytowane 11 Lipca 2014 przez GeoT
pacmann Opublikowano 11 Lipca 2014 Opublikowano 11 Lipca 2014 @pacmann ... udało mi się to zmienić poprzez wybranie w oknie logowania najpierw języka angielskiego (1) a potem chińskiego (2). .... Wielkie dzięki, poszło.
Alex077 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Uaktualniłem MIUi do v.36. Chciałem dodać tokena wg poradnika theSaint ale pojawił się mały problem w pkt 6. Za cholerę nie mogę znaleźć ikony Autoryzacja (szukałem wszędzie gdzie się dało, w katalogu: bezpieczeństwo mam tylko 4 ikony:chmura xiao, pobrane, aktualizacje i sim2 toolkit). Jakaś porada gdzie szukać tej ikony? Redmi 1s
nerwowy Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Na przyszłość jeszcze szybsza metoda. Przechodząc pierwszy raz aktywację tokena, wykonujemy "print screen" z kodem QR (pkt.5). Zapisujemy wykonany zrzut ekranu na komputerze i cieszymy się szybkim dostępem do aktywacji tokena. 1
Jaro Opublikowano 25 Października 2014 Opublikowano 25 Października 2014 Jak dodać numer telefonu, bo próbowałem z prefiksem +48, 048 i samo 48 i cały czas komunikat, że format niewłaściwy
nerwowy Opublikowano 25 Października 2014 Opublikowano 25 Października 2014 Chyba było z +48, , albo jak już to 0048, i bez zera przed nr komórki Mi3 W
AndrzejKu Opublikowano 6 Grudnia 2014 Opublikowano 6 Grudnia 2014 (edytowane) Jak dodać numer telefonu, bo próbowałem z prefiksem +48, 048 i samo 48 i cały czas komunikat, że format niewłaściwy Mam ten sam problem. Ma ktoś rozwiązanie? OK dałem radę. Między +48 a swoim nr telefonu dodałem 0 Edytowane 6 Grudnia 2014 przez AndrzejKu
piotrplawecki Opublikowano 4 Marca 2015 Opublikowano 4 Marca 2015 mam problem bo niewiem co jest nie wchodzi mi kod z tokena xiaomi dane xiaomi id tokena sa inne niz konta chmury itd co zrobic? juz zrobione musialem wywalic tokena i wgrac go odnowa
PelinRad Opublikowano 16 Czerwca 2015 Opublikowano 16 Czerwca 2015 niezależnie od przyjętej kombinacji logowania nie jestem wstanie trafić na ten obrazek ... czy każdy obrazek jest inny ? czy moze można użyć tego samego dla wszystkich telefonów ?
m4ci3k_sz Opublikowano 25 Czerwca 2015 Opublikowano 25 Czerwca 2015 niezależnie od przyjętej kombinacji logowania nie jestem wstanie trafić na ten obrazek ... czy każdy obrazek jest inny ? czy moze można użyć tego samego dla wszystkich telefonów ? Bo teraz pozmieniali, też miałem z tym problem. Dobrze że miałem backup aplikacji z danymi więc bez problemu przywróciłem już aktywowaną apkę
Pavvel99 Opublikowano 14 Lipca 2015 Opublikowano 14 Lipca 2015 czy ktoś wie jak aktywować autoryzacje ?
mkamosz Opublikowano 23 Października 2015 Opublikowano 23 Października 2015 (edytowane) Również dołaczę sie do pytania bo coś pozmieniali i nie mogę znaleźć tego linka do aktywacji i wygenerowania kodu QR Edytowane 23 Października 2015 przez mkamosz
Acid Opublikowano 23 Października 2015 Opublikowano 23 Października 2015 Bo nie ma. Dlatego apka nie jest już dołączona do romu. Wysłano z MI Note 1
patrol87 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Opublikowano 24 Stycznia 2016 A ja wczoraj mojemu tacie skanowałem kod QR https://account.xiaomi.com/pass/auth/security/home?userId=XXXXXXXXXX#service=setToken w miejsce iksów wystarczy wpisać swoje ID, później z pomocą tłumaczenia chrome łatwo przebrnąć dalej.
Rafullo Opublikowano 29 Stycznia 2016 Opublikowano 29 Stycznia 2016 (edytowane) U mnie tez poszło z linku powyżej Edytowane 29 Stycznia 2016 przez Rafullo
szyma1116 Opublikowano 5 Września 2016 Opublikowano 5 Września 2016 Czy gdzieś jeszcze znajdę to "dodaj token"?
Rekomendowane odpowiedzi