Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

Zakupiłem kamerkę Xiaomi Mija Smart IP Camera 360 1080p wszystko pięknie działa ale nie mogę się do kamery dostać poza moim WIFI. W związku z tym mam pytanie do jej posiadaczy czy ta kamera działa tylko w własnym WIFI tz. że możemy z niej podglądać obraz na żywo tylko w własnej sieci ??

Pozdrawiam

Opublikowano

Kturą kam masz ?

Bo piszesz mija czyli okrągła nie kwadraciak.

Z nią nie ma problemu.

Kwadraciaka będę miał na dniach.

Jeśli okrągłą i nie masz dostępu z zewnątrz to router ci nie puszcza w świat.

Opublikowano

Jaką masz wersje MI Home bo mi za cholerę ani na jednym ani na drugim telefonie nie działa ta kamera poza moją siecią WIFI:x.A zależało mi na tym żeby mieć podgląd obrazu z telefonu poza domem. I jaką masz wersję firmware kamery ?

Dzięki;-)

Opublikowano
Dnia 11.09.2017 o 17:11, cold11 napisał:

Jaką masz wersje MI Home bo mi za cholerę ani na jednym ani na drugim telefonie nie działa ta kamera poza moją siecią WIFI:x.A zależało mi na tym żeby mieć podgląd obrazu z telefonu poza domem. I jaką masz wersję firmware kamery ?

Dzięki;-)

Mi Home 4.3.2

Kamera 3.3.2_201708010

Chyba tak jak @homman pisze 2,4 i 5 Ghz

Opublikowano

U mnie dalej lipa:(

MI Home mam 4.3.2 a kamerę 3.3.2_2017080210. Resetowałem ją kilkanaście razy i tylko raz mi zadziałała przez sieć 4g, ale jak tylko ją z prądu wyłączę to po tym znowu to samo tz. offline błąd -90. Raczej nowa wersje firmware nie powinna sprawiać problemów ?. Jeszcze u kogoś innego sprawdzę na innym routerze. Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł to proszę o pomoc.:)

Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam podobną kamerę tylko wersję 720p i jest ten sam problem. Jeśli telefon jest podłączony do domowego WiFi tego samego co kamera to wszystko śmiga super, natomiast jak jestem poza domem i w telefonie korzystam z LTE, to z kamerą udaje się połączyć raz na 30 prób. Mi Home zaczyna łączyć się z kamerką, dochodzi do 20% i potem wyskakuje komunikat Disconnected. Mi Home mam w wersji 4.3.11. Firmware w kamerce 3.3.6_2017092710

Opublikowano

Z routerem jest wszystko ok. Mam Huawei B315s, wszystko jest skonfigurowane tak jak być powinno. Jeśli nie dało by się wcale połączyć z kamerą poza siecią domową WiFi, to wtedy można podejrzewać router, ale u mnie połączenie z kamerą jest cały czas, jest tylko problem z przekazywaniem obrazu. Jeśli np. kamera jest w trybie Sleep, to bez problemu ją wybudzam, później następuje próba przechwycenia obrazu z kamery i po kilkunastu sekundach mam napis Disconnected. Bywa tak, że wszystko działa poprawnie. Czasem jest też tak, że obraz z kamerki jest, ale odświeża to co kilkanaście sekund. Czasem nie można nic zobaczyć.

Opublikowano

Teraz zmieniłem router na Asusa AC3200 i dalej to samo tak że na pewno nie router. Raczej podejrzewam dostawcę internetu bo przy podłączeniu kamery pod sieć Neostarady kamera działa po sieci komórkowej. Działałem z moim dostawcą Internetu testowaliśmy różne warianty ustawień sieci ale nic nie pomogło. Zamówiłem teraz kamerę Xiaomi mijia 1080P Smart IP Camera i zobaczymy co się będzie działo.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć, mam 1080p DaFang, czyli wysokiego kwadraciaka. Jak w tym ustawić, żeby nagrywało się automatycznie? A najlepiej po wykryciu ruchu, bo chyba jest możliwość? Czy tu już czujkę ruchu muszę użyć?

Opublikowano

czy do którejś kamery można się dostać po IP czy tylko przez mi home ? czym się rózni ta kwadratowa od mijia 

i czemu dafang jest tańszy od mijia ? 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Moja kamerka przez ponad tydzień (od 17.11 do soboty 25.11) działa bez zarzutu. Bez problemu za każdym razem łączyła się z Mi Home jak byłem połączony przez sieć LTE. Obraz działał płynnie, wszystko śmiało tak jakbym był połączony przez WiFi. Dzisiaj czar prysł i powrócił problem o którym pisałem wcześniej

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Mam podobnie z wersja 720p wersja oprogramowania 3.3.6_2017111315. Co jakis czas sie rozłącza z wifi i jedynie odlaczenie zasilania pomaga ... jakies sugestie co z tym zrobic ??

Edytowane przez YOUKA
Opublikowano

Kupno innej kamery. Ja kupiłem jakiś model Yi i wszystko śmiga tak jak trzeba. Kamery Xiaomi Mijia omijam szerokim łukiem.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

uploadfromtaptalk1514982442753.jpg

Kamera cały czas działa wyśmienicie.
Ostatnie aktualizacja dołożyli więcej angielskiego. Prawie całą apke teraz mam po angielsku.
Powiadomienia oraz nagrywanie i wysylanie działa b. Dobrze.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...