migjed Opublikowano 4 Września 2017 Opublikowano 4 Września 2017 Witam, Do nowego telefonu Redmi note 4 instalowałem xiaomi.eu według tutoriala: podczas wpisywania komend podczas instalacji twrp wpisałem kolejno: "fastboot devices" "fastboot boot cofface_recovery_mido_20170215.img" W swej głupocie pominąłem komendę: "fastboot flash cofface_recovery_mido_20170215.img" System się zainstalował (xiaomi.eu HMnote4x_7.8.31_v9-7.0), telefon działa. Moje pytanie: czym grozi to przeoczenie, czy w telefonie jest zainstalowane nowe twrp i nie będzie problemu z przyszłą instalacja aktualizacji?
migjed Opublikowano 5 Września 2017 Autor Opublikowano 5 Września 2017 Nie mam pojęcia jakie i czy było tam jakieś twrp bo przechodziłem z global'a który był w nowym telefonie.
Nezumi Opublikowano 5 Września 2017 Opublikowano 5 Września 2017 Jesteś pewny, że soft ci się zainstalował? Z tego co piszesz, to zamiast zainstalować TWRP, jedynie do niego zbootowałeś, a więc go nie masz. Po instalacji Xiaomi.eu TWRP instaluje się samo ponownie, ale mimo to, do instalacji xiaomi.eu jest ono także potrzebne.
migjed Opublikowano 5 Września 2017 Autor Opublikowano 5 Września 2017 (edytowane) Plansza z twrp pojawiła się w telefonie i wtedy zorientowałem się że pominąłem te komendę. Pomyślałem, że mimo to spróbuje zainstalować i poszło. "Pomielił" na czarnym tle z napisem "mi" i "android" na dole i system wstał. miui 9 7.8.31 (rozwojowa) android 7. Edytowane 5 Września 2017 przez migjed
Wojusek Opublikowano 5 Września 2017 Opublikowano 5 Września 2017 ja bym sprobowal wylaczyc telefon i wejsc do twrp kombinacja vol - i power. jak zbootuje to znaczy ze jest i gra gitara... ewentualnie w aplikacji "aktualizacje" wybierz ""uruchom recovery" i tez powinno zresetowac telefon do recovery. aczkolwiek nie wiem czy wogole jest mozliwe zaintalowanie xiaomi.eu bez twrp?...
migjed Opublikowano 5 Września 2017 Autor Opublikowano 5 Września 2017 Pomyślałem o tym ale boje się, że jeżeli z twrp jest coś nie tak, to może już mi się system nie uruchomi. Jest jakaś metoda aby z poziomu systemu sprawdzić czy i jakie jest twrp w telefonie? Pocieszające jest to co napisał wyżej kolega Nezumi, że :"po instalacji Xiaomi.eu TWRP instaluje się samo ponownie", więc może to twrp jest. Folder TWRP jest w pamięci telefonu, ale nie wiem czy to ma jakieś znaczenie. Czy próbować, tym razem poprawnie:), instalować twrp przez Minimal ADB and fastboot v1.4? TWRP nie zainstalowało się w telefonie tak jak podpowiadali koledzy. Ponownie przeszedłem procedurę instalacji TWRP i xiaomi.eu i jest ok. Pojawił się inny problem ale dotyczy samej aktualizacji z tego tygodnia. Temat do zamknięcia.
Humbak Opublikowano 8 Grudnia 2017 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Próbowałem wgrać twrp przez fastboota, ale prawdopodobnie wgrałem jego niewłaściwą wersje dla mediateka, zamiast dla snapdragona i telefon stanął na logo mi, a teraz gdy próbuje wgrać właściwe ciągle wyskakuje błąd "FAILED (status read failed (Too many links))". Ma ktoś pomysł co można z tym zrobić? Z góry dzięki za pomoc problem rozwiązany wystarczyło zapisać nazwę pliku wielkimi literami w konsoli może komuś się to przyda
Kosikon Opublikowano 9 Grudnia 2017 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Witam Mam telefon xiaomi redmi note 4x ( helios, 4gb ram i 64gb pamięci ). Mam odblokowany bootloader i chciałbym zainstalować TWRP. Próbowałem juz chyba na każdy możliwy sposób. Albo było napisane, że plik jest zbyt duży lub po teoretycznie udanej instalacji telefon wyłączał sie z fastbootowania i normalnie się włączał ( Volume + i Power nie działały- włączało się to standardowe a nie twrp). Przesyłam zdj z cmd, po ostatniej komendzie telefon zamiast przejsc w TWRP po prostu się uruchamiał
Kacper Skrzypek Opublikowano 9 Grudnia 2017 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Hm, ja bym spróbował może po udanej instalacji TWRP poprzez flash recovery przytrzymać długo vol+ i power, powinno się odpalić to TWRP.
Kosikon Opublikowano 9 Grudnia 2017 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Też nie dziala :/ Telefon włącza to standardowe coś do czyszczenia pamięci
Kacper Skrzypek Opublikowano 9 Grudnia 2017 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Spróbuj zainstalować TWRP przez XiaoMiTool.
mariusz.ur Opublikowano 9 Grudnia 2017 Opublikowano 9 Grudnia 2017 (edytowane) @Kosikon zainstaluj twrp Fastboot flash recovery nazwa_twrp.img Potem wpisz w konsoli Fastboot reboot Wciśnij i trzymaj volume up Enter Trzymaj volume up aż się pojawi twrp Edytowane 9 Grudnia 2017 przez mariusz.ur
Kosikon Opublikowano 9 Grudnia 2017 Opublikowano 9 Grudnia 2017 TWRP nie zainstalowałem. Udało mi się jednak zainstalowac miui 9 XiaoMiTool'em. Chciałbym jeszcze zrootować telefon. Moge to jakoś zrobic bez tego TWRP? :/
Kacper Skrzypek Opublikowano 9 Grudnia 2017 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Jest tam chyba opcja roota w dodatkowych ustawieniach, przy instalacji XiaoMiTool przecież też instaluje twrp więc powinieneś je mieć.tapnięte z Redmi 4a
Kosikon Opublikowano 9 Grudnia 2017 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Teraz sprawdzilem ( Volume + i Power ) i włączyło mi się Mi-Recovery 3.0. Zaraz sprawdzę opcje roota w dodatkowych
Kacper Skrzypek Opublikowano 9 Grudnia 2017 Opublikowano 9 Grudnia 2017 No to sprawdź w ustawieniach XiaoMiTool, o ile pamiętam to tam opcja rootowania była na 100%tapnięte z Redmi 4a
Kosikon Opublikowano 9 Grudnia 2017 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Nie moge znaleźć tej opcji, mogłbys mnie jakoś nakierować ?
Rekomendowane odpowiedzi