Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Do nowego telefonu Redmi note 4 instalowałem xiaomi.eu według tutoriala:

podczas wpisywania komend podczas instalacji twrp wpisałem kolejno:

"fastboot devices"

"fastboot boot cofface_recovery_mido_20170215.img"

W swej głupocie pominąłem komendę:

"fastboot flash cofface_recovery_mido_20170215.img"

System się zainstalował (xiaomi.eu HMnote4x_7.8.31_v9-7.0), telefon działa.

Moje pytanie: czym grozi to przeoczenie, czy w telefonie jest zainstalowane nowe twrp i nie będzie problemu z przyszłą instalacja aktualizacji?

Opublikowano

Jesteś pewny, że soft ci się zainstalował? Z tego co piszesz, to zamiast zainstalować TWRP, jedynie do niego zbootowałeś, a więc go nie masz. Po instalacji Xiaomi.eu TWRP instaluje się samo ponownie, ale mimo to, do instalacji xiaomi.eu jest ono także potrzebne.

Opublikowano (edytowane)

Plansza z twrp pojawiła się w telefonie i wtedy zorientowałem się że pominąłem te komendę. Pomyślałem, że mimo to spróbuje zainstalować i poszło. "Pomielił" na czarnym tle z napisem "mi" i "android" na dole i system wstał. miui 9 7.8.31 (rozwojowa) android 7. 

Screenshot_1.png

Edytowane przez migjed
Opublikowano

ja bym sprobowal wylaczyc telefon i wejsc do twrp kombinacja vol - i power. jak zbootuje to znaczy ze jest i gra gitara... ewentualnie w aplikacji "aktualizacje" wybierz ""uruchom recovery" i tez powinno zresetowac telefon do recovery. aczkolwiek nie wiem czy wogole jest mozliwe zaintalowanie xiaomi.eu bez twrp?...

Opublikowano

Pomyślałem o tym ale boje się, że jeżeli z twrp jest coś nie tak, to może już mi się system nie uruchomi.

Jest jakaś metoda aby z poziomu systemu sprawdzić czy i jakie jest twrp w telefonie?

Pocieszające jest to co napisał wyżej kolega Nezumi, że :"po instalacji Xiaomi.eu TWRP instaluje się samo ponownie", więc może to twrp jest. Folder TWRP jest w pamięci telefonu, ale nie wiem czy to ma jakieś znaczenie.

Czy próbować, tym razem poprawnie:), instalować twrp przez Minimal ADB and fastboot v1.4?

TWRP nie zainstalowało się w telefonie tak jak podpowiadali koledzy. Ponownie przeszedłem procedurę instalacji TWRP i xiaomi.eu i jest ok. Pojawił się inny problem ale dotyczy samej aktualizacji z tego tygodnia. Temat do zamknięcia.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Próbowałem wgrać twrp przez fastboota, ale prawdopodobnie wgrałem jego niewłaściwą wersje dla mediateka, zamiast dla snapdragona i telefon stanął na logo mi, a teraz gdy próbuje wgrać właściwe ciągle wyskakuje błąd "FAILED (status read failed (Too many links))". Ma ktoś pomysł co można z tym zrobić?

Z góry dzięki za pomoc :)

problem rozwiązany wystarczyło zapisać nazwę pliku wielkimi literami w konsoli może komuś się to przyda

Opublikowano

Witam

Mam telefon xiaomi redmi note 4x ( helios, 4gb ram i 64gb pamięci ). Mam odblokowany bootloader i chciałbym zainstalować TWRP. Próbowałem juz chyba na każdy możliwy sposób. Albo było napisane, że plik jest zbyt duży lub po teoretycznie udanej instalacji telefon wyłączał sie z fastbootowania i normalnie się włączał ( Volume + i Power nie działały- włączało się to standardowe a nie twrp). Przesyłam zdj z cmd, po ostatniej komendzie telefon zamiast przejsc w TWRP po prostu się uruchamiał

24992391_1765758910394683_558936134_n.png

25114713_1765770503726857_189006215_n.png

Opublikowano (edytowane)

@Kosikon zainstaluj twrp 

Fastboot flash recovery nazwa_twrp.img

Potem wpisz w konsoli 

Fastboot reboot

Wciśnij i trzymaj volume up 

Enter 

Trzymaj volume up aż się pojawi twrp 

Edytowane przez mariusz.ur
Opublikowano

TWRP nie zainstalowałem. Udało mi się jednak zainstalowac miui 9 XiaoMiTool'em. Chciałbym jeszcze zrootować telefon. Moge to jakoś zrobic bez tego TWRP? :/

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...